Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

školski sport

  • rukomet

    Počelo republičko takmičenje za osnovce u rukometu

    Šesnaest najboljih ženskih i muških rukometnih ekipa osnovnih škola sa teritorije čitave Srbije okupilo se u Leskovcu gde će se narednih dana, u sportsko-rekreativnom centru “Dubočica”, održati republičko takmičenje u ovom sportu.

    detaljnije
  • hala cair

    Još 5 sportskih organizacija među prioritetnim klubovima u Nišu

    Savez za školski sport dobio je svoje mesto među najznačajnijim niškim sportskim udruženjima, a novajlije, odnosno povratnici na ovu listu su i Rukometni klub Železničar, Fudbalski klub Budućnost iz Popovca, Planinarsko alpinističko ekspedicijski klub Niš, te Karate klub Elid. Na sledećem Gradskom veću biće poznato i koliko će para biti izdvojeno za njih.

    (3) detaljnije
  • 24.-svetosavski-turnir-u-odbojci-foto-Vanja-Keser

    Bogat propratni program obeležio Svetosavski turnir

    Mnogo više publike i učesnika nego ranije okupio je ovogodišnji Svetosavski turnir u odbojci, čija se završnica igrala u hali “Čair”. Finala i borbe za treće mesto igrali su osnovci i srednjoškolci, a takmičenje je imalo i humanitarni karakter, te deo kada su najmlađi učili da serviraju.

    detaljnije
  • Odbojka

    Niški školarci se u hali "Čair" bore za titule najboljih u odbojci

    Svetosavski turnir, jedno od najvećih školskih takmičenja u odbojci, polako ulazi u završnu fazu, poznate su osnovne i srednje škole koje će se boriti za medalje, a finala i borbe za 3. mesto zakazani su za 21. januar u hali “Čair”. I ovog puta, nadmetanje će imati humanitarni karakter.

    (1) detaljnije
  • odbojka ilustracija

    Na Svetosavskom turniru humanitarna izložba

    Otpočeo je novi ciklus jednog od najvećih turnira u odbojci namenjenog školarcima i trajaće do kraja januara. Prema najavama organizatora, 24. izdanje Svetosavskog turnira okupiće 25 ekipa, a takmičenje će imati i humanitarni karakter, pa će se prodajom fotografija i crteža prikupljati novac za Specijalnu školu “Bubanj”, a svi su pozvani da daju svoj doprinos.

    detaljnije
  • Golf ilustracija

    Od golfa do ronjenja - predstavljanje zdravog života u niškoj školi

    Retrospektiva srpskih i niških uspeha u sportu, predstavljanje 22 kluba, te štand sa zdravom hranom, biće izloženi u četvrtak, 26. oktobra, od 10 do 16 sati, u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u naselju Branko Bjegović. Sajam sporta i zdrave hrane je otvoren za sve posetioce, a organizatori kažu da se svake godine trude da predstave najrazličitije sportove, što je urodilo plodom, jer su jedina škola južno od Beograda, u kojoj se može trenirati golf.

    (2) detaljnije
  • Lopta Kosta

    Polufinala gotova, finale akcije "Stop! Svi na sport" na Vrtopu

    Grajom učenika više od 20 osnovnih škola iz Niša i okoline ispunjena je ovih dana Niška Banja, jer se u balon sali i na teniskim terenima održava akcija “Stop! Svi na sport”. Učenici 4. razreda imali su prilike da se nadmeću u slagalicama, igri memorije, kolektivnim sportovima, ali i atletici i streličarstvu, a finale na terenima na Vrtopu zakazano je za sutra.

    detaljnije
  • Bazen Pirot

    Besplatna letnja škola sportova za mališane iz Pirota

    Sekcije vaterpola i košarke krenule su danas, a uskoro će u Pirotu, u okviru Letnje škole sportova, početi sa radom još desetak sekcija, najavljuju u Sportskom centru. Ponuđen je nešto manji broj sportova u odnosu na, sada već čuvenu, Božićnu školu, ali su sve aktivnosti i dalje besplatne.

    detaljnije
  • Fudbaleri skole 9. oktobar foto lj.m.

    Prokupački osnovci najbolji na turniru u Blacu

    Učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole "9. oktobar“ iz Prokuplja osvojili su 1. mesto na međuokružnom takmičenju učiteljskog društva u malom fudbalu u Blacu, pobedivši sa 1:0 vršnjake iz Niša, učenike škole “Duško Radović".

    detaljnije
  • Sportske igre mladih

    Vranjski mališani upalili "Olimpijski plamen" na Sportskim igrama

    Na terenima Medicinske i Hemijsko-tehnološke škole u Vranju, svečano su otvorene Sportske igre mladih, gde će se takmičiti oko 1.000 dece u 12 sportskih disciplina.

    detaljnije
  • Mališani su imali i radionice i predavanja o zdravom životu, na njima prilagođen način; foto: Miloš Potić

    Besplatno bavljenje sportom u Nišu za decu obolelu od dijabetesa

    Srbija je vodeća u Evropi po broju dece mlađe od 14 godine koja boluju od dijabetesa, a ovaj broj iz godine u godinu sve više raste. Fizička aktivnost je veoma bitna za poboljšanje stanja obolelih, zbog čega je za mališane iz Niša koji imaju ovu bolest, od ovog proleća, organizovano besplatno bavljenje sportom.

    detaljnije
  • Pirot

    Božićna škola u Pirotu - promocija sporta i motivacija dece

    Ispunjeni dani raspusta pirotskih školaraca bila je ideja vodilja, a ako je sudeći po sadržaju i broju dece, to se i ostvarilo zahvaljujući besplatnoj Božićnoj školi sportova. Oko 4.000 mališana koristilo je 58 različitih sadržaja među kojima razne vrste plesova, borilačke veštine, sportove na vodi, kao i one zimske.

    detaljnije
  • Sportfest-Medijana-4---A.-N..jpg

    Na sportskom takmičenju u Medijani oko 600 školaraca

    Učenici 22 osnovne i srednje škole koje se nalaze na teritoriji opštine Medijana učestvovaće na četvorodnevnom sportskom takmičenju “Sportfest Medijana 2016” u Osnovnoj školi “Dušan Radović” koje za cilj ima promociju zdravog i sportskog načina života.

    detaljnije
  • PK-SIM.jpg

    Više od 700 osnovaca na Sportskim igrama mladih u Kuršumliji

    Osnovci iz Topličkog okruga takmičili su se tokom vikenda u malom  fudbalu, košarci, tenisu, šahu i drugim igrama na više terena u Kuršumliji u okviru Sportskih igara mladih Srbije, a najbolji su se plasirali za državno finale u Beogradu.

    detaljnije
  • sportske-igre-mladih.jpg

    Kuršumlija domaćin Sportskih igara mladih

    Mališani iz Topličkog okruga u subotu, 4. juna od 9:30 u kuršumlijskoj Sportkoj hali, takmičiće se u malom fudbalu, košarci, tenisu, šahu i drugim igrama, a najbolji će se plasirati za nacionalno, a potom i međunarodno finale u Splitu.

    detaljnije
  • 800x600-490x370-80.jpg

    Akcija “Stop! Svi na sport” u četvrtak u Nišu

    U četvrtak 26. maja svečano će biti otvorena akcija “Stop! Svi na sport”, koju organizuju Policijska uprava u Nišu i Sportski savez Niša. Akcija predstavlja takmičenje učenika na nekoliko različitih poligona i trajaće do srede 1. juna.

    detaljnije
  • skolska-olimpijada-vranje.jpg

    Na Školskoj olimpijadi u Vranju 7.000 učesnika

    Tradicionalnim paljenjem olimpijskog plamena na Trgu Staniše Stošića i svečano je otvorena jubilarna 10. Školska olimpijada koja se u Vranju održava od 9. do 15. maja. U 15 disciplina takmičiće se 7.000 učenika iz cele Srbije.

    detaljnije
  • 490x370-vranje-olipijada-skolska.jpg

    U Vranju počela 10. Školska olimpijada

    Kroz takmičenja u gimnastici, rukometu, košarci, odbojci i malom fudbalu učenici iz cele Srbije takmičiće se do 15. maja na 10. Školskoj olimpijadi u Vranju.

    detaljnije
  • 490x370-490x370-plivanje.jpg

    U ponedeljak Prvenstvo Niša u plivanju za niške đake

    Prvenstvo učenika osnovnih i srednjih škola grada Niša i Okružno takmičenje u plivanju biće održano u ponedeljak 21. decembra od 10 sati na bazenu Čair, a organizatori očekuju preko 600 takmičara.

    (3) detaljnije
  • ets-nikola-tesla-nis.jpg

    ETŠ "Nikola Tesla" ide na republičko u malom fudbalu

    Učenici Elektrotehničke škole iz Niša sa 47 datih i 8 primljenih golova osvojili su prvo mesto na Okružnom takmičenju u Niškoj Banji čime su obezbedili plasman na Prvenstvo Srbije.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: