Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sport

  • Fudbal, lopta, ilustracija

    Niški većnik za sport: Komisija završila posao, novac za klubove uskoro

    Kako će 150 miliona dinara, koje je za ovu godinu opredeljeno iz budžeta Niša, biti raspodeljeno po programima sportskih organizacija, trebalo bi da bude uskoro poznato, kaže Aleksandar Stojičić, član Gradskog veća Niša resorno zadužen za sport. Komisija za sport je, prema Stojičićevim rečima, završila posao, a predlog treba da usvoji Gradsko veće.

    (8) detaljnije
  • RK Dubočica

    Rukometašima i fudbalerima Dubočice i u 2023. godini najviše novca iz budžeta za sport

    Budžet Leskovca za sport u 2023. godini iznosiće 125 miliona, što je za 5 miliona više nego prošle, ali ono što je ostalo nepromenjeno jeste da će najviše novca podeliti fudbaleri Dubočice i rukometaši Dubočice 54. Dva kluba će imati identičan budžet kao u prošloj godini - po 22,7 miliona dinara.

    detaljnije
  • vaterpolo lopta

    Niški vaterpolisti kritikuju Sotirovski i pozivaju je da se pridruži molbi Vučiću

    Nakon izjave gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da je ona neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosi se sa tim, Vaterpolo klub Nais joj je poslao otvoreno pismo u kom je poziva da se javno priključi molbi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom se apeluje da stane u odbranu sporta u Nišu i pomogne koliko je to u njegovoj moći. Saopštenje kluba je, kako pišu, pokušaj odbrane dostojanstva i ponosa kako sportskih klubova, tako i svih onih pojedinaca koji su gradili i grade sportsku istoriju Niša, ponosnog grada na jugu Srbije.

    (14) detaljnije
  • Lola Radivojević

    Teniserka iz Blaca ove godine napredovala za više od 1.000 pozicija na WTA listi

    17-godišnja teniserka iz Blaca Lola Radivojević trenutno je 348. na WTA listi, jer je u odnosu na početak ove godine napredovala za više od 1.000 pozicija.

    detaljnije
  • živićeva

    Novi mandat za v. d. direktorku belopalanačkog Sportskog centra Banjica

    Svoj drugi šestomesečni mandat na čelu belopalanačke Ustanove za sport "Sportski centar Banjica" od 31. decembra 2022. godine imaće Jelena Živić, odlučila je Skupština Bele Palanke. I u narednih 6 meseci ona će biti vršilac dužnosti.

    detaljnije
  • 20221222_103951

    Borac Milan Mihajlović najbolji sportista Leskovca, Nina Stanisavljević bez premca u 2022. godini

    Po izboru Sportskog saveza Leskovca za najboljeg sportistu u muškoj konkurenciji u 2022. godini izabran je prvak Srbije u rvanju Milan Mihajlović, dok je priznanje za najbolju sportistkinju pripalo plivačici Nini Stanisavljević. Za najbolji klub proglašen je OK Leskovac 98, najbolji trener je Nenad Stojanović iz KMF-a Leskovac, a među dobitnicima se, sada već tradicionalno, našao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kome je opet pripalo specijalno priznanje za razvoj i afirmaciju sporta.

    detaljnije
  • Lopta fudbal ilustracija

    Sotirovski: Mene optužuju za propast niškog sporta i nosim se sa tim

    Govoreći o planovima za narednu godinu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski se na sednici Skupštine Niša kratko osvrnula na sport i rekla da je ona "neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosi se sa tim", a smatra da je novac koji je ranijih godina odlazio klubovima trebalo uložiti u infrastrukturu. Sa druge strane, prethodni gradonačelnik Darko Bulatović, u čijem mandatu se za programe sportskih klubova ulagalo i do 410 miliona dinara, kaže da niški sport živi teške dane i treba mu pomoći.

    (23) detaljnije
  • Marko Herman

    Biciklistička vožnja od 13,5 sati oko Niša - uvertira za centralni događaj u Parizu

    Ljubitelji biciklizma imaće prilike da u subotu, 10. decembra od 7 sati učestvuju u brevetu dužine 200 km kojim će preko Niša, Babušnice, Gadžinog Hana, Seličevice i Žitorađe i kružnim deonicama se vratiti u Niš na startnu poziciju kod Stop šopa. Iz organizacije kažu da je vožnja namenjena rekreativcima, koji će imati 13,5 sati da završe vožnju, a da će oni kojima to uspe biti korak bliže brevetu u Parizu. Prijave za niški brevet biće moguće do 7. decembra.

    detaljnije
  • Samoodbrana žena

    Humanitarni seminar samoodbrane za žene u Nišu

    Žene i devojke koje žele da nauče više o samoodbrani imaće priliku za to u nedelju, 27. novembra, od 13 sati, u sali niškog kluba "Fort Jiu-Jitsu". Povod je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obeležava 25. novembra. Kotizacija je 500 dinara, a sav novac biće uplaćen Sigurnoj kući u Nišu.

    (1) detaljnije
  • Pare i sport

    Niški sport mogao bi da dobije povišicu - većnik najavio 200 miliona dinara u 2023.

    Za razliku od ove godine, kada je iz budžeta Grada za sportske klubove opredeljeno 150 miliona dinara, u narednoj godini Niš će dati 50 miliona dinara više, najavio je većnik za sport Aleksandar Stojičić. Na prijemu u Gradskoj kući za mlade kik-boksere kluba Niš koji su na Svetskom prvenstvu osvojili četiri medalje, Stojičić je rekao da će biti izdvojeno i 50 miliona za infrastrukturu.

    (9) detaljnije
  • sport KOSTA deca

    U Vlasotincu od utorka počinje besplatna škola sporta

    Kako bi podstakli pravilan rast i razvoj motorike i koordinacije, sva deca uzrasta od 6 do 10 godina imaće priliku da u SRC Vlasina dva puta nedeljno potpuno besplatno pohađaju Školicu sporta.

    detaljnije
  • košarka lopta

    Od Grada ili od privrede - polemika o tome gde treba niški sport da traži novac

    "Zalagaćemo se da finansijska podrška za sportske klubove budu malo uvećana u narednoj budžetskoj godini", rekla je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša koja je podsetila na godine kada su takmičarke Kluba za sinhrono plivanje Niš uspele da naprave značajne rezultate i sa skromnijim sredstvima iz budžeta Grada, a uz podršku privrednika. Koliko je teško naći sponzora u niškoj privredi za sportska takmičenja, potvrdio je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić, predsednik Upravnog odbora Džudo saveza Srbije.

    (12) detaljnije
  • Paraglajder paraglajding

    Evropsko prvenstvo u paraglajdingu sledeće nedelje u Niškoj Banji i Sićevu

    Niš će od 25. jula do 6. avgusta biti centar paraglajdinga, jer će u Niškoj Banji i Sićevu biti održano 16. Evropsko prvenstvo u tom sportu. Reč je o takmičenju prve kategorije i najvišeg ranga, a organizatori najavljuju učešće 150 najboljih pilota, defile glavnim niškim ulicama i koncert grupe "Girls, Boys and Toys".

    (2) detaljnije
  • Pare i sport

    Gradsko veće podelilo 131 milion sportskim organizacijama, najviše Sportskom savezu Niša

    Čekali su sportski klubovi iz Niša i dočekali - članovi Gradskog veća su na sednici, na koju predstavnici medija nisu pozvani, usvojili predlog Komisije za sport i od najavljenih 150 miliona dinara, podelili 131 milion za sport. Najviše novca dobio je Sportski savez Niša kome pripada 16.200.000 dinara, a ne zaostaje ni Fudbalski klub Radnički sa 15.593.000 dinara. Ove godine je 18 klubova i Sportski savez Niša od posebnog značaja za Grad i oni su podelili 73 miliona dinara, a prvi put od 1979. godine Grad novčano nije podržao Izbor sportiste godine Niša.

    (12) detaljnije
  • sport

    Sotirovski: Niš za sport izdvojio 789 miliona dinara

    Niš za sport je ove godine izdvojio 789.200.000 dinara, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, pošto uz 150 miliona direktnih davanja klubova u celu sumu spadaju i 200 miliona dobijenih od države, 50 miliona za infrastrukturu, 4,2 miliona za stipendije, 4 miliona za školski sport i 350 miliona koje Grad plaća Sportskom centru "Čair" pošto klubovi ne plaćaju termine za halu, sale, bazen, kuglanu i balon-salu.

    (15) detaljnije
  • Pare i sport

    Još nema odluke o novcu za sport u Nišu, većnik najavljuje za sledeću nedelju

    Polako prolazi i šesti mesec 2022. godine, a sportski klubovi i udruženja u Nišu još nemaju ni podatke koliko kome sleduje iz budžeta Grada, niti su dobili novac. Većnik za sport Aleksandar Stojičić najavio je da će konačnu listu i podatke javnost i klubovi dobiti u toku sledeće nedelje.

    (9) detaljnije
  • crveni krst

    Obuka u spasavanju života za sportiste u Aleksincu

    Aleksinački sportisti i sportski radnici moći će da nauče kako da pravovremeno reaguju prilikom spasavanja ljudskih života tokom obuke stručnog tima Crvenog krsta Srbije. Obuka će biti održana u utorak, 7. juna, od 14 sati, u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu.

    detaljnije
  • dragana sotirovski, gradonačelnica Niša

    Za krizu niškog sporta Sotirovski predlaže - spajanje klubova i sportsko društvo pod jednim imenom

    Predstavnici svih klubova jednog sporta treba da se ujedine u jedan klub i Grad će finansijski pomoći da to bude jak i konkuretan tim, kaže Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša. Kao dobro rešenje za problem finansiranja i funkcionisanje klubova u gradu, Sotirovski ističe Kragujevac koji u Sportskom privrednom društvu Radnički ima timove u fudbalu, košarci, rukometu i vaterpolu.

    (44) detaljnije
  • IMG_20220322_093942

    Tekvondisti niške Astre na turniru u Zrenjaninu osvojili 6 medalja, 2 odličja za borce Feniksa

    Proteklog vikenda u u Zrenjaninu je održan jedan od turnira koji se boduju za izbor u reprezentaciju, a tekvondisti niških klubova "Astra" i "Feniks" pokazali su se u najboljem svetlu. Tekvondisti "Astre" su se u Niš vratili sa zlatnom, srebrnom i 3 bronzane medalje, dok su po jedno srebro i bronzu osvojili pioniri "Feniksa".

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: