Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sport

  • Košarka, koš

    Rebalansom budžeta niški sportski klubovi dobijaju još 30 miliona dinara

    Nakon tri godine smanjivanja i jedne godine blagog uvećanja budžeta za direktna davanja sportskim klubovima, mesec dana pred lokalne izbore, rebalansom budžeta Grada sportski klubovi iz Niša dobiće uvećanje za 30.000.000 dinara. Razlog je što je jedan broj sportskih organizacija u dosadašnjim takmičenjima ostvario zapažene rezultate, piše u izmeni odluke budžeta o kojoj odbornici treba da odlučuju.

    (6) detaljnije
  • Fudbal, lopta, ilustracija

    Novi DSS: Vlast poznate niške klubovi dovela do ruba propasti

    Sport u Nišu je pao na najniže moguće grane, ocena je narodne poslanice Novog DSS-a Slađana Miletić, koja je rekla da je vrlo razočarana nebrigom gradske vlasti za sport u Nišu, gde mnogi renomirani klubovi su propali ili su na ivici propadanja. Kao primer istakla je Fudbalski klub Car Konstantin , koji je ove godine dobio "sramotnih 280.000 dinara što je nedovoljno i za osnovne administativne takse za klub".

    (12) detaljnije
  • Pare i sport

    I ove godine Radničkom najviše para iz budžeta Niša

    Kao i prošle godine, početkom aprila sportski klubovi koji se finansiraju parama građana dočekali su odluku Gradskog veća, donetu u tajnosti jer prvi put kada se odlučuje o parama za sport na sednicu novinari nisu pozvani. Najviše je, kao i ranijih godina, profitirao Fudbalski klub Radnički koji će dobiti ukupno oko 31,5 miliona od ukupno raspodeljenih 187.730.000 dinara, a čak 21 klub ima status organizacija od posebnog značaja. U odnosu na prethodne dve godine, klubovi dobijaju ove godine povećanje od 30 miliona dinara.

    (14) detaljnije
  • FK Radnički Niš

    Narodni pokret Srbije: Hitno isplatiti niške klubove

    "Niški sport je protekle četiri godine u ozbiljnoj krizi, pre svega zbog neobjašnjivo slabog finansiranja iz gradskog budžeta", kaže Milan Milenković, predsednik Opštinskog odbora Narodnog pokret Srbije u Nišu. Sportski klubovi u Nišu i dalje čekaju predlog Komisije za sport i potvrdu Gradskog veća, a to je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila da će biti "uskoro".

    (5) detaljnije
  • Dragana Sotirovski

    Sotirovski: Uskoro pare za sportske klubove u Nišu

    "Komisija za sport završava svoj deo posla, tako da će biti direktnih davanja za klubove", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, ali bez preciznijih informacija kada će pred Većem biti odluka o novcu za sportske klubove, niti kada će početi isplata. Jedino je poznato da će ove godine biti podeljeno 180.000.000 dinara.

    (26) detaljnije
  • kup koraća

    NPS: Svedoci smo gašenja ili urušavanja klubova koji su proslavili Niš

    Velika izdavanja para za organizaciju Kupa Radivoja Koraća bez niških klubova, gašenje Rukometnog kluba Železničar, loše stanje klubova u vaterpolu i košarci, odluka da se klubu gradskog većnika iz budžeta da milion dinara razlozi su, prema Milanu Milenkoviću iz Narodnog pokreta Srbije, što su sportski klubovi u Nišu uništeni. Narodni pokret Srbije u Nišu se, dodaje, zbog ovakvog stanja u niškom sportu programski zalaže da izdvajanja iz budžeta butu 4 puta veća.

    (6) detaljnije
  • Aleksandar Stojičić

    Donedavni klub gradskog većnika dobio milion dinara od Grada Niša

    Milion dinara iz gradskog budžeta dodeljeno je MMA klubu Radnički iz Niša, čiji je vlasnik do nedavno bio gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić. On je samo 3 meseca pre nego što je klubu dodeljen novac izbrisan iz registra i umesto njega je kao vlasnik upisan Jovan Marjanović.

    (22) detaljnije
  • Stadion Leksovac

    Fudbalerima i rukometašima Dubočice najviše novca iz leskovačkog budžeta za sport

    Ukupno 175 miliona dinara izdvojeno je iz leskovačkog budžeta za funkcionisanje 106 klubova i organizacija, kao i za organizaciju nekoliko tradicionalnih turnira, a najviše novca, 34,6 miliona, dobiće FK Dubočica. Rukometaškom klubu odobren je 31 milion, dok će košarkaši Zdravlja raspolagati sa 29,5 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • odbojka, sudija

    Za sportske klubove sledeće godine 1,11% novca iz budžeta Niša

    Kroz direktna davanja sportski klubovi iz Niša bi sledeće godine trebalo da dobiju 20% više novca građana pošto je usvojen budžet za 2024. godinu i u njemu piše da će organizacije podeliti 180.000.000 dinara. To je 1,11% celog budžeta koji je preko 16 milijardi dinara. Većnik za sport Aleksandar Stojičić ranije je najavio da je plan da budžetska davanja budu viša, ali je tada gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski "pojasnila" da će se truditi da klubovi dobiju više para, ali da je ulaganje u infrastrukturu imalo dobre efekte.

    (5) detaljnije
  • lopta fudbal Niš

    Izvesno povećanje budžeta za niški sport u izbornoj godini

    Niški sport kao tema pomenut je na nedavnoj sednici Glavnog odbora SNS-a, saznaju Južne vesti. Nedugo zatim, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i većnik za sport Aleksandar Stojičić kažu da će se "truditi da povećaju direktna davanja, a da li će tako biti - znaće kada sve stave na papir". Poslednje tri godine, davanja za sport su smanjivana.

    (14) detaljnije
  • Hala Čair

    Klubovi od posebnog značaja za Grad dobijaju prednost za treninge i mečeve

    Sportske organizacije od posebnog značaja za Grad Niš, kojih je ove godine 18, imaju prioritet u dodeli termina za svakodnevno treniranje u pojedinim objektima Sportskog centra "Čair", navodi se u dopuni Pravlinika za sport, a ostali klubovi čiji se programi sufinansiranju iz gradskog budžeta dobijaće termine u zavisnosti da li su u olimpijskom sportu i u kom su rangu takmičenja. Klubovi koji za treninge i takmičenje koriste bazene zadržavaju svoje dosadašnje termine, a slobodni termini Sportski centar "Čair" može da izda po komercijalnoj ceni.

    (11) detaljnije
  • Hala Čair

    Nakon pisanja "Južnih vesti" klubove vratili u halu "Čair"

    Nakon nedelja treniranja na otvorenom i u teretanama i pod parolom "snađi se", kao i pisanja Južnih vesti , sportski klubovi iz Niša od danas će moći da u hali "Čair" i sali Osnovne škole "Dušan Radović" obavljaju pripreme za nove sezone koje uskoro počinju. Raspored treninga se nalazi na oglasnoj tabli, a na spisku nema nedavno rekonstruisane sale u školi "Miroslav Mika Antić". Iz Uprave za društvene delatnosti i dalje ne odgovaraju na pitanja, a prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost naplaćivanja termina klubovima koji nisu od posebnog značaja za Grad.

    (5) detaljnije
  • Hala Čair

    Niški sportski klubovi bez sala, Uprava bez reči

    "Ova sala će ostati našim sportistima", rekli su iz delegacije Grada Niša i Sportskog centra "Čair" pred Evropsko prvenstvo za juniore u košarci pri obilasku sveže rekonstruisane sale u Osnovnoj školi "Mika Antić". U tu salu niški sportisti još ne mogu da uđu, ali ni u halu "Čair" jer se, nezvanično saznajemo, "čeka usvajanje pravilnika o dodeljivanju termina klubovima". Iz Uprave za društvene delatnosti ne odgovaraju na pitanja, a neki sportski klubovi u Nišu su počeli pripreme za novu sezonu, ali daleko od uslova koji im trebaju za ozbiljan rad.

    (5) detaljnije
  • rukomet reprezentacija

    Bronza za Srbiju na Svetskom rukometnom prvenstvu za gluve, u reprezentaciji i trojica Nišlija

    Rukometna reprezentacija gluvih Srbije osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Danskoj, a među članovima tima su i Uroš Stojković, Božidar Nikolić i Aleksandar Stojković iz Niša. Oni su u meču za bronzu pobedili selekciju Turske rezultatom 29:20.

    detaljnije
  • teren kocka

    Od prodaje pogačica prikupljeno 195.000 dinara za uređenje dva sportska terena u Nišu

    Lokalna fondacija Niš prikupila je u saradnji sa "Žitopekom" 195.000 dinara za obnovu terena "Kocka" i "Tutino", pošto je za dva meseca prodato 39.000 pogačica, a od svake je za to namenjeno po 5 dinara. Za sada je presvučena podloga terena, a iz LFN-a ističu da akcija još traje i najavljuju prvi sportski događaj na terenu "Kocka" za subotu, 8. jula, od 11 sati, kada će građani moći da se oprobaju u šutiranju trojki i sa pola terena. Najbolji će biti nagrađeni.

    detaljnije
  • banjica

    Suprotno Zakonu novi mandat za v. d. direktorke Ustanove za sport u Beloj Palanci

    Mandat Jelene Živić na mesto v. d. direktora Ustanove za sport "Sportski centar Banjica" opet je produžen, pa će ona na toj funkciji biti još 6 meseci, odlučili su odbornici u belopalanačkoj Skupštini.

    detaljnije
  • lopta fudbal Niš

    Za 61 mladog sportistu iz budžeta Grada stipendija od 6.800 dinara

    Pravo na sportsku stipendiju u 2023. godini, prema odluci Komisije za ocenu programa u oblasti sporta, ostvario je 61 talentovani sportista i sportistkinja, a oni će mesečno dobijati po 6.800 dinara. Među onima koji su dobili stipendije ima reprezentativaca i reprezentativki, državnih prvaka i prvakinja, osvajača i osvajačica Kupa i medalja na međunarodnim takmičenjima.

    (5) detaljnije
  • pčelica

    Niški mališani se takmičili u “Ligi malih šampiona”

    Oko 3.000 mališana iz svih niških vrtića učestvovalo je u “Ligi malih šampiona” gde su se nadmetali u poligonu sa preprekama i štafetnoj trci. Iz Predškolske ustanove “Pčelica” kažu da su se mališani rado odazvali akciji i da je važno da na takav način podstiču bavljenje sportom.

    (1) detaljnije
  • Kosarka lopta KOSTA

    U Vranju sportske igre za decu uz promociju fer-pleja, rodne ravnopravnosti i nenasilja

    Devojčice i dečaci uzrasta od 11 do 14 godina imaće priliku da se u ponedeljak, 24. aprila, od 11 sati, na Gradskom stadionu u Vranju, oprobaju u različitim sportovima, upoznaju sa sportskim rekvizitima i razgovaraju sa nekim od više od 30 trenera, koliko će biti na raspolaganju. Iz Udruženja građana “Atina” kažu da je ideja promocija nenasilja, fer-pleja u sportu i rodne ravnopravnosti.

    detaljnije
  • stadion cair, fk radnicki, foto aleksandar kostic

    Gradsko veće podelilo 135 miliona sportskim klubovima, najviše para Radničkom

    Od opredeljenih 150 miliona dinara u budžetu Niša, Gradsko veće je na sednici gde mediji nisu bili pozvani usvojilo odluku kojom će brojne sportske organizacije, među kojima 18 od posebnog značaja za Grad, podeliti 135.849.000 dinara. Na listi prioritetnih nema više Rukometnog kluba Železničar i fudbalskih klubova Srpske lige Budućnost i Brzi Brod, ali su se vratili ŽKK Student i Gimnastički klub Niš. Najviše novca trebalo bi da dobije FK Radnički (29.753.000 dinara) što je skoro duplo više u odnosu na prošlu godinu (15,5 miliona).

    (27) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: