Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

trčanje

  • triatlon vlasina 2018

    Održan četvrti “Vlasinski triatlon samoprevazilaženja”

    Na Vlasinskom jezeru se u nedelju, 5. avgusta, 108 takmičara borilo za zvanje državnog prvaka u disciplini olimpijski triatlon na četvrtom “Vlasinskom triatlonu samoprevazilaženja”. Novi prvak Srbije je Milan Tomin iz kluba Triogy Racing .

    detaljnije
  • vlasinski triatlon

    Prvenstvo Srbije u triatlonu u nedelju na Vlasinskom jezeru

    Više od 100 učesnika iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Mađarske takmičiće se 5. avgusta, na “Vlasinskom triatlonu samoprevazilaženja” u plivanju, biciklizmu i trčanju. I sprint i olimpijski triatlon počinju u 10 sati na plaži ispred hotela “Vlasina”.

    detaljnije
  • Planinsko trcanje

    U Ostrovici nadomak Niša takmičenje u trekingu

    Trka po brdovitim predelima, odnosno treking, održaće se 15. jula u selu Ostrovica nadomak Niša, na izletištu Banjica. Mogu se prijaviti i početnici, za koje je predviđena kraća staza od 15 km, kažu organizatori, dok je za one spremnije u opticaju i duplo duža putanja.

    (1) detaljnije
  • Maze up trka

    Trka avanturista po "lavirintu" Jelašničke klisure

    Preko 500 avanturista okupiće se 16. juna u selu Jelašnica nadomak Niša, gde se četvrtu godinu zaredom održava neobična trka “The maze up”. Osim što staza vodi kroz lep, ali i nezgodan teren Jelašničke klisure, ona je puna najrazličitijih prepreka, pa će takmičari morati da se provlače, puze, izvlače teret, penju, valjaju u vodi i blatu.

    detaljnije
  • Zimski maraton samoprevazilazenja

    U Nišu održan maraton samoprevazilaženja, medalje pokupili južnjaci

    Uprkos kiši i hladnoći, Zimski maraton samoprevazilaženja u Nišu okupio je, kako kažu organizatori, stotinak trkača iz čitavog regiona. Od takmičara sa juga Srbije, najviše su se proslavili Vranjanac i Nišlijka koji su svoje trke završili na 2. mestu, kao i Leskovčanka koja je osvojila polumaraton.

    (1) detaljnije
  • Vranjski maratonci

    Vranjanac pobednik noćnog polumaratona

    Po prvi put, u Beogradu je održan noćni zimski polumaraton, a na njemu je najbolji bio Vranjanac Kristijan Stošić. Sem njega, dobre rezultate ostvarila su još trojica takmičara Atletskog kluba Vranjski maratonci.

    detaljnije
  • trkači Vranje

    Vranjski maratonci trčali u Bukureštu

    Na polumaratonu i maratonu u Bukureštu učestvovali su i trkači iz Vranja. Tako je polumaratonsku trku istrčalo devet članova vranjskog kluba, dok je na maratonu trčalo tri takmičara.

    (1) detaljnije
  • Maraton

    Trkači iz Vranja uspešni na dva fronta

    Ultramaraton u Prilepu i polumaraton u Boru bile su destinacije na kojima su se takmičili trkači iz Vranja. Od četvorice učesnika, koliko ih je predstavljalo klub Vranjski maratonci na istoku Srbije, njih dvojica su bili najbrži u svojim starosnim kategorijama.

    detaljnije
  • Niški polumaraton

    Niški polumaraton po 21. put na gradskim ulicama

    Iako ne znaju koliko će se učesnika pojaviti, organizatori se nadaju da će se u subotu, 2. septembra, na Niškom polumaratonu takmičiti rekordni broj trkača. Otvaranje je zakazano za 17:45 na Trgu Kralja Milana, a početak trke je odmah nakon toga, od 18 sati.

    (3) detaljnije
  • Planinski biciklizam

    Planinski biciklizam i trkanje za vikend na Suvoj planini

    Na obroncima Suve planine nadomak Niša, ovog vikenda takmičiće se profesionalci, ali i početnici, koji imaju želju da se oprobaju u nešto ekstremnijem vidu biciklizma i trkanja. Baš zato što ima i kraće staze za rekreativce, sportski događaj “Suva Extreme Challenge” okupiće veliki broj zaljubljenika u “outdoor” sportove.

    detaljnije
  • Prvenstvo Srbije u triatlonu u nedelju na Vlasinskom jezeru

    Preko 80 učesnika iz Srbije, Bugarske, Nemačke, Makedonije i Crne Gore takmičiće se na "Vlasinskom triatlonu samoprevazilaženja" u plivanju, biciklizmu i trčanju. I olimpijski i sprint triatlon počinju u 10 sati na plaži kod hotela "Vlasina".

    detaljnije
  • Trka avanturistička sa preprekama

    Avanturistička trka sa preprekama po treći put u Jelašnici

    Blato, voda, puzanje, penjanje, provlačenje, izvlačenje tereta, samo su jedan deo onoga sa čime će se susresti oko 500 takmičara na avanturističkoj trci u subotu 17. juna u Jelašnici. Cilj je preći celu stazu za što kraće vreme, ali uz savladavanje 40 prepreka, o kojima trkači ne znaju ništa unapred.

    (1) detaljnije
  • maraton vranje foto i.m.

    U Vranju održani humanitarni maraton i polumaraton

    Kruševljanin Nenad Živković bio je najbrži na prvom maratonu održanom u Vranju koji je u više trka okupio ukupno 360 takmičara. Sav prihod sa maratona uplaćen je u humanitarne svrhe.

    (1) detaljnije
  • Treninzi su na otvorenom i namenjeni su rekreativcima; foto: flickr/Ed Yourdon

    Škola trčanja otvorena i u Nišu

    Za sve one koji bi želeli da unesu fizičku aktivnost u svoj život rekreativnim trčanjem, a nemaju društvo ili nisu sigurni kako i sa kojim vežbama da ga kombinuju, u Nišu je otvorena Škola trčanja. Treninzi su tri puta nedeljno na otvorenom, a mogu se priključiti svi, bez obzira na iskustvo i kondiciju.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: