Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ženski fudbal

  • košarka ilustracija lopta

    Niški sportski vikend - prilika za navijanje, ali ne iz fotelje

    Drugi vikend oktobra ljubiteljima sporta iz Niša donosi veliku ponudu u muškoj košarci i meč Srpske lige istok u Popovcu. Dok fudbaleri Radničkog i rukometašice Naise odmaraju, fudbalerke Mašinca, fudbaleri Sinđelića, odbojkaši Niša i odbojkašice Studenta odlaze u goste, u Nišu će moći da se pogledaju brojni mečevi u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok u košarci i duel Studenta i Topolčanke u Prvoj ligi za košarkašice.

    (1) detaljnije
  • ŽFK Mašinac

    Mašinac i drugi put ove sezone obezbedio opstanak u Superligi

    Situacija koja se retko viđa na sportskim terenima - jedan klub obezbedi tokom sezone opstanak, liga se završi, Savez naknadno usvoji žalbe drugog kolektiva i taj klub mora u baraž da opet dokaže da je kadar za elitu. Tu filmsku sudbinu imao je Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša koji je u dvomeču (4:1) bio bolji od Kolubare iz Lazarevca i ponovo je osigurao mesto u Superligi naredne sezone. U novu sezonu će bez dugogodišnje kapitenke Kristine Krstić koja se oprostila od fudbala.

    detaljnije
  • ŽFK Mašinac

    Mašinac ponovo u borbi za opstanak - pobeda u Lazarevcu, sledi revanš u Nišu

    Iako su pre desetak dana u plej-autu izborile opstanak u najjačem rangu, fudbalerke Mašinca opet su na travnatom terenu morale da pokažu da imaju kvalitet za Superligu. Naknadnom odlukom FSS-a, nakon žalbi subotičkog Spartaka DOO, Mašinac i Kolubara su igrali baraž za popunu elitnog ranga, a u prvom susretu slavile su Nišlijke u Lazarevcu rezultatom 3:0. Revanš je za šest dana u Nišu.

    detaljnije
  • ŽFK Mašinac

    Mašinac završio sezonu, raspustio igračice pa ga FSS vratio da igra baraž

    Telefonskim pozivom u utorak uveče predstavnicima Ženskog fubalskog kluba Mašinac iz Niša javljeno je da će u nedelju, 11. juna i četiri dana kasnije igrati baraž za opstanak u Superligi, iako su pre 9 dana kroz plej-aut osigurali opstanak u najjačem takmičenju. Nakon sastanaka sa gradonačelnicom Niša, ali i svim strukturama kluba, kaže Perica Krstić, predsednik niškog kluba, odlučeno je da igraju baraž, ali i da traže hitan sastanak klubova Super i Prve lige kako bi se isključio subotički Spartak DOO.

    (2) detaljnije
  • žfk radnički

    Fudbalerke pirotskog Radničkog ubedljivo do povratka u Prvu ligu Srbije

    Zacrtani cilj pre početka sezone je ispunjen pa se fudbalerke pirotskog Radničkog 2014 posle samo jedne sezone u Drugoj ligi - jug vraćaju u Prvu ligu Srbije, drugi po kvalitetu rang u ženskom fudbalu.

    detaljnije
  • masinac, pripreme 2

    Mladi sastav Mašinca "upalio motore" za prolećni deo sezone

    Pripreme za prolećni deo Superlige, koji počinje 11. marta, fudbalerke Mašinca počele su treninzima na svom stadionu na Delijskom visu u Nišu. Trener Slavoljub Branković na okupu ima 30 igračica, od čega 17 fudbalerki mlađih od 17 godina, a uskoro se očekuju i prva pojačanja.

    (1) detaljnije
  • žfk radnički

    Fudbalerke pirotskog Radničkog na čelu tabele, ciljaju povratak u Prvu ligu

    Sa 4 pobede iz isto toliko kola, fudbalerke pirotskog Radničkog 2014 nalaze se na prvom mestu Druge lige - jug i nastavljaju pohod na Prvu ligu. U poslednjem kolu na domaćem terenu savladana je ekipa Jagodine sa 3:0.

    (1) detaljnije
  • Mašinac

    Jedan od najboljih niških sportskih kolektiva slavi rođendan

    Ljubav prema fudbalu "naterala" je grupu devojaka i njihovog druga Pericu Krstića iz Mašinske-tehničke škole "15. maj" u Nišu da pre tačno 52 godine osnuju Ženski fudbalski klub Mašinac, uprkos otporu na koji su nailazili na svakom koraku. Jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva Niša je 24 puta bio šampion države, 15 puta osvajač nacionalnog kupa, a 1989. godine bio i nezvanični prvak Evrope. Mašinac je sada u elitnom rangu i vodi tešku bitku da ostane tu sa podmlađenim sastavom.

    detaljnije
  • masinac

    Mašinac ubedljivim porazom počeo novu sezonu

    U prvom kolu Superlige fudbalerke Mašinca iz Niša izgubile su rezultatom 5:0 (1:0) od Spartaka u Subotici. Niške fudbalerke već u nedelju, 28. avgusta dočekuju drugi tim Spartaka.

    detaljnije
  • Mašinac Crvena zvezda 2020

    Mašinac bez trenera, ali i skoro celog tima

    Zbog finansijskih problema Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša moraće da nađe novog trenera, a dodatno ih je pogodilo što su brojne igračice iz prošlosezonskog tima otišlo u druge klubove ili završilo igračke karije. Klub je, prema rečima Perice Krstića, predsednika Mašinca, u potrazi za trenerom, a ekipu će uz par iskusnih, činiti mlade nade ženskog fudbala.

    (4) detaljnije
  • masinac

    Mašinac protiv Sloge za finale Kupa

    Fudbalerke Mašinca, nakon osvajanja trećeg mesta u državnom šampionatu, plasirale su se u polufinale Kupa Srbije i da bi obezbedile mesto u finalu i borbu za jedini trofej u ovoj godini moraće da pobede Slogu iz Zemuna. Utakmica bi trebalo da se igra ovog vikenda, a trener niškog tima Tamara Jovanović veruje da njena ekipa može do finala.

    detaljnije
  • Perica Krstic sudija Masinac

    Mašinac bez sportskog direktora - Krstić ide u grčki PAOK

    Dosadašnji sportski direktor Mašinca Perica Krstić napustio je funkiciju u niškoj ekipi i od danas je imenovan za novog trenera ženskog tima grčkog PAOK -a.

    (1) detaljnije
  • milica stankovic, zfk masinac, nis, foto jv vanja keser

    Mašinac upisao sedmi trijumf u nizu

    U 13. kolu Superlige fudbalerke Mašinca iz Niša pobedile su kragujevački Radnički rezultatom 2:0 (0:0) i tako zabeležile sedmi trijumf u nizu, a deseti u sezoni. Nišlijke i dalje drže drugu poziciju na tabeli, iza subotičkog Spartaka.

    (3) detaljnije
  • Mašinac Crvena zvezda 2020

    Fudbalerke Mašinca žele sedmi trijumf u nizu

    U subotu, 14. novembra fudbalerke Mašinca iz Niša dočekaće kragujevački Radnički u 13. kolu Superlige, a eventualni trijumf nad pretposlednjom ekipom elitnog ranga bio bi sedmi u nizu Nišlijki.

    (1) detaljnije
  • Crvena zvezda Mašinac ženski fudbal Delijski vis

    Fudbalerke Mašinca vezale šestu pobedu u nizu

    Pobednički niz u Superligi fudbalerke Mašinca iz Niša nastavile su u Požarevcu gde su rezultatom 4:0 (3:0) savladale Požarevac. Najbolji strelac Mašinca Miljana Ivanović postigla je tri gola na tom meču, dok se u strelce jednom upisala i Milica Stanković. Ovo je šesta pobeda u nizu Nišlijki koje drže drugu poziciju na tabeli.

    (2) detaljnije
  • Mašinac fudbal ženski fudbal

    Minimalac Mašinca za nastavak pobedničke serije

    Teže nego što se očekivalo, niški Mašinac savladao je Kolubaru iz Lazarevca na Delijskom visu. Utakmica 11. kola ženske fudbalske Superlige, u kojoj su se sastali 2. i poslednjeplasirani tim, završena je sa minimalnih 1:0.

    (1) detaljnije
  • Mašinac Crvena zvezda 2020 fudbal

    Mašinac na Delijskom visu "puca" na 5. trijumf u nizu

    Nakon dvonedeljne pauze, ženska Superliga se vraća, a niški Mašinac pokušaće da zabeleži peti trijumf u nizu. Rival je "fenjeraš" - Kolubara iz Lazarevca, a meč se igra na Delijskom visu u subotu, 31. oktobra.

    detaljnije
  • Mašinac Crvena zvezda 2020

    Niški Mašinac deklasirao Vojvodinu

    Rezultatom 5:0 (3:0) fudbalerke niškog Mašinca pobedile su novosadsku Vojvodinu u 10. kolu Superlige. Nišlijkama je ovo sedmi trijumfi i sa 22 boda nalaze se na drugoj poziciji na tabeli.

    (2) detaljnije
  • Crvena zvezda Mašinac ženski fudbal Delijski vis

    Mašinac slavio u derbiju u Kanjiži, polusezonu završio kao drugi

    U poslednjih pet minuta meča odigranog u Kanjiži fudbalerke niškog Mašinca postigle su dva gola, pobedile TSC sa 3:1 i osigurale sebi 2. poziciju u Superligi na polusezoni.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: