Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

DSS

 • Goran Đorđević DSS

  Đorđević DSS: Odluka o predaji aerodroma nije zakonita

  Ono što već dva meseca odlaže zasedanje niške Skupštine - Odluka o ustupanju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici, prema tumačenju odbornika Demokratske stranke Srbije i advokata Gorana Đorđevića, u suprotnosti je sa zakonima i propisima Srbije. Ukoliko ova odluka "prođe" Skupštinu, Đorđević najavjuje da će pitanje njene zakonitosti pokrenuti pred Ustavnim sudom.

  (4) detaljnije
 • lapcevic-JV

  Lapčević napustio DSS

  Zbog centralizacije stranke, ali i države, kako sam kaže, Milan Lapčević nije više član Demokratske stranke Srbije. Ostaće narodni poslanik u Skupštini, a najavljuje i formiranje regionalnog političkog pokreta. Inicijalna varnica je i otimanje aerodroma, kako navodi, jer se tako Niš pretvara u “ispostavu Beograda”.

  (17) detaljnije
 • dss

  DSS: Zašto odeljenje pedijatrije u Vučju radi samo prepodne?

  Poslednjih meseci, u vreme epidemije malih boginja, služba pedijatrije u Vučju radi samo prepodne, zbog čega su roditelji primorani da bolesnu decu vode na pregled u Leskovac, iz gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, pitaju da li je ovakav rad samovolja upravnice ili je to efekat zdravstvenog plana za Porečje?

  detaljnije
 • balon sala vucje

  DSS: Gde je nestao novac namenjen izgradnji balon sale u Vučju?

  Iako je izgradnja balon sale u Vučju počela još pre 10 godina, kako kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije u Leskovcu, ona još uvek nije završena, već skoro čitavu deceniju propada.

  detaljnije
 • dss

  Milan Stojković novi predsednik Gradskog odbora DSS u Leskovcu

  Zbog toga što su, kako kažu, stariji članovi zaključili da je Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije u Leskovcu potrebno mlađe rukovodstvo, na sastanku održanom prošle nedelje izabrali su Milana Stojkovića za novog predsednika.

  (4) detaljnije
 • ulica

  DSS: Umesto uređene ulice, građani dobili blato, rupe i kaljuge

  Iako je do kraja godine Svetoilijska ulica u Leskovcu trebalo da bude rekonstruisana celom dužinom, završena je tek jedna trećina, pa se leskovački odbor DSS pita šta je uticalo na pomeranje planova i obećanja da će građani imati novu i lepo uređenu ulicu.

  (4) detaljnije
 • klinički centar

  DSS traži Lončarevu smenu zbog poništenog tendera za opremu kliničkog centra Niš

  Nakon pisanja Južnih vesti da je poništena javna nabavka Ministarstva zdravlja vredna oko dve milijarde dinara, za medicinsku opremu koja je već ugrađena u novi niški klinički centar, Demokratska stranka Srbije zatražila je smenu ministra Zlatibora Lončara.

  (4) detaljnije
 • 15+15 minuta djordjevic i lapcevic

  Homofobija - realnost ili izmišljena tema?

  Na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, u srpskom društvu ima nekoliko mišljenja o LGBT osobama i njihovim slobodama i pravima. Dragan Đorđević iz niškog Odbora za ljudska prava u Nišu smatra da je neophodno da se stalno pa i na današnji dan govori o njihovim problemima, dok narodni poslanik DSS Milan Lapčević smatra “da je homofobija izmišljena tema”.

  (2) detaljnije
 • centar

  DSS traži da se potpiše sporazum o Srpsko-ruskom humanitarnom centru

  Ocenjujući dosadašnje nepotpisivanje sporazuma kojim bi predstavnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu dobili diplomatski status kao “pritiske Evropske unije”, Demokratska stranka Srbije traži da se sporazum potpiše i da se Centru omogući nesmetan rad. Lider LSV-a Nenad Čanak traži da se Centar u Nišu zatvori.

  detaljnije
 • auto-put

  DSS: Prekinuti sve aktivnosti na izgradnji auto-puta ka Albaniji

  Auto-put koji bi trebalo da spoji Niš i Drač je u suprotnosti sa bezbednosnim, nacionalnim i ekonomskim intresima Srbije, kažu u Demokratskoj stranci Srbije i traže od Vlade Srbije da odmah prekine sve aktivnosti na izgradnji ove deonice od Niša do Merdara, koja bi bila krak Koridora 10 ka Albaniji.

  (13) detaljnije
 • popovic

  Popović: Gruevski je 4 puta bolji premijer od Vučića

  Predsednički kandidat DSS-a Aleksandar Popović rekao je u Prokuplju, predstavljajući svoj program, da Srbija za 5 godina, koliko je premijer Srbije Aleksandar Vučić na vlasti, ima 4 puta manji BDP od Makedonije. Auto-put ka Albaniji smatra nepotrebnim, a kaže da želi rezultate i politiku kao u vreme vlasti Vojislava Koštunice.

  (1) detaljnije
 • Aleksandar Popović u Nišu

  Popović: Smanjiti PDV za nerazvijene delove Srbije

  Kandidat za predsednika Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović, kaže da je jedna od ideja koju će predlagati izvršnoj vlasti ukoliko bude izglasan 2. aprila, ona o različitom stepenu poreza na dodatu vrednost za nerazvijene delove Srbije, kako bi podstakao proizvodnju i život u tim sredinama.

  detaljnije
 • Aleksandar Popovic DSS FOTO dss.rs

  Predsednički kandidat DSS-a obilazi jug Srbije

  Svoj program u kampanji za predsedničke izbore danas će od 17:30 u prostorijama leskovačkog DSS-a predstaviti kandidat te stranke dr Aleksandar Popović. Prethodno će obići Pčinjski i Jablanički okrug, dok će se sutra predstaviti biračima u Topličkom i Nišavskom okrugu.

  detaljnije
 • djordjevic

  "Na rad gradskih opština trošimo 10 % budžeta"

  Doskorašnji predsednik Gradskog odbora DSS-a Goran Đorđević kaže da je i bilo vreme da Niš promeni Statut, ali da je ta promena urađena parcijalno. Predstavnik ove partije u niškom parlamentu smatra da je izmenom Statuta trebalo, pre svega, da budu ukinute gradske opštine. 

  (6) detaljnije
 • centroturist

  Prodaje se hotel “Centroturist” u Nišu?

  Na poslednjem zasedanju niškog parlamenta odlučeno je da Grad ponovo može da koristi hotel “Centroturist” o kojem je do sada brinuo Sporstki centar “Čair”. Za Gorana Đorđevića, odbornika DSS to znači da rukovodstvo Grada sprema prodaju ovog objekta, dok u Upravi za imovinu kažu da se o tome još nije odlučivalo.

  (5) detaljnije
 • savic

  DSS: Zašto “Divljana” postaje centar za migrante?

  Informaciju da će Dečije odmaralište “Divljana” postati prihvatni centar za migrante, u niškom DSS-u kažu da su čuli iz medija, pa se pitaju zašto tako ozbiljna odluka nije doneta u Skupštini grada Niša, kako bi se javnost na vreme upoznala sa svim detaljima ovog projekta.

  (10) detaljnije
 • dss-djordjevic-JV

  Niški DSS ostao bez predsednika

  Zbog toga što je vrh stranke odobrio saradnju sa SNS u Opštini Pantelej, predsednik Gradskog odbora DSS u Nišu Goran Đorđević podneo je ostavku na sve funkcije u stranci i ponudio da vrati i odbornički mandat.

  (28) detaljnije
 • lapcevic

  Lapčević upozorava: Niš će ostati bez značajnog novca iz republike

  Oko 200 miliona dinara manje na godišnjem nivou će se slivati u gradsku iz republičke kase ukoliko tokom sledeće nedelje poslanici usvoje izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave, upozorava Milan Lapčević, narodni poslanik DSS iz Niša.

  (7) detaljnije
 • dss

  DSS: Vratiti direktan izbor gradonačelnika

  Kako bi o svojim gradonačelnicima i predsednicima opština odlučivali građani na izborima, a ne partije na svojim odborima i u parlamentima, niški odbor DSS apeluje na nadležne da izmene Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o lokalnim izborima.

  (18) detaljnije