Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

DSS

 • polomljeno-staklo

  Uhapšeni osumnjičeni za obijanje prostorija DSS i NS u Prokuplju

  Zbog sumnje da su za samo jednu noć, između 17. i 18. januara, obili vrata prostorija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, a zatim i u privatnom stanu u Prokuplju polomili staklo i ušli u špajz gde su pokušali da ukradu stvari koje su se tamo našle, policija je privela dvojicu Sirijaca.

  (1) detaljnije
 • polomljeno-staklo

  Drugi put za 15 dana obijene prostorije DSS u Prokuplju

  U noći između četvrtka i petka obijene su prostorije Demokratske stranke Srbije u Prokuplju, polomljeno je staklo na ulaznim vratima zgrade i oštećena jedna od vrata u hodniku, ali veće štete nije bilo. Na zgradu koja se nalazi u samom centru grada ovo nije prvi napad, tvrde u DSS-u, ali jeste prvi koji su prijavili policiji.

  detaljnije
 • dss leskovac

  DSS i u Leskovcu formirao privremeni odbor

  Nakon formiranja privremenog odbora u Nišu, članovi Demokratske stranke Srbije oformili su ovakav odbor i u Leskovcu. Predsednik DSS Miloš Jovanović kaže da ovim žele da učvrste “temelje” leskovačkog ogranka, nakon čega će biti održana Skupština na kojoj će Gradski odbor biti ozvaničen.

  detaljnije
 • DSS Leskovac

  DSS: Sramna gradonačelnikova izjava o leskovačkim fudbalerima

  Izjava prvog čoveka Leskovca Gorana Cvetanovića da su fudbaleri “najgori sportski ambasadori ovog grada i najgori sportisti” neutemeljena je i pokazuje da, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije, gradonačelnik ne poznaje materiju o kojoj govori.

  detaljnije
 • miloš jovanović dss

  Miloš Jovanović DSS: Idemo ka Savezu ako Vučić počne da bije

  Ukoliko napad na opozicionara Borka Stefanovića postane pravilo i ukoliko Aleksandar Vučić počne da bije sve po ulici, prirodno je da će Demokratska stranka Srbije ići ka Savezu za Srbiju i ukrupnjavanju opozicije, kaže predsednik ove stranke Miloš Jovanović, koja zbog najavljenog prisustva glumice Mirjane Karanović nije učestvovala na subotnjim protestima opozicije.

  (5) detaljnije
 • dss-zid-JV

  DSS u Nišu formirao privremeni odbor - traže nove članove

  Članovi Demokratske stranke Srbije formirali su privremeni Odbor u Nišu. Predsednik DSS Miloš Jovanović kaže da će nakon uhodavanja biti održana Skupština, na kojoj će Gradski odbor biti i ozvaničen. Za to vreme, dodaje Jovanović, niški DSS je u potrazi za novim članstvom.

  (7) detaljnije
 • Gadžin Han google maps

  Bivši članovi DSS iz Gadžinog Hana u parlament ušli sa SPS, pa preleteli u SNS

  Odbornici iz Gadžinog Hana koji su iz DSS prešli u SNS, mandate su dobili zahvaljujući tome što su na poslednjim lokalnim izborima bili na listi Socijalističke partije Srbije, stranke koja je već godinama na vlasti u Gadžinom Hanu. Ovi sada već bivši članovi Demokratske stranke Srbije, od kojih su neki i deo izvršne vlasti, kako tvrde opozicioni odbornici u ovoj Opštini, "postali su deo političke mućkalice" na lokalu.

  (6) detaljnije
 • Oko sokolovo Gadžin Han

  U Gadžinom Hanu članovi DSS postali naprednjaci

  Više od 300 članova Demokratske stranke Srbije u Gadžinom Hanu prešlo je u Srpsku naprednu stanku, tvrdi predsednik Opštinskog odbora naprednjaka Goran Stojiljković. Kako kaže SNS-u su pristupili svi članovi zajedno sa rukovodstvom DSS-a.

  (11) detaljnije
 • Goran Đorđević DSS

  Đorđević DSS: Odluka o predaji aerodroma nije zakonita

  Ono što već dva meseca odlaže zasedanje niške Skupštine - Odluka o ustupanju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici, prema tumačenju odbornika Demokratske stranke Srbije i advokata Gorana Đorđevića, u suprotnosti je sa zakonima i propisima Srbije. Ukoliko ova odluka "prođe" Skupštinu, Đorđević najavjuje da će pitanje njene zakonitosti pokrenuti pred Ustavnim sudom.

  (4) detaljnije
 • lapcevic-JV

  Lapčević napustio DSS

  Zbog centralizacije stranke, ali i države, kako sam kaže, Milan Lapčević nije više član Demokratske stranke Srbije. Ostaće narodni poslanik u Skupštini, a najavljuje i formiranje regionalnog političkog pokreta. Inicijalna varnica je i otimanje aerodroma, kako navodi, jer se tako Niš pretvara u “ispostavu Beograda”.

  (17) detaljnije
 • dss

  DSS: Zašto odeljenje pedijatrije u Vučju radi samo prepodne?

  Poslednjih meseci, u vreme epidemije malih boginja, služba pedijatrije u Vučju radi samo prepodne, zbog čega su roditelji primorani da bolesnu decu vode na pregled u Leskovac, iz gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, pitaju da li je ovakav rad samovolja upravnice ili je to efekat zdravstvenog plana za Porečje?

  detaljnije
 • balon sala vucje

  DSS: Gde je nestao novac namenjen izgradnji balon sale u Vučju?

  Iako je izgradnja balon sale u Vučju počela još pre 10 godina, kako kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije u Leskovcu, ona još uvek nije završena, već skoro čitavu deceniju propada.

  detaljnije
 • dss

  Milan Stojković novi predsednik Gradskog odbora DSS u Leskovcu

  Zbog toga što su, kako kažu, stariji članovi zaključili da je Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije u Leskovcu potrebno mlađe rukovodstvo, na sastanku održanom prošle nedelje izabrali su Milana Stojkovića za novog predsednika.

  (4) detaljnije
 • ulica

  DSS: Umesto uređene ulice, građani dobili blato, rupe i kaljuge

  Iako je do kraja godine Svetoilijska ulica u Leskovcu trebalo da bude rekonstruisana celom dužinom, završena je tek jedna trećina, pa se leskovački odbor DSS pita šta je uticalo na pomeranje planova i obećanja da će građani imati novu i lepo uređenu ulicu.

  (4) detaljnije
 • klinički centar

  DSS traži Lončarevu smenu zbog poništenog tendera za opremu kliničkog centra Niš

  Nakon pisanja Južnih vesti da je poništena javna nabavka Ministarstva zdravlja vredna oko dve milijarde dinara, za medicinsku opremu koja je već ugrađena u novi niški klinički centar, Demokratska stranka Srbije zatražila je smenu ministra Zlatibora Lončara.

  (4) detaljnije
 • 15+15 minuta djordjevic i lapcevic

  Homofobija - realnost ili izmišljena tema?

  Na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, u srpskom društvu ima nekoliko mišljenja o LGBT osobama i njihovim slobodama i pravima. Dragan Đorđević iz niškog Odbora za ljudska prava u Nišu smatra da je neophodno da se stalno pa i na današnji dan govori o njihovim problemima, dok narodni poslanik DSS Milan Lapčević smatra “da je homofobija izmišljena tema”.

  (2) detaljnije
 • centar

  DSS traži da se potpiše sporazum o Srpsko-ruskom humanitarnom centru

  Ocenjujući dosadašnje nepotpisivanje sporazuma kojim bi predstavnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu dobili diplomatski status kao “pritiske Evropske unije”, Demokratska stranka Srbije traži da se sporazum potpiše i da se Centru omogući nesmetan rad. Lider LSV-a Nenad Čanak traži da se Centar u Nišu zatvori.

  detaljnije
 • auto-put

  DSS: Prekinuti sve aktivnosti na izgradnji auto-puta ka Albaniji

  Auto-put koji bi trebalo da spoji Niš i Drač je u suprotnosti sa bezbednosnim, nacionalnim i ekonomskim intresima Srbije, kažu u Demokratskoj stranci Srbije i traže od Vlade Srbije da odmah prekine sve aktivnosti na izgradnji ove deonice od Niša do Merdara, koja bi bila krak Koridora 10 ka Albaniji.

  (13) detaljnije