Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dveri srpske

 • Zagađenje vazduha

  Dveri pozivaju na protest "Niš hoće da diše"

  Protest koji organizuje niški odbor Dveri, a kao razlog navode ugrožavanje života i zdravlja građana, održaće se u nedelju, 10. januara na Trgu kralja Milana u Nišu. Početak skupa je od 12 sati.

  (26) detaljnije
 • IMG-41ce639bdffe2eb91e1a340f88276efa-V

  Niške Dveri napravile top listu beščašća, a gran-pri dodelili gradonačelnici Niša

  Prikrivanje broja umrlih, seča kedrova, julske poplave, SNS bakljade, zagađen vazduh, samo su neki od događaja i pojava koje su niške Dveri stavile na listu beščašća u 2020. godini. Gran-pri, kako kažu, dodeljuju gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski koja je, prema njihovoj oceni, za kratko vreme “izgovorila i uradila toliko besramnih stvari da je teško i nabrojati ih”.

  (13) detaljnije
 • grad Niš

  Opozicija i civilni sektor traže povlačenje nacrta Plana razvoja Niša: Sporno, nezakonito i netransparentno

  Zbog toga što je, kako ocenjuju, sporan postupak izbora eksperata i kreatora Plana razvoja Niša, prekratki rokovi za javnu raspravu i učešće javnosti, kao i, po njihovim rečima, zbog nedoraslog teksta i sadržaja u kome nema nekih od ključnih oblasti poput korupcije, niški odbor Dveri zahteva povlačenje ovog strateškog dokumenta. Aktivista Nacionalne koalicije za decentralizaciju Danijel Dašić takođe traži poništenje postupka zbog kršenja zakona.

  (15) detaljnije
 • ne secite kedrove

  Nastavljaju se protesti zbog seče kedrova, iz "Delte" odgovaraju da će zasaditi 140 novih stabala

  Iako ne preciziraju da li će poseći kedrove na Bulevaru Nemanjića zbog ulaza u tržni centar, protiv čega je protestovao Gradski odbor Dveri u Nišu, iz Delta planeta tvrde da će nakon izgradnje zasaditi 140 novih stabala. Ipak, iz Dveri najavljuju novo okupljanje za odbranu kedrova, u petak u 15:30.

  (23) detaljnije
 • bosko obradovic

  Obradović: Dveri iskoračile ka konzervativnoj, hrišćanskoj demokratiji

  Osnovne vrednosti Dveri koje se tiču nacionanog identiteta, pitanja Kosova i porodice, kako kaže njihov lider Boško Obrdović, nisu menjane, ali se pokret novim programom pomerio sa desnice ka političkom centru. Demokratija je, kaže, podignuta na viši nivo, pa Obradović sada Dveri vidi kao konzervativno demohrišćansku opciju kakva postoji u brojnim zemljama Evrope.

  (7) detaljnije
 • dveri

  Dveri u Nišu predstavile "dverjanski zeleni patriotizam"

  Da Niš gubi svoj identitet zbog preterane i komercijalne gradnje, smatra potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković, koja je zajedno sa liderom ovog pokreta Boškom Obradovićem predstavila najnoviji proglas "Promena sistema - sigurnost za sve" koji ima 5 tačaka, a jedna od njih odnosi se na uređenje naselja.

  (10) detaljnije
 • obradovic foto A.S

  Obradović iz Niša pozvao opoziciju: Povucite liste za neustavne i nelegalne izbore

  Svi koji sebe smatraju opozicijom, a kandidovali su se za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore trebalo bi, kaže lider Dveri Boško Obradović, da povuku liste i pridruže se bojkotu. Izboru su, kako kaže, neustavni, nedemokratski i zdravstevno rizični.

  (25) detaljnije
 • jura4-nis-protest-korona-foto-vkeser

  Leskovački opozicionari: Štab imao ingerencije da privremeno zatvori "Juru"

  Da je pogon južnokorejske kompanije "Jura" u Leskovcu, koji je postao mikrožarište epidemije virusa korona, trebalo zatvoriti na 14 dana, smatraju leskovački opozicionari. Iz Grupe građana "Za Leskovac zajedno", Stranke slobode i pravde i Pokreta Dveri kažu da je lokalni Štab imao ingerencije da naredi privremenu zabranu rada zbog celokupne epidemiološke situacije.

  detaljnije
 • dveri foto A.S

  Niške Dveri podržale Obradovića - sat vremena na stepeništu ispred Gradske kuće

  Apelujući na gandijevsko i mirno rešavanje zategnutih političkih odnosa u Srbiji i čitajući zahteve Dveri i lidera Pokreta Boška Obradovića, koji već nekoliko dana štrajkuje glađu ispred Narodne Skupštine, niški odbor podržao je svog predsednika. Podršku su iskazali i jednočasovnim sedenjem na stepeništu Gradske kuće, a građane pozvali u Beograd na miran protest.

  (15) detaljnije
 • boško obradović dveri leskovac

  Obradović: Očekuje nas politička kriza, a zatim i smena ovog režima

  Da se vlast uplašila bojkota i zbog toga smanjila cenzus na 3 %, smatra predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, te je zbog toga njihova ideja uspela. Obradović je u Leskovcu,a potom i u Prokuplju rekao da Srbiju nakon izbora očekuje politička kriza, jer oni neće biti zakoniti, ali da će nakon toga doći i do smene režima Aleksandra Vučića.

  (31) detaljnije
 • dveri leskovac

  Dveri u Leskovcu krenule u kampanju bojkota predstojećih izbora

  Iako još nisu raspisani, u kampanju za predstojeće izbore u Leskovcu već je krenulo nekoliko političkih opcija, a da na izborima neće učestvovati najavljuju iz Srpskog pokreta Dveri. Nema uslova za održavanje fer i poštenih izbora, kažu u ovom pokretu, te pozivaju građane da im se pridruže u bojkotu. O izborima i odluci da na njih ne izađu sa građanima će razgovarati u četvrak, 27. februara na Širokoj čaršiji od 10 do 13 sati, a predstavnicima leskovačkog odbora pridružiće se i predsednik stranke Boško Obradović.

  (1) detaljnije
 • stevan živković

  Klub mladih i Dveri traže smenu Stevana Živkovića

  Iako se protiv njega vodi sudski postupak zbog pranja novca i falsifikovanja dokumentacije, Stevan Živković je i dalje na čelu niške Kancelarije za mlade, a zbog toga njegovu hitnu smenu traže Klub mladih i Dveri. Zahtevaju da se o ovom slučaju izjasni i gradonačelnik Darko Bulatović.

  (9) detaljnije
 • Dveri Vranje

  Dveri: Sistem zreo za lustraciju, ne postoji drugi način njegovog ozdravljenja

  Nakon što je Glavni odbor Dveri, 1. februara usvojio Deklaraciju o lustraciji, vranjski odbor te stranke zatražio je da se sprovede Zakon o lustraciji i osnuje Komisija za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava i zakona, jer bi se, smatraju, sprovođenjem lustracije nad lokalnim političarima, otvorio prostor za mlade, sposobne i poštene ljude, a saznalo bi se i da li su neki od vranjskih političara stekli bogatstvo baveći se isključivo politikom i radnim stažom na funkcijama.

  (16) detaljnije
 • SNS Vranje

  Naprednjaci u Vranju najavili pravni tim za obračun sa “jednim lokalnim medijem”

  Da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanja jednog lokalnog medija koja smatraju lažnim, poruka je sa konferencije za medije vranjskih naprednjaka. Oni kažu da su medijske slobode i pluralizam prevršili svaku meru i da neće ostati nemi na objave protiv funkcionera, direktora javnih preduzeća i članova njihovih porodica. Usledile su burne reakcije onih koji smatraju da SNS formira "tim za uništenje medija".

  (6) detaljnije
 • obradovic vranje

  Dveri: Gradsko priznanje Vranja dodeliti i Bošku Obradoviću

  S obzirom na to da je za priznanje za Dan grada u oblasti kulture predložen predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iz Gradskog odbora Pokreta Dveri poručuju da nagradu treba da dobije i lider ove stranke Boško Obradović za očuvanje ćirilice i otkrivanje lažnih fasada, koga su i zvanično predložili Komisiji.

  (1) detaljnije
 • opozicija leskovac

  Sednica Skupštine u Leskovcu i dalje bez učešća dela opozicije

  Iako će danas odbornici lokalnog parlamenta diskutovati o jednom od najvažniji dokumenata za funkcionisanje grada - budžetu, deo leskovačke opozicije neće učestvovati u radu. Sednicu bojkotuju odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija, i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

  (28) detaljnije
 • kerković konferencija dveri szs

  Slučaj Brzi Brod: Dveri optužuju policiju, ovi kažu - sve po proceduri

  Povodom incidenta od petka u Brzom Brodu kada je prekinuta akcija Dveri, potpredsednica ovog Pokreta Tamara Milenković Kerković navodi da im je akcija onemogućena spregom brzobrođanske paramilicije, SNS-a i policije. Dveri tvrde da su kao žrtve privedeni i držani 3 i po sata u policijskoj stanici, a da su napadači pušteni za 10 minuta. SNS negira vezu sa ovim slučajem, a policija kaže da su dverjani potpisali da nemaju primedbi na rad policajaca.

  (17) detaljnije
 • mikica stanković

  Demokrate uz Dveri: Vlast da prestane da podržava i štiti nasilnike

  Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković poručio je vlasti da prestane da podržava i štiti nasilnike, a povodom tvrdnji aktivista Dveri da su u niškom naselju Brzi Brod prvo napadnuti, a potom i privedeni. Stanković je istakao i da se opozicija neće uplašiti, te da će Srbija biti slobodna tek kada se ovakve pojave iskorene.

  (24) detaljnije
 • tamara milenković kerković

  Dveri tvrde da su napadnuti u Brzom Brodu, pa privedeni

  Potpredsednica Tamara Milenković Kerković i aktivisti Dveri tvrde da su napadnuti danas u niškom naselju Brzi Brod dok su skupljali potpise za slobodu uzbunjivača Aleksandra Obradovića, a da su pritom i privedeni. Dok Dverjani kažu da je suspendovan ustavni poredak, Brzobrođani koji su bili vinovnici incidenta negiraju da slučaj ima političku pozadinu, kažu da aktiviste Dveri niko nije napao, a da ovaj pokret nije imao dozvolu za štand, što potvrđuju iz Opštine Medijana. Policija se ne oglašava.

  (59) detaljnije
 • SzS Vranje

  SzS Vranje: Demokratija u Srbiji je ukinuta, bojkot narednih izbora

  Iz vranjskog Saveza za Srbiju odlučni su u tome da bojkotuju naredne izbore, jer, kako kažu, naprednjaci su uzurpirali sve državne institucije i kontrolišu ih, a tvrde i da mediji nisu otvoreni za sve stranke, kako bi uslovi na republičkim i lokalnim izborima bili ravnopravni. Oni su skup podrške Vučiću u Vranju okarakterisali kao protest vladajuće stranke protiv njih samih, jer, kažu, teror nad građanima Srbije vrše funkcioneri SNS-a.

  (2) detaljnije