Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dveri srpske

 • obradovic vranje

  Dveri: Gradsko priznanje Vranja dodeliti i Bošku Obradoviću

  S obzirom na to da je za priznanje za Dan grada u oblasti kulture predložen predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iz Gradskog odbora Pokreta Dveri poručuju da nagradu treba da dobije i lider ove stranke Boško Obradović za očuvanje ćirilice i otkrivanje lažnih fasada, koga su i zvanično predložili Komisiji.

  (1) detaljnije
 • opozicija leskovac

  Sednica Skupštine u Leskovcu i dalje bez učešća dela opozicije

  Iako će danas odbornici lokalnog parlamenta diskutovati o jednom od najvažniji dokumenata za funkcionisanje grada - budžetu, deo leskovačke opozicije neće učestvovati u radu. Sednicu bojkotuju odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija, i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

  (28) detaljnije
 • kerković konferencija dveri szs

  Slučaj Brzi Brod: Dveri optužuju policiju, ovi kažu - sve po proceduri

  Povodom incidenta od petka u Brzom Brodu kada je prekinuta akcija Dveri, potpredsednica ovog Pokreta Tamara Milenković Kerković navodi da im je akcija onemogućena spregom brzobrođanske paramilicije, SNS-a i policije. Dveri tvrde da su kao žrtve privedeni i držani 3 i po sata u policijskoj stanici, a da su napadači pušteni za 10 minuta. SNS negira vezu sa ovim slučajem, a policija kaže da su dverjani potpisali da nemaju primedbi na rad policajaca.

  (17) detaljnije
 • mikica stanković

  Demokrate uz Dveri: Vlast da prestane da podržava i štiti nasilnike

  Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković poručio je vlasti da prestane da podržava i štiti nasilnike, a povodom tvrdnji aktivista Dveri da su u niškom naselju Brzi Brod prvo napadnuti, a potom i privedeni. Stanković je istakao i da se opozicija neće uplašiti, te da će Srbija biti slobodna tek kada se ovakve pojave iskorene.

  (24) detaljnije
 • tamara milenković kerković

  Dveri tvrde da su napadnuti u Brzom Brodu, pa privedeni

  Potpredsednica Tamara Milenković Kerković i aktivisti Dveri tvrde da su napadnuti danas u niškom naselju Brzi Brod dok su skupljali potpise za slobodu uzbunjivača Aleksandra Obradovića, a da su pritom i privedeni. Dok Dverjani kažu da je suspendovan ustavni poredak, Brzobrođani koji su bili vinovnici incidenta negiraju da slučaj ima političku pozadinu, kažu da aktiviste Dveri niko nije napao, a da ovaj pokret nije imao dozvolu za štand, što potvrđuju iz Opštine Medijana. Policija se ne oglašava.

  (59) detaljnije
 • SzS Vranje

  SzS Vranje: Demokratija u Srbiji je ukinuta, bojkot narednih izbora

  Iz vranjskog Saveza za Srbiju odlučni su u tome da bojkotuju naredne izbore, jer, kako kažu, naprednjaci su uzurpirali sve državne institucije i kontrolišu ih, a tvrde i da mediji nisu otvoreni za sve stranke, kako bi uslovi na republičkim i lokalnim izborima bili ravnopravni. Oni su skup podrške Vučiću u Vranju okarakterisali kao protest vladajuće stranke protiv njih samih, jer, kažu, teror nad građanima Srbije vrše funkcioneri SNS-a.

  (2) detaljnije
 • megatrend

  Novi vlasnik Megatrenda - sumnjivi dužnik iz Leskovca

  Prodaja beogradskog privatnog Univerziteta Megatrend za oko 56 miliona evra Leskovčaninu Dejanu Đorđeviću prodrmala je javnost u Srbiji. Predstavnici nemačkog konzorcijuma firmi koje bi trebalo da ulažu u ovu visokoškolsku ustanovu, prema istraživanjima, zapravo ne postoje, a novi vlasnik najavljuje da će profesori predavati besplatno. I dok stručnjaci ocenjuju da je prodaja izmišljena, brojni Leskovčani tvrde da je Đorđević sumnjiv i da im duguje novac.

  (15) detaljnije
 • SNS skup

  Opozicija: SNS skup podrške Vučiću je provokacija i pokušaj prikrivanja afera

  Nadrealni protest vlasti u ekonomski pregaženom i opljačkanom Nišu u kome su glavni akteri ljudi ucenjeni radnim mestima i pseudoelita koja pokušava da baci prašinu na afere koje se otvaraju poslednjih meseci - tako jučerašnji niški SNS miting podrške Aleksandru Vučiću vidi potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković. Iz Stranke slobode i pravde ističu i da je reč o dodvoravanju predsedniku i provokaciji onih koji su grad doveli do jednoumlja.

  (14) detaljnije
 • opozicija leskovac

  Deo leskovačke opozicije i dalje van skupštinskih klupa

  Odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde neće učestvovati ni na današnjem zasedanju leskovačke Skupštine. Oni su na vrata lokalnog parlamenta stavili nalepnice sa natpisom “bojkot”, ali ih je obezbeđeno brzo skinulo. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

  (2) detaljnije
 • savez za srbiju leskovac

  SzS Leskovac: Srbija nimalo ne liči na demokratsko društvo

  Vladajuća Srpska napredna stranka je sve institucije stavila u funkciju pripadnika vlasti, kažu u leskovačkom Savezu za Srbiju, zbog čega društvo liči na sve, samo ne na demokratiju. Brojni napadi na aktiviste i novinare koji do danas nisu rešeni, ali i samovolja vladajuće stranke, kažu oni, doveli su do odluke da bojkotuju naredne izbore.

  (1) detaljnije
 • dragan spasic, prinsreen

  Predsednik odbora Dveri u Trgovištu zbog govora mržnje smenjen sa funkcije

  Nakon objavljivanja statusa na Fejsbuk profilu u kome Dragan Spasić, predsednik opštinskog odbora Dveri u Trgovištu sa mržnjom govori o migrantima i prepoznaje ih kao opasnost za koju krivi SNS, slučaj je prijavljen policiji koja ga je pozvala da u svojstvu građanina da izjavu. Hitno je razrešen i sa funkcije u Dverima.

  (1) detaljnije
 • boško obradović vranje

  Obradović u Vranju: Nema uslova za održavanje poštenih izbora

  Zbog toga što opozicija nema mesta da pokaže ideje i politiku građanima, jer nema slobodnih medija, ne postoje uslovi da se izađe na izbore na proleće 2020. godine, smatra lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Kao jedino rešenje Obradović vidi formiranje prelazne tehničke Vlade i odlaganje izbora.

  (2) detaljnije
 • srpska desnica bujanovacke

  Reakcije na pretnje u Bujanovcu: Vacićeva retorika opasna i kažnjiva zakonom

  Retorika Miše Vacića, lidera Srpske desnice, koji je prilikom osnivanja te stranke u Bujanovcu pretio proterivanjem “domaćim izdajnicima”, ima elemenata kršenja ljudskih prava i slobode, smatraju u Koordinacionom telu za jug Srbije. Advokati i lokalni političari ističu da su Vacićeve izjave ozbiljna pretnja po urušavanje ustavnog poretka i ružna slika Srbije.

  (1) detaljnije
 • Opština Medveđa

  Deo opozicije ukazuje na nepravilnosti u Medveđi i traži poništavanje izbora

  Funkcionerska kampanja, snimanje štampanja listića, asfaltiranja u izbornoj nedelji, pritisci, medijska blokada i ucene, samo su neke od stvari na koje je ukazao deo opozicije, a koje su se, kako kažu, dešavale u Medveđi, pa zbog toga traže da se izbori ponište. Tome dodaju i džipove bez tablica koji su obilazili ovo mesto u danu glasanja.

  (28) detaljnije
 • okrugli sto opozicija

  Niška opozicija: Ni skupština ni vlast SNS-a nemaju legitimitet

  Predstavnici stranaka potpisnica Sporazuma sa narodom na okruglom stolu u Nišu zaključili su da gradski parlament bez opozicije nema legitimitet, a isto tvrde i za gradonačelnika Darka Bulatovića i sedmogodišnju vlast Srpske napredne stranke. Najviše zamerki imaju na izgradnju grada, preletanje odbornika, medijski mrak i to što, kako kažu, Bulatović drži tirade u parlamentu.

  (11) detaljnije
 • izbori

  Na izborima u Medveđi i radikali, PUPS i PDD

  Nakon što su naprednjaci, u koaliciji sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom, predali listu koja nosi Vučićevo ime, na izborima će se naći i predstavnici Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Srpske radikalne stranke i Partije za demokratsko delovanje. Narodna stranka i Dveri bojkotuju ove lokalne izbore, a građani će za svoje predstavnike glasati 8. septembra.

  detaljnije
 • tamara milenković kerković

  Nišlijka nova potpredsednica Dveri

  Aktuelna predsednica niškog odbora Dveri, profesorka Ekonomskog fakulteta Tamara Milenković Kerković, nova je potpredsednica Pokreta Dveri. Kako kaže, pored finansija i prava, posebno će biti zadužena za obrazovanje i prava žena, a njeno napredovanje u stranci vidi kao potvrdu dobrog rada unutar gradske organizacije.

  (3) detaljnije
 • grupa za leskovac zajedno

  Deo leskovačke opozicije se vratio u skupštinske klupe

  Odbornici grupe "Za Leskovac zajedno" učestvovaće u današnjem zasedanju Skupštine jer, kako kažu, žele da debatuju o pojedinim odlukama o kojima bi inače vladajuća većina ćutala. Odbornici Demokratske stranke i Pokreta "Dveri" i dalje bojkotuju rad lokalnog paralmenta.

  (1) detaljnije
 • tržni centar kalča

  Dveri na jugu ovog vikenda obeležavaju Dan porodice

  Leskovačke Dveri Dan porodice obeležiće u subotu 25. maja u podne uz animatore i program za decu, a niška podružnica ovog pokreta skup pravi u nedelju 26. maja ispred Tržnog centra Kalča u 12 sati dodelom nagrada za dečje crteže na temu “Moja porodica”.

  (1) detaljnije
 • spomenik toma zdravković leskovac

  Izmeštaju se spomenici iz parka u centru Leskovca

  Zbog rekonstrukcije centralnog gradskog trga u Leskovcu, spomenik narodnom heroju Tomi Kostiću, pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću i spomen-obeležje palim borcima u II svetskom ratu, biće izmešteni.

  (9) detaljnije