Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dveri srpske

 • savez za srbiju leskovac

  I u Leskovcu formiran Savez za Srbiju

  Kako bi obnovili vladavinu prava i podigli Leskovac “na noge” ovdašnji opozicionari, kako kažu, ostavili su iza sebe političke i ideološke razlike i formirali lokalni odbor Saveza za Srbiju. Trenutno ga čine gradski ogranci Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke i pokreta Levica Srbije. Do sada su odbori formirani u Nišu i Vranju, a inicijalni sastanak održan je i u Prokuplju.

  (2) detaljnije
 • dveri sadnice

  Niške Dveri prave “dverored” u Tvrđavi

  Sadnjom zimzelenog rastinja na prostoru iza Letnje pozornice u Tvrđavi, članovi niškog odbora Pokreta Dveri ovog vikenda izveli su akciju “Dveri daruju Nišu nišlijski dverored”. Iz ove političke stranke poručuju da žele da u Nišu naprave Botaničku baštu i Memorijalni park.

  (11) detaljnije
 • Savez za Srbiju Prokuplje foto lj.m

  Sredinom novembra formiranje prokupačkog Saveza za Srbiju

  Kako bi, kažu, pružili zajednički otpor aktuelnoj vlasti i te ljude poslali u političku prošlost, predstavnici prokupačkog DS, Dveri, Narodne stranke i Udruženog sindikata Sloga održali su sastanak Inicijativnog odbora za formiranje Saveza za Srbiju, pozivajući sve ostale nezadovoljne stranke, udruženja i pojedince da im se pridruže.

  (1) detaljnije
 • boško obradović

  Obradović: Medveđa nema nikakve veze sa Preševskom dolinom

  Opština Medveđa koja teritorijalno pripada Jablaničkom okrugu, smatra predsednik Srpskog pokreta “Dveri” Boško Obradović, nema nikakve veze sa Bujanovcem, Preševom i Preševskom dolinom, kao i da je kontekst razgraničenja, u kome se ove opštine u poslednjih nekoliko meseci spominju, sraman.

  (1) detaljnije
 • Južne vesti

  Izmišljeni poreski dug "Južnih vesti" stiže pred evropske institucije

  Zbog “nezakonitih radnji” i “zloupotreba državnih organa sa namerom da vlast ugasi Južne vesti”, iz beogradskog sedišta Demokratske stranke saopšteno da će o ovom slučaju obavestiti Partiju evropskih socijalista i ostale evropske institucije i organizacije u čijem radu učestvuju.

  (3) detaljnije
 • Medveđa

  Dveri: Zbog lošeg rukovođenja, sve više mladih odlazi iz Medveđe

  Zbog toga što se ogroman novac ulaže za renoviranje objekata, koji su u relativno dobrom stanju, a ne za zapošljavanje i programe podrške samozapošljavanja, smatraju u povereništvu Srpskog pokreta "Dveri" u Medveđi, sve više mladih odlazi iz ovog mesta.

  detaljnije
 • Skupština grada

  Dveri se ograđuju od svog odbornika koji je glasao za poklanjanje aerodroma

  Dok samostalna odbornica Jelena Đorđević proziva Pokret Dveri zbog toga što je njihov odbornik Tomislav Petrović glasao za poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, Dveri se ograđuju od svog odbornika i najavljuju da će ga isključiti iz stranke. Sam Petrović potvrđuje da je glasao "za" i kaže da je već napustio Dveri.

  (14) detaljnije
 • beskućnik

  Niške Dveri: Izvršitelji će stvoriti armiju beskućnika

  Srbija treba da uvede Zakon o ličnom bankrotu kako bi pomogla prezaduženim građanima da zadrže minimum egzistencije, saopštavaju niške Dveri, a aktuelni propisi omogućavaju izvršiteljima da se, kako kažu Dveri, enormno bogate na nesreći osiromašenih ljudi.

  (23) detaljnije
 • tamara

  Niške Dveri dobile novu predsednicu

  Organizacione promene u Pokretu Dveri nisu zaobišle ni Niš, gde je, kako kažu, za predsednicu ovog pokreta imenovana profesorka Ekonomskog fakulteta Tamara Milenković Kerković.

  (5) detaljnije
 • gradska uprava vranje foto i.m.

  Vranjska opozicija ujedinjena u kritici: Nijedno ispunjeno obećanje vlasti

  Ne samo u kritici, već i u predlozima za rešavanje rastućih problema, vranjska opozicija odlučila je da zajednički "deluje" kako bi, navode, pokazali da postoji alternativa i da bi oslobodili "čak i simpatizere vladajućih stranaka" straha od iznošenja mišljenja i političkog delovanja.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjska opozicija traži privremenu upravu i vanredne izbore

  Zbog, kako navode u zajedničkom saopštenju, alarmantne situacije u svim oblastima života i teškog materijalnog položaja ogromne većine Vranjanaca, dok se vlast 2 godine bavi raspodelom funkcija, 6 opozicionih stranaka i pokreta zatražilo je hitnu smenu kompletnog rukovodstva grada, uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

  (1) detaljnije
 • Dušan Pavlović

  “Ko da ode, a ko da se ne vrati?” u novom “Zumiranju”

  O kampanji za beogradske izbore govorilo se i u novoj epizodi “Zumiranja”, a voditelj Filip Švarm i novinar Slobodan Georgijev su o tome razgovarali sa Dušanom Pavlovićem iz Pokreta "Dosta je bilo", koji na predstojećim lokalnim izborima u prestonici nastupa sa Pokretom "Dveri".

  detaljnije
 • Blagotić inspektor

  Dveri: Šta je pravi razlog Blagotićevog penzionisanja?

  Zbog čega nagrađivani inspektor iz Niša Nebojša Blagotić i pored toga što je dobio presudu da je nezakonito penzionisan, što je usvojila i Žalbena komisija Vlade, nije vraćen na posao, pitaju se iz Srpskog pokreta Dveri. Ovo povlači pitanje, dodaju, i da li je preveremeno bio penzionisan kako bi bio “sklonjen” sa slučaja na kome je radio, a uključuje visoke funkcionere vladajuće stranke.

  (6) detaljnije
 • bosko obradovic, dveri

  Dveri: Onaj ko je izdao Kosovo, izdaće i Niš

  Kosovo kao sastavni deo Srbije bila je glavna tema tribine koju su u Nišu organizovale Dveri. Učesnici tribine su bili profesor Slobodan Samardžić, predsednik Istočne alternative Dragan Todorović, potpredsednik Dveri Niš Predrag Mitrović kao i lideri Dveri Boško Obradović, koji je naglasio da će “oni koji su izdali Kosovo, izdati i Niš”.

  (10) detaljnije
 • Slobodan Samardžić

  Slobodan Samardžić u Nišu govori na tribini o Kosovu

  „Kosovo – neotuđivi deo Srbije“ je još jedna tribina na temu Kosova i Metohije koju organizuje Srpski pokret Dveri. Kako najavljuju, biće održana u sredu 24. januara od 18 sati u Mesnoj kancelariji Božidar Adžija na Bulevaru Nemanjićam a jedan od govornika biče i nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić.

  (1) detaljnije
 • "15 minuta"

  Boško Obradović: Niš je epicentar obračuna klanova unutar SNS

  Serija zapaljenih automobila u Nišu je jedan od najvećih političko-bezbednosnih skandala u Srbiji, tvrdi predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Kako objašnjava ovaj opozicioni lider, politička pozadina svega je međusobni kriminalni rat unutar SNS, čije žrtve su svi, a najviše Niš.

  (12) detaljnije
 • Zapaljena kola Banđur

  DS i Dveri: Šta da očekuju građani ako pale kola zameniku gradonačelnika?

  I Demokratska stranka i Pokret Dveri najoštrije osuđuju, kako navode, vandalski čin paljenja automobila zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, traže da se hitno nađu krivci i pitaju šta da očekuju obični građani Niša ako se takve stvari dešavaju “drugom čoveku” Grada.

  (2) detaljnije
 • dveri

  Dveri: Loše finansije gradova vode u privatizaciju javnih preduzeća

  Povodom izveštaja Fiskalnog saveta o stanju lokalnih finansija u kojem je Niš svrstan među najlošije gradove, Pokret Dveri traži hitnu izmenu Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, kazne za zloubotrebe gradskih budžeta i da Vlada Srbije ne privatizuje lokalna javna i komunalna preduzeća kao moguće rešenje problema gradskih finansija.

  (9) detaljnije
 • Izbori glasanje foto Aleksandar Kostic

  Naprednjaci traže javno glasanje na izborima u Surdulici?

  Surdulički odbori Dveri, SRS-a, DS-a i Pokreta Dosta je bilo u zajedničkom saopštenju tvrde da su članovi i simpatizeri SNS-a iz tog grada zabrinuti jer se od njih navodno traži da na predsedničkim izborima glasaju javno pred komisijom zbog "sigurnih glasova" i "obećane kvote". Iz SNS-a demantuju navode.

  (4) detaljnije
 • Boško Obradović u Nišu

  Obradović: Politika "Dveri" je pobednička politika

  Predsednički kandidat pokreta “Dveri” Boško Obradović rekao je u centru Niša da se geopolitičke prilike u Evropi i svetu menjaju i da evroskeptične snage jačaju. On smatra da je politika pokreta koji predvodi pobednička, kao i da je on pokazao da je prava opozicija Vučiću.

  (1) detaljnije