Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dveri srpske

 • dveri

  Niške Dveri traže ostavke ministarke Mihajlović i Bulatovića zbog nesreće u Međurovu

  Zbog “terora vlasti” koji je, kako kažu u Dverima, kulminirao kada je 21. decembra na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša voz prepolovio autobus, Gradski odbor ovog Pokreta zatražio je smenu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, Odbora direktora "Infrastruktura železnica Srbije", kao i šefa Odseka za saobraćaj Uprave za komunalne delatnosti Niša.

  (17) detaljnije
 • javna rasprava budzet

  Leskovčani nezainteresovani za učešće u kreiranju budžeta

  Kako se i na šta troše njihove pare, ali i u šta bi novac svih građana trebalo da se uloži Leskovčani nisu predložili jer se na javnoj raspravi nije pojavio nijedan građanin. Raspravi su prisustvovali odbornici, političari i funkcioneri.

  detaljnije
 • jelena đorđević

  Niška tužilaštva nikada nisu dobila prijavu za pretnje odbornici Đorđević

  Nakon apela niške odbornice Zavetnika Jelene Đorđević da tužilaštvo odradi svoj posao, jer joj je navodno pretio prvi čovek Dveri Boško Obradović, ali i nakon pisanja tabloida da neko od niških tužilaštava već radi na ovom slučaju, i u Višem i u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu kažu da takav slučaj uopšte ne postoji i da krivične prijave nije ni bilo.

  (9) detaljnije
 • jelena đorđević

  Niška odbornica o navodnim pretnjama: Tužilaštvo i policija da obave svoj posao

  Odbornica Jelena Đorđević, koja je optužila predsednika Dveri Boška Obradovića da joj je pretio i planirao fizički napad na nju pre dve godine, kaže da je iznela istinu i činjenice, nada se da će tužilaštvo i policija obaviti svoj posao, a napominje da Dveri ne mogu da je demantuju, pa pokušavaju da je diskredituju.

  (12) detaljnije
 • dveri obradović jelena đorđević

  Niške Dveri o slučaju "prebijanja" odbornice: Laži, histerija i strah Vučićevog režima

  Slučaj navodnih pretnji predsednika Dveri Boška Obradovića niškoj odbornici Jeleni Đorđević od pre 2 godine, niški odbor Dveri naziva histeričnom reakcijom režima i konstrukcijom laži koga nikoga nije prevarila, a dodaju i da vlast ulazi u poslednju fazu - pripremu terena za fizičku eliminaciju političkih protivnika.

  (12) detaljnije
 • đorđević

  SNS osudio prebijanje niške odbornice koje se nije ni desilo

  Nakon što je tokom jučerašnjeg dana “Kurir” pisao o pretnjama koje je pre dve godine, tada odbornica Dveri iz Niša, a danas Zavetnica Jelena Đorđević, navodno dobijala od lidera te stranke Boška Obradovića, SNS je osudio to, ali i “njeno prebijanje”, za koje i ona sama kaže da se nije desilo. Nijedan nadležni organ do sada nije potvrdio nijedno krivično delo u ovom slučaju.

  (14) detaljnije
 • savez za srbiju leskovac

  I u Leskovcu formiran Savez za Srbiju

  Kako bi obnovili vladavinu prava i podigli Leskovac “na noge” ovdašnji opozicionari, kako kažu, ostavili su iza sebe političke i ideološke razlike i formirali lokalni odbor Saveza za Srbiju. Trenutno ga čine gradski ogranci Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke i pokreta Levica Srbije. Do sada su odbori formirani u Nišu i Vranju, a inicijalni sastanak održan je i u Prokuplju.

  (5) detaljnije
 • dveri sadnice

  Niške Dveri prave “dverored” u Tvrđavi

  Sadnjom zimzelenog rastinja na prostoru iza Letnje pozornice u Tvrđavi, članovi niškog odbora Pokreta Dveri ovog vikenda izveli su akciju “Dveri daruju Nišu nišlijski dverored”. Iz ove političke stranke poručuju da žele da u Nišu naprave Botaničku baštu i Memorijalni park.

  (11) detaljnije
 • Savez za Srbiju Prokuplje foto lj.m

  Sredinom novembra formiranje prokupačkog Saveza za Srbiju

  Kako bi, kažu, pružili zajednički otpor aktuelnoj vlasti i te ljude poslali u političku prošlost, predstavnici prokupačkog DS, Dveri, Narodne stranke i Udruženog sindikata Sloga održali su sastanak Inicijativnog odbora za formiranje Saveza za Srbiju, pozivajući sve ostale nezadovoljne stranke, udruženja i pojedince da im se pridruže.

  (1) detaljnije
 • boško obradović

  Obradović: Medveđa nema nikakve veze sa Preševskom dolinom

  Opština Medveđa koja teritorijalno pripada Jablaničkom okrugu, smatra predsednik Srpskog pokreta “Dveri” Boško Obradović, nema nikakve veze sa Bujanovcem, Preševom i Preševskom dolinom, kao i da je kontekst razgraničenja, u kome se ove opštine u poslednjih nekoliko meseci spominju, sraman.

  (1) detaljnije
 • Južne vesti

  Izmišljeni poreski dug "Južnih vesti" stiže pred evropske institucije

  Zbog “nezakonitih radnji” i “zloupotreba državnih organa sa namerom da vlast ugasi Južne vesti”, iz beogradskog sedišta Demokratske stranke saopšteno da će o ovom slučaju obavestiti Partiju evropskih socijalista i ostale evropske institucije i organizacije u čijem radu učestvuju.

  (3) detaljnije
 • Medveđa

  Dveri: Zbog lošeg rukovođenja, sve više mladih odlazi iz Medveđe

  Zbog toga što se ogroman novac ulaže za renoviranje objekata, koji su u relativno dobrom stanju, a ne za zapošljavanje i programe podrške samozapošljavanja, smatraju u povereništvu Srpskog pokreta "Dveri" u Medveđi, sve više mladih odlazi iz ovog mesta.

  detaljnije
 • Skupština grada

  Dveri se ograđuju od svog odbornika koji je glasao za poklanjanje aerodroma

  Dok samostalna odbornica Jelena Đorđević proziva Pokret Dveri zbog toga što je njihov odbornik Tomislav Petrović glasao za poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, Dveri se ograđuju od svog odbornika i najavljuju da će ga isključiti iz stranke. Sam Petrović potvrđuje da je glasao "za" i kaže da je već napustio Dveri.

  (14) detaljnije
 • beskućnik

  Niške Dveri: Izvršitelji će stvoriti armiju beskućnika

  Srbija treba da uvede Zakon o ličnom bankrotu kako bi pomogla prezaduženim građanima da zadrže minimum egzistencije, saopštavaju niške Dveri, a aktuelni propisi omogućavaju izvršiteljima da se, kako kažu Dveri, enormno bogate na nesreći osiromašenih ljudi.

  (23) detaljnije
 • tamara

  Niške Dveri dobile novu predsednicu

  Organizacione promene u Pokretu Dveri nisu zaobišle ni Niš, gde je, kako kažu, za predsednicu ovog pokreta imenovana profesorka Ekonomskog fakulteta Tamara Milenković Kerković.

  (5) detaljnije
 • gradska uprava vranje foto i.m.

  Vranjska opozicija ujedinjena u kritici: Nijedno ispunjeno obećanje vlasti

  Ne samo u kritici, već i u predlozima za rešavanje rastućih problema, vranjska opozicija odlučila je da zajednički "deluje" kako bi, navode, pokazali da postoji alternativa i da bi oslobodili "čak i simpatizere vladajućih stranaka" straha od iznošenja mišljenja i političkog delovanja.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjska opozicija traži privremenu upravu i vanredne izbore

  Zbog, kako navode u zajedničkom saopštenju, alarmantne situacije u svim oblastima života i teškog materijalnog položaja ogromne većine Vranjanaca, dok se vlast 2 godine bavi raspodelom funkcija, 6 opozicionih stranaka i pokreta zatražilo je hitnu smenu kompletnog rukovodstva grada, uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

  (1) detaljnije
 • Dušan Pavlović

  “Ko da ode, a ko da se ne vrati?” u novom “Zumiranju”

  O kampanji za beogradske izbore govorilo se i u novoj epizodi “Zumiranja”, a voditelj Filip Švarm i novinar Slobodan Georgijev su o tome razgovarali sa Dušanom Pavlovićem iz Pokreta "Dosta je bilo", koji na predstojećim lokalnim izborima u prestonici nastupa sa Pokretom "Dveri".

  detaljnije
 • Blagotić inspektor

  Dveri: Šta je pravi razlog Blagotićevog penzionisanja?

  Zbog čega nagrađivani inspektor iz Niša Nebojša Blagotić i pored toga što je dobio presudu da je nezakonito penzionisan, što je usvojila i Žalbena komisija Vlade, nije vraćen na posao, pitaju se iz Srpskog pokreta Dveri. Ovo povlači pitanje, dodaju, i da li je preveremeno bio penzionisan kako bi bio “sklonjen” sa slučaja na kome je radio, a uključuje visoke funkcionere vladajuće stranke.

  (6) detaljnije
 • bosko obradovic, dveri

  Dveri: Onaj ko je izdao Kosovo, izdaće i Niš

  Kosovo kao sastavni deo Srbije bila je glavna tema tribine koju su u Nišu organizovale Dveri. Učesnici tribine su bili profesor Slobodan Samardžić, predsednik Istočne alternative Dragan Todorović, potpredsednik Dveri Niš Predrag Mitrović kao i lideri Dveri Boško Obradović, koji je naglasio da će “oni koji su izdali Kosovo, izdati i Niš”.

  (10) detaljnije