Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpski pokret Dveri

  • Tamara Milenković Kerković

    “Protokol o nesaradnji sa SNS-om i SPS-om” - Kerković predlaže svima iz niške opozicije

    Najavom da će na izborima u Nišu učestvovati i rukovodilac Kardiohirurgije Dragan Milić, Tamara Milenković Kerković iz Dveri kaže da je politička scena skoro kompletirana, te da je idealan trenutak da potpišu “Protokol o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora”. Navodi da bez tog protokola postoji rizik da građani budu prevareni.

    (12) detaljnije
  • Glasanje

    Izbori u Nišu: Ko hoće na zajedničku opozicionu listu, ko se premišlja, a ko izričito odbija

    O ideji da na predstojeće lokalne izbore u Nišu izađu u jednoj koloni, stavovi opozicije su različiti - Tamara Milenković Kerković iz Dveri i aktivista Miloš Bošković kažu da je jedino tako moguća smena vlasti. Dragoslav Ćirković iz koalicije “Niš, moj grad” smatra da bi ujedinjenje bilo dobro, ali da to može da bude i u više kolona, dok Slađana Miletić iz Novog DSS-a navodi da to zahteva ozbiljne razgovore. Stefan Jovanović iz Narodne stranke kaže da su oni za koaliciju, ali ne sa SNS-om, SPS-om i NPS-om.

    (18) detaljnije
  • dveri

    Nišlije najavljuju protest ako odbornici dozvole "betonsko solitersko naselje" na brdu iznad Stare ciglane

    Iako to prvobitno nije bilo na dnevnom redu pred niškim odbornicima na sutrašnjoj sednici naći će se i plan za koji iz Dveri Niš i Udruženja građana "Nišlije da se pitaju" tvrde da će ako bude usvojen omogućiti "betonski vodopad" iznad Stare ciglane, odnosno izgradnju soliterskog naselja. Napominju da će ako takav plan bude usvojen i time omogućen "divljački i predatorski urbanizam" u niškoj Paliluli - protestovati sledeće srede, 21. februara ispred Skupštine i zahtevati da bude poništen.

    (9) detaljnije
  • leskovac znak

    Odbornike u Leskovcu imaće 7 lista, SNS-u 39 od 75 mandata

    Gradska izborna komisija Leskovca donela je rešenje o dodeli mandata odbornicima leskovačke Skupštine, a najviše njih (39) pripalo je listi SNS-a. Socijalisti će imati 10 odbornika, a predstavnici opozicije 26 predstavnika.

    detaljnije
  • TV Belami film o opoziciji 12.12.2023

    Opozicija najavljuje krivične prijave protiv tri niške televizije zbog emitovanja filma "Tajkunske rukoveti"

    Zbog filma u produkciji "Informera", koji u sklopu predizbornog programa emituju tri niške televizije, predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” došli su ispred "Belamija" i pozvali one koji su snimali i one koji film emituju da podnesu krivične prijave protiv opozicionih lidera koji su u filmu “satanizovani” i označeni kao lopovi. Ako se to ne desi, kažu, oni će podneti krivične prijave protiv njih, zbog povrede ugleda i časti. I niške Dveri osuđuju emitovanje filma u niškim medijima i poručuju da je to projekcija straha režima od gubitka vlasti u Nišu.

    (13) detaljnije
  • Debata Kerković Bogdanović 1; foto: JV

    Duel Nacionalno okupljanje - Narodna stranka: Nišlijama da se vrati njihov novac, oduzete institucije i aerodrom

    Uz obostrano žaljenje što nisu na istoj izbornoj listi za predstojeće vanredne parlamentarne izbore 17. decembra, predsednica Dveri Niš Tamara Milenković Kerković i Nebojša Bogdanović iz Narodne stranke su u predizbornom sučeljavanju Južnih vesti istakli da ipak veruju u pobedu, a građane pozvali da se ne plaše i bez straha daju glas opoziciji, jer im ne može biti gore nego što je danas. Nišlijama obećavaju da će ih pitati šta žele, da će im vratiti njihov novac, ali i oduzetu Privrednu komoru i Aerodrom.

    (8) detaljnije
  • Tamara Milenković Kerković

    38 južnjaka na listi Dveri i Zavetnika, Tamara Milenković Kerković najbolje rangirana

    Koalicija “Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga”, koju čine Dveri i Zavetnici, predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu narodnih poslanika. Južnjaci imaju 38 predstavnika, a najviše šanse da se nađe u Parlamentu ima profesorka iz Niša Tamara Milenković Kerković.

    (4) detaljnije
  • dveri

    Dveri Niš: Grad nema atmosfersku kanalizaciju, vlast i investitori zamajavaju Nišlije

    Dok v. d. direktorka JKP Naissus-a Tamara Milić uverava da razlozi čestih plavljenja u Opštini Palilula nisu dolazak novih investitora i izgradnja velikih kompleksa, Dveri Niš ističu da Niš uopšte nema atmosfersku kanalizaconinu mrežu i da ona ne postoji u Planu razvoja Grada Niša za period od 2021-2027 godine, te smatraju da zbog toga vlast i investitori "zamajavaju" građane. Organizovaće i predavanje profesora Ratka Ristića sa Šumarskog fakulteta koji će govoriti o razlozima plavljenja.

    (8) detaljnije
  • stari

    Međunarodni dan žena na selu - društveno nevidljive, a imaju ključnu ulogu

    Žene koje se bave poljoprivredom, stočarstvom, kućnim poslovima, brinu o svim članovima seoskog domaćinstva, nemaju socijalno, penzijsko, često ni zdravstveno osiguranje. Žene na selu su najčešće društveno nevidljive i nalaze se u lošem materijalnom položaju iako imaju ključnu ulogu u opstanku i razvoju ruralnih sredina, smatra zaštitnik građana.

    (1) detaljnije
  • gak donacija dveri

    Još ništa od rekonstrukcije niškog porodilišta, Dveri donirale 100 posteljina

    “Dok ne bude rekonstrukcija, ne može drugačije ni da bude” - kaže direktor Ginekološko-akušerske klinike u Nišu Dejan Mitić o tome što se pacijentkinje žale na loše uslove. Kada će biti obnove - ne zna, ali kaže da 30 pacijentkinja koristi jedan mokri čvor i da je to "rak rana" Klinike. Iz niških Dveri donirali su im 100 posteljina u sklopu akcije “Jedna je majka” i poručili da jug Srbije zaslužuje obnovu što pre.

    (10) detaljnije
  • dveri

    "Dosta je igre živaca" - Niške Dveri traže ostavku Sotirovski

    Gradska organizacija Dveri Niš traži od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da podnese ostavku uz poruku da prekine “igru živaca” i omogući Nišlijama da odaberu svog gradonačelnika na prevremenim lokalnim izborima.

    (8) detaljnije
  • Tamara Milenković Kerković

    Dveri Niš: Uz ostavke, tražimo izveštaje o lokalnim budžetima i o stanju imovine

    Pre nego što gradonačelnici i predsednici opština podnesu ostavke treba građanima da podnesu račune - da kažu kakvo je stanje u budžetu, kolika su dugovanja, koliko je uvećana njihova imovina i imovina njihovih porodica, smatra narodna poslanica i potpredsednica Pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković. Ona kaže da vlast nije dobro upravljala državnim novcem i do rashodi nisu transparentni pa je zato neophodno polaganje računa.

    (12) detaljnije
  • photo_2023-07-26_17-57-16

    Jedinica od niške opozicije za Sotirovski - nadaju se da do kraja mandata neće više raditi ništa

    Još najviše godinu dana ostalo je gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski da završi ono što je u ekspozeu obećala građanima, ali većina projekata koje je najavila nisu ni započeti, a oni koji jesu ne mogu da budu završeni u tom roku. Narodni poslanici i niška opozicija se slažu da je njen trogodišnji rad obeležilo to što nije bilo kapitalnih investicija, kažu da je potpuno neosetljiva za probleme građana, da su njen rad obeležile afere i korupcija i zato se nadaju da do kraja mandata neće raditi ništa, jer bi to bilo najbolje za Nišlije.

    (14) detaljnije
  • Tamara Milenković Kerković

    Milenković Kerković: Niška SNS vlast da vrati kaldrmu, a botovi da čuvaju šahte

    Umesto što se niška vlast igra parama građana i toleriše najgori kvalitet izvedenih radova, poštenije bi bilo da na niške kolovoze vrate kaldrmu i granitne kocke, a da silne botove zaposlene u javnim službama i preduzećima postave kao čuvare pored šahti bez poklopaca, predlaže narodna poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković. Ona ukazuje da je saobraćajna infrastruktura u Nišu u lošem stanju i upućuje gradonačelnici niz novih pitanja.

    (16) detaljnije
  • Tamara Milenković Kerković

    Poslanica Dveri uputila 10 pitanja gradonačelnici Niša, Sotirovski kaže “gospođa je opčinjena mojim likom”

    Zašto je Dragana Sotirovski pre dve godine tvrdila da kompanija braće Karić neće graditi u Nišu, iako je kasnije dokazana njihova veza sa firmom koja stoji iza izgradnje kompleksa “Tesla park” - jedno je od 10 pitanja koja poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković postavlja gradonačelnici. Sotirovski je juče rekla da se njeni advokati već bave izjavama “gospođe koja je opčinjena njenim likom i delom”, ali “gospođu” nije imenovala.

    (18) detaljnije
  • kerkovic, konj

    Dveri: Grad Niš mora da pomogne “Zoo Planetu”

    Potrebno je da se problem spašavanja životinja reši sistemski, a jedan od načina je saradnja Grada i Udruženja "Zoo Planet", kome bi se troškovi u takvim situacijama nadoknadili, predlaže narodna poslanica Tamara Milenković Kerković. Ona ističe da je "Zoo Planet" posto brend Niša i da Grad mora da pomogne ljudima koji dobrovoljno pomažu životinjama.

    (5) detaljnije
  • beethovens park 4

    Dveri: Niški odbornici usvojili izmene Plana za Palilulu koje nisu ni videli, uključeno i Tužilaštvo

    Nakon što je poslanica Dveri iz Niša Tamara Milenković Kerković u više navrata isticala da su sve faze usvajanja urbanističkih planova za Palilulu, a koji firmi iza koje stoji kapital Karića omogućava gradnju, nezakonite. Posebno odeljenje za sprečavanje korupcije počelo je da ispituje te navode. Takođe, kao još jednu od nezakonitosti, Kerković ističe to što su niški odbornici usvojili izmene Plana za Palilulu koje, kako tvrdi, nisu ni videli.

    (8) detaljnije
  • tanja obradović

    “Ostavka je moj lični čin moralnosti prema sebi” - bivša glavna urbanistkinja Niša demantuje Dveri

    Doskorašnja glavna gradska urbanistkinja Tanja Obradović kaže da su izjave narodne poslanice Dveri iz Niša Tamare Milenković Kerković u vezi sa urbanističkim planovima povredile njeno pravo na dostojanstvo i ugled i da sadrže niz netačnih informacija. Ističe da se zalagala za veće učešće javnosti u izradi planskih dokumenata i da su sve izmene donete u skladu sa zakonom, kao i da njena ostavka nema veze sa izjavama niških Dveri.

    (13) detaljnije
  • 356460347_4249424208615477_1870954170448775500_n

    Dveri u Leskovcu bez predsednika Gradskog odbora, ali sa novim prostorijama

    Kompletno rukovodstvo Pokreta Dveri u Leskovcu je još krajem 2021. godine podnelo ostavke, a nakon godinu i po dana ta partija opet ima nove prostorije, Gradski odbor, ali ne i predsednika. Iako je bilo najavljeno da će na konferenciji govoriti lider te partije Boško Obradović, on je kasnio, pa je umesto njega o planovima te stranke u Leskovcu govorio narodni poslanik Borko Puškić.

    detaljnije
  • Javni izvršitelj

    Niške Dveri: Javni izvršitelji postali su mučitelji osiromašenog naroda

    Dodatnim ovlašćenjima da javni izvršitelji mogu da ulaze bez rešenja i najava u tuđe stanove za predsednicu Ženske snage Dveri iz Niša Suzanu Miletić znači da su građani ostali uskraćeni osnovnih ljudskih prava. Tvrdi da javni izvršitelji nisu rasteretili sudove i osuđuje reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da rade koristan posao, jer pune republički budžet.

    (10) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: