Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dveri srpske

 • obradovic foto A.S

  Obradović iz Niša pozvao opoziciju: Povucite liste za neustavne i nelegalne izbore

  Svi koji sebe smatraju opozicijom, a kandidovali su se za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore trebalo bi, kaže lider Dveri Boško Obradović, da povuku liste i pridruže se bojkotu. Izboru su, kako kaže, neustavni, nedemokratski i zdravstevno rizični.

  (25) detaljnije
 • jura4-nis-protest-korona-foto-vkeser

  Leskovački opozicionari: Štab imao ingerencije da privremeno zatvori "Juru"

  Da je pogon južnokorejske kompanije "Jura" u Leskovcu, koji je postao mikrožarište epidemije virusa korona, trebalo zatvoriti na 14 dana, smatraju leskovački opozicionari. Iz Grupe građana "Za Leskovac zajedno", Stranke slobode i pravde i Pokreta Dveri kažu da je lokalni Štab imao ingerencije da naredi privremenu zabranu rada zbog celokupne epidemiološke situacije.

  detaljnije
 • dveri foto A.S

  Niške Dveri podržale Obradovića - sat vremena na stepeništu ispred Gradske kuće

  Apelujući na gandijevsko i mirno rešavanje zategnutih političkih odnosa u Srbiji i čitajući zahteve Dveri i lidera Pokreta Boška Obradovića, koji već nekoliko dana štrajkuje glađu ispred Narodne Skupštine, niški odbor podržao je svog predsednika. Podršku su iskazali i jednočasovnim sedenjem na stepeništu Gradske kuće, a građane pozvali u Beograd na miran protest.

  (15) detaljnije
 • boško obradović dveri leskovac

  Obradović: Očekuje nas politička kriza, a zatim i smena ovog režima

  Da se vlast uplašila bojkota i zbog toga smanjila cenzus na 3 %, smatra predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, te je zbog toga njihova ideja uspela. Obradović je u Leskovcu,a potom i u Prokuplju rekao da Srbiju nakon izbora očekuje politička kriza, jer oni neće biti zakoniti, ali da će nakon toga doći i do smene režima Aleksandra Vučića.

  (31) detaljnije
 • dveri leskovac

  Dveri u Leskovcu krenule u kampanju bojkota predstojećih izbora

  Iako još nisu raspisani, u kampanju za predstojeće izbore u Leskovcu već je krenulo nekoliko političkih opcija, a da na izborima neće učestvovati najavljuju iz Srpskog pokreta Dveri. Nema uslova za održavanje fer i poštenih izbora, kažu u ovom pokretu, te pozivaju građane da im se pridruže u bojkotu. O izborima i odluci da na njih ne izađu sa građanima će razgovarati u četvrak, 27. februara na Širokoj čaršiji od 10 do 13 sati, a predstavnicima leskovačkog odbora pridružiće se i predsednik stranke Boško Obradović.

  (1) detaljnije
 • stevan živković

  Klub mladih i Dveri traže smenu Stevana Živkovića

  Iako se protiv njega vodi sudski postupak zbog pranja novca i falsifikovanja dokumentacije, Stevan Živković je i dalje na čelu niške Kancelarije za mlade, a zbog toga njegovu hitnu smenu traže Klub mladih i Dveri. Zahtevaju da se o ovom slučaju izjasni i gradonačelnik Darko Bulatović.

  (9) detaljnije
 • Dveri Vranje

  Dveri: Sistem zreo za lustraciju, ne postoji drugi način njegovog ozdravljenja

  Nakon što je Glavni odbor Dveri, 1. februara usvojio Deklaraciju o lustraciji, vranjski odbor te stranke zatražio je da se sprovede Zakon o lustraciji i osnuje Komisija za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava i zakona, jer bi se, smatraju, sprovođenjem lustracije nad lokalnim političarima, otvorio prostor za mlade, sposobne i poštene ljude, a saznalo bi se i da li su neki od vranjskih političara stekli bogatstvo baveći se isključivo politikom i radnim stažom na funkcijama.

  (16) detaljnije
 • SNS Vranje

  Naprednjaci u Vranju najavili pravni tim za obračun sa “jednim lokalnim medijem”

  Da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanja jednog lokalnog medija koja smatraju lažnim, poruka je sa konferencije za medije vranjskih naprednjaka. Oni kažu da su medijske slobode i pluralizam prevršili svaku meru i da neće ostati nemi na objave protiv funkcionera, direktora javnih preduzeća i članova njihovih porodica. Usledile su burne reakcije onih koji smatraju da SNS formira "tim za uništenje medija".

  (6) detaljnije
 • obradovic vranje

  Dveri: Gradsko priznanje Vranja dodeliti i Bošku Obradoviću

  S obzirom na to da je za priznanje za Dan grada u oblasti kulture predložen predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iz Gradskog odbora Pokreta Dveri poručuju da nagradu treba da dobije i lider ove stranke Boško Obradović za očuvanje ćirilice i otkrivanje lažnih fasada, koga su i zvanično predložili Komisiji.

  (1) detaljnije
 • opozicija leskovac

  Sednica Skupštine u Leskovcu i dalje bez učešća dela opozicije

  Iako će danas odbornici lokalnog parlamenta diskutovati o jednom od najvažniji dokumenata za funkcionisanje grada - budžetu, deo leskovačke opozicije neće učestvovati u radu. Sednicu bojkotuju odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija, i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

  (28) detaljnije
 • kerković konferencija dveri szs

  Slučaj Brzi Brod: Dveri optužuju policiju, ovi kažu - sve po proceduri

  Povodom incidenta od petka u Brzom Brodu kada je prekinuta akcija Dveri, potpredsednica ovog Pokreta Tamara Milenković Kerković navodi da im je akcija onemogućena spregom brzobrođanske paramilicije, SNS-a i policije. Dveri tvrde da su kao žrtve privedeni i držani 3 i po sata u policijskoj stanici, a da su napadači pušteni za 10 minuta. SNS negira vezu sa ovim slučajem, a policija kaže da su dverjani potpisali da nemaju primedbi na rad policajaca.

  (17) detaljnije
 • mikica stanković

  Demokrate uz Dveri: Vlast da prestane da podržava i štiti nasilnike

  Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković poručio je vlasti da prestane da podržava i štiti nasilnike, a povodom tvrdnji aktivista Dveri da su u niškom naselju Brzi Brod prvo napadnuti, a potom i privedeni. Stanković je istakao i da se opozicija neće uplašiti, te da će Srbija biti slobodna tek kada se ovakve pojave iskorene.

  (24) detaljnije
 • tamara milenković kerković

  Dveri tvrde da su napadnuti u Brzom Brodu, pa privedeni

  Potpredsednica Tamara Milenković Kerković i aktivisti Dveri tvrde da su napadnuti danas u niškom naselju Brzi Brod dok su skupljali potpise za slobodu uzbunjivača Aleksandra Obradovića, a da su pritom i privedeni. Dok Dverjani kažu da je suspendovan ustavni poredak, Brzobrođani koji su bili vinovnici incidenta negiraju da slučaj ima političku pozadinu, kažu da aktiviste Dveri niko nije napao, a da ovaj pokret nije imao dozvolu za štand, što potvrđuju iz Opštine Medijana. Policija se ne oglašava.

  (59) detaljnije
 • SzS Vranje

  SzS Vranje: Demokratija u Srbiji je ukinuta, bojkot narednih izbora

  Iz vranjskog Saveza za Srbiju odlučni su u tome da bojkotuju naredne izbore, jer, kako kažu, naprednjaci su uzurpirali sve državne institucije i kontrolišu ih, a tvrde i da mediji nisu otvoreni za sve stranke, kako bi uslovi na republičkim i lokalnim izborima bili ravnopravni. Oni su skup podrške Vučiću u Vranju okarakterisali kao protest vladajuće stranke protiv njih samih, jer, kažu, teror nad građanima Srbije vrše funkcioneri SNS-a.

  (2) detaljnije
 • megatrend

  Novi vlasnik Megatrenda - sumnjivi dužnik iz Leskovca

  Prodaja beogradskog privatnog Univerziteta Megatrend za oko 56 miliona evra Leskovčaninu Dejanu Đorđeviću prodrmala je javnost u Srbiji. Predstavnici nemačkog konzorcijuma firmi koje bi trebalo da ulažu u ovu visokoškolsku ustanovu, prema istraživanjima, zapravo ne postoje, a novi vlasnik najavljuje da će profesori predavati besplatno. I dok stručnjaci ocenjuju da je prodaja izmišljena, brojni Leskovčani tvrde da je Đorđević sumnjiv i da im duguje novac.

  (15) detaljnije
 • SNS skup

  Opozicija: SNS skup podrške Vučiću je provokacija i pokušaj prikrivanja afera

  Nadrealni protest vlasti u ekonomski pregaženom i opljačkanom Nišu u kome su glavni akteri ljudi ucenjeni radnim mestima i pseudoelita koja pokušava da baci prašinu na afere koje se otvaraju poslednjih meseci - tako jučerašnji niški SNS miting podrške Aleksandru Vučiću vidi potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković. Iz Stranke slobode i pravde ističu i da je reč o dodvoravanju predsedniku i provokaciji onih koji su grad doveli do jednoumlja.

  (14) detaljnije
 • opozicija leskovac

  Deo leskovačke opozicije i dalje van skupštinskih klupa

  Odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde neće učestvovati ni na današnjem zasedanju leskovačke Skupštine. Oni su na vrata lokalnog parlamenta stavili nalepnice sa natpisom “bojkot”, ali ih je obezbeđeno brzo skinulo. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

  (2) detaljnije
 • savez za srbiju leskovac

  SzS Leskovac: Srbija nimalo ne liči na demokratsko društvo

  Vladajuća Srpska napredna stranka je sve institucije stavila u funkciju pripadnika vlasti, kažu u leskovačkom Savezu za Srbiju, zbog čega društvo liči na sve, samo ne na demokratiju. Brojni napadi na aktiviste i novinare koji do danas nisu rešeni, ali i samovolja vladajuće stranke, kažu oni, doveli su do odluke da bojkotuju naredne izbore.

  (1) detaljnije
 • dragan spasic, prinsreen

  Predsednik odbora Dveri u Trgovištu zbog govora mržnje smenjen sa funkcije

  Nakon objavljivanja statusa na Fejsbuk profilu u kome Dragan Spasić, predsednik opštinskog odbora Dveri u Trgovištu sa mržnjom govori o migrantima i prepoznaje ih kao opasnost za koju krivi SNS, slučaj je prijavljen policiji koja ga je pozvala da u svojstvu građanina da izjavu. Hitno je razrešen i sa funkcije u Dverima.

  (1) detaljnije
 • boško obradović vranje

  Obradović u Vranju: Nema uslova za održavanje poštenih izbora

  Zbog toga što opozicija nema mesta da pokaže ideje i politiku građanima, jer nema slobodnih medija, ne postoje uslovi da se izađe na izbore na proleće 2020. godine, smatra lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Kao jedino rešenje Obradović vidi formiranje prelazne tehničke Vlade i odlaganje izbora.

  (2) detaljnije