Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Jedinstvena Srbija

 • jedinstvena srbija leskovac

  JS: Inicirali smo uvođenje besplatnog prevoza za Leskovčane

  Iako su još pre dva meseca podneli preporuku Skupštini grada Leskovca da se razmotri uvođenje besplatnog prevoza za osnovce, srednjoškolce, penzionere i starije od 65 godina, iz Jedinstvene Srbije, koja na lokalu nastupa na strani opozicije, kažu da za ovo pitanje ne postoji volja vladajuće većine.

  (1) detaljnije
 • skupstina

  Deo leskovačke opozicije bojkotuje rad lokalnog parlamenta

  Zbog toga što je “sve postalo farsa”, ali i zato što su građani na protestima zahtevali da opozicija bojkotuje Skupštinska zasedanja, odbornici Demokratske stranke i Dveri ubuduće neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta . Današnje zasedanje napustili su odbornici grupe “Za Leskovac zajedno”, dok odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju na strani opozicije, zasad neće bojkotovati rad Skupštine.

  (7) detaljnije
 • opstina leskovac

  Usvojen novi poslovnik leskovačke Skupštine

  Neke od novina novog poslovnika leskovačke skupštine jesu uvođenje elektornskog parlamenta, a umesto dosadašnjih 5 minuta, odbornici će pojedinačno imati po 3 minuta za diskusiju po tački dnevnog reda. Opozicija i dalje smatra da je poslovnik loš i da guši demokratske principe, dok je za odbornike vladajuće većine dobar.

  detaljnije
 • skupština leskovac

  Povučen predlog novog poslovnika leskovačke Skupštine

  Nakon dvočasovne rasprave o tome da li je novi poslovnik urađen kako treba, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su da ovaj predlog ipak povuku sa dnevnog reda današnje sednice. O novom poslovniku odbornici će raspravljati na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

  detaljnije
 • RIK saopštio konačne rezultate

  SNS, JS i SPS jedini prešli cenzus na izborima u Doljevcu

  Sa 85,2 % glasova na lokalnim izborima u Doljevcu pobedila je Srpska napredna stranka. Pored nje, na izborima koje je bojkotovala opozicija, kako kaže sekratarka Opštinske izborne komisije Gordana Cvetković, cenzus su još prešle Jedinstvena Srbija i Socijalistička partija Srbije.

  (4) detaljnije
 • skupština leskovac

  Usvojen budžet Leskovca - za vlast kvalitetan, za opoziciju nerealan

  Žustra rasprava obeležila je jučerašnju raspravu o budžetu za 2019. godinu u leskovačkoj Skupštini Grada, pa su tako predstavnici većine opisivali budžet kao realan i sveobuhatan, te istakli da njegov rast pokazuje i rast privrede, dok ga je sa druge strane opozicija okarakterisala kao nerealan i teško ostvariv i napominjala da je veći u odnosu na ovogodišnji jer će Grad uzeti kredit.

  detaljnije
 • đorđević

  SNS osudio prebijanje niške odbornice koje se nije ni desilo

  Nakon što je tokom jučerašnjeg dana “Kurir” pisao o pretnjama koje je pre dve godine, tada odbornica Dveri iz Niša, a danas Zavetnica Jelena Đorđević, navodno dobijala od lidera te stranke Boška Obradovića, SNS je osudio to, ali i “njeno prebijanje”, za koje i ona sama kaže da se nije desilo. Nijedan nadležni organ do sada nije potvrdio nijedno krivično delo u ovom slučaju.

  (14) detaljnije
 • Palma

  Palma obišao doljevačka sela i najavio investitore

  U trku za vlast u Doljevcu, pred izbore koji će biti održani sredinom decembra, uključio se i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji je obišao sela u ovoj opštini na jugu i obećao građanima investitore koji će da ih zaposle. Još jedno od predizbornih obećanja je i da će “Doljevac biti mala Jagodina” ako dođu na vlast.

  (12) detaljnije
 • jedinstvena srbija doljevac

  Jedinstvena Srbija predala listu za doljevačke izbore

  Veće subvencije za poljoprivrednike, podela besplatnih sadnica, izgradnja sportskog centra, dovođenje investitora uz pomoć Dragana Markovića Palme, kao i ekskurzije u Grčku, neka su od predizbornih obećanja Jedinstvene Srbije pred doljevačke izbore 16. decembra.

  (2) detaljnije
 • JS

  JS: Samo 5 naših članova “preletelo” u SNS, neka vrate mandate

  Laž je da Jedinstvena Srbija u Nišavskom okrugu više ne postoji, tvrdi potpredsednik stranke Vojislav Vujić, a to potvrđuje brojem od 3.500 članova u ovom kraju. Samo petoro odbornika i funkcionera je juče iz partije Dragana Markovića Palme “preletelo” u Srpsku naprednu stranku, dodaje, a da su i dalje "snažni" pokazaće na lokalnim izborima u Doljevcu. Da li je i koliko sve ovo uzdrmalo koaliciju SNS-JS, kako kažu, pokazaće vreme.

  (10) detaljnije
 • prelaz js u sns

  Odbornici i funkcioneri niške Jedinstvene Srbije prešli u SNS

  Trojica niških odbornika Jedinstvene Srbije, uz odbornike Ruske stranke i Srpske narodne partije, prešli su u vladajuću Srpsku naprednu stranku. Jedinstvena Srbija u Nišavskom okrugu više ne postoji, kaže sada već bivši predsednik Okružnog odbora i potpredsednik JS Nikola Ilić, a ovim je stranka Dragana Markovića Palme izgubila i odborničku grupu u Skupštini Grada.

  (42) detaljnije
 • Jedinstvena Srbija Vranjska Banja foto Jedinstvena Srbija

  Jedinstvena Srbija formirala odbor u Vranjskoj Banji

  Na Izbornoj skupštini koja je u nedelju održana u Vranjskoj Banji, ponovo je, nakon raspuštanja prošle godine, formiran Opštinski odbor Jedinstvene Srbije. Za predsednicu je jednoglasno izabrana Milica Đorđević, master psiholog iz Vranjske Banje.

  (1) detaljnije
 • Jelena Đorđević

  Odbornica koja će glasati protiv poklanjanja aerodroma: Pratili su me od kuće do posla

  Zbog toga što je javno rekla da neće glasati za odluku da se Aerodrom “Konstantin Veliki” preda Republici na upravljanje, odbornica Jelena Đorđević kaže da je jedan od pritisaka da odustane od ovakvog stava i to što su je nepoznati ljudi pratili od kuće do posla.

  (18) detaljnije
 • Jelena Đorđević

  Odbornicu isključuju iz stranke, jer odbija da glasa za poklanjanje aerodroma

  Zbog toga što je javno rekla da neće dići ruku kada se u Skupštini Niša bude glasalo da se aerodrom ustupi na upravljanje Republici, Jelena Đorđević izbačena je iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija - Ruska stranka. Iz JS kažu i da su od centrale tražili da ona bude izbačena iz partije zbog drugačijeg mišljenja.

  (25) detaljnije
 • Jelena Đorđević

  Odbornica iz vlasti, uprkos pritiscima, protiv poklanjanja aerodroma Državi

  Iako nema podršku stranačkih kolega iz Jedinstvene Srbije, i kako kaže trpi pritiske iz vrha vlasti, gradska odbornica Jelena Đorđević odlučila je da na sednici Skupštine Niša, na kojoj će se odlučivati o sudbini Aerodroma “Konstantin Veliki”, glasa protiv odluke da vazdušna luka bude poklonjena Državi.

  (31) detaljnije
 • bojan krstić

  Bivši većnik Krstić prešao u Jedinstvenu Srbiju

  Nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke i bivši većnik resorno zadužen za obrazovanje Bojan Krstić, kako su saopštili iz Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Nišu, postaće njihov član, a na sutrašnjoj konferenciji će ova stranka predstaviti grupu funkcionera SRS koja je prešla pod njihovo "okrilje".

  (6) detaljnije
 • JS Leskovac

  Palmino ime na listi Jedinstvene Srbije za izbore mesnih zajednica u Leskovcu

  Izbornoj trci za članove Savete mesnih zajednica u Leskovcu pridružila se i Jedinstvena Srbija, a kako je rekao njen lider u Leskovcu Nenad Filipović, lista nosi ime “Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma”.

  detaljnije
 • Dragan Marković Palma

  Palma u Nišu optužio Jankovića za ubistvo

  Da bi se srpska opozicija poubijala oko funkcija kad bi došla na vlast, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, na stranačkom skupu u Nišu, pokušao je da dokaže tvrdnjom da Saša Janković “voli da puca iz pištolja, ubije čoveka, pa posle nije on”. Na taj način je stao u red sa onima koji već godinama optužuju lidera Pokreta slobodnih građana da je ubio svog druga, iako je istraga rekla drugačije.

  (12) detaljnije
 • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

  Srpske stranke na jednoj listi za izbore u Preševu

  Čak 7 srpskih političkih stranaka ujedinilo se u Preševu za predstojeće lokalne izbore 24. decembra kako bi posle dužeg vremena Srbi iz ove opštine dobili predstavnike u lokalnom parlamentu. Opštinksa izborna komisija do sada potvrdila dve liste, Alternative za promene Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

  detaljnije