Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komunistička partija

 • Slobodan Milenkovic sns vranje foto i.m

  Gradonačelnik Vranja sa naprednjacima u poseti kineskim komunistima

  Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković deo je delegacije Srpske napredne stranke koja boravi u višednevnoj poseti Kini na poziv Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, saopšteno je iz SNS-a. Naprednjaci će se, kažu, upoznati sa organizacionom strukturom i načinom delovanja komunista, ali i njihovim načinom smanjivanja siromaštva i ubrzanog razvoja kineskog društva.

  (12) detaljnije
 • koca-popovic-oslobodilac3

  Zaboravljeni oslobodilac Niša - Koča Popović

  Samo jedna ulica u Brzom Brodu i jedna u selu Mezgraja kraj Niša, sećaju na Konstantina Koču Popovića, čoveka koji se u mnogim spisima i novinskim člancima vodi kao oslobodilac Niša u Drugom svetskom ratu. Iako su istorijske činjenice takve da je Popović u Niš zapravo došao 3 dana nakon oslobođenja, njegova uloga se ogleda u komandnoj liniji, u pripremi “Niške operacije”, vraćanju života i mitingovanju u prvim danima slobode.

  (23) detaljnije
 • komunisti

  Komunistička partija organizuje tribinu o izvršiteljima i notarima

  U 17 sati, u sali Mesne kancelarije Čair u Nišu, Komunistička partija organizuje tribinu o radu izvršitelja i notara i poziva građane da se organizuju u “Narodni front” za odbranu porodica i domova.

  (5) detaljnije
 • image-1368184328914-V.jpg

  Vandali ostavili poruku komunistima

  Aktivisti Komunističke partije Srbije u Nišu jutros su zatekli portal svog objekta razmazan crvenom masnom bojom sa porukom "Tako je prolivena srbska krv posle vaše pobede".

  (15) detaljnije
 • IMG-0054.JPG

  Štafeta stigla u Pirot

  Štafeta "Bratstva i jedinstva" stigla je juče u Pirot, a doneli su je predstavnici niške Komunističke partije. Štafeta danas kreće za Belu Palanku, a 25. maja u Beogradu biće predata Titovom unuku Joški Brozu.

  detaljnije
 • 490x370_Komunisticka-partija-Svrljig

  Komunistima broj 9 u Svrljigu

  Opštinska izborna komisija u Svrljigu proglasila je listu Komunističke partije na broju 9, a Pokretu Dveri dat je rok od 48h da otkloni nedostatke. Lista PUPS-a i Udruženja privrednika je povučena, nezvanično saznaju Južne vesti.

  detaljnije
 • Komunisticka partija Svrljig

  Svrljig: tribina Komunističke partije

  Opštinski komitet Komunističke partije održao je danas tribinu u Svrljigu na kojoj je govorio predsednik Josip Joška Broz.

  (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

I ne treba nam voz. Peške je brže.

pr čitalac

Tekst: Vozom ni u Niš, ni iz Niša - mnoge linije ukinute, građani nezadovoljni