Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komunistička partija

  • Slobodan Milenkovic sns vranje foto i.m

    Gradonačelnik Vranja sa naprednjacima u poseti kineskim komunistima

    Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković deo je delegacije Srpske napredne stranke koja boravi u višednevnoj poseti Kini na poziv Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, saopšteno je iz SNS-a. Naprednjaci će se, kažu, upoznati sa organizacionom strukturom i načinom delovanja komunista, ali i njihovim načinom smanjivanja siromaštva i ubrzanog razvoja kineskog društva.

    (12) detaljnije
  • koca-popovic-oslobodilac3

    Zaboravljeni oslobodilac Niša - Koča Popović

    Samo jedna ulica u Brzom Brodu i jedna u selu Mezgraja kraj Niša, sećaju na Konstantina Koču Popovića, čoveka koji se u mnogim spisima i novinskim člancima vodi kao oslobodilac Niša u Drugom svetskom ratu. Iako su istorijske činjenice takve da je Popović u Niš zapravo došao 3 dana nakon oslobođenja, njegova uloga se ogleda u komandnoj liniji, u pripremi “Niške operacije”, vraćanju života i mitingovanju u prvim danima slobode.

    (23) detaljnije
  • komunisti

    Komunistička partija organizuje tribinu o izvršiteljima i notarima

    U 17 sati, u sali Mesne kancelarije Čair u Nišu, Komunistička partija organizuje tribinu o radu izvršitelja i notara i poziva građane da se organizuju u “Narodni front” za odbranu porodica i domova.

    (5) detaljnije
  • image-1368184328914-V.jpg

    Vandali ostavili poruku komunistima

    Aktivisti Komunističke partije Srbije u Nišu jutros su zatekli portal svog objekta razmazan crvenom masnom bojom sa porukom "Tako je prolivena srbska krv posle vaše pobede".

    (15) detaljnije
  • IMG-0054.JPG

    Štafeta stigla u Pirot

    Štafeta "Bratstva i jedinstva" stigla je juče u Pirot, a doneli su je predstavnici niške Komunističke partije. Štafeta danas kreće za Belu Palanku, a 25. maja u Beogradu biće predata Titovom unuku Joški Brozu.

    detaljnije
  • 490x370_Komunisticka-partija-Svrljig

    Komunistima broj 9 u Svrljigu

    Opštinska izborna komisija u Svrljigu proglasila je listu Komunističke partije na broju 9, a Pokretu Dveri dat je rok od 48h da otkloni nedostatke. Lista PUPS-a i Udruženja privrednika je povučena, nezvanično saznaju Južne vesti.

    detaljnije
  • Komunisticka partija Svrljig

    Svrljig: tribina Komunističke partije

    Opštinski komitet Komunističke partije održao je danas tribinu u Svrljigu na kojoj je govorio predsednik Josip Joška Broz.

    (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: