Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Narodni pokret Srbije

 • Narodna stranka

  Narodna stranka Vuka Jeremića počela sa radom i u Nišu

  Inicijativni odbor Narodne stranke na čelu sa poverenikom Dejanom Dimitrijevićem formiran je u Nišu. Iz ove nove partije na političkoj mapi Grada poručuju da Niš treba da bude uzor za čitavu južnu Srbiju, kao i da Nišlije na radnom mestu nose osmeh, a ne pelene.

  (12) detaljnije
 • bane

  Bane Jovanović ostao bez stranke

  Nakon stranačkog angažmana dužeg od 2 decenije i nekoliko partijskih knjižica, poznati niški političar Branislav Jovanović je, kako sam kaže, trenutno bez stranke. Iako je bio funkcioner Narodnog pokreta Srbije on se nije, kao njegove stranačke kolege, pridružio Narodnoj stranci Vuka Jeremića.

  (11) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Jovanović kritikuje funkcionere u Panteleju zbog neracionalnog trošenja para građana

  Nakon pisanja Južnih vesti da će građani platiti 1,1 milion dinara za račune funkcionera Opštine Pantelej i njihovih gostiju koji će ubuduće jesti u 4 kafane od Niša do Beograda, oglasio se lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu i odbornik Branislav Jovanović pitanjem “Kako se ne zagrcnete kad znate da vam građani gladuju i beže iz Niša?”.

  (8) detaljnije
 • bane

  Jovanović: Govori se o lokalnim izborima u Nišu

  Kritikujući konkurs za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, kao i prosečnu platu Nišlija, koja je manja od plata koje primaju Piroćanci i Kragujevčani, lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu i odbornik Branisalv Jovanović, rekao je “da nije čudo” što se u Nišu govori o lokalnim izborima.

  (4) detaljnije
 • jovanovic

  Jovanović: “Niška mlekara” postaje magacinski prostor

  Od ukupno 300, u "Niškoj mlekari" ostalo je još svega dvadesetak proizvodnih radnika, kaže Branislav Jovanović, odbornik Narodnog pokreta Srbije u Skupštini Grada i podseća na slučajeve “MIN Vagonke” i “MIN Lokomotive” gde je bez posla ostalo 600 radnika.

  (12) detaljnije
 • Sastanak-delegata-NPS-Niš-foto-NPS

  Narodni pokret Srbije za ujedinjenje opozicije

  Samo zajedničkim delovanjem opozicije "može da se stane na put pokušaju zavođenja diktature od starne režima", rekao je u Nišu lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i dodao da tek slede pregovori oko zajedničke saradnje na predstojećim beogradskim i eventualnim parlamentarnim izborima.

  (2) detaljnije
 • Novac

  Opozicija: I SNS odgovoran za deficit u budžetu Niša

  Nakon ktitike premijera upućene gradonačelniku Niša zbog velikog budžetskog deficita i njegove optužbe da su za takvo stanje krivi "žuti", iz opozicije kažu da je i SNS prethodnih godina vodio grad i podsećaju da su na loše finansijsko stanje već upozoravali.

  (6) detaljnije
 • JV arhiva

  Pukla opoziciona koalicija u Nišu?

  Iako je u Skupštinu Grada ušla kao deo opozicione koalicije, DS će ubuduće nastupati samostalno. Dok demokrate tvrde da je takav bio predizborni dogovor, spekuliše se da se koalicija "raspada" jer pojedini članovi drugih stranaka navodno daju podršku naprednjacima.  

  (19) detaljnije
 • bane

  “Dok premijer kusa pasulj, izborna komisija se razbacuje parama”

  Kompletna Vlada Srbije najavila je dolazak u jednu od niških kasarna, a u medijima se spekulisalo de će jesti vojnički pasulj. Za lidera NPS u Nišu Branislava Jovanovića to je zbog štednje pohvalno, ali kaže da je uzalud, jer su niškoj Izbornoj komisiji isplaćene stotine hiljada dinara.

  (7) detaljnije
 • domazet
  Izbori 2016

  Domazet i zvanično kandidat za gradonačelnika Niša

  Koalicija okupljena oko DS konačno je, kako kaže lider ove stranke u Nišu Miodrag Stanković, postigla dogovor da njihov kandidat za prvog čoveka grada bude Vladimir Domazet.

  (24) detaljnije
 • politicari-u-bendu

  Niški političari složni u svirci, ali ne i u ideologijama

  Na niškoj političkoj sceni u predizbornoj kampanji je sve moguće, pa su se tako Dejan Rajčić iz Nove Srbije, Igor Novaković SPS i Branislav Jovanović NPS okupili i svirali gitare i bubanj. Kažu, okupljanje je kolegijalno i nije bilo govora o potencijalnim koalicijama.

  (21) detaljnije
 • 490x370-skupstina

  Opozicija: Izveštaj DRI pokazuje da su činjena krivična dela

  Sednica niške Skupštine o izveštaju državnih revizora bila je žučna i sa kratkom pauzom kako bi se smirile strasti. Dok opozicioni odbornici nabrajaju učinjene prekršaje i pozivaju na odgovornost, gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da nema kršenja zakona.

  (7) detaljnije
 • bane jv
  Izbori 2016

  Jovanović: Bilbord je vapaj za promenama

  Nekada poznat po kružnim tokovima u gradu, posle nekoliko godina “apstinencije” Branislav Jovanović, jedan od lidera koalicije “Niš moj grad”, na raskrsnici kod Crvenog pevca apeluje na ukidanje kamera i kazni. Prednost daje izgradnji kružnih tokova.

  (24) detaljnije
 • ds
  Izbori 2016

  Koalicija oko DS obećava Nišlijama 10.000 radnih mesta

  Do pre samo nekoliko dana, osim definisanog slogana „Niš, moj grad“, lideri DS, SDS, NPS i LDP, nisu imali konkretan program razvoja Niša ukoliko pobede na lokalnim izborima. Ipak, usaglasili su se oko obećanja da će zaposliti 10 hiljada Nišlija. 

  (16) detaljnije
 • ds
  Izbori 2016

  Ćirković drugi, Jovanović četvrti na listi “Niš, moj grad”

  Iako nije poznato ko je kandidat za gradonačelnika Niša na listi DS, SDS, NPS i LDP, za to pored Vladimira Domazeta šansu imaju svi kandidati za odbornike, a među njima i Dragoslav Ćirković, Branislav Jovanović, Miodrag Stanković, Miodrag Radović…

  (17) detaljnije
 • crveni-krst-ds
  Izbori 2016

  DS, SDS, NPS i LDP predali listu u Crvenom Krstu

  Doktor ekonomskih nauka Vladan Vučić biće kandidat koalicije “Niš, moj grad” za predsednika Opštine Crveni Krst. Izgradnja kvantaške pijace, industrijske zone i dva obdaništa planovi su koalicije za ovu opštinu.

  (3) detaljnije
 • ds
  Izbori 2016

  Koalicija oko DS predala listu za izbore u Nišu

  Demokratska i Socijaldemokratska stranka, LDP i Narodni pokret Srbije predali su Gradskoj izbornoj komisiji listu “Niš, moj grad” koja će se, ukoliko bude prihvaćena, na glasačkim listićima nalaziti na rednom broju 3.

  (18) detaljnije
 • sds-ldp-lsv
  Izbori 2016

  Na listi SDS-NPS-LDP-LSV prvi južnjak tek na 21. mestu

  Prvi čovek Socijaldemokratske stranke u Vranjskoj Banji Slobodan Pejić najbolje je rangirani južnjak na listi koju su napravili Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Miroslav Aleksić i Nenad Čanak. Ukupno 35 kandidata sa juga Srbije za narodne poslnike.

  (4) detaljnije
 • bane
  Izbori 2016

  Jovanović: Prelazimo cenzus i bez kampanje

  Rejting Narodnog pokreta Srbije u Nišu je 7 % i bez kampanje, kaže njegov lider na lokalu Branislav Jovanović i dodaje da udružene opozicione stranke, prema zvaničnim istraživanjima, imaju najveću podršku građana.

  (28) detaljnije