Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pokret - Dosta je bilo!

 • djb

  Vanredna Skupština DJB u Nišu: Nema mesta za uplašene, već samo za hrabre Spartance

  Pokret Dosta je bilo nakon što je ostao bez poslaničke grupe u Skupštini Srbije i napuštanja značajnih funkcionera, održao je vanrednu sednice Skupštine u Nišu, na kojoj su zaključili da borba koju vode nije za “ljude sa slabim stomakom, za kolebljive i bojažljive”, već za “Spartance”. Na Skupštini se ponovilo i da “Srbija ne treba da bude projekat Evropske unije, jer EU nema budućnost”.

  (7) detaljnije
 • djb

  DJB se osipa, hitna sednica održaće se u Nišu

  Pokret Dosta je bilo, koji je ostao bez poslaničke grupe u Skupštini Srbije i koji u poslednje vreme napuštaju članovi, među njima i aktuelni predsednik pokreta Branislav Mihajlović, zakazao je hitnu vanrednu sednicu Skupštine ove političke opcije za subotu, 17. novembar u Nišu.

  (11) detaljnije
 • saša radulović djb

  Saša Radulović: EU nije bajka, već noćna mora

  Pokret Dosta je bilo nije više za evropske integracije, a svoj zaokret u politici predsednik Programskog saveta DJB Saša Radulović u Nišu objašnjava tvrdnjom da je pod vođstvom Nemačke Evropska unija krenula u pogrešnom pravcu, a i da je na Balkanu napustila evropske vrednosti. Srbija se kolonizuje, dodaje Radulović, pretvara se u zemlju "jeftine radne snage", dok je “ceo Balkan u kandžama Nemačke”.

  (14) detaljnije
 • aerodrom opozicija

  Ko će još od opozicije biti u Savezu za Srbiju u Nišu?

  Iako je ranije najavljivano ujedinjenje celokupne niške opozicije, od toga za sada nema ništa. Niški Savez za Srbiju formiran je prošle nedelje, čini ga 5 stranaka i pokreta, pozvali su ostale stranke da se pridruže, ali preostali niški opozicionari su ili neodlučni ili čekaju rasplet situacije. Jedino se niški Dosta je bilo i Pokret slobodnih građana izričito protiv ulaska u Savez.

  (15) detaljnije
 • stojanović djb

  Pokret "Dosta je bilo" u Nišu skuplja potpise za smenu gradske vlasti

  Poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi niški odbor Pokreta "Dosta je bilo" ocenjuje kao apsolutnu centralizaciju i poltronstvo niških čelnika prema partijskim centralama u Beogradu, pa zato pokreću akciju prikupljanja potpisa za smenu gradske vlasti i raspisivanje lokalnih izbora.

  (27) detaljnije
 • skupstina

  Opozicija: Još nema poziva za sednicu Skupštine

  Iako se približio rok kada bi Nišom mogao da upravlja Privremeni organ, koji može da odlučuje bez pitanja odbornika delegiranih na osnovu izborne volje građana, i dalje nema termina održavanja sednice Skupštine koja bi takav scenario mogla da spreči. Kako kažu šefovi opozicionih odborničkih grupa Demokratske stranke i Niške inicijative, još nema poziva za sednicu za koju je predsednik Skupštine Rade Rajković pre dva dana rekao da će biti održana u zakonskom roku koji ističe u subotu 23. juna.

  (6) detaljnije
 • opozicija akcija vranje foto vranjske

  Vranjska opozicija prikuplja potpise za smenu vlasti

  Gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Dveri, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Socijaldemokratske stranke u Vranju, u subotu 16. juna, počeli su kampanju prikupljanja potpisa građana za smenu lokalne vlasti. Istovremeno, u centru Vranja, svoj štand postavili su i naprednjaci koji su se uglavnom slikali i delili reklamni materijal retkim prolaznicima.

  (1) detaljnije
 • gradska uprava vranje foto i.m.

  Vranjska opozicija ujedinjena u kritici: Nijedno ispunjeno obećanje vlasti

  Ne samo u kritici, već i u predlozima za rešavanje rastućih problema, vranjska opozicija odlučila je da zajednički "deluje" kako bi, navode, pokazali da postoji alternativa i da bi oslobodili "čak i simpatizere vladajućih stranaka" straha od iznošenja mišljenja i političkog delovanja.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjska opozicija traži privremenu upravu i vanredne izbore

  Zbog, kako navode u zajedničkom saopštenju, alarmantne situacije u svim oblastima života i teškog materijalnog položaja ogromne većine Vranjanaca, dok se vlast 2 godine bavi raspodelom funkcija, 6 opozicionih stranaka i pokreta zatražilo je hitnu smenu kompletnog rukovodstva grada, uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

  (1) detaljnije
 • darko bulatovic

  Pored DS, Bulatović krivi i DJB i Jankovića za poklanjanje aerodroma Državi

  Iako je Pokret “Dosta je bilo” formiran 2014, a Pokret slobodnih građana 2017. godine, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je optužio upravo njih za ugovor iz 2010. između Ministarstva odbrana i Niša, koji je jedan od navodnih razloga zašto gradska vlast poklanja Državi Aerodrom “Konstantin Veliki”. Pored njih, kako je ranije rekao Bulatović, za taj ugovor kriva je i Demokratska stranka.

  (38) detaljnije
 • Dosta je bilo

  Niški DJB nije podneo finansijske izveštaje, Agencija pokreće prekršajni postupak

  Zbog toga što Pokret “Dosta je bilo” u Nišu nije podneo finansijski izveštaj za lokalne izbore 2016, kao i godišnji izveštaj za 2016. godinu, Agencija za borbu protiv korupcije podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz niškog DJB nisu imali komentar.

  (3) detaljnije
 • Niški aerodrom

  Razjedinjena opozicija složno brani niški Aerodrom

  Pokret “Dosta je bilo”, gradski obornik Branislav Jovanović, bivši narodni poslanik Miloš Bošković, Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka, kao i Gradski obor Nove stranke ujedinili su se oko osude odluke niške vlasti da Aerodrom “Konstantin Veliki” pokloni državi. Opozicija smatra da se radi o “grubom primeru centralizacije”, traži se smena gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, a DJB predlaže i referendum.

  (14) detaljnije
 • Dosta je bilo

  "Dosta je bilo" u Nišu izbacio 4 odbornika iz Pokreta

  Zbog toga što su prestali da zastupaju principe Pokreta "Dosta je bilo", kako kažu u Gradskom odboru DJB u Nišu, ali i zbog nedovoljnog opozicionog delovanja u Skupštini grada, loše pripreme sednica i samovolje šefa Odborničke grupe Srđana Nonića, 4 od 5 odbornika isključena su iz Pokreta. Nonić odgovara da je pokret napustio principe i pretvorio se u “beogradsku stranku” i da neće vratiti mandate, već svo četvoro nastavljaju kao opoziciona “Niška inicijativa”.

  (25) detaljnije
 • Miloš Bošković

  Bošković: Nisam napustio politiku zauvek

  Bivši narodni poslanik Miloš Bošković, koji je u Skupštini predstavljao jug Srbije i rodni Niš, kaže da je dugo razmišljao da li da vrati mandat, a prelomio je jer smatra da više ne bi mogao da bude dovoljno efikasan, te da bi samo trošio novac poreskih obveznika.

  (9) detaljnije
 • Opština Medijana

  Opozicija traži ukidanje "besmislenih" komisija u Opštini Medijana

  Izveštaji o radu 8 opštinskih komisija i njihovi programi za 2018. podelili su odbornike u Skupštini Medijane. Dok opozicija traži ukidanje tih komisija jer, kako kažu, služe samo za partijsko zapošljavanje, vlast napominje da su one “ispunile zadatak”.

  (12) detaljnije
 • djb

  DJB: Bošković nije bio aktivan u Skupštini

  Nakon što je Nišlija Miloš Bošković saopštio da daje ostavku na mesto narodnog poslanika, iz Pokreta Dosta je bilo, čiji je bio predstavnik u republičkom parlamentu, saopštili su da Bošković nije bio aktivan u Skupštini u poslednjih godinu dana i da je vraćanje mandata moralan čin odgovoran prema biračima koji su dali podršku DJB.

  (2) detaljnije
 • Miloš Bošković

  Miloš Bošković dao ostavku na mesto narodnog poslanika

  Nezadovoljan putem kojim ide Pokret Dosta je bilo, čiji je član, Nišlija Miloš Bošković predao je danas ostavku na mesto narodnog poslanika Narodnoj skupštini, jer više ne želi da sedi u skupštinskoj klupi “kao glineni golub”, a uz to troši novac građana.

  (20) detaljnije
 • Dušan Pavlović

  “Ko da ode, a ko da se ne vrati?” u novom “Zumiranju”

  O kampanji za beogradske izbore govorilo se i u novoj epizodi “Zumiranja”, a voditelj Filip Švarm i novinar Slobodan Georgijev su o tome razgovarali sa Dušanom Pavlovićem iz Pokreta "Dosta je bilo", koji na predstojećim lokalnim izborima u prestonici nastupa sa Pokretom "Dveri".

  detaljnije
 • Dosta je bilo

  Najviše ekonomista i pravnika među izabranim kandidatima DJB za nadzorne odbore

  Iako su prvobitno rekli da se više od 50 građana prijavilo da bude u nadzornim odborima u 18 niških institucija, iz Pokreta Dosta je bilo sada kažu da je bilo 49 prijavljenih i da su nakon razgovora sa kandidatima izabrali ko će da ih predstavlja. Među njima je najviše ekonomista i pravnika, a samo jedan kandidat je član DJB.

  (11) detaljnije
 • debata

  Da li su Nišlije štetne za državu ili su naprednjaci štetni za Niš?

  Dok direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” i funkcioner Srpske napredne stranke Bojan Avramović tvrdi da je 300.000 Nišlija šteta za državu, opozicione partije takvu izjavu ocenjuju kao “uvredu i pljuvanje u lice svim Nišlijama” i uzvraćaju da su, zapravo, naprednjaci šteta za Grad.

  (26) detaljnije