Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pokret socijalista

 • Socijalisti izbori; foto: B. Lj

  Igor Novaković novi lider niških socijalista

  Igor Novaković je novi predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Nišu, odlučili su večeras socijalisti na izbornoj konferenciji. Kaže da su u njegovom timu mladi ljudi između 30 i 45 godina, doktori nauka i stručnjaci, te da je došao trenutak da počne razvoj kapitalnih projekata. Za to su pripremili "60 teza za novi Niš", gde između ostalog predlažu i da Niš bude prestonica Srbije. Komentar da li niški SPS podržava “severnokorejski” zakon o Vučiću, koji predlaže njihova istaknuta članica, obećava u utorak.

  (45) detaljnije
 • sns leskovac predaja liste

  Koalicija okupljena oko naprednjaka prva predala listu za izbore u Leskovcu

  Stranke okupljene oko Srpske napredne stranke u Leskovcu, predale su večeras listu za lokalne izbore koji će održati 26. aprila. Listu predvodi prvi čovek naprednjaka i aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović.

  (25) detaljnije
 • sns koalicija leskovac izbori 2020

  Naprednjaci sa starim partnerima izlaze na izbore u Leskovcu, Cvetanović nosilac liste

  I za predstojeće lokalne izbore 26. aprila, Srpska napredna stranka neće menjati koalicione partnere, pa će se na zajedničkoj listi sa njima naći Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, Pokret socijalista, Pokret snaga Srbije i Srpska narodna partija. Prvi na zajedničkoj listi “Aleksandar Vučić - Za našu decu” je aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović.

  (6) detaljnije
 • opstina leskovac

  Psovke, vređanja i rasprava na ulazu u leskovačku Skupštinu

  U jutranjem delu skupštinskog zasedanja, na ulazu u zgradu leskovačkog parlamenta, došlo je do svađe između opozicionog odbornika Demokratske stranke Saše Stojanovića i gradskog većnika Božidara Vučkovića, predsednika Pokreta socijalista. Stojanović kaže da mu je Vučković psovao majku jer mu se obratio i govorio o nezakonitostima u radu veća i komisije kojom je predsedavao. Vučković kaže da jeste u afektu opsovao, ali da se izvinio i da nije želeo da ostane nem na uvrede koje je dobio od Stojanovića.

  detaljnije
 • vulin

  Niški “vulinovci” brane svog lidera u sred špijunske afere sa “Nedeljnikom”

  Dok javnost sumnja na nelegalnu špijunažu i pita kako su Ministrastvo odbrane i Aleksandar Vulin uspeli da kritikuju Nedeljnikov tekst koji nije ni objavljen, niški odbor Pokreta socijalista odlučio je da brani svog lidera tako što je napao predsednika NUNS-a Željka Bodrožića i njegove izjave date u intervjuu N1.

  (33) detaljnije
 • desnica

  Vacićeva Srpska desnica postala deo vlasti u Niškoj Banji

  Potpunom promenom političkih ideja, prelaskom iz Pokreta socijalista u Srpsku desnicu, odbornica i zamenica predsednika Skupštine u Niškoj Banji Suzana Stamenković, “uvela” je partiju Miše Vacića u vlast u ovoj Opštini. Stamenkovićeva kaže da se za prelazak iz levice u desnicu odlučila jer je zaključila da Nišu fali nova politička misao.

  (23) detaljnije
 • pokret socijalista

  Nišlija tužio Vulinovu stranku zbog trogodišnjeg neplaćanja kirije

  Penzioner Bratislav Stevanović izdavao je lokal niškom Pokretu socijalista više od tri, a tvrdi da mu nisu plaćali zakup, ali ni vodu, ni grejanje. Slučaj i dug od 1.800 evra je još pred sudom. U niškom PS kažu da čekaju konačnu presudu, ali sumnjaju da su u pitanju interni dogovori Stevanovića i bivšeg rukovodstva gradskog odbora.

  (17) detaljnije
 • skupština

  "Pucanje po šavovima" u vladajućoj koaliciji ili umor od preduge sednice?

  Na poslednjoj sednici niške Skupštine, gradonačelnik Niša i odbornici SNS optuživali su koalicione partnere iz SPS da ne brane svoje kandidate za direktore od kritika opozicije. Pored toga, šef Odborničke grupe PS-USS, koja je deo većine, Dobrivoje Ljujić je čak i pretio koalicionim odbornicima. Prvi čovek SPS Žarko Ranković, ipak kaže da koalicija funkcioniše bez problema i da su odbornici verovatno bili iziritirani zbog duge sednice.

  (13) detaljnije
 • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

  Srpske stranke na jednoj listi za izbore u Preševu

  Čak 7 srpskih političkih stranaka ujedinilo se u Preševu za predstojeće lokalne izbore 24. decembra kako bi posle dužeg vremena Srbi iz ove opštine dobili predstavnike u lokalnom parlamentu. Opštinksa izborna komisija do sada potvrdila dve liste, Alternative za promene Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

  detaljnije
 • vulin

  Pokret socijalista: “Vašington post” propagira zločinačke akcije NATO

  Nakon što je jedan od najuticajnijih svetskih listova “Vašington post”, ocenio da su pohvale ministra odbarne Aleksandra Vulina generalu i haškom optuženiku Vladimiru Lazareviću “prkos Zapadu i približavanje Rusiji”, niški odbor Pokreta socijalsita piše da su to “prozivke američkog glasila koje propagira zločinačke akcije NATO”.

  (27) detaljnije
 • Rade Rajković

  Pokret socijalista: Zaštititi građane od Zaštnitnika građana

  Gradski čelnici i dalje ne žele da objasne zbog čega su odbili razgovor sa Zaštitnikom građana Sašom Jankovićem tokom njegove posete Nišu. Ipak, Pokret socijalista, koalicioni partner SNS, Jankovića optužuje za "bahatost" i "primitivnu manipulaciju", smatrajući da bi trebalo formirati novu instituciju "koja bi građane štitila od zaštitnika građana".

  (21) detaljnije
 • pravobranilac

  Da li je etički da državni javni pravobranilac bude član partije?

  Dok sudije, tužioci i policajci ne mogu da budu članovi stranaka, to ne važi za državne javne pravobranioce, što pokazuje i slučaj zamenika državnog javnog pravobranioca u Nišu Vesne Marković, koja je član Pokreta socijalista. Iako ne postoji zakonska zabrana, treba biti podozriv, napominje nekadašnji sudija, a danas advokat Zoran Ivošević.

  (2) detaljnije
 • Aleksandar Vulin

  Vulin: Hvala našem desničarskom predsedniku Vlade

  Čestitajući članovima 8 godina od osnivanja Pokreta socijalista, predsednik te partije se zahvalio i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću što je "imao razumevanja za njegove levičarske ideje".

  (9) detaljnije
 • rajkovic

  Rajković predsednik parlamenta, Banđur zamenik gradonačelnika

  Aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da će skupštinska većina za predsednika niške Skupštine predložiti Radeta Rajkovića, predsednika Pokreta socijalista u Nišu, a kako nezvanično saznajemo, kandidat za zamenika gradonačelnika biće Miloš Banđur.

  (78) detaljnije
 • gradonačelnici

  Ko će biti gradonačelnik Niša?

  Vreme prolazi, a rokovi za formiranje vlasti u gradu su sve kraći. Dok se čeka Beograd, sve je izvesnije da će Grad voditi neko sa liste Srpske napredne stranke, a prema nezvaničnim informacijama, u igri su 4 imena: Zoran Perišić, Boban Džunić, Darko Bulatović i Rade Rajković.

  (171) detaljnije
 • Vulin u Nišu
  Izbori 2016

  Vulin u kampanji tokom pauze za doručak

  Predsednik Pokreta socijalista i ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin promovisao je svoju stranku u niškom parku Svetog Save. Iako su bili prepodnevni sati, kaže da to ne radi u radno vreme, već da je bio na pauzi za doručak.

  (10) detaljnije
 • ps
  Izbori 2016

  PS: Nišlije Vulina doživljavaju “svojim ministrom”

  Reagujući na izjavu lidera “Levice Srbije” Borka Stefanovića da je Aleksnadar Vulin “lažni levičar”, iz niškog odbora Pokreta socijalista poručuju da se levičar ne postaje tako što se u ime stranke stavi “levica”, već svakodnevnom borbom za socijalnu pravdu kako to radi Vulin.

  (33) detaljnije
KOMENTAR DANA

Podrška pokretu koji prerasta u stranku. Treba nam sveža krv i učeni ljudi.

Nikola Čitalac

Tekst: Pokret SRCE prikuplja potpise za osnivanje političke stranke i u Nišu