Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

SPS

  • SPS

    Socijalisti Niša ograđuju se od spomenika Draži i svog poslanika

    Nakon što je u Beogradu otvorena spomen-soba i spomenik Dragoljubu Mihailoviću Draži, koji je inicirao narodni poslanik sa liste Socijalističke partije Srbije, distancirao se i ogradio niški odbor te stranke i naglasili da neće dozvoliti prekrajanja istorije.

    (24) detaljnije
  • SPS

    Niški SPS: Nismo ničiji adut, niti teret - najbolji smo kada smo sami na vlasti

    Iako lokalni izbori nisu raspisani, niti se zna kada će tačno biti održani u Nišu, Gradski odbor SPS ističe da je spreman za izbore, najavljuju da će Niš vratiti u period 90-ih godina kada su izgrađene najveće kapitalne investicije u gradu, a Niš bio “najveće srpsko gradilište”. Smatraju da su korektni koalicioni partneri, ali da nisu ničiji adut, niti teret, već da najbolje rezultate pokazuju kada su sami na vlasti.

    (34) detaljnije
  • 800x600_ana-grozdanovic-privatna-arhiva

    Stručnjaci ocenjuju da "zaštitom muškaraca" Grozdanović relativizuje žrtve nasilja i femicide, SPS ćuti

    Sedam meseci nakon što je Ana Grozdanović zbog pomoći tokom stranačke kampanje samohranim majkama obezbedila posao i pružala podršku, ne otkrivajući ko to finansira, niška socijalistkinja najavila je Forum za zaštitu muškaraca koji je za dan, kako se pohvalila, podržalo 5.000 mušaraca. Njene sporne izjave usmerene ka ženama predsednik niškog SPS-a nije želeo da komentariše, dok njegova partijska koleginica i neuropsihijatrica Slavica Đukić-Dejanović smatra da su u našoj kulturi žene i dalje žrtve nasilja. Sa tim je saglasan i Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava koji smatra da su izjave Grozdanović opasne i relativizuju žrtve.

    (10) detaljnije
  • 800x600_ana-grozdanovic-privatna-arhiva

    Ana Grozdanović osniva forum za zaštitu muškaraca, ženama poručuje da su preterale

    Političarka SPS-a iz Niša Ana Grozdanović došla je na ideju da osnuje forum za zaštitu muškaraca, jer smatra da se niko ne pita kroz šta muškarac prolazi pored žene, već svi gledaju šta "uradi na kraju". Prozvala je pojedine žene kako gledaju da se dobro udaju i onda ucenjuju alimentacijom, čime je, po mišljenju članice grupe "Novinarke protiv nasilja" Jovane Gligorijević, opravdala partnersko i finansijsko nasilje i to u vreme čestog femicida.

    (23) detaljnije
  • sps miting

    I socijalisti juga organizovano na Vučićev miting

    Na Vučićev miting koji je nazvao "najveći skup u istoriji Srbije", a na koji mnoge zaposlene i u Nišu nadređeni ucenjuju da idu - bez prisile i u velikom broju otići će članovi SPS jugoistočne Srbije, saopštili su socijalisti nakon sastanka.

    (24) detaljnije
  • Vlada Srbije ponovo u Nišu

    Niški socijalisti predlažu da se postavi spomenik vili Naisi nasred Nišave

    Gradski odbor za kulturu Socijalističke partije u Nišu uputiće Skupštini Grada tri inicijative među kojima je izgradnja sklupture vili Naisi nasred reke Nišave. Oni navode da je ideja da spomenik bude kod Oficirskog doma, a idejni plan skulpture je već izgrađen.

    (29) detaljnije
  • sps niš

    Toma Fila i Šainović na tribini u Nišu o suđenju vođama terorističke "OVK"

    "Medjunarodni krivični Sud u Hagu - suđenje vođama terorističke OVK" naziv je tribine na kojoj će se među govornicima naći bivši premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije Nikola Šainović, kao i advokat Toma Fila, a koja će biti održana u četvrtak, 20. aprila, od 17 sati u prostorijama niškog SPS-a.

    (7) detaljnije
  • Gadzin Han opstina foto Nikola Mitic

    SPS postao deo vlasti u Gadžinom Hanu - neki odbornici tvrde da su tome prethodili pritisci i raskol u SNS-u

    Do prošle sednice, na kojoj je smenjena predsednica Skupštine Marija Cvetković, odbornici SPS bili su opozicija u Gadžinom Hanu, ali će ubuduće praktično biti deo vlasti, što su i sami potvrdili, a dobili su i dva funkcionerska mesta. Cvetković kaže da SNS nije napustila, ali da će ubuduće nastupati kao samostalna odbornica, a svedoči o brojnim pritiscima koji su prethodili njenoj smeni. I opozicioni odbornik Damir Stojanović tvrdi da je bilo pritisaka i da već nekoliko meseci bukti rat naprednjaka u ovoj opštini, a da su smene i ulazak SPS u vlast usledili nakon posete novog koordinatora SNS Dalibora Šćekića. Predsednik opštine Milisav Filipović negira pritiske i ucenjivanje odbornika, uz tvrdnju da SNS ima samo jednu struju i da je situacija stabilna.

    (12) detaljnije
  • Ana Grozdanović

    Agencija za sprečavanje korupcije ispituje niški slučaj deljenja para po ulicama

    Nakon što se članica Glavnog odbora SPS-a iz Niša Ana Grozdanović pohvalila da je građanima na ulici delila po 5.000 dinara i da je novac dobilo njih 100, iz Agencije za sprečavanje korupcije kažu da će proveriti navode iz medija, kako bi utvrdili da li je prekršen Zakon o finansiranju političkih aktivnosti.

    (17) detaljnije
  • Ana Grozdanović

    "Inovacije" u političkom marketingu - u Nišu se pare dele po ulicama

    Članica Glavnog odbora SPS-a iz Niša Ana Grozdanović pohvalila se da je građanima na ulici delila po 5.000 dinara i da je novac dobilo njih 100, kao i da to finansiraju ljudi koji ne vole da njihova imena budu u javnosti. Lider niških socijalista Igor Novaković kaže da ne zna o čemu je reč, ali da će sve što SPS želi zvanično da saopšti ići preko njega ili mejla Gradskog odbora. Politikolog Dejan Bursać primećuje da su kampanje od podele kalendara i namirnica prerasle u otvoreno deljenje para.

    (26) detaljnije
  • sps prokuplje

    Prokupački socijalisti pozivaju građane na tribinu o socijalnoj pravdi

    Koja je politika prokupačkih socijalista koje će se držati u narednom periodu, kako se izboriti za socijalnu pravdu i kako pomoći građanima, teme su prve tribine nakon 20 godina koju Gradski odbor Socijalističke partije Srbije organizuje u Prokuplju u ponedeljak, 20. februara.

    (13) detaljnije
  • sps

    Lebančani optužuju lidera SPS-a za nepotizam, on tvrdi da žele da mu oslabe stranku

    Dok je Srđan Jović zamenik predsednika Opštine Lebane, njegova supruga od skora je direktorka Osnovne škole “Radoje Domanović” u Bošnjacu, a sve to se dovodi u vezu sa njegovim bratom - predsednikom Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Draganom Jovićem i direktorom Osnovne škole u tom mestu. Takođe, on je, saznaju Južne vesti, sina i ćerku zaposlio u ustanovama koje se finansiraju iz opštinskog budžeta, a iz lokalnog odbora SPS-a tvrde da je sve to njegova “zasluga” i da se radi o očiglednom nepotizmu. Sa druge strane, prvi čovek socijalista u Lebanu negira navode da je uz pomoć politike zaposlio članove porodice i dodaje da se radi o pokušaju oslabljivanja te stranke.

    (2) detaljnije
  • Igor Novaković

    Osuđujuća nepravosnažna presuda Igoru Novakoviću - godinu i po dana zatvora

    Zamenik predsednika niške Skupštine i lider niškog SPS-a Igor Novaković osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana i šest meseci zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bio direktor Jugoistoka. Iz Višeg suda u Nišu kažu da je presuda nepravnosnažna, tako da ona može biti ukinuta ili potvrđena. Novaković podseća na pretpostavku nevinosti i napominje da presuda nije pravosnažna, kao i da mu još nije dostavljena i obrazložena.

    (45) detaljnije
  • Glasanje Skupština; foto: Opština Aleksinac

    Aleksinačka skupština, pod razno, bez rasprave: Čestitka Vučiću "jer je ljude spasao rata"

    Najstariji odbornik Skupštine u Aleksincu Dragoslav Radojković (SPS) predložio je na jučerašnjoj sednici da se zvanično, u ime Opštine, pošalju čestitke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je ljude na Kosovu spasio rata, kao i da se generalu Nebojši Pavkoviću, koji je osuđen u Hagu, ulepšaju čestitkom praznici koje provodi u zatvoru. Njegov predlog je bez rasprave prihvaćen, a nadležni iz Opštine o tome ćute.

    (14) detaljnije
  • Niški socijalisti

    Poruka iz niškog SPS-a: "Ako ulicu u Nišu nema Milošević, ne treba da je ima ni Đinđić"

    Za niške socijaliste 2022. godina bila je veoma uspešna jer je na Kongresu partije izglasano 17 Nišlija za Glavni odbror SPS-a, tvrdi predsednica Socijalističke omladine Nina Pavićević i pominje da su i građani Niša prepoznali novu energiju mladih socijalista, dok je za sekretara Gradskog saveta omladinaca problem što u Nišu ulicu nema “državnik i patriota Slobodan Milošević”.

    (44) detaljnije
  • sps prokuplje

    Prokupački socijalisti izabrali novog predsednika Gradskog odbora

    Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Prokuplju jednoglasnom odlukom izabrao je Gordanu Janković za predsednicu u narednom četvorogodišnjem mandatu. Prokupački socijalisti će na predstojećem kongresu SPS-a podržati Ivicu Dačića za predsednika stranke, dok će Vladimir Zagrađanin biti podržan za mesto predsednika Izvršnog odbora stranke.

    (2) detaljnije
  • Zoran Antić foto I.M.

    Zoran Antić ponovo državni sekretar i predsednik Gradskog odbora SPS-a u Vranju

    Šef vranjskih socijalista Zoran Antić ponovo je izabran za predsednika Gradskog odbora SPS-a, a treći put je izabran i za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

    detaljnije
  • Nikola Đukić

    Socijalisti “ujedinili“ SUBNOR i SPC i proslavili slavu

    Naslednici komunista i baštinici nasleđa Slobodana Miloševića, niški ogranak SPS-a u svojim prostorijama proslavio je slavu Jovan Zlatousti. Podršku su im pružili i naprednjaci, predstavnici SUBNOR-a, uz prisutvo sveštenika i slavskog kolača.

    (25) detaljnije
  • SPS Vlasotince

    Sukob u vlasotinačkom SPS-u, odbornici te stranke napustili lokalnu Skupštinu

    Nezadovoljni sprovedenim izborima u Opštinskom odboru i biranjem Nebojše Stojanovića za predsednika, šef odborničke grupe SPS-a u Skupštini Ivan Rajković obavestio je odbornike da će predstavnici te političke partije napustiti lokalni parlament i neće učestvovati u daljem radu. Rajković ističe da su izborima u vlasotinačkom SPS-u prethodile brojne nepravilnosti, kao i da sami odbornici te stranke nisu bili pozvani da učestvuju u radu i odlučivanju Opštinskog odbora.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: