Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

 • sns

  Za razgovor sa Vučićem u Nišu prijave u SNS?

  Dok u Vladi Srbije kažu da se još ne zna kako građani mogu da se prijave za razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem u Nišu 11. oktobra, jedan od osnivača SNS Momir Stojanović tvrdi da se spiskovi za razgovor sa Vučićem prave u niškom odboru stranke.

  detaljnije
 • vranje-centar-juzne-vesti

  Napadnut direktor vranjskog Zavoda za urbanizam

  Direktor Zavoda za urbanizam Miodrag Protić napadnut je u petak u večernjim satima u Ulici Vulice Antića, kada su dvojica hiligana zaustavila vozilo u kome je on bio sa porodicom i tražili od njega novac, te vozilo udarali gumenim crevom.

  detaljnije
 • Glasanje
  Izbori 2016

  Ubedljiva pobeda SNS u Beloj Palanci

  Na izborima koje su otpočetka pratile brojne neregulanosti, a na kraju ih bojkotovala kompletna opozicija, prema još nepotvrđenim podacima koalicija okupljena oko SNS je osvojila 24 od 29 mesta u lokalnoj skupštini.

  detaljnije
 • glasanje
  Izbori 2016

  Velika izlaznost na izborima u Beloj Palanci

  I pored toga što skoro kompletna opozicija bojkotuje lokalne izbore, do 13,30 je na birališta u Beloj Palanci izlašlo više od polovine birača.

  detaljnije
 • 490x370-cvetanovic-i-djurovic

  Gradonačelnik Leskovca zapretio: Raskinuću koaliciju sa SPS

  Nezadovoljan što je u Sportskom centru „Dubočica“, na čijem su čelu socijalisti, nedavno zaposleno troje ljudi, gradonačelnik Goran Cvetanović je poručio da će raskinuti vladajuću koaliciju ukoliko oni ne budu otpušteni. Iz SPS-a tvrde da su radnici već dobili otkaze.  

  detaljnije
 • vucic-fb-sns
  Izbori 2016

  Građani dovoženi autobusima na miting, Vučić puno obećao

  “Neću da dozvolim da jug Srbije bude najsiromašniji deo zemlje”, samo je jedno od obećanja lidera SNS i premijera Srbije Aleksandra Vučića sa mitinga u Beloj Palanci, na koji su simpatizeri naprednjaka dovoženi i iz drugih opština i gradova.  

  detaljnije
 • zgrada-opstine-svrljig-KOSTA

  Pomoćnica smenjena, predsednica Opštine Svrljig ćuti

  Prema nepotvrđenim informacijama, Jelena Radojković više nije pomoćnica predsednice Opštine Svrljig. Ona tvrdi da je smenjena po zahtevu visokog opštinskog i funkcionera SNS koji ju je seksualno uznemiravao, a predsednica Opštine ne odgovara na telefonske pozive.

  detaljnije
 • vucic
  Izbori 2016

  I Vučić pred izbore u Beloj Palanci

  Nakon što su u prethodnih desetak dana Belu Palanku posetila čak 3 ministra i jedan državni sekretar, u ovu opštinu stiže i premijer Aleksandar Vučić, doduše u svojstvu predsednika Srpske napredne stranke na predizborni miting.    

  detaljnije
 • nova

  Nova: Aleksinačka prevara ogolila prirodu SNS vlasti

  Nakon što je vlast u Aleksincu nasamarena lažnom “Wales fondacijom”, aleksinački odbor Nove stranke je optužio kadrove vladajuće SNS da su nestručni i naivni.

  detaljnije
 • bela palnaka
  Izbori 2016

  Šest izbornih lista u Beloj Palanci, deo opozicije u bojkotu

  Pored Srpske napredne stranke, na izborima u Beloj Palanci učestvovaće i njihovi koalicioni partneri PUPS, SPS-JS, zatim Srpska radikalna stranka i dve grupe građana. Deo opozicije bojkotuje izbore i ukazuje na neregularnosti.

  detaljnije
 • sns-nis

  Unutarstranački izbori u niškom SNS nakon predsedničkih

  Niški odbor Srpske napredne stranke dobio je još jedno, novo povereništvo, a članovi ove partije imaće prilku da biraju svoje rukovodstvo u Nišu, najverovatnije tek sledeće godine po završetku predsedničkih izbora u Srbiji.

  detaljnije
 • SNS Gradski odbor

  Imenovano novo rukovodstvo niškog SNS

  Godinu i po dana nakon što je centrala stranke raspustila odbor u Nišu, poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović je imenovao nove privremene čelnike opštinskih odbora. Među njima su i preletači.

  detaljnije
 • Bratimir Vasiljević

  Vasiljević novinare “Južnih vesti” nazvao lažovima

  Predsednik Opštine Pantelej i donedavni narodni poslanik SNS Bratimir Vasiljević odbio da odgovara na pitanja novinara Južnih vesti . "Služite se samo lažima i podvalama, za vas nema izjave".

  detaljnije
 • Opština Bela Palanka
  Izbori 2016

  Zvanično: Opozicija bojkotuje izbore u Beloj Palanci

  Optužujući SNS za opstrukciju, najveće opozicione partije saopštile da će bojkotovati predstojeće lokalne izbore u Beloj Palanci. Iz SNS odbacuju optužbe i tvrde da opozicija nije ni uspela da sakupi potrebne potpise za kandidaturu.

  detaljnije
 • izbori
  Izbori 2016

  Opozicija bojkotuje izbore u Beloj Palanci, SNS jedini na listićima?

  Iako je do održavanja izbora u Beloj Palanci ostalo još dvadesetak dana, stranke i grupe građana okupljene oko demokratske opcije ne planiraju da predaju svoje liste, jer, kako kažu, SNS u Opštinskoj izbornoj komisiji ima više od polovine članova što je protivzakonito.

  detaljnije
 • izbori
  Izbori 2016

  Belopalančani ponovo na izbore 18. septembra

  Izbori u Beloj Palanci, koja je mesecima imala samo privremenu vlast, biće ponovo održani 18. septembra, a do sada  j e predata samo lista SNS-a koju predvodi donedavni predsednik Opštine i prvi čovek privremene uprave Goran Miljković.    

  detaljnije
 • zaric kovacevic

  Žarić Kovačević: Naknade za članove GIK nisu mogle da se smanje

  Bivša predsednica Gradske izborne komsije u Nišu Jelena Žarić Kovačević, koja je za dva meseca rada u ovom telu inkasirala 208.000 dinara,  kaže da naknade za članove nisu mogle da se umanje i da su prepisane sume iz 2008. godine.

  detaljnije
 • Dejan-Stanojevic-Gonzi-bivsi-direktor-Direkcije-Vranje-foto-I.M..jpg

  Bivšem direktoru vranjske Direkcije 2 godine zatvora

  Prvostepenom presudom Višeg suda bivši direktor Direkcije Dejan Stanojević - Gonzi osuđen je na 2 godine zatvora zbog zloupotrebe položaja. U sudu potvrđuju presudu, ali, kao i sam Stojanović, ne žele da govore zbog čega je konkretno osuđen.

  detaljnije
 • Gradska izborna komisija

  Sami sebi odredili ogromne honorare

  Računajući funkcionerske plate i posebne naknade koje su za rad u niškoj Gradskoj izbornoj komisiji skrivenom odlukom sami sebi odredili, pojedini političari su za dva meseca zaradili i preko 370.000 dinara. Mogli su i više, kažu, ali nisu hteli.  

  detaljnije