Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

 • sns-plakate-fb-sns-nis

  Aktivisti SNS u Nišu uklanjali predizborne plakate sa javnih površina

  Na nekoliko lokacija u Nišu, u skoro svim opštinama, aktivisti Srpske napredne stranke uklanjali su predizborne plakate koji su reklamirali njihovog predsedničkog kandidata Aleksandara Vučića, a koji su neretko lepljeni i na mestima koja nisu predviđena za to.

  detaljnije
 • Nova Srbija foto a.k.

  Posle radikala i prokupački odbor Nove Srbije prešao u SNS

  Nakon jučerašnjeg prelaska nekoliko funkcionera radikala u SNS, i Opštinski odbor Nove Srbije u Prokuplju zbog, kako kažu, neslaganja sa politikom rukovodstva stranke na republičkom nivou, odlučio je da istupi iz te stranke i priključi se naprednjacima.

  detaljnije
 • radikali presli u sns PK foto lj.m. 1

  Prokupački radikali izbegli smene prelaskom u SNS

  Predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Prokuplju Vladimir Đorđević sa još, kako kaže, 3 potpredsednika, 3 predsednika mesnih odbora i nekolicinom članova, potpisali su danas u prostorijama SNS-a pristupnice ovoj stranci. Iz centrale SRS-a kažu da bi oni svakako danas bili smenjeni.

  detaljnije
 • skupstina prokuplje foto lj.m.

  "Neposlušni" odbornici koje su imenovali za većnike smenjeni i sa nove funkcije

  Iako nisu ni zadužili fotelju, niti potpisali Rešenje o imenovanju, dva člana prokupačkog Veća iz SNS-a, imenovana bez njihove saglasnosti na sednici poslednjeg radnog dana pre Uskrsa, danas su smenjeni sa tih funkcija na redovnoj sednici, čime su praktično ostali i bez odborničkih mandata.

  detaljnije
 • skupstina prokuplje foto lj.m. 2

  Imenovali "neposlušne" odbornike za većnike da bi im oduzeli mandate

  Pola sata pre početka vanredne sednice prokupačke Skupštine, dva većnika su podnela neopozive ostavke, a na predlog predsednika Opštine, imenovana su dva nova većnika iz redova odbornika SNS-a. Oni tvrde da nisu dali saglasnost, već da vlast želi da im oduzme odborničke mandate i ubrzo ih smeni i sa mesta većnika.

  detaljnije
 • Bilbord AV

  Bilbordi na kojima se Vučić zahvaljuje glasačima širom Niša

  Nišlije su poslednjih dana svedoci postizborne kampanje, jer je SNS zakupio bilborde širom grada na kojima se njihov predsednički kandidat i aktuelni premijer Aleksandar Vučić zahvaljuje građanima koji su glasali za njega. Niški naprednjaci kažu da oni nisu zakupili reklame, niti znaju koliko su plaćene, jer je sve organizovano iz centrale stranke.

  detaljnije
 • opstina

  Radikali u Žitorađi radili kampanju za Vučića, pa Šešelj sakupio jedva 240 glasova?

  Predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke u Žitorađi Marko Milenković, suspedovan je do završetka konačne analize izbora, a iako zasada nema zvanične potvrde, pretpostavlja se da je glavni razlog to što su radikali u Žitorađi kampanju za predsedničke izbore umesto za svog, radili u interesu kandidata SNS Aleksandra Vučića.

  detaljnije
 • Nenad Stanković

  Čorbić smenjen, Nenad Stanković na novoj funkciji

  Bez ikakvog obrazloženja Vlada Srbije je smenila Dragana Čorbića, predsednika Nadzornog odbora Instituta "Niška Banja" i na njegovo mesto postavila pomoćnika direktora niške Direkcije za javni prevoz i funkcionera SNS Nenada Stankovića, i to samo 10 dana nakon što mu je istekao mandat člana Upravnog odbora u "Apoteci Niš".

  detaljnije
 • cveće

  SNS aktivisti zasadili baštu u obliku Vučićevih inicijala u centru Niša

  Mali travnjak ispred zgrade u Lešjaninovoj ulici u centru Niša, dobio je crveno i plavo cveće raspoređeno tako da oblikuje inicijale predsedničkog kandidataSrpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

  detaljnije
 • skup

  “Spontano” okupljanje SNS funkcionera u Nišu

  Iako nije bilo nikakve najave za predizborni skup, nekoliko stotina funkcionera i članova Srpske napredne stranke okupilo se ispred “Kalče”, da u danu pred izbornu tišinu, poruče građaninima da glasaju za Aleksandra Vučića.

  detaljnije
 • Plakati AV na ulazu u podzemni prolaz

  Prijave protiv SNS, “Parking servisa” i Grada Niša zbog plakata

  Nišlijama je, sudeći po prijavama koje su podneli komunalnoj inspekciji Opštine Medijana zbog reklamiranja predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića, zasmetalo nepoštovanje gradskih odluka i Zakona o oglašavanju, jer se plakati nalaze većinom na mestima gde nije dozvoljeno lepljenje. Ipak, još nikom nije napisana kazna.

  detaljnije
 • miting vučić

  Prikupljanje glasova za Vučića u niškim preduzećima i Kliničkom centru

  JKP “Medijana”, “Tržnica”, ali i Klinički centar, samo su neke od javnih ustanova u Nišu u kojima rukovodioci i radnici prikupljaju takozvane kapilarne glasove za predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića. Iako je to zabranjeno, direktori ovih ustanova u ovome ne vide nikakav problem.

  detaljnije
 • Dragan Krstić hteo da iskaže nezadovoljstvo na Vučićevom mitingu; foto: JV

  Nišlija koji je izbačen sa Vučićevog mitinga tuži obezbeđenje zbog povreda

  Zbog toga što su ga, kako tvrdi, ljudi u crnim uniformama povredili kada su ga nasilno izbacili sa mitinga Aleksandra Vučića, koji je pre nedelju dana održan u niškoj hali “Čair”, jer je vikao “gladni smo”, Nišlija Dragan Krstić će podneti krivične prijave protiv zasad nepoznatih osoba, za koje sumnja da su pripadnici vojnog obezbeđenja “Kobre”.

  detaljnije
 • dušanov bazar

  Foto-vest: "Dušanov bazar" za Vučića

  Predizborni plakati kandidata Aleksandra Vučića, sa crveno-plavim šesticama i njegovim inicijalima, izlepljeni su na velikoj visini, po prozorima Tržnog centra "Dušanov bazar" u Nišu. Pored toga što je ovakvo isticanje predizbornog materijala protivzakonito, u ovom slučaju je i opasno po život.

  detaljnije
 • Izbori glasanje foto Aleksandar Kostic

  Naprednjaci traže javno glasanje na izborima u Surdulici?

  Surdulički odbori Dveri, SRS-a, DS-a i Pokreta Dosta je bilo u zajedničkom saopštenju tvrde da su članovi i simpatizeri SNS-a iz tog grada zabrinuti jer se od njih navodno traži da na predsedničkim izborima glasaju javno pred komisijom zbog "sigurnih glasova" i "obećane kvote". Iz SNS-a demantuju navode.

  detaljnije
 • Postavljanje banera AV

  Vučićev baner i na Ledenoj steni bez dozvole

  Još jedna viseća reklama Aleksandra Vučića postavljena je na banderama iznad Ulice Dimitrija Tucovića, na Ledenoj steni u Nišu. U Opštini Palilula kažu da oni nisu izdali dozvolu, kao i da će naložiti uklanjanje ukoliko rešenja o postavljanju nema ni iz nadležnog sekretarijata, u kojem su još pre desetak dana rekli da dozvole izdaju opštine.

  detaljnije