Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

 • bela palanka

  Deoba u palanačkoj Skupštini: SNS "izgubio" većinu

  Osamnaestoro od 25 dosadašnjih odbornika SNS u lokalnom parlamentu Bele Palanke izašlo je iz odborničke grupe koja čini većinu i formiralo 3 odborničke grupe građana. Dok opozicija smatra da je to manevar predsednika Opštine zbog članova Izborne komisije, on ne odgovara na pitanja novinara, a neki od odbornika i ne znaju kojoj grupaciji sada pripadaju. Skupština ima 29 odbornika, većinu do sada je činilo 25 iz SNS-a, dok su u opoziciji ostala 4 odbornika koalicije SPS - JS.

  (3) detaljnije
 • kapilarni

  SSP: “Kapilarni glasovi” dokaz trgovine političkim uticajem

  Niški odbor Stranke slobode i pravde osudio je pritisak na zaposlene u “Putevima Srbije” od kojih su neki prijavili da od njih traže da prikupljaju glasove podrške za Srpsku naprednu stranku. Za SSP je to još jedan dokaz koji “jasno stavlja do znanja da je jedino bojkot adekvatan odgovor na korumpiran i štetočinski sistem”.

  (13) detaljnije
 • gradsko vece leskovac

  Politička smena i ostavka u Gradskom veću Leskovca

  Bez većničkog mandata u oblasti socijalne zaštite i zdravstva ostala je Ljiljana Dinić iz Jedinstvene Srbije, čije je razrešenje predložio gradonačelnik Goran Cvetanović zbog toga što ta stranka na lokalu nastupa na strani opozicije, te, smatra gradonačelnik, ne može imati člana u vladajućim redovima. Dinićevu će na mestu većnika zameniti Aleksandra Stevanović, a novog većnika Leskovac će dobiti i u oblasti razvoja Gradske uprave jer je dosadašnji, Slobodan Glišić, podneo ostavku. Njega će zameniti Vladimir Petković, master istoričar.

  (11) detaljnije
 • kapilarni

  Radnici javnih preduzeća se žale na SNS zbog sigurnih glasova, pravnici ih upućuju na policiju

  Da svaki inkasant mora da nađe 10 do 15 onih koji će da glasaju za SNS i da sa tim spiskovima šefovi verovatno idu kod direktora, priča radnik “Puteva Srbije”, koji ističe da pritisci na radnike postaju sve veći. Poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović, međutim, negira da stranka ovako prikuplja podršku, dok pravnici onima koji se suoče sa pritiskom ili su ucenjeni da skupljaju takozvane sigurne glasove poručuju - obratite se policiji.

  (94) detaljnije
 • skupština leskovac

  U leskovačkoj Skupštini i o SNS sloganu "za našu decu", Cvetanović podsećao šta je sve prvi otvorio

  Da je umesto izgradnje mini-golf terena u Leskovcu, koja je najavljena na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, bolje deci obezbediti besplatne užine, smatra opoziconi odbornik Grupe “Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić. Na njegove kritike na sednici Skupštine odgovorio je gradonačelnik Goran Cvetanović rečima da deci treba obezbediti nešto lepo, ali i da oni (SNS) sve prvi otvaraju.

  (30) detaljnije
 • tuca tribine foto M.Jovanovic

  Tuča na tribinama “Čaira” tokom Kupa, u epicentru i naprednjaci

  Tokom finala Kupa Koraća na tribinama se dogodio incident u kojem su, kako se vidi na slikama, učestvovali i sekretarka niškog odbora SNS i predsednica skupštinske komisije za rodnu ravnopravnost Aleksandra Božanić, kao i još dvojica naprednjaka. Iako nije poznato kako se incident dogodio, u Tužilaštvu kažu da je zbog nereda na tribinama uhapšen jedan mladić koji je priznao delo, a Božanićeva nije odgovorila na pitanja novinara.

  (28) detaljnije
 • trgovište foto i.m

  SNS pobedio na izborima u Trgovištu uz malu izlaznost, za opoziciju bojkot dao rezultate

  Srpska napredna stranka, kao jedini učesnik izbora za članove Saveta mesnih zajednica očekivano je pobedila na svih 6 biračkih mesta. Na izbore je izašlo 48,65 % birača, mnogo manje nego za poslednje, predsedničke izbore. Opozicioni Savez za Srbiju nije učestvovao, pa pojedini građani smatraju da je bojkot doprineo upola manjoj izlaznosti.

  (12) detaljnije
 • VAK_5274

  Policija dozvoljava spontana SNS okupljanja, a kažnjava spontani protest zbog pogibije radnika

  Dok naprednjake koji organizovano protestuju u Nišu i Leskovcu protiv naslovnih strana na kojima se našao predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić policija opravdava i objašnjava da imaju pravo na spontano okupljanje, aktiviste "Ne davimo Beograd" ponovo kažnjava. Dobrica Veselinović je ovog puta osuđen novčano zbog spontanog protesta povodom smrti radnika na "Beogradu na vodi". Kaže da je poruka jasna - zakoni i pravila nisu isti za sve građan

  (14) detaljnije
 • trgovište foto i.m

  Samo SNS sa izbornom listiću za Savete mesnih zajednica u Trgovištu

  Meštani Trgovišta će u nedelju, 9. marta birati članove Saveta mesnih zajednica, a listu je podnela samo Srpska napredna stranka u svih 5 mesnih zajednica. Iako misle da nije u redu to što će na glasačkom listiću imati samo broj 1, meštani kažu da je to ipak najbolja opcija ma koliko bila loša, jer i ono malo partija što ima, funkcioniše formalno. Ipak, iz Saveza za Srbiju u toj opštini kažu da je jasno kakva diktatura je zavladala Trgovištem, ali i šta će se desiti na proleće, na pralmentarnim izborima.

  (4) detaljnije
 • SNS Vranje

  Naprednjaci optužuju i vređaju "Info Vranjske", urednik portala kaže da se SNS plaši javnosti

  Reakcije onih koji smatraju da SNS pravi “tim za uništenje medija”, a povodom najava iz SNS-a da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanje jednog lokalnog portala koji smatraju lažnim, ne jenjavaju. Vranjski SNS reagovao je na izjave onih koji ih osuđuju i pojasnio da su im glavni problem "Info Vranjske", a urednik ovog portala kaže da se naprednjaci plaše javnosti.

  detaljnije
 • SNS Vranje

  Naprednjaci u Vranju najavili pravni tim za obračun sa “jednim lokalnim medijem”

  Da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanja jednog lokalnog medija koja smatraju lažnim, poruka je sa konferencije za medije vranjskih naprednjaka. Oni kažu da su medijske slobode i pluralizam prevršili svaku meru i da neće ostati nemi na objave protiv funkcionera, direktora javnih preduzeća i članova njihovih porodica. Usledile su burne reakcije onih koji smatraju da SNS formira "tim za uništenje medija".

  (6) detaljnije
 • protest

  SSP Niš: U Srbiji nisu isti zakoni za sve

  Okupljanje naprednjaka na jugu Srbije na skupovima koji nisu bili prijavljeni policiji, u niškom odboru Stranke slobode i pravde vide kao dokaz da u Srbiji zakoni nisu isti za sve.

  (4) detaljnije
 • zvezdan milovanović

  Za policiju opravdano što niko nije prijavio organizovane skupove podrške Vučiću u Nišu i Leskovcu

  Naslovnicu nedeljnika NIN i Koraksovu karikaturu u Danasu na kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i snajper, osudili su brojni naprednjaci početkom decembra 2019. godine, na mitinzima koji nisu prijavljeni, potvrdila je policija. Iako su procurele prepiske naprednjaka dokazale da je skup bio organizovan, što je priznao i lider SNS-a Aleksandar Vučić, iz policije posle 2 meseca odgovaraju da se spontana okupljanja i ne prijavljuju.

  (12) detaljnije
 • Podrska Vucicu SNS5-foto-JV-J. A.jpg

  SNS druge naziva fašistima, oduzima ulice antifašistima, ali reaguju kada ih porede sa fašistima

  Iako predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić političke rivale često časti nazivom fašisti, naprednjacima se ne sviđa kada neko predstavnike vlasti nazove tako. Niški SNS reagovao je na izjavu novinara Predraga Blagojevića da su fašisti na vlasti i to - omalovažavanjem Južnih vesti i nazivanjem opozicije fašistima.

  (31) detaljnije
 • paketici sns

  Deljenje novogodišnjih paketića - SNS kampanja za ubiranje političkih poena

  U susret novogodišnjim praznicima, aktivisti SNS u Leskovcu pohitali su da najmlađima podele paketiće. Kućnim posetama usrećili su preko 1.100 mališana iz Leskovca i okoline, a kako navode na stranačkom sajtu, deljeni su deci bez obzira na političku pripadnost roditelja. Iako stranačka obeležja nisu isticali na samim dodelama, u lokalnim medijima je uglavnom to bio fokus. Stručnjaci ocenjuju da suštinski nema zloupotrebe dece u političke svrhe, jer zakonodavstvo u tom delu nije regulisano u dovoljnoj meri, ali da SNS na ovaj način samo ubira političke poene.

  (9) detaljnije
 • Zvezdan SNS

  Opozicija: Vređanje profesionalnih novinara i stranačko zapošljavanje postali praksa u Nišu

  Niški odbor Stranke slobode i pravde i Narodna stranka osuđuju ponašanje prvog čoveka niškog SNS-a Zvezdana Milovanovića, koji je nakon dokaza o stranačkom zapošljavanju u Nišu vređao novinara Južnih vesti i smatraju da bi u civilizovanom društvu novinar koji otkrije i dokaže ovakve zloupotrebe bio dobitnik nagrade, a naprednjaci kažnjeni.

  (20) detaljnije
 • Zvezdan Milovanović

  Poverenik SNS Niš vređao novinara “Južnih vesti” nakon teksta o stranačkom zapošljavanju

  “Nebitni ste”, “lažovi”, “nepismeni”, samo su neke od uvreda koje je poverenik niških naprednjaka i vlasnik Kopernikus televizije Zvezdan Milovanović uputio novinaru Južnih vesti, samo sat vremena nakon što je objavljen tekst o partijskom zapošljavanju, koji je zasnovan na procureloj Viber prepisci SNS funkcionera.

  (56) detaljnije
 • nebojša kocić

  Rasprava o zapošljavanju u javnom sektoru u SNS Viber grupi - prioritet članovi

  Prepiska funkcionera Mesnog odbora SNS Medijana, u koju su novinari "Južnih vesti" imali uvid, a gde predsednik ove Opštine Nebojša Kocić govori da najpre mora da se obezvedi posao za poverenike, odbornike i ostale stranačke aktiviste da niko od njih ne bi bio nezadovoljan, dokaz je partijskog zapošljavanja u Nišu. Dok Kocić ono što je pisao sada ne želi da objasni i komentariše, antikorupcijski aktivista Zoran Gavrilović smatra da je ovo još jedan dokaz da je Srbija “zarobljena partijska država”.

  (92) detaljnije
 • skupština leskovac

  Za opoziciju sednica Skupštine u subotu kršenje zakona, gradonačelnik ne vidi šta je sporno

  Da blagovremenost donošenja važnih dokumenata za funkcionisanje grada nije dovoljan razlog za zakazivanje sednice lokalnog parlamenta za subotu, smatra deo opozicionara koji učestvuje u radu. Oni kažu da se ovime krši Poslovnik, ali i zakoni. Gradonačelnik Goran Cvetanović nabrajao je sve sednice koje su do sada održane subotom i nedeljom, a u odluci, niti u radu vikendom, ne vidi ništa sporno.

  (20) detaljnije
 • sns rupa3 foto čitalac

  Rupe i zakrpe sa prefiksom "SNS": Nadležni da se uozbije ili crtamo likove Bulatovića i Vučića

  Zahtevi građana koji ukazuju na udarne rupe u Nišu nadležni ignorišu, kažu oni koji su se javili redakciji Južnih vesti , a napominju da pojedine rupe stoje mesecima. Na nekim mestima novi asfalt puca posle nekoliko dana, pa su zato pojedine rupe i zakrpe dobile prefiks “SNS”. Građani apeluju na nadležne “da se uozbilje” inače će, kako kažu, svaka rupa biti obeležena likom gradonačelnika Niša i predsednika SNS.

  (31) detaljnije