Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

 • opozicija akcija vranje foto vranjske

  Vranjska opozicija prikuplja potpise za smenu vlasti

  Gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Dveri, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Socijaldemokratske stranke u Vranju, u subotu 16. juna, počeli su kampanju prikupljanja potpisa građana za smenu lokalne vlasti. Istovremeno, u centru Vranja, svoj štand postavili su i naprednjaci koji su se uglavnom slikali i delili reklamni materijal retkim prolaznicima.

  (1) detaljnije
 • Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

  SNS isključio Sanju Stajić

  Aktuelna predsednica Skupštine Merošine i bivša predsednica te Opštine Sanja Stajić isključena je iz Srpske napredne stranke jer "nije prošla stranačku kontrolu", navodi se na sajtu naprednjaka. Međutim, Stajićeva tvrdi da je niko iz stranke nije obavestio o tome.

  (13) detaljnije
 • Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

  Bivša predsednica Merošine pred isključenjem iz SNS?

  Iako se spekuliše da je bivša predsednica Opštine Merošina, a sadašnja predsednica Skupštine Sanja Stajić već izbačena iz Srpske napredne stranke, ona negira takvu tvrdnju i kaže da nikakvo rešenje od stranke nije dobila. Poverenik SNS u Merošini Saša Jovanović kaže da ne zna koja je politička sudbina Stajićeve i kaže da će se više znati posle sastanka Izvršnog odbora SNS u četvrtak, u Novom Sadu.

  (13) detaljnije
 • zoran stojković

  Skupština opštine Crveni Krst dobila novog predsednika

  Zbog “ličnih razloga”, kako se navodi u saopštenju Opštine Crveni Krst, dosadašnji predsednik Skupštine ove opštine Zoran Stojković podneo je ostavku na tu funkciju. Umesto njega, dodaju, u fotelju predsedavajućeg parlamentom seo je Dragan Stanković, poverenik lokalnog odbora SNS.

  (5) detaljnije
 • nikola božić

  Uhapšeni zamenik predsednika i većnik niške Opštine Palilula

  Zbog sumnje da je učestvovao u proneveri oko 1,3 miliona dinara iz kase Opštine Palilula, kako kažu u Ministarsrstvu unutrašnjih poslova, uhapšen je zamenik predsednika Opštine i poverenik Opštinskog odbora SNS Palilula Nikola Božić. Pored njega, dodaju, uhapšen je i opštinski većnik u Paliluli i vlasnik "MM tursa" Milan Andrejić, kao i vlasnik "Prva konsaltinga".

  (14) detaljnije
 • zoran jozic foto lj.m.

  Nakon posete vrha SNS, predsednik Opštine Blace podnosi ostavku

  Iako je pre samo nekoliko dana napustio SNS sa još 10 odbornika koji su istupili iz odborničke grupe, a na sednici Skupštine mu je novoformirana većina dala podršku kao predsedniku Opštine Blace, prvi čovek ove male opštine u Topličkom kraju - Zoran Jozić, kako je sam potvrdio "Južnim vestima", podneće ostavku na tu funkcije. Da li se radi o disciplinovanju ili o kompromisu sa ljudima iz vrha SNS-a, Jozić nije želeo da komentariše.

  (7) detaljnije
 • 1 Zoran Jozic Blace foto lj.m.

  Nakon napuštanja SNS-a, prvi čovek Blaca dobio podršku većine odbornika

  Od 15 odbornika koji su danas prisustvovali redovnoj sednici Skupštine, njih 14 je podržalo aktuelnog predsednika Opštine Zorana Jozića, pa će on i nadalje obavljati tu funkciju. Pored desetoro odbornika koji su sa njim nedavno napustili odborničku grupu SNS-a i oformili novu, čime je SNS praktično i izgubio vlast u Blacu, podršku Joziću pružili su i odbornici Tadićevog SDS-a.

  (1) detaljnije
 • Predsednik Opštine i 10 odbornika u Blacu napustili SNS

  Sada već bivši odbornici SNS iz Blaca, njih 10, napustili su redove te stranke nezadovoljni, kako kažu, stanjem u Povereništvu na čijem čelu je narodni poslanik Darko Laketić. Oni su formirali posebnu odborničku grupu koja podržava predsednika Opštine Zorana Jozića, koji je takođe istupio iz SNS-a. Naprednjaci sada imaju 5, od ukupno 25 odbornika u lokalnoj Skupštini, a čiju je smenu je nedavno naložila Agencija za borbu protiv korupcije.

  (7) detaljnije
 • protest

  Umesto u utorak, debata o aerodromu odložena za četvrtak, ali opet bez najodgovornijih

  Iako je bilo zakazano za utorak 29. maj, sučeljavanje zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i predstavnika Inicijative "Ne damo niški aerodrom" Mladena Jovanovića otkazano je manje od 24 sata pre snimanja. Kako kaže organizator emisije Dušica Dejić, Banđur je otkazao “zbog obaveza”, a on sam tvrdi da ima obaveze oko gradske slave, dok je gradonačelnik Darko Bulatović odbio duel.

  (10) detaljnije
 • 1 darko laketic foto arhiva JV

  Poslanik iz Prokuplja naplaćivao putne troškove, iako u Beogradu ima posao i 2 stana

  Iako poseduje 2 stana u Beogradu i radi kao jedan od pomoćnika direktora beogradske bolnice "Dragiša Mišović", narodni poslanik SNS Darko Laketić prijavljen je na adresi u Prokuplju, pa je za putne troškove i sopstveni prevoz samo u prošloj godini sa blagajne Skupštine podigao 608.383 dinara.

  (27) detaljnije
 • glisic

  Glišić: Nije opozicija, naši su krivi za problem sa aerodromom

  Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za proteste u Nišu krivio opoziciju i strani faktor, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić negira Vučića i tvrdi da su problem sa Aerodromom “Konstantin Veliki” i protestima napravili niški naprednjaci. Najavio je i isključenja tih ljudi iz niškog SNS, ali i dalje se ne zna ko su oni..

  (29) detaljnije
 • protest

  Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” zvanično poziva vlast na debatu

  Predstavnici Inicijative “Ne damo niški aerodrom” ponovo traže sučeljavanje činjenica sa vrhom niške vlasti i Srpske napredne stranke o budućnosti Aerodroma "Konstantin Veliki". Ovog puta zvanično pozivaju na više televizijskih debata u “fer uslovima za argumentovanu raspravu”.

  (3) detaljnije
 • Zvezdan i Banđur, foto SNS

  Niški naprednjaci “postali" komunalci

  Poslednjih nedelja funkcioneri i članovi Srpske napredne stranke u Nišu, uniformisani majicama sa natpisom Aleksandar Vučić, kose, farbaju i sređuju javne površine, vrtiće i groblja. Poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da javna komunalna preduzeća nemaju dovoljno kapaciteta, kao i da ih građani pozivaju da im sređuju zelenilo, a upućuje apel i drugim strankama da se uključe.

  (41) detaljnije
 • Zvezdan Milovanović

  Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” poziva šefa niškog SNS na sučeljavanje

  Nakon što je poverenik Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović izjavio da će se Aerodrom “Konstantin Veliki” ugasiti ako ostane niški, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” pozvala je šefa niških naprednjaka na debatu i sučeljavanje činjenica u bilo kom studiju.

  (19) detaljnije
 • vukašin obradović-15 minuta

  Obradović o (ne)slobodi medija: Vlast traži da lažete za njih i to sa oduševljenjem

  U Srbiji je na delu polu-totalitarni sistem čija je logična posledica nepostojanje slobode medija, kaže bivši urednik bivših "Novina Vranjskih" Vukašin Obradović. Objašnjava i da je Srpska napredna stranka autokratska stranka koja misli da može da vlada samo uz medije koji su "produžena ruka" vlasti.

  (6) detaljnije
 • glisic

  Glišić: Špekulanti u Nišu izvrću činjenice i stvarnost

  Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić kaže da stvarnost u Nišu izvrću politički špekulanti koji “ništa nisu uradili prethodnih godina”. Dodaje i da iskakanje pojedinih naprednjaka na lokalnom nivou, nije politika SNS. Nišlijama poručuje da veruju Vučiću.

  (46) detaljnije
 • Leoni ili lav bez zuba

  Svi oni sa visokim školama odavno su počeli da napuštaju ovo nesrećno parče Balkana - a to intenzivno čine i dalje. Na ovaj način temeljno se menja kvalifikaciona struktura ove zemlje – Srbija postaje tupava, baš kako njen vladar želi, i bez perspektive.

  (36) detaljnije
 • Mobilizacija građana SNS

  Opozicija: SNS zbog Vučićevog mitinga izrabljuje javne resurse, pa i policiju

  Niška opozicija ujedinjena po pitanju aerodroma, pratila je jutros mobilizaciju ljudstva zbog mitinga podrške predsedniku Aleksandru Vučiću, na otvaranju pogona "Leonija". Snimci autobusa, policije koja obezbeđuje parking, prazne kancelarije Gradske uprave, ističu, nedvosmisleno svedoče o korišćenju javnih resursa od strane Srpske napredne stranke.

  (6) detaljnije
 • Gradska uprava

  Opozicija: Kontrolisaćemo da li su radnici javnih službi na poslu za vreme Vučićeve posete

  Zbog mobilizacije ljudstva iz niških javnih preduzeća, ustanova pa i Gradske uprave, oglasile su se opozicione partije koje najavljuju da će u sredu 25. aprila u vreme posete predsednika Aleksandra Vučića fabrici Leoni , obilaziti javni sektor u Nišu i ohrabrivati zaposlene da ostanu na svojim radnim mestima umesto da učestvuju u režiranom “dočeku”.

  (20) detaljnije
 • obavestenje za stanare

  Zbog remonta lifta i podzemnih kontejnera stanari pozvani da pozdrave Vučića

  Obaveštenje da ih Opština Medijana, nakon što su joj podneli zahtev za obeležavanje parkinga, podzemne kontejnere i remont lifta, poziva da se okupe i organizovanim prevozom odu da pozdrave predsednika Srbije Aleksanda Vučića koji 25. aprila dolazi u Niš, zateklo je stanare zgrada 22 i 24 u Ulici Dragiše Cvetkovića.

  (39) detaljnije