Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

 • glisic

  Glišić: Niški SNS ima 3 struje, neću da ih mirim

  Ukoliko različite struje unutar jednog odbora Srpske napredne stranke ne mogu da se pomire, onda se, kako kaže predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, “traži treća varijanta”. U Nišu, kako kaže, ima 3 struje, a on kaže da ne planira da ih miri, već da traži nova rešenja.

  (8) detaljnije
 • darko bulatovic

  Da li Grad Niš dobija novo rukovodstvo?

  I dok se u političkim krugovima sve češće može čuti da će aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u gradonačelničkoj fotelji zameniti trenutni predsednik Skupštine Grada Rade Rajković ili zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, Bulatović kaže da se “ne bavi spekulacijama”. U SNS tvrde da o tome nisu raspravljali, a o promenama u vrhu gradske vlasti ništa ne znaju ni socijalisti, najjači koalicioni partneri.

  (17) detaljnije
 • sps vranje foto i.m.

  Socijalisti u Vranju najavljuju ulazak u vlast

  Vranjski socijalisti najavili su ulazak u gradsku vlast sa SNS-om sredinom septembra kao "krajnju tačku dogovora" sa naprednjacima sa kojima su pregovori o saradnji počeli pre predsedničkih izbora.

  (1) detaljnije
 • potpis-SNS-i-Vasic-foto-FB-strana-SNS-Pirot

  SNS ušao u vlast u Pirotu i dobio 2 većnika i zamenika gradonačelnika

  Nakon višegodišnjeg delovanja u opoziciji, Srpska napredna stranka postala je deo vladajuće koalicije u Pirotu. Potpisivanjem koalicionog sporazuma prošle nedelje Pirot nije više među gradovima i opštinama u kojima je SNS u opoziciji.

  detaljnije
 • Zoran Jozić smenjen

  Raspušten Opštinski odbor SNS u Blacu

  Iako još nije dobio zvaničan dokument, predsednik blačkih naprednjaka Zoran Jozić kaže da je usmeno u telefonskom razgovoru obavešten da je odbor u Blacu raspušten, te da će se narednih dana javiti poverenik koji će upravljati strankom do izbora novog rukovodstva.

  detaljnije
 • sladjan mladenovic sns bivsi predsednik Zitoradje foto lj.m.

  Smenjen predsednik Opštine Žitorađa

  Nakon inicijative 11 odbornika SNS-a, vladajuća većina u Žitorađi smenila je na poslednjoj sednici predsednika Opštine Slađana Mladenovića (SNS), a za novog predsednika je izabran Ivan Stanojević koji je pre 2 meseca iz SRS-a prešao u SNS.

  (1) detaljnije
 • vucic i naprednjaci

  Koji niški funkcioneri su finansirali Vučićevu kampanju?

  Prema izveštaju na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, sa ukupno 1.387.200 dinara, 62 Nišlija finansiralo je kampanju Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Većina donatora su gradski funkcioneri i direktori javnih preduzeća, a nemoguće je otkriti poreklo novca koji je dat za reklamiranje predsedničkog kandidata SNS.

  (16) detaljnije
 • Nenad Stankovic foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI

  Nenad Stanković izabran za većnika u Svrljigu

  Jedan od niških političara koji je promenio najviše stranaka ponovo je, sada ispred SNS-a, izabran na novu funkciju u Svrljigu, ovog puta kao opštinski većnik, nakon što je ranije obavljao funkciju pomoćnika predsednika te opštine.

  (15) detaljnije
 • Milovan Drecun

  Drecun: Amerikanci bi špijune trebalo da traže u zapadnim firmama, ne u "Srpsko-ruskom centru"

  Zaključujući da je reč o "pokušaju potpunog eliminisanja bilo kakvog ruskog uticaja i prisustva u Srbiji", visoki funkcioner i narodni poslanik SNS Milovan Drecun poručio ambasadoru SAD Kajlu Skatu da bi "trebalo da špijune potraži na drugom mestu, u nekim zapadnim kompanijama koje su takođe prisutne u Nišu".

  (5) detaljnije
 • izbori foto aleksandar kostic

  Samo lista SNS na glasanju za savete mesnih zajednica u Vranju

  Svega 16 odsto birača glasalo je u Vranju i Vranjskoj Banji na izbrima za savete mesnih zajednica, a s obzirom na to da su demokrate bojkotovale izbore, građani su mogli da glasaju samo za jednu listu i to koaliciju okupljenu oko SNS-a, pa je njihova pobeda i pre izbora bila izvesna.

  detaljnije
 • 1 skupstina prokuplje foto lj.m.

  Upravni sud vraća oduzete mandate "neposlušnim" odbornicima

  Nakon što je dvojicu prokupačkih odbornika SNS-a zbog navodne "partijske nepolušnosti" lokalna skupštinska većina bez njihove saglasnosti imenovala za većnike, a zatim smenila, čime su im oduzeti odbornički mandati, Upravni sud je poništio skupštinsku odluku i vratio mandat jednom od njih. Čelnici Opštine bez komentara.

  (3) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Potvrđeno: Džunić smenjen, Savić novi direktor Elektrodistribucije Niš

  Nadzorni odbor EPS-a je još 9. maja odlučio da sa čela niške Elektrodistribucije smeni Bobana Džunića i na njegovo mesto postavi Predraga Savića, potvrđeno je Južnim vestima u ovom preduzeću. Ipak, odbili su da odgovore zbog čega je došlo do ove kadrovske promene.

  (21) detaljnije
 • Boban Džunić

  Džunić već smenjen, Predrag Savić novi direktor Elektrodistribucije

  Iako je ranije danas saopštio da je od svojih šefova tražio da ga razreše dužnosti direktora, prema nepotvrđenim informacijama, Boban Džunić je zapravo smenjen i na njegovo mesto već postavljen jedan od funkcionera EPS-a i donedavni gradski većnik Predrag Savić.

  (19) detaljnije
 • biciklisticka-staza-radovi-banja-k.g

  Biciklistička staza ka Niškoj Banji gotova do kraja godine

  Dok odbor Demokratske stranke u Niškoj Banji kritikuje nezavršetak izgradnje biciklističke staze ka ovoj niškoj opštini, započetoj u predizbornoj kampanji 2016. godine, predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović, njen završetak najavljuje za kraj ove godine u sklopu radova na Loznom kalemu.

  (13) detaljnije
 • sns-plakate-fb-sns-nis

  Aktivisti SNS u Nišu uklanjali predizborne plakate sa javnih površina

  Na nekoliko lokacija u Nišu, u skoro svim opštinama, aktivisti Srpske napredne stranke uklanjali su predizborne plakate koji su reklamirali njihovog predsedničkog kandidata Aleksandara Vučića, a koji su neretko lepljeni i na mestima koja nisu predviđena za to.

  (7) detaljnije
 • Nova Srbija foto a.k.

  Posle radikala i prokupački odbor Nove Srbije prešao u SNS

  Nakon jučerašnjeg prelaska nekoliko funkcionera radikala u SNS, i Opštinski odbor Nove Srbije u Prokuplju zbog, kako kažu, neslaganja sa politikom rukovodstva stranke na republičkom nivou, odlučio je da istupi iz te stranke i priključi se naprednjacima.

  (3) detaljnije
 • radikali presli u sns PK foto lj.m. 1

  Prokupački radikali izbegli smene prelaskom u SNS

  Predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Prokuplju Vladimir Đorđević sa još, kako kaže, 3 potpredsednika, 3 predsednika mesnih odbora i nekolicinom članova, potpisali su danas u prostorijama SNS-a pristupnice ovoj stranci. Iz centrale SRS-a kažu da bi oni svakako danas bili smenjeni.

  (3) detaljnije