Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

 • sednica so kursumlija foto: privatna arhiva

  Prekinutu sednicu u Kuršumliji vlast nastavila u kabinetu sa svojim odbornicima

  Nakon incidenta koji je počeo ukazivanjem pojedinih odbornika predsedniku kuršumlijske Skupštine Dejanu Loviću na kršenje poslovnika i pokušaja odbornika opozicionog "Gvozdenog puka" Slavka Ilića da ukaže na neregularnosti, poslednja sednica je prekinuta, pa posle sat vremena nastavljena u kabinetu predsednika, ali samo sa odbornicima vladajuće većine koju čine SNS i SPS.

  detaljnije
 • JS

  JS: Samo 5 naših članova “preletelo” u SNS, neka vrate mandate

  Laž je da Jedinstvena Srbija u Nišavskom okrugu više ne postoji, tvrdi potpredsednik stranke Vojislav Vujić, a to potvrđuje brojem od 3.500 članova u ovom kraju. Samo petoro odbornika i funkcionera je juče iz partije Dragana Markovića Palme “preletelo” u Srpsku naprednu stranku, dodaje, a da su i dalje "snažni" pokazaće na lokalnim izborima u Doljevcu. Da li je i koliko sve ovo uzdrmalo koaliciju SNS-JS, kako kažu, pokazaće vreme.

  (9) detaljnije
 • prelaz js u sns

  Odbornici i funkcioneri niške Jedinstvene Srbije prešli u SNS

  Trojica niških odbornika Jedinstvene Srbije, uz odbornike Ruske stranke i Srpske narodne partije, prešli su u vladajuću Srpsku naprednu stranku. Jedinstvena Srbija u Nišavskom okrugu više ne postoji, kaže sada već bivši predsednik Okružnog odbora i potpredsednik JS Nikola Ilić, a ovim je stranka Dragana Markovića Palme izgubila i odborničku grupu u Skupštini Grada.

  (42) detaljnije
 • sala

  Bez opozicije u nadzornim odborima niških ustanova

  Zbog toga što, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, opozicija za godinu dana nije usaglasila predloge za članove nadzornih odbora 18 niških javnih ustanova, odlučeno je da njihova mesta preuzmu predstavnici vladajuće većine. Dok opozicija negoduje zbog ovakve odluke i kaže da je sve bilo dogovoreno, takođe opozicioni odbornik Branislav Jovanović kaže da njega nikad niko nije ni pitao za predloge.

  (5) detaljnije
 • Karikatura Predraga Koraksića Coraxa, Vreme, 10. maj 1993. godine

  Podsetnik: Kako je Milošević pokušao da se obračuna sa Coraxom

  Neka Vučić i poltroni lepo javnosti objasne gde su oni to na karikaturi prepoznali da je Vučić prikazan kao Hitler? A potom i zašto...

  detaljnije
 • Demokratska stranka Leskovac

  "Nema boljih glumaca i režisera od naprednjaka"

  Umesto da odgovore zbog čega je 15.000 Leskovčana napustilo grad, koji su to investitori koji su došli za vreme vlasti Srpske napredne stranke, zbog čega se loša finansijska situacija ulepšava, vlast, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke, pravi film o navodnim uspesima.

  (4) detaljnije
 • novine

  Poslanici SNS-a “Danas” nazvali gebelsovskim, Medijska koalicija osudila napad

  Nakon što je tokom sednice Skupštine narodni poslanik SNS Aleksandar Martinović optužio dnevni list "Danas" da “vodi harangu protiv vladajuće partije i nedužnih ljudi”, na način “nezabeležen još od vremena Gebelsa i Hitlera”, reagovala je Medijska koalcija, koja je ocenila da je ovo još jedan napad na nezavisno novinarstvo.

  (3) detaljnije
 • Gadžin Han google maps

  Bivši članovi DSS iz Gadžinog Hana u parlament ušli sa SPS, pa preleteli u SNS

  Odbornici iz Gadžinog Hana koji su iz DSS prešli u SNS, mandate su dobili zahvaljujući tome što su na poslednjim lokalnim izborima bili na listi Socijalističke partije Srbije, stranke koja je već godinama na vlasti u Gadžinom Hanu. Ovi sada već bivši članovi Demokratske stranke Srbije, od kojih su neki i deo izvršne vlasti, kako tvrde opozicioni odbornici u ovoj Opštini, "postali su deo političke mućkalice" na lokalu.

  (6) detaljnije
 • darko laketic

  Laketićev proces protiv "Južnih vesti" seli se u beogradsku sudnicu

  Nakon što je advokat "Južnih vesti" ukazao na to da je narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić tužio ovaj medij pogrešnom sudu, Osnovni sud u Prokuplju se proglasio nenadležnim i proces prebacio u Viši sud u Beogradu.

  (4) detaljnije
 • opština medijana

  Poverenik naložio Opštini Medijana da dostavi podatke o zaposlenima

  Nakon što je rukovodstvo Medijane odbilo da novinarima "Južnih vesti" dostavi podatke o dvoje zaposlenih u ovoj Opštini, koji su radili bez nepohodnog radnog iskustva, Poverenik za informacije od javnog značaja naložio im je da to učine u najhitnijem roku.

  (6) detaljnije
 • Oko sokolovo Gadžin Han

  U Gadžinom Hanu članovi DSS postali naprednjaci

  Više od 300 članova Demokratske stranke Srbije u Gadžinom Hanu prešlo je u Srpsku naprednu stanku, tvrdi predsednik Opštinskog odbora naprednjaka Goran Stojiljković. Kako kaže SNS-u su pristupili svi članovi zajedno sa rukovodstvom DSS-a.

  (11) detaljnije
 • Policija foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

  Tuču u Vranju policiji prijavili i narodnjaci i naprednjaci

  Nakon incidenta koji se u nedelju oko podneva dogodio ispred prostorija Narodne stranke, policija se u ponedeljak kasno popodne oglasila saopštenjem u kome je navela "da se bavi rasvetljavanjem slučaja tuče", ali je navedeno i da postoje dve odvojene prijave.

  (1) detaljnije
 • SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI

  Leskovački naprednjaci demokratama odgovorili filmom

  Na tvrdnje Gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu kako se stvarnost u ovom gradu prikazuje na lepši način nego što je realna situacija i kritike o velikim dugovanjima, naprednjaci su odgovorili filmom u kome se veliča stranka i njeni rukovodioci, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

  (2) detaljnije
 • darko laketic

  Laketić tužio "Južne vesti" - pogrešnom sudu

  Narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić tužio je "Južne vesti", tvrdeći da je taj medij objavio netačne podatke o njegovim stanovima u Beogradu. Time je, tvrde u tužbi, pretpeo "znatno jake duševne bolove velikog intenziteta zbog povrede ugleda i časti”, zbog čega traži odštetu od 300.000 dinara. Iako su tužbu pisale dve advokatske kancelarije, podneta je sudu koji po zakonu nije nadležan da o tome sudi.

  (15) detaljnije
 • visoka medicinska skola cuprija

  "Inspekcija utvrdila - Jerkan i Laketić nezakonito predavači u Ćupriji"

  Iako je inspekcija Ministarstva prosvete naložila direktoru Visoke medicinske škole u Ćupriji da raskine nezakonite ugovore sa funkcionerima Srpske napredne stranke - direktorom niškog Doma zdravlja Miloradom Jerkanom i prokupačkim poslanikom Darkom Laketićem, oni su i dalje predavači.

  (11) detaljnije
 • sns slavlje

  10 godina niškog SNS - bez demokratije u stranci, a upitna i u državi

  Srpska napredna stranka proslavila je pre nekoliko dana deseti rođendan. Iako se deklarativno zalažu za demokratiju, stranku u Nišu, takođe čitavu deceniju, vode ljudi postavljeni iz centrale, jer niški naprednjaci nikada nisu održali unutarstranačke izbore. Analitičari ovo odsustvo demokratije u niškom SNS tumače visokom centralizacijom naprednjaka i stranačkim i državnim “apsolutizmom jednog čoveka”.

  (14) detaljnije
 • bulatović4:3

  Politički izlet iz fotelje gradonačelnika - Bulatović kritikovao SzS i Dveri

  Iako često ne odgovara ili nema komentar na pitanja koja su iz njegovog resora ili ga se lično tiču, kao što su hapšenje većnika ili incident na Kosovu, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na zvaničnom sajtu Grada kritikovao Savez za Srbiju i njihove političke stavove, kao i izjave poslanika Dveri Srđana Noga. Stručnjaci kažu da ima prostora za istragu Agencije za borbu protiv korupcije zbog mešanja funkcija.

  (12) detaljnije
 • SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI

  SNS Niš: Laž o zabrani tribine, nek Savez za Srbiju pokaže ugovor

  Povodom “zakazivanja” pa “otkazivanja” tribine Saveza za Srbiju u sali niškog Simfonijskog orkestra, Gradski odbor Srpske napredne stranke poziva predstavnike ovog opozicionog saveza da javnosti pokažu zahtev koji su navodno uputili Simfonijskom za salu, odnosno ponudu za zaključenje ugovora o zakupu sale.

  (7) detaljnije