Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

 • Bulatović

  Tajac oko incidenta na Kosovu - gradonačelnik Niša radi i ne želi da komentariše

  Dok u Kabinetu gradonačelnika navode da gradonačelnik Niša Darko Bulatović ne namerava da komentariše neprilike na Merdaru, odakle se vratio sa povredama i plaćenom kaznom od 150 evra, jer je “na Kosovu bio privatno”, poverenik Srpske napredne stranke za Niš Zvezdan Milovanović ističe da je tamo bio službeno da bi pratio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  (34) detaljnije
 • sednica-so-prokuplje-foto-Lj.-M

  Prokupački budžet - za vlast u suficitu, za opoziciju u deficitu

  Izvršenje buđžeta Opštine Prokuplje za prvih 6 meseci ove godine, izazvalo je na današnjoj redovnoj Skupštini opštine Prokuplje polemiku i potpuno suprotno tumačenje brojki odbornika vlasti i opozicije, jer je po prvima ostvaren višak prihoda, dok je za opoziciju ostvaren deficit u pomenutom periodu za oko 100 miliona dinara.

  (2) detaljnije
 • blace skupstina arhiva foto lj.m

  Odbornici većine u Blacu: Iza hapšenja predsednika parlamenta stoji politika

  Nakon hapšenja predsednika Skupštine opštine Blace Miloša Vasiljevića zbog primanja mita, u njegovoj odborničkoj grupi koju čini nekoliko stranaka, kažu da se njegovo hapšenje “kosi sa svim zakonima Srbije“, kao i da je čitav slučaj ispolitizovan.

  detaljnije
 • nebojša kocić

  Pre funkcije predsednika Opštine Medijana, Kocić bio u sukobu interesa

  Zbog toga što je istovremeno obavljao funkciju odbornika u Skupštini opštini Medijana i funkciju koordinatora projektnih aktivnosti u istoj opštini, kako kažu u Agenciji za borbu protiv korupcije, aktuelni predsednik Medijane Nebojša Kocić je prekršio Zakon. Zbog toga mu je Agencija izrekla meru upozorenja.

  (58) detaljnije
 • lazic

  “Rupama u zakonu” uz javnu funkciju obezbedio i posao na neodređeno u bolnici

  Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić (SNS) je koristeći "rupe u zakonu“ uspeo da za nekoliko dana, a na osnovu rešenja i odluka raznih komisija, obezbedi sebi radno mesto vozača u prokupačkoj bolnici "dr Aleksa Savić“ i to tako što je najpre sa mesta predsednika parlamenta sa punog, prešao na 30 % radnog vremena. Zatim je potpisao ugovor na neodređeno u bolnici kao vozač sanitetskog vozila, pa je nakon nekoliko radnih dana, “zamrzao” to mesto i ponovo se vratio na stalni rad u Skupštini.

  (14) detaljnije
 • miljan milenkovic

  Odbornik SNS u Opštini Medijana slagao Agenciju da ne obavlja tu funkciju

  Doskorašnji v. d. direktora Pozorišta lutaka u Nišu Miljan Milenković, koji je podneo ostavku na tu funkciju i odustao od kandidature nakon tekstova "Južnih vesti", dok je još bio u direktorskoj fotelji, obavestio je Agenciju za borbu protiv korupcije da ne obavlja i funkciju odbornika u Skupštini Opštine Medijana iako to nije istina, jer je i danas odbornik. Milenković je novinarima rekao da na tu temu “nema šta da kaže”.

  (11) detaljnije
 • Avramović

  Avramović smenjen sa mesta poverenika SNS u Panteleju

  Direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović, poslednjih meseci poznat po izjavi da su “Nišlije štetne za državu”, smenjen je sa funkcije poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Panteleju, a kako kaže poverenik SNS Zvezdan Milovanović, na njegovo mesto došla su čak trojica - Bratimir Vasiljević, Bojan Marinković i Saša Novićević.

  (14) detaljnije
 • Nišlije nisu u domenu gradonačelnika Niša

  Nismo ni očekivali da će posle najnovijih paljenja automobila gradonačelnik sam da se obrati uplašenim Nišlijama na tu temu, ali je zato na novinarsko pitanje odgovorio da je to “posao državnih organa”. Ipak, tabloidne naslove o navodnom pozivanju dela opozicije na puč ili državni udar i navodne pretnje predsedniku Srbije, niški gradonačelnik je mnogo konkretnije komentarisao - pozvao je državne organe da se time “što pre pozabave”.

  (2) detaljnije
 • SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI

  Kontra-akcija SNS Niš na skupljanje potpisa Narodne stranke protiv predaje Kosova

  Omladinci Srpske napredne stranke izveli su akciju u centru Niša u kojoj su zatražili da Vuk Jeremić dobije 200.000 evra od katarske ambasade, ulicu u Njujorku i da se legalizuje pranje novca preko konsultantskih firmi. Ovaj naprednjački performans održan je nedaleko od mesta gde Jeremićeva Narodna stranka skuplja potpise protiv predaje Kosova.

  (26) detaljnije
 • Dom zdravlja Niš

  Dom zdravlja se zahvaljuje narodnoj poslanici na skupštinskoj reklami

  Na sajtu niškog Doma zdravlja, čiji je direktor Milorad Jerkan iz Srpske napredne stranke, 3 puta u 4 dana osvanuo je govor narodne poslanice SNS Jelene Žarić Kovačević iz Niša uz zahvalnicu zato što je u superlativu govorila o rukovodstvu ove zdravstvene ustanove, predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, dok se raspravljalo o zakonu iz oblasti zdravstvene zaštite u Skupštini Srbije.

  (10) detaljnije
 • blace skupstina arhiva foto lj.m

  Milan Ćurčić novi predsednik Opštine Blace

  Odbornik sa liste Srpske napredne stranke Milan Ćurčić izabran je na današnjoj sednici Skupštine za novog predsednika Opštine Blace, nakon što je konstatovana ranija ostavka sada već bivšeg predsednika Zorana Jozića.

  detaljnije
 • Viši sud u Nišu

  Viši sud u Nišu: Pronašli smo presudu, greška nastala u pisarnici

  Nakon što je godinu i po dana bila izgubljena, samo dan nakon što je o tome objavljen tekst, iz Višeg suda je saopšteno da su pronašli spornu presudu po kojoj bi visoki funkcioner SNS Bojan Marinković Bojzi trebalo da uredniku "Južnih vesti" plati 250.000 dinara odštete jer mu je pretio.

  (43) detaljnije
 • cvetanovic

  Gradonačelnik Leskovca bez objašnjenja napustio konferenciju za medije

  U trenutku kada je urednica Regionalne informativne agencije Jugpress Ljiljana Stojanović postavljala pitanje predstavnicima Centra za socijalni rad, gde se održavala konferencija za medije, prvi čovek Leskovca bez reči je napustio prostoriju. Stojanovićeva smatra da je ovakvo ponašanje pritisak na medije. Iz kabineta gradonačelnika kažu da nemaju komentar.

  (16) detaljnije
 • zoran perisic- foto - vanja keser

  Naprednjački "kontra-bedževi", "kršenje" Poslovnika zbog Vučića i poklanjanje aerodroma zbog trudnica

  Sednicu niškog parlamenta na kojoj je većina odbornika odlučila da država preuzme upravljanje nad Aerodromom "Konstantin Veliki" obeležila je žustra rasprava, čuli su se zanimljivi razlozi za poklanjanje niške vazušne luke, a "ratovalo" se i bedževima. Neki su reklamirali povrede Poslovnika jer je "jedan od odbornika uvredio Vučića", a bilo je onih iz vladajuće većine koji su rekli da neće da uzimaju od trudnica i dece da bi davali aerodromu.

  (28) detaljnije
 • opozicija akcija vranje foto vranjske

  Vranjska opozicija prikuplja potpise za smenu vlasti

  Gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Dveri, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Socijaldemokratske stranke u Vranju, u subotu 16. juna, počeli su kampanju prikupljanja potpisa građana za smenu lokalne vlasti. Istovremeno, u centru Vranja, svoj štand postavili su i naprednjaci koji su se uglavnom slikali i delili reklamni materijal retkim prolaznicima.

  (1) detaljnije
 • Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

  SNS isključio Sanju Stajić

  Aktuelna predsednica Skupštine Merošine i bivša predsednica te Opštine Sanja Stajić isključena je iz Srpske napredne stranke jer "nije prošla stranačku kontrolu", navodi se na sajtu naprednjaka. Međutim, Stajićeva tvrdi da je niko iz stranke nije obavestio o tome.

  (13) detaljnije
 • Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

  Bivša predsednica Merošine pred isključenjem iz SNS?

  Iako se spekuliše da je bivša predsednica Opštine Merošina, a sadašnja predsednica Skupštine Sanja Stajić već izbačena iz Srpske napredne stranke, ona negira takvu tvrdnju i kaže da nikakvo rešenje od stranke nije dobila. Poverenik SNS u Merošini Saša Jovanović kaže da ne zna koja je politička sudbina Stajićeve i kaže da će se više znati posle sastanka Izvršnog odbora SNS u četvrtak, u Novom Sadu.

  (13) detaljnije
 • zoran stojković

  Skupština opštine Crveni Krst dobila novog predsednika

  Zbog “ličnih razloga”, kako se navodi u saopštenju Opštine Crveni Krst, dosadašnji predsednik Skupštine ove opštine Zoran Stojković podneo je ostavku na tu funkciju. Umesto njega, dodaju, u fotelju predsedavajućeg parlamentom seo je Dragan Stanković, poverenik lokalnog odbora SNS.

  (5) detaljnije
 • nikola božić

  Uhapšeni zamenik predsednika i većnik niške Opštine Palilula

  Zbog sumnje da je učestvovao u proneveri oko 1,3 miliona dinara iz kase Opštine Palilula, kako kažu u Ministarsrstvu unutrašnjih poslova, uhapšen je zamenik predsednika Opštine i poverenik Opštinskog odbora SNS Palilula Nikola Božić. Pored njega, dodaju, uhapšen je i opštinski većnik u Paliluli i vlasnik "MM tursa" Milan Andrejić, kao i vlasnik "Prva konsaltinga".

  (14) detaljnije
 • zoran jozic foto lj.m.

  Nakon posete vrha SNS, predsednik Opštine Blace podnosi ostavku

  Iako je pre samo nekoliko dana napustio SNS sa još 10 odbornika koji su istupili iz odborničke grupe, a na sednici Skupštine mu je novoformirana većina dala podršku kao predsedniku Opštine Blace, prvi čovek ove male opštine u Topličkom kraju - Zoran Jozić, kako je sam potvrdio "Južnim vestima", podneće ostavku na tu funkcije. Da li se radi o disciplinovanju ili o kompromisu sa ljudima iz vrha SNS-a, Jozić nije želeo da komentariše.

  (7) detaljnije