Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Stranka slobode i pravde

 • omladinci

  Opozicija zahteva smenu predsednika Medijane zbog “nesposobnosti i netransparentnosti”

  Zbog uništenih sportskih terena u Medijani, solarnih drva nabavljenih na štelovanom tenderu koja više ne rade, ali i zbog nedostavljanja dokumentacije u vezi sa korišćenjem službenih kola, omladina Stranke slobode i pravde (SSP) i Narodne stranke zahtevaju smenu predsednika ove opštine Nebojše Kocića. U Opštini kažu da nakon "svega što su učinili za građane" ne žele da komentarišu ovakav zahtev.

  (12) detaljnije
 • obeležavanje trogodišnjice

  SSP: Obeležavanje gradonačelnikovog mandata oličenje grandomanije

  Da se jučerašnjim obeležavanjem drugog mandata gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića nipodoštavaju svi oni koji su pre naprednjaka bili na čelu grada, smatraju članovi Stranke slobode i pravde. Na obeležavanju godišnjice govorilo se o uspesima, a prikazani su film i izložba o napretku grada koji su veličali trenutno rukovodstvo. Svečanosti su prisustvovali direktori i zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama, kao i leskovački privrednici.

  (2) detaljnije
 • debata 60 minuta

  Debata JV: Opozicija ne izlazi na izbore bez slobode medija

  Iako najavljuju pad režima Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića do marta 2020. i to glasanjem građana, predstavnici niške opozicije najavljuju da će bojkotovati izbore ako ne bude slobode medija. Ipak, očekuju da će Vučić popustiti pod pritiskom, dozvoliti fer uslove, a onda izbore i izgubiti.

  (14) detaljnije
 • aleksandar vucic

  Vučić: Otvorio sam 5 fabrika u Nišu, a Đilas i Stefanović ih ranije uništavali

  Na komentare lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i Borka Stefanovića da je Niš nekada bio industrijski grad, predsednik Srbije odgovorio je dilemom da li je u pitanju “zona sumraka ili skrivena kamera”, uz pitanje “da li se oni prave ludi ili sve prave ludima”. Vučić je dodao i da je on otvorio 5 fabrika u Nišu, a da su Đilas i Stefanović “sve uništili”.

  (37) detaljnije
 • dragan đilas

  Đilas: Stadioni i auto-put Niš - Priština neisplativi

  Umesto 500 miliona evra ulaganja u nacionalne stadione i u auto-put Niš - Priština, treba uložiti u poljoprivrednu proizvodnju i u banje u topličkom kraju jer se ljudi sele iz Kuršumlije i neće ostati samo zbog puta, kaže predsednik Stranke slobode i pravde u emisiji “15 minuta”. Za izbor Baneta Jovanovića za predsednika inicijativnog odbora SSP u Nišu kaže da je u pitanju “borac za demokratiju”.

  (35) detaljnije
 • 60395318-657711881355313-2064098240927629312-n

  Đilas i Stefanović poručili u Nišu: "Ne smemo da vas razočaramo"

  Da će u prvoj godini vlasti novoformirana Stranka slobode i pravde u Nišu napraviti preokret - svojom imovinom garantuje Nišlija i predsednik inicijativnog odbora Branislav Jovanović. Na predstavljanju nove opozicione stranke njeni najviši funkcioneri Dragan Đilas i Borko Stefanović dali su građanima brojna obećanja o boljem životu i poručili da ih neće razočarati.

  (31) detaljnije
 • Đilas

  Stranka slobode i pravde prvi put pred Nišlijama, govore Đilas i Stefanović

  Novu političku opozicionu opciju - Stranku slobode i pravde u Nišu će u petak, 17. maja predstaviti predsednik stranke Dragan Đilas i njegov zamenik Borko Stefanović. Najavljuju da će građani moći da im postavljaju pitanja nakon izlaganja koje počinje u 18 sati u sali Hotela "Aleksandar".

  (10) detaljnije
 • policija blace foto lj.m.

  Blace: Na stranački skup službenim kolima, uhapšeni oni koji su ih snimali

  Zato što, su kako tvrde, snimali funkcionere SNS od kojih su neki službenim vozilima došli na stranački sastanak u Blacu, policija je na 3 sata privela Dejana Miloševića iz Stranke slobode i pravde i Bogdana Mijajlovića, jednog od organizatora protesta "1 od 5 miliona". Načelnik blačke policije kaže da su oni narušavali javni red i mir, a iz blačkog SNS niko nije želeo da komentariše privođenje.

  (10) detaljnije
 • oliver paunović

  Nišlija se predomislio oko članstva u Glavnom odboru Đilasove stranke

  Iako je vlasnik portala “Niške vesti” Oliver Paunović izabran za člana Glavnog odbora novoformirane Stranke slobode i pravde, na šta tada nije imao primedbe, sada tvrdi da nije čak ni član. O najkraćem funkcionerskom mandatu u najmlađoj stranci u Srbiji, u samom SSP-u samo potvrđuju da Paunović više neće biti u Glavnom odboru, ali razloge ne pojašanjavaju.

  (20) detaljnije
 • ssp osnivačka skupština

  Ko su južnjaci u Đilasovoj stranci?

  U novoformiranoj Stranci slobode i pravde, jug Srbije predstavljaju 2 člana u Predsedništvu - odbornik Branislav Jovanović iz Niša i dosadašnja poverenica Levice Srbije u Leskovcu Mirjana Perišić. Od 70 članova Glavnog odbora, osmoro su južnjaci, a među njima ima vlasnika medija, bivših boraca, političara, ali i novih lica politike na jugu.

  (7) detaljnije
 • levica

  Niška Levica se gasi, članovi sami odlučuju hoće li kod Đilasa ili ne

  Niško političko nebo gubi Levicu Srbije, ali će dobiti Stanku slobode i pravde. Predsednik Gradskog odbora Levice Srbije i odbornik pantelejske Skupštine Slaviša Dinić, koji je sada član SSP, kaže da Levica prestaje da postoji, ali da će svaki član pojedinačno odlučivati o pristupanju stranci Dragana Đilasa.

  (8) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Nišlije u vrhu Đilasove novoformirane Stranke slobode i pravde

  Odbornik Grupe građana “Niš moj grad” Branislav Jovanović izabran je za člana Predsedništva Stranke slobode i pravde koju je danas formirao Dragan Đilas. Pored njega, u Glavnom odboru ove partije je vlasnik “Niških vesti” Oliver Paunović, a jedan od članova je i dosadašnji lider Levice Srbije u Nišu i odbornik u Panteleju Slaviša Dinić. Jovanović obećava formiranje odbora u Nišu u narednih 20 dana.

  (50) detaljnije