Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

političke stranke

  • rođeni za pirot

    Nova predata lista u Pirotu - Pokret "Rođeni za Pirot" učestvuje na izborima

    Nedavno oformljeni Pokret Rođeni za Pirot šesta je predata lista koja će učestvovati na lokalnim izborima 21. juna, a na čelu liste je aktuelni zamenik predsednika Skupštine, profesor istorije Vladica Tošić.

    (6) detaljnije
  • boško obradović dveri leskovac

    Obradović: Očekuje nas politička kriza, a zatim i smena ovog režima

    Da se vlast uplašila bojkota i zbog toga smanjila cenzus na 3 %, smatra predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, te je zbog toga njihova ideja uspela. Obradović je u Leskovcu,a potom i u Prokuplju rekao da Srbiju nakon izbora očekuje politička kriza, jer oni neće biti zakoniti, ali da će nakon toga doći i do smene režima Aleksandra Vučića.

    (31) detaljnije
  • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

    Pokret za razvoj Medveđe poziva na bojkot izbora

    Nakon bojkota vanrednih lokalnih izbora održanih septembra 2019. godine, Pokret za razvoj Medveđe poziva građane da ne izađu ni na predstojeće, jer uslovi za održavanje fer i poštenih izbora, kako kažu, ne postoje. U lokalnom parlamentu nema pravih predstavnika građana, smatraju oni, a promene sistema trenutno su moguće jedino bojkotom.

    detaljnije
  • dveri leskovac

    Dveri u Leskovcu krenule u kampanju bojkota predstojećih izbora

    Iako još nisu raspisani, u kampanju za predstojeće izbore u Leskovcu već je krenulo nekoliko političkih opcija, a da na izborima neće učestvovati najavljuju iz Srpskog pokreta Dveri. Nema uslova za održavanje fer i poštenih izbora, kažu u ovom pokretu, te pozivaju građane da im se pridruže u bojkotu. O izborima i odluci da na njih ne izađu sa građanima će razgovarati u četvrak, 27. februara na Širokoj čaršiji od 10 do 13 sati, a predstavnicima leskovačkog odbora pridružiće se i predsednik stranke Boško Obradović.

    (1) detaljnije
  • Tošić govorio na tribini u Beogradu

    Pirotski pokret deo proevropske organizacije "Srbija 21", najavljuju i učešće na izborima

    Pokret "Rođeni za Pirot" priključio se organizaciji "Srbija 21" u kojoj su se okupili nekadašnji članovi Demokratske stranke, Liberalno-demokratske partije, Socijaldemokratske stranke i drugih građanskih opcija, a kako su i na osnivanju pirotskog pokreta rekli, sigurno izlaze na lokalne izbore. Učešće u izbornoj trci na lokalu već su najavili iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije i lokalna grupacija "Najbolje za Pirot".

    (3) detaljnije
  • tribina jedinstvena srbija

    Jedinstvena Srbija samostalno na izbore, Filipović kandidat za gradonačelnika Leskovca

    Treća politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore je Jedinstvena Srbija, a njihov kandidat za gradonačelnika biće trenutni predsednik ove odborničke grupe u lokalnom parlamentu Nenad Filipović.

    (5) detaljnije
  • Vranje Vranjancima

    Grupa građana “Vranje Vranjancima” najavila izlazak na izbore

    Iako još ne znaju da li samostalno ili sa nekim u koaliciji, novoosnovana grupa građana “Vranje Vranjancima” građanska je opcija koja je u Vranju najavila izlazak na predstojeće izbore. Prema rečima predsednika GG “Vranje Vranjancima” Miloša Nikolića, u narednom periodu će građanima predstaviti svoj plan i program, a kao najvažniji deo toga ističe socijalnu jednakost za sve, otvaranje radnih mesta, razvoj agrara, zalaganje za mlade i želju da Vranje postane univerzitetski grad.

    (4) detaljnije
  • zavetnici leskovac

    Zavetnici u Leskovcu najavili izlazak na izbore

    Srpska stanka Zavetnici druga je politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore. Prema rečima predsednika Gradskog odbora ove stranke Dejana Nešića u narednom periodu će građanima predstaviti svoj plan i program, a kao najvažniji deo toga ističe smanjenje ekonomske zavisnosti zemlje.

    (54) detaljnije
  • metla 2020 leskovac

    Pokret “Metla 2020” u Leskovcu: Krenuli smo sa čišćenjem Srbije

    Iako novoosnovani politički pokret “Metla 2020”, formiran od Demokratske stranke Srbije, Grupe za prosperitet Srbije, Udruženja starosedelaca iz Kraljeva i Tima za život, još nije osnovao odbor u Leskovcu, svoj politički plan danas su predstavili Leskovčanima. Predstavnik ove političke grupacije Novica Antić kaže da su krenuli sa čišćenjem Srbije, a odluku da li će izaći na predstojeće izbore doneće, kažu, za desetak dana

    (6) detaljnije
  • narodni blok leskovac

    Osnovan odbor Narodnog bloka u Leskovcu, poručuju da hoće da državu vrate narodu

    Predizborna koalicija Narodni blok, okupljena od predstavnika Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana “Iskreno za Niš”, formirala je odbor u Leskovcu, a za predsednika je izabran Goran Kostić. Kako su članovi rekli na predstavljanju nove političke opcije u Leskovcu, u planu je da odbore osnuju i u ostalim opštinama Jablaničkog okruga, a s obzirom na to da će učestvovati na izborima, i da obiđu sva mesta u Srbiji. Ovo je prva stranka, odnosno koalicija koja je u Leskovcu najavila izlazak na izbore.

    (4) detaljnije
  • Pokret čine nekadašnji članovi DS-a, SDS-a i LDP-a

    Osnovan pokret Rođeni za Pirot - najavljuju učešče na lokalnim izborima

    Zbog toga što su, kako kaže predsednik novoosnovanog pokreta "Rođeni za Pirot" Vladica Tošić, građani izgubili poverenje u tradicionalne političke stranke koje liče jedna na drugu, sa sličnim politikama, bivši članovi Demokratske stranke i Socijaldemokratke stanke u Pirotu osnovali su lokalni pokret koji će dati šansu novim ljudima koji žele da pomognu razvoju grada i građana.

    (3) detaljnije
  • Lep gest ili kupovina glasova?

    Nezakonito deljenje humanitarne pomoći vladajućih partija uvod u kupovinu glasova

    Posao Crvenog krsta ili Centra za socijalni rad, koji pomažu građanima kojima je pomoć neophodna, preuzele su vladajuće političke partije koje su krenule u akcije deljenja humanitarne pomoći građanima i potencijalnim glasačima. Dok neki od lokalnih stranačkih lidera smatraju to dobrovoljnim činom članstva tih političkih organizacija, Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA smatra da je to uvod u kupovinu glasova.

    (11) detaljnije
  • Izlaze samostalno

    Vasić dobija konkurenciju na predstojećim lokalnim izborima u Pirotu

    Nedomaćinsko trošenje budžeta, partijsko zapošljavanje i odlazak mladih iz Pirota, neki su od glavnih problema Piroćanaca, smatraju u Udruženju građana Najbolje za Pirot , a rešavanje ovih problema, njeni članovi ponudiće biračima na predstojećim lokalnim izborima na kojima će ovo Udruženje izaći samostalno.

    (7) detaljnije
  • Osnivačka Skupština; foto: Lj. F.

    Monarhisti osnovali lokalni odbor u Pirotu

    Političko nebo u Pirotu bogatije je za još jednu stranku formiranjem lokalnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Na osnivačkoj skupštini za predsednika Gradskog odbora izabran je Miloš Todosijević, nekadašnji direktor Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”. POKS su na nacionalnom nivou osnovali bivši članovi SPO, a svoj Gradski odbor imaju i u Nišu.

    (7) detaljnije
  • glisic

    Vučić i Glišić u akciji doniranja sportske opreme Kuršumličanima - kampanja SNS ili državna pomoć

    Opremu koju je prilikom nedavne posete Kuršumliji fudbalerima obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je predsednik Izvršnog odbora njegove Srpske napredne stranke Darko Glišić, a informacija o aktivnosti stranačkog funkcionera preneta je na zvaničnom sajtu Opštine. U opštini nakon objave ne odgovaraju kako je lopte i dresove koje je obećao predsednik države uručio stranački funkcioner, a stručnjaci prepoznaju da je posredi zloupotreba državnih resursa u stranačke svrhe.

    (6) detaljnije
  • Još uvek traže hrabre ljude

    PSG: Tražimo hrabre ljude za odbore u Pirotskom okrugu

    Osnivanje lokalnih odbora u Pirotskom okrugu je vrlo teško, kaže član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić, jer, po njemu, lokalne vlasti demotivišu ljude da se bave politikom. Od 4 lokalne samouprave u pirotskom okrugu, trenutno funkcioniše nedavno formirano povereništvo u Babušnici.

    (4) detaljnije
  • SNS vile

    Osude niške SNS bajke: Dobre vile politički zloupotrebile decu

    Kao najgoru moguću zloupotrebu dece u političke svrhe novinarka Tamara Skrozza, koja se godinama bavi etikom, videla je nedeljnu akciju Srpske napredne stranke na dečijem igralištu u niškom naselju Pantelej, kada su članice SNS obučene kao vile mališanima delile čokolade i knjige. Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA takođe napominje da je akcija sporna i zato što je pitanje da li politička stranka uopšte sme da se bavi ovakvim “humanim aktivnostima”, a pitanje je i ko je poklone platio.

    (12) detaljnije
  • vacić odbor bojnik

    Stranka Miše Vacića osnovala odbore u Lebanu, Bojniku i Medveđi

    Politička scena u 3 opštine Jablaničkog okruga - Lebanu, Bojniku i Medveđi, "bogatija" je za još jednu stranku - Srpku desnicu. Prethodnih dana u ovim opštinama osnovani su odbori i izabrano rukovodstvo.

    (4) detaljnije
  • Prvo povereništvo u Pirotskom okrugu

    Pokret slobodnih građana otvara povereništvo u Babušnici

    Jedna od najmlađih političkih opcija koju vodi poznati glumac Sergej Trifunović, formirala je povereništvo u Babušnici, a za prvog poverenika izabrana je Mila Prljinčević Stanković. Kaže da će se baviti realnim problemima građana i običnih ljudi i da se vlast otuđila od naroda. Zasad, ovo je jedino povereništvo u Pirotskom okrugu.

    (2) detaljnije
  • srpska desnica vranje

    Vranje prvi grad u Srbiji u kojem je stranka Miše Vacića u vlasti

    Na političku scenu Vranja upisala se i stranka Miše Vacića prelaskom grupe građana “Jedinstveni za Vranje” u Srpsku desnicu čiji je Vacić predsednik. Kako ova GG podržava vlast u Vranju, zajedno sa SNS i SPS, Vacićevi desničari automatski su postali deo vladajuće koalicije i ubuduće će imati 2 odbornika u lokalnom parlamentu.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: