Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

političke stranke

 • skup

  Nemanja Šarović u Kuršumliji najavio osnivanje novog pokreta

  Građani Srbije koji se neće deklarisati ni levo ni desno, gde će se ceniti stručnost i obrazovanje, odgovornost i nepotkupljivost, ljudi koji nisu preletali iz stranke u stranku zarad opstanka na vlasti i koji će svojim angažovanjem i delima pokušati da doprinese razvoju i unapređenju kvaliteta života u svojim sredinama, kako je rečeno u Kuršumliji, mogu pronaći svoje mesto u novom pokretu čiji je osnivač nekadašnji funkcioner i dugogodišnji član Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović.

  (3) detaljnije
 • bolja srbija leskovac

  Raspušten odbor Bolje Srbije u Leskovcu - ucene iz SNS ili neslaganje sa centralom

  Gradski odbor Bolje Srbije u Leskovcu raspušten je pre nego je i konstituisana lokalna vlast, iako su na nedavno održanim lokalnim izborima u koaliciji sa Zdravom Srbijom osvojili 4 mandata. U centrali kao razlog navode ucene članova da pređu u Srpsku naprednu stranku, dok Oliver Antanasijević, doskorašnji poverenik to negira i kaže da je došlo do sukoba stavova sa centralnom o daljem političkom delovanju. Na optužbe o uceni i lider SNS u Leskovcu Goran Cvetanović kaže da ih nije bilo.

  detaljnije
 • kutija

  Dok se čekaju zvanični rezultati izbora, Vranje nezvanično proglašeno za grad Mađara

  Zvaničnih rezultata parlamentarnih izbora u Vranju još nema, ali je u javnosti ovaj grad već označen kao grad Mađara, iako se prema poslednjem popisu iz 2011. godine u ovom gradu 6 građana izjasnilo da je mađarske nacionalnosti. Razlog za to je što je, prema nezvaničnim rezultatima, lista Saveza vojvođanskih Mađara osvojila 3. mesto po broju glasova za narodne poslanike u ovom gradu i nalazi se iza SNS-a i SPS-a.

  (4) detaljnije
 • rođeni za pirot

  Nova predata lista u Pirotu - Pokret "Rođeni za Pirot" učestvuje na izborima

  Nedavno oformljeni Pokret Rođeni za Pirot šesta je predata lista koja će učestvovati na lokalnim izborima 21. juna, a na čelu liste je aktuelni zamenik predsednika Skupštine, profesor istorije Vladica Tošić.

  (6) detaljnije
 • boško obradović dveri leskovac

  Obradović: Očekuje nas politička kriza, a zatim i smena ovog režima

  Da se vlast uplašila bojkota i zbog toga smanjila cenzus na 3 %, smatra predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, te je zbog toga njihova ideja uspela. Obradović je u Leskovcu,a potom i u Prokuplju rekao da Srbiju nakon izbora očekuje politička kriza, jer oni neće biti zakoniti, ali da će nakon toga doći i do smene režima Aleksandra Vučića.

  (31) detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Pokret za razvoj Medveđe poziva na bojkot izbora

  Nakon bojkota vanrednih lokalnih izbora održanih septembra 2019. godine, Pokret za razvoj Medveđe poziva građane da ne izađu ni na predstojeće, jer uslovi za održavanje fer i poštenih izbora, kako kažu, ne postoje. U lokalnom parlamentu nema pravih predstavnika građana, smatraju oni, a promene sistema trenutno su moguće jedino bojkotom.

  detaljnije
 • dveri leskovac

  Dveri u Leskovcu krenule u kampanju bojkota predstojećih izbora

  Iako još nisu raspisani, u kampanju za predstojeće izbore u Leskovcu već je krenulo nekoliko političkih opcija, a da na izborima neće učestvovati najavljuju iz Srpskog pokreta Dveri. Nema uslova za održavanje fer i poštenih izbora, kažu u ovom pokretu, te pozivaju građane da im se pridruže u bojkotu. O izborima i odluci da na njih ne izađu sa građanima će razgovarati u četvrak, 27. februara na Širokoj čaršiji od 10 do 13 sati, a predstavnicima leskovačkog odbora pridružiće se i predsednik stranke Boško Obradović.

  (1) detaljnije
 • Tošić govorio na tribini u Beogradu

  Pirotski pokret deo proevropske organizacije "Srbija 21", najavljuju i učešće na izborima

  Pokret "Rođeni za Pirot" priključio se organizaciji "Srbija 21" u kojoj su se okupili nekadašnji članovi Demokratske stranke, Liberalno-demokratske partije, Socijaldemokratske stranke i drugih građanskih opcija, a kako su i na osnivanju pirotskog pokreta rekli, sigurno izlaze na lokalne izbore. Učešće u izbornoj trci na lokalu već su najavili iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije i lokalna grupacija "Najbolje za Pirot".

  (3) detaljnije
 • tribina jedinstvena srbija

  Jedinstvena Srbija samostalno na izbore, Filipović kandidat za gradonačelnika Leskovca

  Treća politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore je Jedinstvena Srbija, a njihov kandidat za gradonačelnika biće trenutni predsednik ove odborničke grupe u lokalnom parlamentu Nenad Filipović.

  (5) detaljnije
 • Vranje Vranjancima

  Grupa građana “Vranje Vranjancima” najavila izlazak na izbore

  Iako još ne znaju da li samostalno ili sa nekim u koaliciji, novoosnovana grupa građana “Vranje Vranjancima” građanska je opcija koja je u Vranju najavila izlazak na predstojeće izbore. Prema rečima predsednika GG “Vranje Vranjancima” Miloša Nikolića, u narednom periodu će građanima predstaviti svoj plan i program, a kao najvažniji deo toga ističe socijalnu jednakost za sve, otvaranje radnih mesta, razvoj agrara, zalaganje za mlade i želju da Vranje postane univerzitetski grad.

  (4) detaljnije
 • zavetnici leskovac

  Zavetnici u Leskovcu najavili izlazak na izbore

  Srpska stanka Zavetnici druga je politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore. Prema rečima predsednika Gradskog odbora ove stranke Dejana Nešića u narednom periodu će građanima predstaviti svoj plan i program, a kao najvažniji deo toga ističe smanjenje ekonomske zavisnosti zemlje.

  (54) detaljnije
 • metla 2020 leskovac

  Pokret “Metla 2020” u Leskovcu: Krenuli smo sa čišćenjem Srbije

  Iako novoosnovani politički pokret “Metla 2020”, formiran od Demokratske stranke Srbije, Grupe za prosperitet Srbije, Udruženja starosedelaca iz Kraljeva i Tima za život, još nije osnovao odbor u Leskovcu, svoj politički plan danas su predstavili Leskovčanima. Predstavnik ove političke grupacije Novica Antić kaže da su krenuli sa čišćenjem Srbije, a odluku da li će izaći na predstojeće izbore doneće, kažu, za desetak dana

  (6) detaljnije
 • narodni blok leskovac

  Osnovan odbor Narodnog bloka u Leskovcu, poručuju da hoće da državu vrate narodu

  Predizborna koalicija Narodni blok, okupljena od predstavnika Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana “Iskreno za Niš”, formirala je odbor u Leskovcu, a za predsednika je izabran Goran Kostić. Kako su članovi rekli na predstavljanju nove političke opcije u Leskovcu, u planu je da odbore osnuju i u ostalim opštinama Jablaničkog okruga, a s obzirom na to da će učestvovati na izborima, i da obiđu sva mesta u Srbiji. Ovo je prva stranka, odnosno koalicija koja je u Leskovcu najavila izlazak na izbore.

  (4) detaljnije
 • Pokret čine nekadašnji članovi DS-a, SDS-a i LDP-a

  Osnovan pokret Rođeni za Pirot - najavljuju učešče na lokalnim izborima

  Zbog toga što su, kako kaže predsednik novoosnovanog pokreta "Rođeni za Pirot" Vladica Tošić, građani izgubili poverenje u tradicionalne političke stranke koje liče jedna na drugu, sa sličnim politikama, bivši članovi Demokratske stranke i Socijaldemokratke stanke u Pirotu osnovali su lokalni pokret koji će dati šansu novim ljudima koji žele da pomognu razvoju grada i građana.

  (3) detaljnije
 • Lep gest ili kupovina glasova?

  Nezakonito deljenje humanitarne pomoći vladajućih partija uvod u kupovinu glasova

  Posao Crvenog krsta ili Centra za socijalni rad, koji pomažu građanima kojima je pomoć neophodna, preuzele su vladajuće političke partije koje su krenule u akcije deljenja humanitarne pomoći građanima i potencijalnim glasačima. Dok neki od lokalnih stranačkih lidera smatraju to dobrovoljnim činom članstva tih političkih organizacija, Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA smatra da je to uvod u kupovinu glasova.

  (11) detaljnije
 • Izlaze samostalno

  Vasić dobija konkurenciju na predstojećim lokalnim izborima u Pirotu

  Nedomaćinsko trošenje budžeta, partijsko zapošljavanje i odlazak mladih iz Pirota, neki su od glavnih problema Piroćanaca, smatraju u Udruženju građana Najbolje za Pirot , a rešavanje ovih problema, njeni članovi ponudiće biračima na predstojećim lokalnim izborima na kojima će ovo Udruženje izaći samostalno.

  (7) detaljnije
 • Osnivačka Skupština; foto: Lj. F.

  Monarhisti osnovali lokalni odbor u Pirotu

  Političko nebo u Pirotu bogatije je za još jednu stranku formiranjem lokalnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Na osnivačkoj skupštini za predsednika Gradskog odbora izabran je Miloš Todosijević, nekadašnji direktor Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”. POKS su na nacionalnom nivou osnovali bivši članovi SPO, a svoj Gradski odbor imaju i u Nišu.

  (7) detaljnije
 • glisic

  Vučić i Glišić u akciji doniranja sportske opreme Kuršumličanima - kampanja SNS ili državna pomoć

  Opremu koju je prilikom nedavne posete Kuršumliji fudbalerima obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je predsednik Izvršnog odbora njegove Srpske napredne stranke Darko Glišić, a informacija o aktivnosti stranačkog funkcionera preneta je na zvaničnom sajtu Opštine. U opštini nakon objave ne odgovaraju kako je lopte i dresove koje je obećao predsednik države uručio stranački funkcioner, a stručnjaci prepoznaju da je posredi zloupotreba državnih resursa u stranačke svrhe.

  (6) detaljnije
 • Još uvek traže hrabre ljude

  PSG: Tražimo hrabre ljude za odbore u Pirotskom okrugu

  Osnivanje lokalnih odbora u Pirotskom okrugu je vrlo teško, kaže član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić, jer, po njemu, lokalne vlasti demotivišu ljude da se bave politikom. Od 4 lokalne samouprave u pirotskom okrugu, trenutno funkcioniše nedavno formirano povereništvo u Babušnici.

  (4) detaljnije
 • SNS vile

  Osude niške SNS bajke: Dobre vile politički zloupotrebile decu

  Kao najgoru moguću zloupotrebu dece u političke svrhe novinarka Tamara Skrozza, koja se godinama bavi etikom, videla je nedeljnu akciju Srpske napredne stranke na dečijem igralištu u niškom naselju Pantelej, kada su članice SNS obučene kao vile mališanima delile čokolade i knjige. Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA takođe napominje da je akcija sporna i zato što je pitanje da li politička stranka uopšte sme da se bavi ovakvim “humanim aktivnostima”, a pitanje je i ko je poklone platio.

  (12) detaljnije