Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

političke stranke

 • Lep gest ili kupovina glasova?

  Nezakonito deljenje humanitarne pomoći vladajućih partija uvod u kupovinu glasova

  Posao Crvenog krsta ili Centra za socijalni rad, koji pomažu građanima kojima je pomoć neophodna, preuzele su vladajuće političke partije koje su krenule u akcije deljenja humanitarne pomoći građanima i potencijalnim glasačima. Dok neki od lokalnih stranačkih lidera smatraju to dobrovoljnim činom članstva tih političkih organizacija, Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA smatra da je to uvod u kupovinu glasova.

  (11) detaljnije
 • Izlaze samostalno

  Vasić dobija konkurenciju na predstojećim lokalnim izborima u Pirotu

  Nedomaćinsko trošenje budžeta, partijsko zapošljavanje i odlazak mladih iz Pirota, neki su od glavnih problema Piroćanaca, smatraju u Udruženju građana Najbolje za Pirot , a rešavanje ovih problema, njeni članovi ponudiće biračima na predstojećim lokalnim izborima na kojima će ovo Udruženje izaći samostalno.

  (7) detaljnije
 • Osnivačka Skupština; foto: Lj. F.

  Monarhisti osnovali lokalni odbor u Pirotu

  Političko nebo u Pirotu bogatije je za još jednu stranku formiranjem lokalnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Na osnivačkoj skupštini za predsednika Gradskog odbora izabran je Miloš Todosijević, nekadašnji direktor Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”. POKS su na nacionalnom nivou osnovali bivši članovi SPO, a svoj Gradski odbor imaju i u Nišu.

  (7) detaljnije
 • glisic

  Vučić i Glišić u akciji doniranja sportske opreme Kuršumličanima - kampanja SNS ili državna pomoć

  Opremu koju je prilikom nedavne posete Kuršumliji fudbalerima obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je predsednik Izvršnog odbora njegove Srpske napredne stranke Darko Glišić, a informacija o aktivnosti stranačkog funkcionera preneta je na zvaničnom sajtu Opštine. U opštini nakon objave ne odgovaraju kako je lopte i dresove koje je obećao predsednik države uručio stranački funkcioner, a stručnjaci prepoznaju da je posredi zloupotreba državnih resursa u stranačke svrhe.

  (6) detaljnije
 • Još uvek traže hrabre ljude

  PSG: Tražimo hrabre ljude za odbore u Pirotskom okrugu

  Osnivanje lokalnih odbora u Pirotskom okrugu je vrlo teško, kaže član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić, jer, po njemu, lokalne vlasti demotivišu ljude da se bave politikom. Od 4 lokalne samouprave u pirotskom okrugu, trenutno funkcioniše nedavno formirano povereništvo u Babušnici.

  (4) detaljnije
 • SNS vile

  Osude niške SNS bajke: Dobre vile politički zloupotrebile decu

  Kao najgoru moguću zloupotrebu dece u političke svrhe novinarka Tamara Skrozza, koja se godinama bavi etikom, videla je nedeljnu akciju Srpske napredne stranke na dečijem igralištu u niškom naselju Pantelej, kada su članice SNS obučene kao vile mališanima delile čokolade i knjige. Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA takođe napominje da je akcija sporna i zato što je pitanje da li politička stranka uopšte sme da se bavi ovakvim “humanim aktivnostima”, a pitanje je i ko je poklone platio.

  (12) detaljnije
 • vacić odbor bojnik

  Stranka Miše Vacića osnovala odbore u Lebanu, Bojniku i Medveđi

  Politička scena u 3 opštine Jablaničkog okruga - Lebanu, Bojniku i Medveđi, "bogatija" je za još jednu stranku - Srpku desnicu. Prethodnih dana u ovim opštinama osnovani su odbori i izabrano rukovodstvo.

  (4) detaljnije
 • Prvo povereništvo u Pirotskom okrugu

  Pokret slobodnih građana otvara povereništvo u Babušnici

  Jedna od najmlađih političkih opcija koju vodi poznati glumac Sergej Trifunović, formirala je povereništvo u Babušnici, a za prvog poverenika izabrana je Mila Prljinčević Stanković. Kaže da će se baviti realnim problemima građana i običnih ljudi i da se vlast otuđila od naroda. Zasad, ovo je jedino povereništvo u Pirotskom okrugu.

  (2) detaljnije
 • srpska desnica vranje

  Vranje prvi grad u Srbiji u kojem je stranka Miše Vacića u vlasti

  Na političku scenu Vranja upisala se i stranka Miše Vacića prelaskom grupe građana “Jedinstveni za Vranje” u Srpsku desnicu čiji je Vacić predsednik. Kako ova GG podržava vlast u Vranju, zajedno sa SNS i SPS, Vacićevi desničari automatski su postali deo vladajuće koalicije i ubuduće će imati 2 odbornika u lokalnom parlamentu.

  (5) detaljnije
 • izvršni odbor zelena stranka

  Zelena stranka osnovana i u Nišu - traže prostor između "ua, Vučiću" i "ura, Vučiću"

  Politička scena grada ima jednu više, Zelenu stranku, koja je formirala Gradski odbor. U Nišu će je voditi bivši šef Kancelarije za mlade, bivši član i lice sa promo-plakata SNS 2012. godine - Mija Petrović. Za gradske probleme tek najavljuju rešenja, a u svom Zelenom manifestu zalažu se od Srbije bez GMO hrane, do vojne neutralnosti zemlje.

  (7) detaljnije
 • poks

  Pokret obnove Kraljevine Srbije oživljava ideju monarhije u Nišu

  Nakon gašenja Demohrišćanske stranke Srbije i nešto slabijih aktivnosti niškog odbora Srpskog pokreta obnove, ideja povratka kralja na čelo Srbije kao da je zamrla. Međutim, Pokret obnove Kraljevine Srbije iz novih osveštanih kancelarija u Nišu najavljuje i ulične akcije za promociju monarhije.

  (26) detaljnije
 • narodna stranka leskovac

  I u Leskovcu formiran Gradski odbor Narodne stranke

  Nakon Prokuplja, Vranja, Trgovišta i povreništva u Nišu, Gradski odbor Narodne stranke formiran je i u Leskovcu. Za prvog čoveka stranke u ovom gradu jednoglasno je izabran Jovica Stanković. Formiranju odbora prisustvovali su predsednik stranke Vuk Jeremić, kao i predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević.

  detaljnije
 • Pet stranaka i grupa građana pristupilo Savezu

  Savez za Srbiju od danas i u Pirotu

  Zbog toga što izbori nisu slobodni, da gotovo ne postoji sloboda medija, a stanje u zemlji, kako tvrde opozicione stranke, tragično, u Pirotu je formiran Savez za Srbiju. Trenutno ga čini 5 stranaka koje su prihvatile program od 30 tačaka, a broj će se povećavati kako se budu osnivali lokalni odbori stranaka koje čine Savez.

  (7) detaljnije
 • Narodna stranka Prokuplje foto lj..m

  Formiran Gradski odbor Narodne stranke u Prokuplju

  Prokupačka politička scena ovog vikenda je postala bogatija za još jednu stranku jer je tokom vikenda izabran Gradski odbor Narodne stranke, a za predsednika je izabran Dušan Savić. Formiranju prokupačkog odbora koji trenutno broji oko 70 članova, prisustvovali su i predsednik stranke Vuk Jeremić i predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević.

  (5) detaljnije
 • zivojin stefanovic

  Žika Stefanović se vratio u leskovački odbor SPS

  Nekadašnji lider leskovačih socijalista i jedan od osnivača ove partije Živojin Stefanović, poznat i kao Žika Žmigavac, nakon nekoliko godna “drugovanja” sa radikalima, vratio se u redove Socijalističke partije Srbije potvrđeno je “Južnim vestima” u ovom Gradskom odboru. Svoj povratak u SPS potvrdio je i Stefanović rečima da je "suštinski uvek bio socijalista".

  detaljnije
 • SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI

  SNS Niš: Laž o zabrani tribine, nek Savez za Srbiju pokaže ugovor

  Povodom “zakazivanja” pa “otkazivanja” tribine Saveza za Srbiju u sali niškog Simfonijskog orkestra, Gradski odbor Srpske napredne stranke poziva predstavnike ovog opozicionog saveza da javnosti pokažu zahtev koji su navodno uputili Simfonijskom za salu, odnosno ponudu za zaključenje ugovora o zakupu sale.

  (7) detaljnije
 • savez za srbiju osnivanje

  Savez za Srbiju formiran i u Nišu

  Zbog ogromnih razmera krize i straha koji vlada, kako kažu niški opozicionari, premošćene su ideološke i političke razlike i Savez za Srbiju formiran je i u Nišu. Ova grupacija broji zasad 5 stranaka i organizacija, a navode da žele da zaustave “politiku ponižavanja”, da smene sistem, a ne samo gradsku vlast.

  (10) detaljnije