Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

1 od 5 miliona

  • Niš protest

    Niš jedini protestuje na jugu Srbije u petak

    Ne odustaju Nišlije od protesta koji se nedeljama na Trgu kralja Milana održavaju pod parolom "1 od 5 miliona" i na ulice će i ovog petka, 19. aprila. Pauziraju sa protestima u Leskovcu i Vranju, ali kažu da od zahteva koje su dali vlasti ne odustaju.

    (15) detaljnije
  • emisija

    Debata JV: Društvo je podeljeno, a vlast beži od dijaloga jer nema argumente

    Podele u srpskom društvu prisutne su od političkih opcija, preko medija, do samih porodica, zaključak je gošća emisije Južnih vesti “60 minuta” - novinarke Ivane Ije Petrović i predsednice Gradskog odbora Pokreta Dveri Tamare Milenković Kerković. U debati je trebalo da gostuje i predstavnik Srpske napredne stranke, ali se niko nije pojavio, a gošće smatraju da vlast izbegava dijaloge zbog nedostatka argumenata.

    (2) detaljnije
  • opozicija medijana

    Omladina opozicije uručila “zahvalnicu za nasilje” Opštini Medijana

    Kancelariju za mlade Opštine Medijana, mladi niški opozicionari simbolično su preimenovali u Kancelariju za mlade nasilnike, zbog toga što je jedan od naprednjaka koji je pravio incidente na protestu "1od 5 miliona" u petak u Nišu, zaposlen u ovoj Kancelariji. Predsedniku Opštine Nebojši Kociću pokušali su da uruče ironičnu zahvalnicu, ali i zvaničnu pritužbu, ali on nije bio na svom radnom mestu.

    (11) detaljnije
  • savez za srbiju leskovac

    SzS Leskovac: Odbrana Skupštine loše režirana predstava

    Odbranu lokalnih parlamenta u čiju su zaštitu od “nevidljivih neprijatelja” prošle nedelje stali odbornici Srpske napredne stranke, predstavnici leskovačkog Saveza za Srbiju vide kao predstavu koja je trebalo da skrene pažnju sa velikog protesta u Beogradu.

    detaljnije
  • koškanje-u-centru-foto-s.dj

    SNS na protestu opozicije - po direktivi ili svojom voljom

    “Neko im je to naredio” - tvrdi novinarka "Danasa" Zorica Miladinović za akciju mladih naprednjaka na protestu opozicije u Nišu. Dodaje da je SNS autoritarna stranačka mašinerija u kojoj nema samoorganizovanih ispada, a da je ovo bila i zloupotreba slobode mišljenja. Omladina DS traži da se vrh SNS ogradi i osudi svoje omladince, a od policije da ih procesuira. Iz SNS-a se još nisu oglasili.

    (15) detaljnije
  • koškanje-u-centru-foto-s.dj

    Mladi naprednjaci napravili incident na protestu opozicije u Nišu [video]

    Potvrđeno je da je grupa zbog koje je prvi put reagovala policija od kada se održavaju protesti u Nišu sačinjena od mlađih aktivista vladajuće stranke. Dok su niški odbornici Srpske napredne stranke u petak zaključali gradsku Skupštinu i ostali da je brane od opozicionara, opozicionari na protestu pored parlamenta nisu ni prošli, a jedini incident tog dana izazvali su upravo članovi SNS-a.

    (88) detaljnije
  • protest beograd

    Beogradski protest ispunio očekivanja južnjaka: "Impozantno, nema razočaranih"

    Iako se očekivala radikalizacija na centralnom protestu "1 od 5 miliona" održanom 13. aprila u Beogradu, sve je proteklo mirno, a vlasti je dato još nedelju dana da ispuni zahteve. Južnjaci koji su juče šetali prestonicom složni su u tome da je ovo realna odluka, a sam skup opisuju kao impozantan i najveći u poslednjih 7 godina.

    (24) detaljnije
  • Glavna sutobuska stanica Niš

    Južnjaci krenuli na protest "1 od 5 miliona", Vranjancima otkazao prevoznik

    Privatnim automobilima, redovnim autobuskim linijama i vozom krenuli su južnjaci danas put Beograda na protest “1 od 5 miliona”. Na putu su videli dosta policijskih patrola, ali ih niko nije zaustavio, priča lider niške Demokratske stranke Miodrag Stanković. Sa najvećim problemom susreli su se veče pre polaska Vranjanci kojima je otkazao privatni prevoznik.

    (12) detaljnije
  • Protest-Vlasotince-4,-februar-2019,-foto-Bojana-Antic

    Vlasotinčani u subotu ponovo protestuju

    Iako su mnogi nezadovoljni građani na jugu protestna okupljanja odložili zbog velikog beogradskog protesta, Vlasotinčani od svoje namere da lokalnoj vlasti ukažu na nedostatke u radu - ne odustaju, te će se ponovo okupiti u subotu, 13. aprila od 18 sati ispred opštinske zgrade. Na ulice neće izađi građani u ostalim gradovima na jugu - Pirotu, Babušnici, Lebanu, Prokuplju i Svrljigu.

    (4) detaljnije
  • leskovac

    Nezadovoljni Leskovčani na ulici, funkcioneri i službenici u Skupštini

    I ovog petka ispred Leskovačkog kulturnog centra okupili su se nezadovoljni Leskovčani. Za razliku od dosadašnjih, na večerašnjim protestima nije bilo govornika, niti su građani ponavljali svoje zahteve. Nešto kasnije u sali Skupštine Grada okupili su se pojedini zaposleni i odbornici vladajuće većine.

    (3) detaljnije
  • protest baklje

    Boško Obradović u Nišu: Fašizam stanuje na adresi SNS

    Niko nije planirao da upadne u nišku Skupštinu, rekao je predsednik Dveri Boško Obradović na protestu u Nišu povodom toga što su se naprednjaci zaključali u gradski parlament, uz dodatak da u delovanju Srpske napredne stranke postoje odlike fašizma. Grupa mladića u 2 navrata je pokušala da prekine Obradovića uz dobacivanja “fašisto” i “lopove”, ali su redari sprečili veći incident.

    (37) detaljnije
  • Protest-Leskovac,-5.-april,-foto-Bojana-Antic

    Južnjaci sa velikim očekivanjima i u sopstvenoj režiji putuju na beogradski protest

    Dok jedan od lidera niškog Saveza za Srbiju Miodrag Stanković nakon sutrašnjeg velikog protesta opozicije u Beogradu očekuje ostavku Aleksandra Vučića, ostali lideri SzS sa juga Srbije umereniji su u očekivanjima, ali se slažu da je to početak promena koje će "za par meseci dati rezultate", kao i da neće biti incidenata. Svi ističu da putuju u sopstvenoj režiji, privatnim automobilima, vozovima i redovnim autobuskim linijama jer su, kažu, naprasno "svi prevoznici toga dana zauzeti".

    (8) detaljnije
  • Protest-4-Leskovac-7,-foto-Bojana-Antic

    Nove protestne šetnje nezadovoljnih Nišlija i Leskovčana

    Najuporniji građani Niša i Leskovca protestovaće i ovog petka, 12. aprila, a u oba mesta okupljanje najavljuju za 18 sati, nakon čega će prošetati ulicama grada. Vranjanci zbog velikog narodnog protesta koji će se održati 13. aprila u Beogradu, neće izlaziti na ulice.

    (11) detaljnije
  • protest niš

    Niko neće da vozi južnjake na protest u Beograd, narodnjaci kažu da SNS pritiska prevoznike

    Kulminacija četvoromesečnih protesta “1 od 5 miliona” zakazana je za 13. april u Beogradu, a opozicionari iz Niša, Pirota, Vranja i Leskovca kažu da u subotu idu za Beograd, ali u privatnoj režiji, jer niko od auto-prevoznika zasad nije pristao da ih za novac organizovano preveze.

    (56) detaljnije
  • svrljig

    Južnjaci ponovo protestovali, sledeće nedelje demonstriraju u Beogradu

    Građani Vlasotinca, Lebana, Prokuplja, Pirota, Babušnice, ali i Svrljiga izašli su još jednom na ulice da na protestima "1 od 5 miliona" pokažu nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Prvi put protestovali su i žitelji Bojnika.

    (19) detaljnije
  • borko stefanovic

    Borko Stefanović: Pozivam vlast da započne pregovore sa predstavnicima protesta

    Lider Levice Srbije Borko Stefanović, koji je novembra 2018. napadnut u Kruševcu, što je iniciralo građanske proteste širom Srbije, gostujući u emisiji “15 minuta” "Južnih vesti" istakao je da građani veruju da je moguće promeniti aktuelnu vlast. Stefanović je pozvao i predstavnike režima da konačno uđu u dijalog sa organizatorima protesta i opozicijom.

    (17) detaljnije
  • protest

    Novi protesti i šetnje na jugu Srbije

    I ove subote, 6. aprila građani će se okupiti kako bi protestovali protiv vladajućeg režima. Protesti “1 od 5 miliona” održaće se u Pirotu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Prokuplju. Nakon pauze, a van organizacije “1 od 5 miliona” u protestne šetnje krenuće Svrljižani. Protestima se pridružili i građani Bojnika.

    (6) detaljnije
  • protest zastava konj

    Protesti na jugu: Aktuelni režim da ode, da građanima bude bolje

    I ovog petka građani su protestovali na ulicama Niša, Leskovca i Vranja, a organizatori niškog protesta poručili su da su se sada svi zahtevi ljudi, koji mesecima neumorno šetaju ulicama i o koje su se svi oglušili, sveli na jedan: da aktuelni režim ode, da bi građanima bilo bolje.

    (33) detaljnije
  • Indeks održivosti medija

    Medijska udruženja: Protestanti ispred "Pinka" da ne budu nasilni, novinari da poštuju Kodeks

    Sva kredibilna novinarska i medijska udruženja u Srbiji su povodom najavljenog protesta ispred zgrade televizije "Pink" u subotu 6. aprila, podsetila učesnike "1 od 5 miliona" da imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo izveštavanjem ovog medija, ali ne i da budu nasilni prema novinarima. S druge strane, svoje kolege su pozvali da poštuju Kodeks u izveštavanju sa protesta.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: