Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Akva park

 • akva park

  Niški akva-park "na čekanju" zbog odobrenja Vlade

  Iako je gradska vlast planirala da javni poziv za investitore zainteresovane za izgradnju godinama najavljivanog akva-parka bude raspisan ovog leta, to do danas nije učinjeno, pa se i dalje ne zna ko će i da li će uopšte biti izgrađen. Gradski većnik Mihajlo Zdravković objašnjava da se još čeka saglasnost Vlade Srbije.

  (8) detaljnije
 • Lozni kalem

  Do kraja godine saobraćajnica i trotoar na Loznom kalemu

  Da bi povećao turistički promet u Nišu i Niškoj banji i stvorio uslove za nove investicije na Loznom kalemu, Grad će, prema najavama, do kraja godine izgraditi saobraćajnicu i trotoar na ovoj lokaciji. Očekuje se da tu bude izgrađen akva-park, kao i hala filipinske kompanije “IMI”, a plan gradske vlasti je da taj deo Niša postane turističko-poslovni i rekreativni lokalitet.

  (9) detaljnije
 • Akva-park

  "Italnis" ponovo zainteresovan za gradnju akva-parka u Niškoj Banji

  Kompanija “Italnis” sa kojom je 2013. raskinut ugovor o kupovini Loznog kalema, ponovo je zainteresovana za gradnju akva-parka na ovoj lokaciji. Prema najavama predstavnika ove kompanije Bojana Stanisavljevića, koja je bila deo "Zamparini grupe", oni će se učestvovati u javnom pozivu za ustupanje zemljišta, ali sa novim partnerima. 

  (11) detaljnije
 • Akva-park Doljevac

  Za vikend počinje da radi akva-park u Doljevcu

  Svi koji su se uželeli kupanja i rekreacije u vodi, moći će već ovog vikenda da posete akva-park u Doljevcu i rashlade se u nekom od bazena. Planirano je da vodeni park bude otvoren u subotu 3. juna od 10:30, a ulaz se neće naplaćivati. Najavljuju i izgradnju novog bazena, koji bi trebalo da počne da radi početkom jula.

  (1) detaljnije
 • Akva-park

  Niška vlast odlučila da besplatno ustupi parcelu za gradnju akva-parka

  Godinama najavljivan akva-park na Loznom kalemu bi, sudeći po novoj odluci Gradskog veća, uskoro mogao da postane stvarnost. Završen je elaborat o ustupanju 5,4 hektara na ovoj lokaciji, a ukoliko Vlada Srbije da zeleno svetlo, krajem juna bi mogao da bude raspisan javni oglas na koji bi trebalo da se jave potencijalni investitori.

  (10) detaljnije
 • Umesto nijednog, možda će Niš imati čak dva akva-parka; foto: commons.wikimedia.org/EforieAquaPark

  Najavljena izgradnja još jednog akva-parka u Nišu kod hotela “Nais”

  Iako je izgradnja akva-parka u Nišu najavljivana bezbroj puta, a do danas nijedan nije izgrađen, uskoro bi Nišlije mogle da provode letnje dane u vodenim parkovima na dve lokacije, jer će pored parcele u Niškoj Banji, najverovatnije i pored hotela “Nais” biti izgrađen moderan akva-park.

  (17) detaljnije
 • Akva-park

  Parcela kod Niške Banje priprema se za gradnju akva-parka

  Posle Pisma o namerama koje je Grad prošle godine potpisao sa firmom “Aquaterra Solutions”, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) radi Elaborat o opravdanosti otuđenja zemljišta na Loznom kalemu. Kako objašnjavaju, iako će dokument biti urađen na osnovu Pisma o namerama već zainteresovanog investitora, akva-park će graditi onaj ko ponudi najbolje uslove.

  (32) detaljnije
 • akva-park-TOOD

  Hiljade posetilaca prvog dana u doljevačkom akva-parku

  Oko 2.500 ljudi, kako procenjuju u Turističkoj organizaciji Doljevac, za svega nekoliko sati posetilo je akva-park u Doljevcu koji je svečano otvoren u 11 sati. Ulaz je danas besplatan. 

  (2) detaljnije
 • akva-park-doljevac-2-foto-FB

  Besplatan ulaz na otvaranju akva-parka u Doljevcu

  Svi koji bi da se rashlade i zabave tokom letnjih dana, od ponedeljka 11. jula moći će to da učine i u novom akva-parku u Doljevcu. Svečano otvaranje je zakazano za 11 sati, a ulaz će prvog dana biti besplatan.

  (5) detaljnije
 • akva park

  Akva-park u Doljevcu otvara se 11. jula

  Sve je spremno, kako kaže predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić, da akva-park na 3 hektara površine primi prve goste, među kojima će biti i ministar sporta Vanja Udovičić i srpski vaterpolista rodom iz Doljevca Sava Ranđelović.

  (7) detaljnije
 • Green Heart Fest

  Popularni izvođači na prvom rok i haus festivalu u Sokobanji

  "Zabranjeno pušenje", "Atheist Rap", MVP, "Stereo banana", S.A.R.S, "Orthodox Celts", "Novembar" i "Van Gogh" neki su od bendova koji će od 22. do 24. jula nastupiti na prvom "Green Heart Fest"-u u Sokobanji. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • bazen4-JV

  Posekotine po nogama dece prvog dana u mini akva-parku

  Roditelji kažu da je desetak mališana zadobilo posekotine po nogama, a direktor Sportskog centra “Čair” u Nišu Dragan Perić da ih je u prepodnevnoj smeni bilo 4. Kaže da su se povrede desile u takozvanoj “sporoj reci” na rešetkama koje štite pumpu.

  (20) detaljnije
 • akva park

  Izgradnja akva-parka u Nišu trenutno zastala

  Zbog završnih radova na akva-parku u Budvi koji bi uskoro trebalo da bude otvoren, trenutno su, kako kaže zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, zastali planovi oko izgradnje niškog akva-parka, jer isti investitor radi na oba projekta.

  (35) detaljnije
 • akva park

  Akva-park u Nišu gradi crnogorski investitor

  Prvobitno najavljen kao tajni investitor, u Niš je došao jedan od osnivača kompanije "Aquaterra solutions d.o.o" Sahret Hajdarpašić sa kojim je u Gradskoj kući potpisan Memorandum o razumevanju u vezi sa izgradnjom akva-parka u Niškoj Banji vrednom "najmanje 9 miliona evra".

  (19) detaljnije
 • akva park

  Perišić najavio "tajnog" investitora za novi akva-park

  Po ko zna koji put gradske vlasti Niša najavljuju izgradnju akva-parka na Loznom kalemu. Gradonačelnik Zoran Perišić najavio početak radova za jesen, ali nije želeo da kaže ko će ga navodno graditi.

  (38) detaljnije
 • akva.jpg

  Akva-park u Doljevcu do sledećeg leta

  U Opštini Doljevac u toku su radovi na izgradnji akva-parka koji bi, prema najavama predsednika ove opštine Gorana Ljubića, trebalo da ima čak 3 bazena, tobogane i parking za 300 vozila.  

  (16) detaljnije
 • ulica

  Asfaltiranje Učitelj Miline tokom vikenda

  Učitelj Milina ulica, jedna od centralnih gradskih ulica, trebalo bi da potpuno nov izgled i bolju funkcionalnost dobije tokom vikenda.

  detaljnije
 • hari

  "Hari Mata Hari" u Sokobanji

  Popularna sarajevska pop grupa "Hari Mata Hari" nastupiće 2. avgusta u akva-parku “Podina” u Sokobanji.

  detaljnije
 • Aqua-park.jpg

  Koncert Aleksandre Radović u akva parku

  Poznata pevačica Aleksandra Radović održaće koncert u Akva parku "Podina" u Sokobanji u subotu, 27. jula, u 21 sat.

  (1) detaljnije
 • akva-park1.jpg

  Italnis ne gradi Akva park u Nišu

  Posle više od 3 godine ugovor sa Italnisom je raskinut, a Grad će ovoj italijansko-srpskoj kompaniji da vrati oko 105 miliona dinara i tako stavi tačku na ovu priču.

  (7) detaljnije