Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Alternativa za promene

 • Bujanovac, zgrada Opštine

  Alternativa za promene izašla iz koalicije u Bujanovcu, presudila odluka da se grade stanovi za raseljene

  Dojučerašnji partner svealbanske vladajuće većine u Bujanovcu Alternativa za promene napustila je koaliciju, potvrdio je za Južne vesti lider tog odbora Arber Pajaziti. Prema njegovim rečima, partneri nisu ispoštovali sporazum koji se odnosi na zapošljavanje kadrova Alternative, a presudilo to što ostale stranke na jučerašnjoj sednici Skupštine nisu prihvatile predlog da se ne donosi odluka o davanju dozvole za izgradnju stanova za raseljene sa Kosova.

  detaljnije
 • Saip-Kamberi.jpg

  Kamberi prvi na zajedničkoj listi partija Albanaca iz “Preševske doline”

  Prema koalicionom sporazumu, izbornu listu pet partija Albanaca iz takozvane Preševske doline za predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji predvodiće prvi čovek Opštine Bujanovac i lider Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi, potvrđeno je Južnim vestima iz odeljenja za medije Alternative za promene, jedne od partija koje čine koaliciju.

  (1) detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Arifi i Musliju zajedno na izborima u Medveđi, proglašena i lista Miše Vacića

  Nedavno osnovan odbor stranke Miše Vacića, Srpska desnica, učestvovće na izborima u Medveđi. Sa zajedničkom listom na izbore koji se održavaju 8. septembra će izaći Alternativa za promene Nagipa Arifija i Demokratska partija Šćirima Muslija.

  (2) detaljnije
 • Šciprim Arifi foto i.m

  Arifi izabran za predsednika Opštine Preševo, Srbi deo vlasti

  U Preševu je, nakon nedavnih lokalnih izbora, konstituisana lokalna vlast, a za predsednika Opštine izabran je lider Alternative za promene Šćiprim Arifi čija je lista osvojila najviše glasova i pripalo im je 15 mandata u lokalnoj Skupštini. Srbi nakon 6 godina ponovo imaju svoje odbornike i prvi put su deo lokalne vlasti.

  detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Srpska lista prešla cenzus u Preševu

  Nakon ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu, nezvanični rezultati pokazuju da se Srbi, nakon dužeg vremena, vraćaju u lokalni parlament gde bi trebalo da imaju 2 odbornika. Alternativa za promene čiji je lider Šćiprim Arifi odnela je pobedu na lokalnim izborima i imaće 15 odborničkih mandata.

  detaljnije
 • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

  Srpska lista ispod cenzusa, Arifi pobedio u Preševu

  Na vanrednim lokalnim izborima u Preševu, prema prvim podacima, pobedila je Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Opštine Šćiprima Arifija. Ukupna izlaznost bila je 47,58 %, a koalicija 6 srpskih stranaka ostala je ispod cenzusa. Izbori se ponavljaju na jednom biračkom mestu.

  (2) detaljnije
 • izbori foto aleksandar kostic

  Još nema rezultata izbora iz Preševa, glasalo se i posle 20 sati

  Zbog redova birača koji su se stvorili na nekoliko biračkih mesta u Preševu, glasanje je nastavljeno i posle 20 sati. Preliminarnih rezultata iz te opštine još nema, a Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Šćiprima Arifija već slavi pobedu.

  detaljnije
 • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

  Preševljani u nedelju biraju lokalnu vlast

  Za mandate u lokalnoj Skupštini na vanrednim lokalnim izborima u Preševu u nedelju 24. decembra, boriće se sedam albanskih i jedna srpska lista na kojoj će zajedno biti kandidati SNS, SPS, SRS, PUPS, JS i PS, dok izbore bojkotuju Demokratska stranka i Nova Srbija. Biračka mesta za oko 38.000 građana sa pravom glasa otvaraju se u 7, a zatvaraju u 20 sati.

  detaljnije
 • Šćiprim Arifi

  Smena vlasti u Preševu, smenjen predsednik Opštine

  Glasovima 22 od 38 odbornika Skupština opštine Preševo je smenila dosadašnjeg predsednika Šćiprima Arifija, a očekuje se da novoformirana koalicija za njegovu naslednicu izabere sadašnju predsednicu opštinskog Parlamenta Adritu Sinani.

  detaljnije
 • index.jpg
  Izbori 2016

  Arifi budući predsednik Opštine Preševo

  Posle 12 godina Ragmi Mustafa više neće biti predsednik Opštine Preševo. Nakon ogromnog izbornog uspeha novoformirane Alternative za promene, uz podršku partije Rize Halimija, na čelo te opštine dolazi njen lider Šćiprim Arifi.

  detaljnije