Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ambasada Norveške

 • stojičićeva vrtič

  Jedini vrtić u Babušnici rekonstruisan uz pomoć Norveške

  Zamenom stolarije, izolacijom i novom fasadom, zgrada jedinog dečijeg vrtića u Babušnici dobila je novi izgled, a na svečanom otvaranju, ova predškolska ustanova dobila je i kombi za prevoz dece u okviru projekta “Norveška za vas”.

  (4) detaljnije
 • Radovi će trajati 3 meseca

  Vlada Norveška sređuje jedini vrtić u Babušnici

  Zamenom stolarije, kompletnom izolacijom zgrade i novom fasadom zgrada dečijeg vrtića u Babušnici koja je sagrađena pre više od 30 godina dobiće novi izgled. U povećanje energetske efikasnosti u jedinom vrtiću u Babušnici, koji svakodnevno koristi 127 mališana uzrasta od 3 do 6 godina, Kraljevina Norveške ulaže 100.000 evra, a Opština Babušnica 23.000 evra.

  (1) detaljnije
 • skup-u-Al-foto-v.m

  Vučić u Aleksincu: Ne stidite se da tražite pare od stranaca

  Kampanja predsednika Aleksandra Vučića “Budućnost Srbije” počela je na skupu u Aleksincu koji je organizovala Ambasada Norveške, a koji je okupio predsednike nerazvijenih opština u kojima se sprovode programi koje finansira ova evropska država. Nakon što im je poručio da traže pare od stranaca, Vučić se uputio u Grdelicu, zatim će u Vranje, gde ostaje i sutra.

  (15) detaljnije
 • Novac namenjen nerazvijenim opštinama

  Norveška daje novac za nerazvijene opštine i na jugu Srbije

  Ukupno 91 lokalna samouprava u Srbiji, među kojima su i 23 sa juga, koje se nalaze u trećoj i četvrtoj kategoriji razvijenosti, podeliće milion evra za projekte razvoja lokalne infrastrukture i za sprovođenje stručnih obuka. Projekat “Norveška za vas“ finansira Kraljevina Norveška, a u toku su javni pozivi za učešće.

  (2) detaljnije
 • sedista pozoriste foto alekandar kostic

  Dani norveškog filma u Prokuplju

  Tri filma norveške produkcije biće prikazana od 7. do 9. novembra u Narodnom muzeju Toplice u okviru Dana norveškog filma. Prokupčani će sve 3 večeri od 18 sati moći da besplatno pogledaju filmove "Prohujalo sa ženom", "Tvoj do smrti" i "Kurt postaje zao".

  detaljnije
 • presevo-1.jpg

  Povećani kapaciteti za smeštaj izbeglica u Preševu

  U Prihvatnom centru otvorena su još 2 porodična paviljona za privremeni smeštaj oko 350 migranata, dečiji kutak za majke sa decom i nova ambulanta sa 2 ordinacije, kao i kafić gde će se besplatno deliti kafa i čaj.

  detaljnije
 • 1

  Selaković najavio zapošljavanja u renoviranom pirotskom sudu

  Na otvaranju renovirane zgrade Višeg, Osnovnog i Prekršajnog suda u Pirotu, ministar pravde Nikola Selaković najavio je i zapošljavanje u Osnovnom sudu, s obzirom da taj sud nema nijednog pripravnika.

  detaljnije
 • norveska

  Veče “Srbija u Norveškoj”

  Kako su putopisi i istraživanja norveškog lingviste Ulafa Broha uticali na sliku Srbije u Norveškoj i kakva je kulturna saradnja ovih zemalja, biće reči u četvrtak, 23. oktobra u svečanoj sali niškog Univerziteta.

  (2) detaljnije
 • Ambasador Norveške i predsednik Svrljiga

  Ambasador Norveške u Svrljigu

  Ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvag posetio je opštinu Svrljig gde se u razgovoru sa predsednikom opštine upoznao sa potencijalima Svrljiga i dogovorio prve korake saradnje. Norveški ambasador upoznao se i sa poslovanjem fabrike MIN-DIV.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Znači iz 1-X

Dzong Čitalac

Tekst: Nišliija iz kladionice ukrao 26.000 dinara