Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Belmužijada

  • 2 belmuz foto aleksandar kostic

    Počinje Belmužijada u Svrljigu, koncerti Leksington benda i Slađe Alegro

    Takmičenje u pravljenju belmuža, domaćih slanih i slatkih pita, kolača i pogača, kao i izbor najlepše pastirice i koncerti na kraju svake večeri, ove godine po 17. put očekuju goste Belmužijade u Svrljigu. Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija održaće se na Sportskom centru "Pastirište" od 4. do 6. avgusta.

    detaljnije
  • Srna najlepša pastirica na otvaranju Belmužijade u Svrljigu

    Pastirskim višebojem i izborom za najlepše pastirice do 9 godina, na kome je pobedu odnelu Srna Stanojević, u Svrljigu je otvorena 16. Belmužijada. Održan je i Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a publiku je na kraju prve večeri zabavljao niški bend Perspektiva. Druge večeri nastupiće Ana Kokić i Samo Bob, a Belmužijada se završava u nedelju koncertom Darka Lazića.

    (1) detaljnije
  • Belmužijada UG Mika Šestak

    Ana Kokić, Samo Bob i Darko Lazić nastupaju na ovogodišnjoj Belmužijadi

    Nadmetanje u pastirskom višeboju, takmičenje u pripremi tradicionalnih jela, izbor najlepše pastirice i pastira, koncerti i mnogobrojni izložbeno-prodajni štandovi i ove godine biće na Belmužijadi u Svljigu, tradicionalnoj manifestaciji koja se održava po 16. put.

    (8) detaljnije
  • Ceca Ražanatovic Svrljig KOSTA

    Na zatvaranju 15. svrljiške Belmužijade koncert Cece pred 30.000 posetilaca

    Za najlepšu pastiricu ovogodišnje Belmužijade izabrana je Miljana Mitić, a za pastira Kosta Milojković. Najbolja u pripremi belmuža bila je ekipa "Peđa Drajinac", a trodnevnu manifestaciju koncertom je zatvorila Ceca Ražnatović pred oko, prema proceni organizatora, 30.000 ljudi iz cele Srbije, ali i regiona.

    (42) detaljnije
  • Počela Belmužijada u Svrljigu, otvoren i Sajam nameštaja

    Pastirskim višebojem i izborom za najlepše pastirice do 9 godina, u Svrljigu je otvorena 15. Belmužijada. Održan je i Sabor gajdaša balkanskih zemalja na kome je pobedu odneo Aleksandar Vasov iz Dimitrovgrada.

    (7) detaljnije
  • Belmužijada

    Ceca na 15. Belmužijadi avgusta u Svrljigu

    Tradicionalna 15. Belmužijada održaće se 6, 7 i 8. avgusta u Svrljigu, a pored Sabora gajdaša balkanskih zemalja, prve večeri nastupiće bend Topli maj, druge Fule sa bendom, dok će manifestaciju koncertom treće večeri zatvoriti Ceca Ražnatović, potvrđeno je Južnim vestima.

    (24) detaljnije
  • Svrljižani odlažu sve manifestacije zbog korone

    Popularne manifestacije koje privlače veliki broj gostiju u Svrljig, odlažu se do daljeg, saopšteno je iz Centra za turizam, kulturu i sport. "Belmužijada", Sabor gajdaša balkanskih zemalja, "Janijada", Dečji festival i ostale manifestacije, ukoliko se epidemiološka situacija ne popravi, ove godine neće biti ni održane.

    detaljnije
  • Belmuzijada-3-foto-ALEKSANDAR-KOSTIC

    "Belmužijada" i ove godine u Svrljigu, nastupaju Aleksandra Prijović i Darko Lazić

    Iako je bilo nedoumica zbog korone, ali i opreznih izjava lokalnih čelnika da li će se "Belmužijada" uopšte ove godine održati ili ne, iz Centra za turizam, kulturu i sport potvrđeno je da će tradicionalno, prvog vikenda avgusta, goste zabavljati popularni pevači Aleksandra Prijović i Darko Lazić, a tradicionalno će se održati i Sabor gajdaša balkanskih zemalja.

    (4) detaljnije
  • Nišvil

    I ovog leta Nišvil, Filmski susreti i Roštiljijada, odložene Horske, Belmužijada pod znakom pitanja

    Mnoge kulturne, tradicionalne, muzičke i turističke manifestacije koje su na jug Srbije svakog avgusta i septembra dovodile brojne turiste, biće održane u punom kapacitetu i ove godine, pa se očekuje da se sa Tvrđave čuju zvuci džeza tokom Nišvila , kao i filmske replike tokom Filmskih susreta, a iz Leskovca će se širiti miris roštilja tokom Roštiljijade. Internacionalne horske svečanosti, koje se održavaju u Nišu, najverovatnije će biti pomerene za narednu godinu, Belmužijada u Svrljigu je pod znakom pitanja, a filmski festival LIFFE se priprema da dovede filmski svet u Leskovac.

    (7) detaljnije
  • folklor Belmužijada FOTO ALEKSANDAR KOSTIĆ

    Lovci spremili najbolji belmuž na 14. "Belmužijadi"

    Ekipa Lovačkog udruženja "Dr Milenko Hadžić" proglašena je za najbolju u spremanju tradicionalnog jela svrljiških pastira - belmuža, po kome se naziva manifestacija koja se održava u Svrljigu . Titulu najlepše pastirice ove godine ponela je Nađa Stevanović, a "Belmužijada" je završena koncertom Halida Bešlića.

    (4) detaljnije
  • Belmuzijada 2019 foto ak

    Jako nevreme prekinulo otvaranje "Belmužijade", večeras koncert Milice Todorović

    Takmičenjima koja su počela u petak izabrani su finalisti u pastirskom višeboju, pripremanju belmuža, a za najlepšu pastiricu u konkurenciji do 9 godina izabrana je Miljana Đorđević. Manifestacija je nastavljena Saborom gajdaša, ali je olujno nevreme prekinulo svečano otvaranje. I danas i u nedelju, program počinje od 16 sati, nastavlja se pastirski višeboj, takmičenja u spremanju belmuža, izbori za najlepše pastirice, kao i koncerti Milice Todorović večeras i Halida Bešlića u nedelju.

    (2) detaljnije
  • BELMUŽIJADA-10-foto-Aleksandar-Kostic

    Halid Bešlić i Milica Todorović na 14. “Belmužijadi”

    Manifestacija “Belmužijada” u Svrljigu će biti održana od 2. do 4. avgusta, a pored takmičenja u spremanju svrljiškog specijaliteta i tradicionalnih jela, pastirskog višeboja i izbora za najlepšu pastiricu, posetioce očekuju i koncerti benda “Topli maj”, Milice Todorović i Halida Bešlića.

    (3) detaljnije
  • pastirice i pastiri foto aleksandar kostic

    Rekordna posećenost na ovogodišnjoj "Belmužijadi"

    Najbolji majstori u spremanju svrljiškog specijaliteta dolaze iz Drajinca, jednoglasna je odluka žirija sa ovogodišnje "Belmužijade“. Najlepša pastirica je Petra Miletić, a najlepši pastir Jovan Nikolić. Posetioce, kojih je za 3 dana bilo oko 100.000, najviše privukli koncerti Ljube Lukića, "Balkanike" i Lepe Brene.

    (1) detaljnije
  • Za vikend u Svrljigu Sabor gajdaša i 13. "Belmužijada"

    Pored takmičenja u spremanju svrljiškog specijaliteta i drugih tradicionalnih jela, izbora za najlepše pastirice i pastire, posetioce od 3. do 5. avgusta na "Belmužijadi" očekuju i Sabor gajdaša i koncerti Ljube Lukića, "Balkanike" i Lepe Brene.

    (3) detaljnije
  • Pruga Nisevacka klisura

    Planinari vode u Prekonošku pećinu, Niševačku klisuru i na “Belmužijadu”

    Akcija koju organizuje Planinarsko društvo Preslap zakazana je za subotu, 4. avgust, a predviđeno je da planinari i zainteresovani rekreativci obiđu Prekonošku pećinu, jednu od prvih uređenih za posetioce u Jugoslaviji, zatim uzvišenje Kule, pa prolazak kroz Niševačku klisuru, a na kraju i posetu “Belmužijadi”, koja se tada održava u Svrljigu.

    (5) detaljnije
  • Belmuzijada foto aleksandar kostic

    Brena, "Balkanika" i Ljuba Lukić na 13. "Belmužijadi"

    Saborom gajdaša balkanskih zemalja biće otvorena tradicionalna "Belmužijada" koja se ove godine održava 3, 4 i 5. avgusta u Svrljigu. Pored koncerata, izbora za najlepše pastirice i pastire i nadmetanja u raznim sportskim, ali i kulinarskim disciplinama, i ove godine će se brojni takmičari boriti za titulu majstora belmuža, tradicionalnog jela svrljiških pastira.

    (1) detaljnije
  • belmuzijada 2017 foto aleksandar kostic

    Drajinčani spremili najbolji belmuž na najposećenijoj "Belmužijadi"

    Ekipa sela Drajinac pobednik je ovogodišnjeg takmičenja u spremanju tradicionalnog svrljiškog pastirskog jela na 12. "Belmužijadi" koja je ove godine, tokom 3 dana trajanja, okupila mnogobrojne posetioce iz Srbije, ali i okolnih zemalja.

    (8) detaljnije
  • Belmuzijada 1 foto ALEKSANDAR KOSTIC

    U Svrljigu počela 12. "Belmužijada"

    Pastirskim višebojem, Saborom gajdaša i koncertom Dolce Vita benda, sinoć je u Svrljigu počela 12. "Belmužijada". Manifestacija posvećena tradicionalnom svrljiškom pastirskom jelu nastavlja se večeras koncertom Goce Tržan, a završava u nedelju, 6. avgusta koncertom Dragane Mirković.

    detaljnije
  • belmuz promocija foto aleksandar kostic

    Za vikend u Svrljigu 12. "Belmužijada"

    Pored takmičenja u spremanju svrljiškog specijaliteta, tradicionalnih jela, izbora za najlepše pastirice, posetioce od 4. do 6. avgusta na "Belmužijadi" očekuju i Sabor gajdaša i koncerti Dolče Vita benda, Goce Tržan i Dragane Mirković.

    (4) detaljnije
  • Belmuzijada Svrljig foto ALEKSANDAR KOSTIC

    Sabor gajdaša, Goca Tržan i Dragana Mirković na 12. "Belmužijadi"

    Ovogodišnja "Belmužijada" biće održana od 4. do 6. avgusta u Svrljigu. Pored izbora za najbolji belmuž i najlepše pastirice, prvog dana, nakon Sabora gajdaša, nastupiće i niški "Dolče Vita bend", 5. avgusta koncert će održati Goca Tržan, a 6. avgusta nastupiće Dragana Mirković.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: