Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Beograd

 • gipsy kings

  Najbolje sa Nišvila “putuje” u Beograd - "Gipsy Kings" i "Eyot" u Sava centru

  Ljubitelji katalonsko-romskog i flamenko zvuka, kako kažu organizatori Nišvila, imaće prilike da i u Beogradu 2. decembra čuju čuveni bend "Gipsy Kings", koji je ove godine nastupio pred nekoliko hiljada ljudi u niškoj Tvrđavi. Pored "Kingsa", u Sava centru će sa njima nastupiti i "Nišvil big bend", kao i niški džez sastav "Eyot".

  detaljnije
 • Predstavljanje izveštaja o medijskom izveštavanju o slučaju Savamala / Foto: MRCN / T.Dj

  "Što je tiraž veći, kritika vlasti je manja"

  Način izveštavanja o “slučaju Savamala” je u direktnoj vezi sa tiražom, vrstom i uređivačkom politikom dnevnih novina, pokazalo je istraživanje organizacije Civil Rights Defenders. Što je tiraž veći, to je izveštavanje medija pristrasnije, objektivnost manja, a krističnost prema vlasti najmanja, tvrde autori istraživanja.

  detaljnije
 • lalatovic

  Radnički: Da li smo uzdrmali komfor beogradske "tramvaj lige"?

  Nedavno “peckanje” Radničkog od strane trenera Čukaričkog Nenada Lalatovića, vezano za siguran plasman ovog kluba u kvalifikacije za Ligu Evrope, nije prošlo neopaženo na “Čairu”. Tvrdnje da Nišlije imaju protekciju deluju zabrinjavajuće, kako piše na sajtu kluba, pa se pitaju da li su dobre partije, koje pružaju u poslednje vreme, “uzdrmale komfor beogradske tramvaj lige”.

  (2) detaljnije
 • Vranjski maratonci

  Vranjanac pobednik noćnog polumaratona

  Po prvi put, u Beogradu je održan noćni zimski polumaraton, a na njemu je najbolji bio Vranjanac Kristijan Stošić. Sem njega, dobre rezultate ostvarila su još trojica takmičara Atletskog kluba Vranjski maratonci.

  detaljnije
 • Dragiša Cvetković i Vlada Ilić

  Vlasotinčanin kao gradonačelnik modernizovao Beograd

  Tek u poslednje vreme o Vladi Iliću više se saznaje u njegovom rodnom Vlasotincu, odakle se kao momak zaputio u Beograd i postao prvi "moderni" gradonačelnik srpske prestonice. Izgradio je mostove, fabrike, škole i bolnice, osnovao Zoološki vrt, a kum mu je bio kralj Aleksandar Karađorđević.

  (3) detaljnije