Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bioskop Kupina

 • Ciklus kratkometražnog filma

  Projekcije kratkih evropskih filmova u Kupini

  Za sve ljubitelje evropske kinematografije, u bioskopu Kupina za vikend su na repertoaru najbolji evropski kratki filmovi koje će Nišlije moći da pogledaju od 20. do 23. januara.

  detaljnije
 • Kupina-bioskop-projekat

  Evropska ostvarenja često u ponudi niškim filmofilima

  Zahvaljujući tome što je bioskop "Kupina" još 2013. godine postao član mreže bioskopa "Europa Cinemas", niški filmofili često imaju priliku da u njemu gledaju ostvarenja evropske kinematografije, koja se na velikom platnu retko viđaju i uz to što, prema mišljenju kritičara, imaju veću umetničku vrednost od holivudskih.

  detaljnije
 • Ben Aflek u novom trileru; foto: trejler skrinšot

  Komedija, trileri i animirani film u “Kupini”

  Ove nedelje će u bioskopu “Kupina” Nišlije moći da pogledaju komediju “Zašto baš on?” i animirani film “Snežna kraljica 3”. Na repertoaru će se naći i dva trilera za sve one koji vole napetost i iznenađenja.

  detaljnije
 • Festival će pratiti gledaoci širom Evrope; foto: Ilustracija bioskop "Kupina"

  Filmski festival iz Roterdama uživo u Nišu

  Više od 45 bioskopa širom Evrope, među kojima je i niški, biće deo Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu. Nišlije će od 27. do 29. januara uživo u “Kupini” moći da pogledaju premijere evropskih filmova, a uz pomoć društvenih mreža moći će da se pridruže diskusijama sa glumcima.

  detaljnije
 • rale milenković

  Satirična monodrama Raleta Milenkovića za Nišlije

  Dramatizovane satirične pesme Vladislava Petkovića Disa i pripovetke Radoja Domanovića u izvođenju Radoslava Raleta Milenkovića biće prikazane pred Nišlijama u bioskopu “Kupina” 1. februara.

  detaljnije
 • Zid u Balkanskoj ulici

  Najavljeno da ove godine Balkanska ulica postaje pešačka zona

  Učenje o umetnosti kroz primere, oslikavanje murala na zidovima Balkanske ulice i njeno konačno pretvaranje u prostor gde će moći da se izraze kreativci, ideje su niških kulturnih ustanova i civilnog sektora, koje bi, kažu, trebalo da se ostvare u toku godine kada će, najavljuju, ulica biti zatvorena za saobraćaj.

  detaljnije
 • Nišlije predstavile dokumentarac; foto: JV

  Nišlije napravile dokumentarac o vrlinama srpskog vojnika u Velikom ratu

  Osvrt na stradanja i događaje od pre jednog veka, ali i vrline srpskog naroda, ratnika u opancima, glavna su tema dokumentarno-igranog filma “Dragutin...Nathaliae”. Autori Goran Stanković i Bojan Ranđelović želeli su da pokažu kroz film čime to srpski narod može da se ponosi.

  detaljnije
 • Biće i dodele paketića; foto:Wikimedia Commons

  Novogodišnji program za najmlađe u “Kupini”

  Kraj decembra u niškom bioskopu biće posvećen najmlađima, pa će pored najavljenog Dečijeg novogodišnjeg mjuzikla, mališani moći da uživaju i u nastupu hora “Čarolija” 29. decembra od 17:30 u “Kupini”. Deca će moći i da se slikaju sa Deda Mrazom i dobiju zaslužene poklone.

  detaljnije
 • FreeNetWorld poster

  Počinje "Free Net World" festival, u Kupini 50 filmova

  Animirane filmove, dokumentarce, igrane kao i eksperimentalne kratkometražne filmove koji su pristigli iz celog sveta, niška publika moći će da vidi od 15. do 17. decembra u Kupini u okviru “Free Net World” festivala. Projekcije počinju od 17:30. 

  detaljnije
 • logo ja kažem

  Mlade Nišlije ukazuju na društvene probleme

  Odnos mladih prema starijima, predrasude prema nacionalnim manjinama i osobama sa invaliditetom, anksioznost u adolescenciji, samo su neke od tema koje će obrađivati grupa srednjoškolaca, simbolično nazvana “Ja kažem”, u bioskopu “Kupina” 22. decembra.

  detaljnije
 • Deca će moći da se slikaju sa Deda Mrazom; foto: Wikimedia Commons

  Dečiji novogodišnji mjuzikl “Nije lako biti dobar” u Nišu

  Interaktivna predstava koja će deci na duhovit način predstaviti pravila bontona odigraće se 28. decembra u bioskopu “Kupina”. Dečiji novogodišnji mjuzikl o lepom ponašanju nosi naziv “Nije lako biti dobar”, a počeće u 17:30 sati.

  detaljnije
 • Ciklus holandskog filma

  Tri holandska filma u "Kupini"

  Ljubitelji evropskog filma moći će da pogledaju neka od najboljih ostvarenja holandske kinematografije koja su rađena u poslednjoj deceniji, koja su na repertoaru niškog bioskopa "Kupina" od 8. do 10. decembra.

  detaljnije
 • Predstava "Primadone"

  “Primadone” stižu u Niš

  Predstavu inspirisanu dramskim delom “Opsada Lenjingrada” savremenog španskog pisca Sinestera, u režiji Irfana Mensura, Nišlije će moći da da pogledaju 2. decembra u bioskopu Kupina sa početkom u 20 sati.

  detaljnije
 • Jovin nastup ipak u bioskopu "Kupina"; foto: promo

  Nastup Lepog Jove premešten u "Kupinu"

  Poznati zabavljač Jova Radovanović održaće kabaretsko veče za Nišlije, pod nazivom “Povuci ručnu”, u kome će pričati o sebi, politici i drugim aktuelnim temama. Jova će nastupiti u bioskopu “Kupina” 24. novembra od 20 sati.

  detaljnije
 • "Smeh do suza - Cacijev uspomenar" prati anegdote srpskih glumaca

  Anegdote srpskih glumaca na nastupu u “Kupini”

  Kakvi su bili velikani našeg glumišta iza scene, Nišlije će moći da saznaju na stand up nastupu “Smeh do suza! - Cacijev uspomenar”, poznatog glumca Milana Cacija Mihailovića. On će se publici predstaviti u bioskopu "Kupina" 17. novembra od 20 sati.

  detaljnije
 • filmovi

  Hrvatski filmovi u “Kupini”

  Nišlije će od 4. do 7. novembra moći da pogledaju četiri novija ostvarenja hrvatske kinematografije koji će se prikazivati u “Kupina” bioskopu svakog dana od 18 sati.

  detaljnije
 • kupina

  “Kupina” bez struje i 3D naočara, a osnovci bez filma

  Više od 200 učenika Osnovne škole “Ratko Vukićević” u Nišu, i posle sat i po čekanja u bioskopu “Kupina” nije dočekalo organizovanu projekciju animiranog filma “Tajni život kućnih ljubimaca”, jer u bioskopu nije bilo dovoljno 3D naočara za sve osnovce, a nije bilo ni struje.

  detaljnije
 • Poster

  Ciklus slovačkih filmova za Nišlije

  Zainteresovani će moći da pogledaju slovačke klasike do 3. novembra, a projekcije filmova se organizuju u bisokopu “Kupina” u Nišu, svakog dana od 18 sati.

  detaljnije
 • Poster

  Komedija o srpskim glumcima sredinom novembra u Nišu

  Stand up prikaz najvećih “ispada” velikana srpskog glumišta “Smeh do suza! – Cacijev uspomenar” Nišlije će imati priliku da vide u Kupini 17. novembra.

  detaljnije
 • Poster

  Francuski filmovi od 20. oktobra u "Kupini"

  Filmovi iz ciklusa “Doba sazrevanja” prikazivaće se u "Kupini" od 20. do 23. oktobra, a ljubitelji projekcija na velikom platnu, uz kartu će dobiti i kokice.

  detaljnije