Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bioskop Kupina

 • Filmovi mogu da se prate u 2D i 3D tehnologiji

  Prvi festival poljskog filma u Nišu

  Festival “Visla” na kome ljubitelji sedme umetnosti mogu da se “upoznaju” sa modernom poljskom kinematografijom, biće održan od 17. do 20. oktobra u Lutkarskom pozorištu u Nišu, gde se preselio bioskop “Kupina”.

  detaljnije
 • papiri

  Argentinski filmovi od 6. oktobra u Pozorištu lutaka

  Pozdravnim rečima ambasadora Argentine Rikarda Fernandeza, 6. oktobra biće prikazan prvi od 5 filmova koji stižu iz Argentine, a publika će moći da ih vidi u Pozorištu lutaka svake večeri do 10. oktobra.

  detaljnije
 • kupina se seli u lutkarsko

  Bioskop "Kupina" seli se od septembra u zgradu Lutkarskog pozorišta

  Iako su osnivači “Kupine” pre samo nekoliko nedelja najavili gašenje, bioskop će se samo preseliti iz Balkanske ulice u zgradu niškog Lutkarskog pozorišta i tako produžiti svoj život, najavili su direktori ove 2 kulturne organizacije na potpisivanju ugovora o saradnji u Medija centru.

  (2) detaljnije
 • Gasi se Kupina

  Gasi se bioskop "Kupina"

  Prikazivanjem serijala "Poslednja klapa u Kupini", u okviru kog će od 24. do 29. jula na repertoaru biti tri evropska filma, trenutno najstariji niški bioskop "Kupina" će označiti kraj svog rada. Osnivači najavljuju projekcije, ali na novim lokacijama - po školama i trgovima.

  (6) detaljnije
 • Scena iz filma

  Dokumentarci o političkim aferama i demokratiji prikazivaće se u "Kupini"

  Neki od najboljih evropskih dokumentarnih filmova koji govore o aktuelnim političkim temama i aferama, stanju evropske i svetske demokratije, biće prikazivani u "Kupini" od 19. do 23. jula, a ulaz za sve projekcije je 100 dinara.

  detaljnije
 • U sali može da se smesti 200 ljudi

  Sokobanja dobija bioskop posle više od 20 godina

  Trilere, akcije, drame, komedije i animirane filmove od danas na velikom platnu mogu da prate meštani i turisti koji leto provode u Sokobanji. Jedna od posećenijih turističkih destinacija nakon više od 20 godina dobija bioskop "Kupina", a posetioci će filmove ubuduće moći da prate u Hotelu “Moravica”.

  detaljnije
 • danski film

  Projekcija danskih filmova u bioskopu “Kupina”

  Svi ljubitelji evropske kinematografije, moći će da pogledaju čak 8 danskih ostvarenja u niškom bioskopu “Kupina”. Filmovi će se povodom stogodišnjice diplomatskih odnosa između Danske i Srbije prikazivati od 29. juna do 6. jula, navode organizatori.

  detaljnije
 • "Fidelio, Alisino putovanje"

  „Žene na filmu“ tema novog Karavana francuskog filma

  Ostvarenja francuske kinematografije „Žeronimo“, „Fidelio, Alisino putovanje“, „Bruklin“ i „Lepe godine“ publika u Nišu će moći da pogleda od 8. do 11. juna u „Kupini“. Filmovi iz ciklusa „Žene na filmu“ će se prilkazivati svakog dana od 18:15.

  detaljnije
 • Sala "Kupine"

  Dečija predstava o ekologiji početkom juna u “Kupini”

  Po tekstu niškog književnika Branislava Jankovića, nastala je predstava “Začarana šuma” koja govori o tome kako se dva prijatelja susreću sa nevidljivim neprijateljem koji pokušava da zagadi njihovu šumu. Predstava će, kako najavljuju, biti izvedena u “Kupini” 1. juna od 18:30, a namenjena je mališanima uzrasta do 9 godina.

  detaljnije
 • Film Crvena kornjaca print screen

  U Kupini projekcije nagrađenih francuskih filmova i crtaća za odrasle

  U narednih nedelju dana građani će u "Kupini" moći da pogledaju dva francuska filma koji su, kako kažu u bioskopu, dobili najbolje kritike publike na Kanskom festivalu. Biće prikazan i animirani film za odrasle u francusko-japansko-belgijskoj produkciji o “robinzonkrusoovskoj” priči.

  detaljnije
 • novine

  Skajp konferencija o novinarstvu, PR-u i kopirajtingu u Nišu

  O tome gde prestaje novinarstvo, a počinje PR i kako funkcionišu mediji i izdavaštvo u Austriji, sve zainteresovane Nišlije moći će da čuju na skajp konferenciji večeras od 18 sati, u EU info kutku. Iz Beča će se, kako kažu organizatori, javiti Ljiljana Šuh koja već decenijama radi u Austriji i vlasnica je izdavačke kuće.

  detaljnije
 • Na reprertoaru festivala uglavnom se nalaze drame i dokumentarni filmovi; ilustracija: flickr/Do u remember

  Izložba fotografija najvažnijih trenutaka EU prati 8. Festival evropskog filma

  Počev od 11. maja, građani će u Nišu imati priliku da se bliže upoznaju sa kulturom ostalih država starog kontinenta putem Festivala evropskog filma, ali i izložbe fotografija najvažnijih trenutaka od njenog osnivanja pa do danas, koju je pripremio Istorijski arhiv Evropske unije, čime će biti proslavljen mesec Evrope.

  detaljnije
 • Najmlađi znanjem i umećem prikupljaju novac za one kojima je to najpotrebnije; ilustracija: flickr/Larry Lamsa

  Studenti i đaci izvode predstave na engleskom jeziku

  Izvođenjem 8 pozorišnih komada na engleskom jeziku, niški osnovci, srednjoškolci i studenti sakupljaće novac za Dečiju internu kliniku u Nišu. Drugi NELTA teatar fest biće održan u danas od 17 sati.

  detaljnije
 • čitanje

  U “Kupini” premijera filma o disleksiji

  Nišlije će večeras moći da pogledaju edukativni film koji govori o tome sa čime se nose svi oni koji boluju od poremećaja čitanja i razumevanja pročitanog. Film će biti prikazan u niškom bioskopu “Kupina” od 20 sati.

  detaljnije
 • Predstava "Srećna Nova"

  Tragikomedija “Srećna Nova” još jednom u “Kupini”

  Predstava koja govori o dvojici emigranata, nekadašnjih cimera koji se sreću nakon dve decenije, a u kojoj igraju niški glumci Aleksandar Mihailović i Dejan Cicmilović, biće po drugi put izvedena u “Kupini” 26. aprila.

  detaljnije
 • Dani italijanske kulture u Nišu

  Izložba, filmovi, predavanje i koncert koji promovišu italijansku kulturu u Nišu

  Krajem aprila Nišlije će moći da se upoznaju sa italijanskom kulturom kroz filmove, fotografiju, predavanja, ali i muziku. Manifestacije će, kako najavljuju Mladi ambasadori, biti održane u “Kupini” i na Univerzitetskoj biblioteci.

  detaljnije
 • Ciklus nemačkih filmova ponovo u "Kupini"; foto: promo plakat "Kupina"

  Putujući bioskop nemačke kinematografije u “Kupini”

  Filmovi prikazani na Berlinaru, dobitnici prestižne nemačke filmske nagrade i žanrovski raznovrstan repertoar naći će se narednih nedelju dana na putujućem bioskopu u niškoj “Kupini”. Program počinje 6. aprila i trajaće do 12. aprila, a projekcije su svakog dana od 18 sati.

  detaljnije
 • sampioni

  Predstava “Šampioni” u “Kupini”

  O čemu razgovaraju i čega se prisećaju drugovi, koji su u jednom malom mestu u Srbiji, pre mnogo godina, bili košarkaški šampioni, govori nam predstava “Šampioni” koja će biti izvedena na sceni “Kupine” 1. aprila, od 20 sati.

  detaljnije
 • Plakat

  Nova tragikomedija niškog autora u "Kupini"

  Premijera predstave koja govori o susretu dvojice emigranata nekadašnjih cimera posle dve decenije, najavljena je za 5. april u "Kupini" od 20 sati. Tragikomediju "Sretna nova" režirao je Nišlija Aleksandar Mihailović, a osim njega u predstavi glumi i Dejan Cicmilović.

  detaljnije
 • Ciklus francuskih filmova do kraja nedelje u Nišu; foto: promo plakat Francuski institut

  Ciklus francuskih filmova koji se bave svakodnevnim nasiljem

  Filmove francuske kinematografije, Nišlije će od četvrtka 16. do nedelje 19. marta moći da gledaju u bioskopu “Kupina”, povodom Meseca frankofonije. Ciklus filmova nazvan je "Hronika svakodnevnog nasilja", a sve projekcije su od 18 sati.

  detaljnije