Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Boban Džunić

 • džunić i novaković

  Trio sa optužnicama na čelu niške i palilulske skupštine

  Za predsednika i zamenika predsednika niške Skupštine izabrani su Boban Džunić i Igor Novaković, naprednjak i socijalista, obojica hapšeni zbog navodne korupcije pre nekoliko godina. U Višem sudu navode da optužnica protiv Džunića postoji, ali da nije potvrđena, a da je u slučaju Novakovića suđenje u toku. Nepotvrđenu optužnicu ima i predsednik Skupštine Palilule Nikola Božić iz SNS.

  (40) detaljnije
 • viši i osnovni sud

  Petronijević i Džunić - hapšenja, sumnje na proneveru, ali još bez sudskog raspleta

  Slučajevi protiv bivšeg direktora niške Direkcije za javni prevoz Saše Petronijevića i bivšeg predsednika Opštine Palilula u Nišu Bobana Džunića neće uskoro dobiti sudski epilog. Kako kažu iz Višeg javnog tužilaštva, kod Petronijevića je postupak u predistrazi, a optužnica protiv Džunića jeste podignuta, ali nije potvrđena od Višeg suda.

  (13) detaljnije
 • sud

  Sud i dalje odlučuje da li će niški funkcioneri Džunić i Živković pred sudiju

  Optužnice koje su jula podignute protiv odbornika SNS Bobana Džunića zbog sumnje da je proneverio 3 miliona dinara iz Opštine Palilula dok je bio njen predsednik i protiv šefa niške Kancelarije za mlade Stevana Živkovića koji se tereti za pranje para i falsifikovanje dokumentacije u vezi sa radnim stažom i dalje čekaju potvrdu Višeg suda u Nišu.

  (6) detaljnije
 • boban dzunic

  Ponovo podignuta optužnica protiv Džunića, čeka se potvrda suda

  Optužnica protiv odbornika SNS i bivšeg predsednika Palilule u Nišu Bobana Džunića, kome se stavlja na teret pronevera od 3 miliona dinara u ovoj Opštini, ponovo je podignuta nakon dopune. Na potezu je Viši sud koji bi trebalo da je potvrdi, odbaci ili ponovo vrati Višem tužilaštvu na dopunu.

  (11) detaljnije
 • boban dzunic

  Džunić skoro dve godine bez optužnice

  Prošle su skoro dve godine od hapšenja bivšeg predsednika Opštine Palilula i sadašnjeg odbornika SNS u niškoj Skupštini Bobana Džunića, zbog sumnje da da je proneverio oko 3 miliona dinara iz Opštine dok je bio na njenom čelu. Međutim, optužnica koja je vraćena na doradu do danas nije dopunjena.

  (13) detaljnije
 • boban dzunic

  Džunić još ne ide na sud, istraga i dalje traje

  Duže od godinu i po dana od hapšenja odbornika SNS i nekadašnjeg predsednika Opštine Palilula Bobana Džunića zbog sumnje da je proneverio oko 3 miliona dinara iz Opštine dok je bio na njenom čelu, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, ovaj funkcioner i dalje je bez optužnice.

  (16) detaljnije
 • boban džunić

  Džunić i dalje bez optužnice - Tužilaštvo dopunjuje predmet

  Odbornik SNS u niškoj Skupštini i nekadašnji predsednik Palilule koji se sumnjiči da je proneverio oko 3 miliona dinara iz Opštine dok je bio na njenom čelu, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, i dalje je bez optužnice. Njegov predmet se, dodaju, i dalje dopunjava.

  (5) detaljnije
 • boban dzunic

  Optužnicu protiv Džunića Viši sud vratio tužilaštvu - zahtevaju još dokaza

  Iako je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv niškog odbornika i bivšeg predsednika Opštine Palilula Bobana Džunića, koji se sumnjiči da je proneverio oko 3 miliona dinara iz Opštine, Viši sud je nije potvrdio, već je vratio tužilaštvu. Kako pojašnjavaju u tužilaštvu, postupak je ponovo u fazi istrage, ali do ponovnog podizanja optužnice ne bi trebalo da prođe mnogo vremena.

  (11) detaljnije
 • skupština

  "Pucanje po šavovima" u vladajućoj koaliciji ili umor od preduge sednice?

  Na poslednjoj sednici niške Skupštine, gradonačelnik Niša i odbornici SNS optuživali su koalicione partnere iz SPS da ne brane svoje kandidate za direktore od kritika opozicije. Pored toga, šef Odborničke grupe PS-USS, koja je deo većine, Dobrivoje Ljujić je čak i pretio koalicionim odbornicima. Prvi čovek SPS Žarko Ranković, ipak kaže da koalicija funkcioniše bez problema i da su odbornici verovatno bili iziritirani zbog duge sednice.

  (13) detaljnije
 • Boban Džunić

  Podignuta optužnica protiv Džunića

  Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, jer je u vreme obavljanja funkcije predsednika Opštine Palilula, iz ove Opštine proneverio oko 3 miliona dinara, kako kažu u Višem sudu Niš, podignuta je optužnica protiv gradskog odbornika Srpske napredne stranke Bobana Džunića.

  (17) detaljnije
 • Boban Džunić

  Džunić bez optužnice duže od pola godine od hapšenja

  Ni 7 meseci od kako je bio uhapšen zbog sumnje da je, dok je bio predsednik Opštine Palilula, iz ove Opštine proneverio oko 3 miliona dinara, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, protiv gradskog odbornika Srpske napredne stranke Bobana Džunića nije podignuta optužnica.

  (5) detaljnije
 • dzunic

  Džunić i dalje bez optužnice, istraga se nastavlja

  Ni nakon skoro 6 meseci od kako je u policijskoj operaciji “Signal” uhapšen gradski odbornik Srpske napredne stranke Boban Džunić, zbog sumnje da je u vreme dok je bio predsednik Opštine Palilula iz ove Opštine proneverio oko 3 miliona dinara, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu Niš, nije podignuta optužnica.

  (8) detaljnije
 • dzunic

  Džuniću ukinut pritvor, istraga se nastavlja

  Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor bivšem predsedniku niške Opštine Palilula Bobanu Džuniću, nakon što su saslušani svedoci za koje je sud procenio da bi Džunić na njih mogao da utiče, potvrđeno je Južnim vestima.

  (13) detaljnije
 • Boban Džunić

  Posle dana provedenog u Kliničkom centru, Džunić vraćen u pritvor

  Nakon što je bivši predsednik Opštine Palilula i doskorašnji direktor niškog EPS-a Boban Džunić, koji se sumnjiči da je proneverio 3 miliona dinara, proveo dan u Kliničkom centru, on je sinoć vraćen u pritvor. Da Džunić više nije na dijagnostici, niti je zadržan na lečenju, potvrđeno je i u Višem sudu, gde su kazali da se on sada nalazi u pritvoru.

  (8) detaljnije
 • džunić

  Džuniću određen pritvor do 30 dana

  Nakon što je bivši predsednik Opštine Palilula i doskorašnji direktor “Elektrodistribucije” Niš Boban Džunić uhapšen zbog sumnje da je proneverio oko 3 miliona dinara dok je bio na čelu Opštine, u Višem sudu kažu da mu je određen pritvor do 30 dana.

  (13) detaljnije
 • Hapšenje Ilustracija

  Evo ko je uhapšen na jugu Srbije u operaciji “Signal” i zbog čega

  Policija je u akciji "Signal" koju je, kako su naveli, sprovela sa tužilaštvima, BIA-om i Poreskom policijom, jutros uhapsila 74 osobe u 19 gradova, zbog zloupotreba službenog položaja, pranja i falsifikovanja novca, malverzacija, krijumčarenja izbeglica i drugih krivičnih dela. Među uhapšenima su i bivši predsednik Opštine Palilula Boban Džunić, zaposleni u niškom EPS-u i Katastru, PIO fondu u Pirotu i nadzornik radova na Koridoru 10. 

  (15) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Istovremeno kada i Džunić, uhapšeno i troje iz niškog EPS-a

  U istoj policijskoj akciji u kojoj je jutros priveden bivši predsednik Opštine Palilula i doskorašnji direktor niškog ogranka EPS-a Boban Džunić, uhapšeno je i troje zaposlenih u elektrodistribuciji. Kako su saopštili iz EPS-a, oni su privedeni jer su pokušali "netačno da prikažu stanje na računima za struju". 

  (4) detaljnije
 • Boban Džunić

  Uhapšen Boban Džunić, navodno zbog zloupotreba u Opštini Palilula

  Bivši predsednik niške Opštine Palilula, koji je donedavno bio direktor Elektrodistribucije, priveden je rano jutros zbog sumnje da je umešan u finansijske zloupotrebe u vreme dok je bio na čelu Opštine, nezvanično saznaju Južne vesti.

  (22) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Potvrđeno: Džunić smenjen, Savić novi direktor Elektrodistribucije Niš

  Nadzorni odbor EPS-a je još 9. maja odlučio da sa čela niške Elektrodistribucije smeni Bobana Džunića i na njegovo mesto postavi Predraga Savića, potvrđeno je Južnim vestima u ovom preduzeću. Ipak, odbili su da odgovore zbog čega je došlo do ove kadrovske promene.

  (21) detaljnije
 • Boban Džunić

  Džunić već smenjen, Predrag Savić novi direktor Elektrodistribucije

  Iako je ranije danas saopštio da je od svojih šefova tražio da ga razreše dužnosti direktora, prema nepotvrđenim informacijama, Boban Džunić je zapravo smenjen i na njegovo mesto već postavljen jedan od funkcionera EPS-a i donedavni gradski većnik Predrag Savić.

  (19) detaljnije