Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Boban Matić

 • radna knjizica

  Direktor niškog Biroa rada i dalje ćuti o partijskom zapošljavanju

  Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje rekli da o tome ko će i po kojim kriterijumima biti zaposlen u niškoj filijali odlučuje njen direktor Boban Matić, on nedeljama izbegava da odgovori na pitanja novinara kako su do posla došli funkcioneri SNS. Matić ne odgovara ni na pitanje da li je u vezi nedavno zapošljenje ćerke direktorke Narodne biblioteke, sa zaposlenjem njegove žene u biblioteci.

  (7) detaljnije
 • radna knjizica

  Partijsko-rodbinska zapošljavanja u niškom Birou rada i Biblioteci

  Dok je gradska odbornica PUPS-a i supruga direktora niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Aleksandra Matić dobila posao za stalno u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”, ćerka direktorke Biblioteke dobila je posao upravo u niškoj filijali NSZ-a. Inače, direktor filijale Boban Matić, njegova supruga, kao i direktorka Biblioteke Sonja Šuković su stranačke kolege iz PUPS-a. Stručnjaci ocenjuju da se radi o “partijsko-rodbinskom transferu za radna mesta”.

  (19) detaljnije
 • ugovori

  SNS kadar ostaje da radi u niškom Birou rada

  Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje prvobitno rekli da će funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su u poslednjih nekoliko meseci dobili poslove u niškoj filijali NSZ, raditi “najduže 6 meseci”, njima su ipak produženi ugovori za još pola godine. Iz centrale NZS tvrde da je to odluka direktora niške filijale, a on izbegava odgovor.

  (24) detaljnije
 • natasa stankovic i boban matic

  Direktor niškog Biroa bez komentara o partijskom zapošljavanju u ovoj ustanovi

  Prvi čovek niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Boban Matić nije želeo da komentariše partijsko zapošljavanjo najmanje petoro funkcionera Srpske napredne stranke, koji su posao u ovoj ustanovi dobili mimo konkursa, ali i mimo spiska sa Biroa za nezaposlene.

  (14) detaljnije