Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Branislav Jovanović

 • bane vs bandjur

  Bane Jovanović pozvao Banđura na TV duel

  Nakon što je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur tužio odbornika grupe “Niš, moj grad” Branislava Jovanovića zbog povrede časti i ugleda, jer je ovaj tražio njegovu smenu, Jovanović poziva zamenika na TV duel, pa “da građani uporede ko je u pravu”.

  (15) detaljnije
 • Miloš Banđur

  Banđur tužio Baneta Jovanovića zbog povrede časti i ugleda

  Zato što je odbornik grupe "Niš, moj grad" Branislav Jovanović porast korupcije i kriminala u Nišu povezao sa zamenikom gradonačelnika Milošem Banđurom i tražio njegovu smenu kao odgovornog za takvo stanje, Banđur je pokrenuo privatnu tužbu protiv odbornika, kako kaže, jer tvrdi da je sve što je izneo neistina. Pozvao ga je i na poligrafsko testiranje.

  (19) detaljnije
 • bane

  Bane Jovanović planira da spreči radove na Trgu kralja Milana

  Iako se još ne zna kada će zvanično početi radovi na rekonstrukciji Trga kralja Milana, odbornik “Niš, moj grad” Branislav Jovanović rekao je da će sa svojim kolegama stopirati radove, jer na tenderu nije prošla niška firma.

  (28) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Odbornik Jovanović traži Banđurovu smenu zbog korupcije u Nišu

  Odgovornost za štelovanje tendera u niškom javnom sektoru, malverzacije sa bojom za puteve u "Parking servisu", ali i sporne nabavke službenih kola, niški odbornik Branislav Jovanović vidi u zameniku gradonačelnika Niša Miloša Banđura i traži njegovu smenu. Jovanović je uputio zahtev da se predlogom Banđurove smene dopuni dnevni red sednice Skupštine zakazane za četvrtak.

  (16) detaljnije
 • Radna akcija Delijski vis

  Opozicija tvrdi da se iza mladih sa Delijskog visa krije SNS, iz udruženja demantuju

  Optužbe odbornika koalicije "Niš - moj grad" Branislava Jovanovića da se iza "Udruženja Radne akcije Delijski vis" krije omladina vladajuće SNS, članovi udruženja demantuju. Dok Jovanović tvrdi da se udruženje i akcije koriste za promociju vlasti, čak i nameštanje tendera, mladi sa Delijskog visa odgovaraju da im je jedini cilj uređenje njihovog naselja.

  (17) detaljnije
 • debata 60 minuta

  Debata JV: Opozicija ne izlazi na izbore bez slobode medija

  Iako najavljuju pad režima Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića do marta 2020. i to glasanjem građana, predstavnici niške opozicije najavljuju da će bojkotovati izbore ako ne bude slobode medija. Ipak, očekuju da će Vučić popustiti pod pritiskom, dozvoliti fer uslove, a onda izbore i izgubiti.

  (14) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Jovanović: Stanje niškog budžeta gore nego što se prikazuje

  Da je izvršenje budžeta od 80% samo brojka i ne pokazuje nikakav boljitak smatra Branislav Jovanović, opozicioni odbornik u niškoj Skupštini. Iako se stalno govori o otvaranju novih fabrika, od preporoda Niša, kaže on, nema ništa.

  (24) detaljnije
 • boje

  Posle hapšenja muk u "Parking servisu", propao i novi tender za boje

  Nakon što je 7 osoba uhapšeno zbog sumnje na malverzaciju sa tenderom niškog Parking servisa za nabavku boja kojima se obeležavaju ulice, koje se po zakonu ne koriste, a koje nisu ni isporučene, propao je i ovogodišnji tender. U Parking servisu ne komentarišu posledice hapšenja njihovih zaposlenih, a opozicija smatra da je ovo “pravi primer bahaćenja lokalne vlasti” i traži odgovornost gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

  (21) detaljnije
 • oliver paunović

  Nišlija se predomislio oko članstva u Glavnom odboru Đilasove stranke

  Iako je vlasnik portala “Niške vesti” Oliver Paunović izabran za člana Glavnog odbora novoformirane Stranke slobode i pravde, na šta tada nije imao primedbe, sada tvrdi da nije čak ni član. O najkraćem funkcionerskom mandatu u najmlađoj stranci u Srbiji, u samom SSP-u samo potvrđuju da Paunović više neće biti u Glavnom odboru, ali razloge ne pojašanjavaju.

  (20) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Nišlije u vrhu Đilasove novoformirane Stranke slobode i pravde

  Odbornik Grupe građana “Niš moj grad” Branislav Jovanović izabran je za člana Predsedništva Stranke slobode i pravde koju je danas formirao Dragan Đilas. Pored njega, u Glavnom odboru ove partije je vlasnik “Niških vesti” Oliver Paunović, a jedan od članova je i dosadašnji lider Levice Srbije u Nišu i odbornik u Panteleju Slaviša Dinić. Jovanović obećava formiranje odbora u Nišu u narednih 20 dana.

  (50) detaljnije
 • Branislav Jovanović banane

  Bane Jovanović naprednjacima odneo banane

  Pola sata nakon što su naprednjaci objavili da ostaju u niškoj Skupštini do daljeg, kako bi je sačuvali od Saveza za Srbiju, posetio ih je opozicioni odbornik Branislav Jovanović. On im je odneo banane i, kako kaže, rekao da ne brinu, jer nasilja nije bilo, niti će ga biti.

  (28) detaljnije
 • Skupština Grada Niša

  Niška opozicija još bez odluke o napuštanju parlamenta

  Dok opozicija bojkotuje rad nacionalnog parlamenta, najbrojnije niške opozicione odborničke grupe konačnu odluku o napuštanju gradske Skupštine nisu donele. I Demokratska stranka i grupa “Niš, moj grad” narednu sednicu označili su kao ključnu za odluku o eventualnom bojkotu, dok će u Niškoj inicijativi više informacija o tome imati sutra.

  (10) detaljnije
 • bane jovanovic

  Jovanović o “škodi” Narodnog muzeja: Namešteni tenderi su niški specijalitet

  Odbornik u niškoj Skupštini Branislav Jovanović kaže da su namešteni tenderi niški specijalitet i sa dozom ironije pita da li je “škoda rapid” koju je Narodni muzej kupio na nameštenom tenderu plaćena parama od prodaje karata za Arheološki park Medijana, koji dugo ne radi.

  (22) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Ja predstavljam Đilasa u Nišu

  Iako se spekulisalo da je poznati niški političar Branislav Jovanović postao lokalni koordinator Saveza za Srbiju, on kaže da to nije tačno, da do sada nije prisustvovao nijednom sastanku ovog Saveza, ali da jeste dogovorio sa Draganom Đilasom da bude njegov predstavnik u Nišu, kao i da pomogne u formiranju stranke. Tvrdi da ih spajaju uspesi iz prošlosti. Ipak, Đilas kaže da se trenutno ne bavi formiranjem stranke.

  (41) detaljnije
 • bane

  Bane Jovanović gradskoj vlasti: Vi nas terate na ulicu

  Nezadovoljan odlukom odbornika niške Skupštine da rasprave o Programu razvoja grada i Programa izgradnje grada spoje u jednu tačku, odbornik Branislav Jovanović rekao je da ih gradska vlast tera na ulice. Jovanović je obećao i “promene nabolje” u ovom gradu i to garantovao svojom imovinom.

  (20) detaljnije
 • skupština grada prekid

  Barbara sa "Studija B" tema i odbornika niške Skupštine

  Autorka lažnog izveštaja sa nedavnog protesta građana u Beogradu i jedna od najpominjanijih ličnosti na društvenim mrežama zadnjih nedelja Barbara Životić, novinarka prorežimskog "Studija B", "umešala" se i u raspravu niških odbornika o budžetu. Dok je opozicionar Branislav Jovanović upadice i komentare vlasti ocenjivao opaskom "da čuje Barbaru", odbornica vlasti Dušica Davidović tražila je da se pominjanje Barbare osudi kao nasilje nad ženama.

  (16) detaljnije
 • bane jovanovic

  Bane Jovanović: Skidanje žvaka u Nišu plaćeno kao 11 mašina za tu namenu

  Umesto što je Javno komunalno preduzeće Mediana platilo 4,8 miliona dinara za usluge čiščenje žvaka u centru Nišu, kako kaže odbornik u niškoj Skupštini Branislav Jovanović, mogla je da kupi 11 takvih mašina i pride da plati radnike.

  (15) detaljnije
 • Bane Jovanović

  Bane Jovanović: Niš je grad sumnjivih tendera

  Javna nabavka za kićenje niških ulica prepisana od beogradske na kojoj je pobedila firma "Keep light", tender za doček Nove godine “nacrtan” za tačno određene muzičare, osporen tender JKP "Mediana" za vozila i onaj za službene “škode” koje se ne koriste, slika su Niša, smatra odbornik Branislav Jovanović, i zbog toga ga naziva “gradom sumnjivih tendera”.

  (19) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Bane Jovanović: Svojevremeno sam vozio Bulatovića da vidi Tomu Nikolića

  Kada je 2011. godine, tadašnji lider SNS Tomislav Nikolić odlučio da štrajkom glađu dođe do raspisivanja izbora, niški odbornik Branislav Jovanović je tada kao gradski funkcioner, kako kaže, kolima je vozio sadašnjeg gradonačelnika Darka Bulatovića i odbornika SNS Dragana Đorđevića da ga posete. Priče o ranijem druženju funkcionera i opozicije potvrdio je i Đorđević rekavši da je i on službenim kolima vozio razne funkcionere, ali da tog druženja više nema.

  (6) detaljnije