Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Branislav Jovanović

 • skupština grada prekid

  Barbara sa "Studija B" tema i odbornika niške Skupštine

  Autorka lažnog izveštaja sa nedavnog protesta građana u Beogradu i jedna od najpominjanijih ličnosti na društvenim mrežama zadnjih nedelja Barbara Životić, novinarka prorežimskog "Studija B", "umešala" se i u raspravu niških odbornika o budžetu. Dok je opozicionar Branislav Jovanović upadice i komentare vlasti ocenjivao opaskom "da čuje Barbaru", odbornica vlasti Dušica Davidović tražila je da se pominjanje Barbare osudi kao nasilje nad ženama.

  detaljnije
 • bane jovanovic

  Bane Jovanović: Skidanje žvaka u Nišu plaćeno kao 11 mašina za tu namenu

  Umesto što je Javno komunalno preduzeće Mediana platilo 4,8 miliona dinara za usluge čiščenje žvaka u centru Nišu, kako kaže odbornik u niškoj Skupštini Branislav Jovanović, mogla je da kupi 11 takvih mašina i pride da plati radnike.

  (15) detaljnije
 • Bane Jovanović

  Bane Jovanović: Niš je grad sumnjivih tendera

  Javna nabavka za kićenje niških ulica prepisana od beogradske na kojoj je pobedila firma "Keep light", tender za doček Nove godine “nacrtan” za tačno određene muzičare, osporen tender JKP "Mediana" za vozila i onaj za službene “škode” koje se ne koriste, slika su Niša, smatra odbornik Branislav Jovanović, i zbog toga ga naziva “gradom sumnjivih tendera”.

  (19) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Bane Jovanović: Svojevremeno sam vozio Bulatovića da vidi Tomu Nikolića

  Kada je 2011. godine, tadašnji lider SNS Tomislav Nikolić odlučio da štrajkom glađu dođe do raspisivanja izbora, niški odbornik Branislav Jovanović je tada kao gradski funkcioner, kako kaže, kolima je vozio sadašnjeg gradonačelnika Darka Bulatovića i odbornika SNS Dragana Đorđevića da ga posete. Priče o ranijem druženju funkcionera i opozicije potvrdio je i Đorđević rekavši da je i on službenim kolima vozio razne funkcionere, ali da tog druženja više nema.

  (6) detaljnije
 • sala

  Bez opozicije u nadzornim odborima niških ustanova

  Zbog toga što, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, opozicija za godinu dana nije usaglasila predloge za članove nadzornih odbora 18 niških javnih ustanova, odlučeno je da njihova mesta preuzmu predstavnici vladajuće većine. Dok opozicija negoduje zbog ovakve odluke i kaže da je sve bilo dogovoreno, takođe opozicioni odbornik Branislav Jovanović kaže da njega nikad niko nije ni pitao za predloge.

  (6) detaljnije
 • bane jovanovic

  Jovanović: Da li popravka slupane "škode" u Panteleju košta kao sendvič ili ribić u kajmaku?

  Zbog izjave predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića da je šteta na nedavno slupanim kolima koju će Nišlije da plate "u visini jednog ručka", opozicioni odbornik Branislav Jovanović pita rukovostvo ove niške Opštine da li šteta košta koliko sendviči koje prave za stranačke putešestvije ili koliko specijaliteti koje jedu po kafanama.

  (17) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Omladinci SNS ispaštaju zbog spornih tendera niške vlasti

  Osvrćući se na suđenje gradskom većniku Branislavu Kačaru kada je rekao da je sve radio po nalogu gradonačelnika Darka Bulatovića, odbornik Koalicije “Niš moj grad” Branislav Jovanović rekao je da je Niš postao grad "čudnih tendera“ i da je njihova posledica stradanje mladih kadrova Srpske napredne stranke koja je na vlasti.

  (13) detaljnije
 • aerodrom opozicija

  Ko će još od opozicije biti u Savezu za Srbiju u Nišu?

  Iako je ranije najavljivano ujedinjenje celokupne niške opozicije, od toga za sada nema ništa. Niški Savez za Srbiju formiran je prošle nedelje, čini ga 5 stranaka i pokreta, pozvali su ostale stranke da se pridruže, ali preostali niški opozicionari su ili neodlučni ili čekaju rasplet situacije. Jedino se niški Dosta je bilo i Pokret slobodnih građana izričito protiv ulaska u Savez.

  (15) detaljnije
 • branislav jovanović

  Bane Jovanović: I Nonić hteo da veša, gradonačelnik da zaštiti Nišlije

  Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić početkom septembra preko "Fejsbuka" naveo je da je "posebno mesto" na vešalima trebalo da bude za kadrove G17 i Ujedinjenih regiona Srbije. Njegov kolega iz gradskog parlamenta odbornik grupe "Niš moj grad" i bivšu URS-ovac Branislav Jovanović pozvao je gradonačelnika Darka Bulatovića da zaštiti Nišlije od "Nonićevog vešanja", a time i lokalne čelnike koji su bili u G17 i URS.

  (20) detaljnije
 • branislav jovanović

  Bane Jovanović o neženjama u Rusiji: Još jedno besmisleno putovanje o trošku Nišlija

  Nakon pisanja "Južnih vesti" o neženjama iz javnog sektora koji su o trošku građana putovali u ruski grad Belgorod u potrazi za srodnom dušom, oglasio se odbornik niškog Parlamenta Branislav Jovanović, koji je kritikovao ovakvo provodadžisanje uz opasku da je “frapiran”.

  (13) detaljnije
 • branislav jovanovic

  Skupštinski obračun Bulatovića i Jovanovića - od hapšenja saradnika do invaliditeta

  Nakon što je odbornik niške Skupštine Branislav Jovanović rekao da saradnici gradonačelnika Niša Darka Bulatovića nameštaju tendere i bivaju hapšeni, Bulatović je odgovorio da je Jovanović “obična kukavica koja zloupotrebljava skupštinsku govornicu”. Usledila je i “2. runda” u kojoj je Jovanović optužio Bulatovića da nezakonito obavlja funkciju jer je “invalid rada”, na šta mu je ovaj odgovorio citatom koji je pročitao sa mobilnog telefona.

  (17) detaljnije
 • fotelja

  "Mediana" i "Naissus" konačno dobili direktore, 3 preduzeća i dalje u v. d. stanju

  V. d. direktora "Mediane" Dragoslav Pavlović na sednici Skupštine grada izabran je za direktora ovog javnog preduzeća, a vršilac dužnosti Igor Vučić za direktora "Naissusa". Ipak, “maratonski” konkurs za niške direktore koji traje od juna prošle godine, premda obustavljen, formalno još nije završen, jer su Direkcija za javni prevoz, "Gorica" i "Nišstan" u v. d. statusu.

  (8) detaljnije
 • bata-vuckovic23.jpg

  Bata Vučković i zvanično većnik, opozicija sumnja na “trgovinu” funkcijama

  Bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća "Mediana" Bratislav Vučković na sednici Skupštine grada Niša sa 40 glasova "za" i 5 "protiv" i formalno je izabran za gradskog većnika za planiranje i izgradnju. Opozicija negoduje na ovakvu odluku, jer smatraju da se radi o “trgovini” - direktorsko mesto u "Mediani" za većničku fotelju.

  (16) detaljnije
 • skupština

  Niška Skupština pauzira jer se čekaju važne tačke, opozicija negoduje

  Već mesec i po dana niški parlamentarci ne idu "na posao", a dok opozicija pita "gde je sada zapelo" i traži da se prestane sa "beskonačnim odlaganjem" sednica, predsednik Skupštine Grada Niša Rade Rajković kaže da sednica još nije zakazana jer se "čekaju neke važne odluke Gradskog veća koje treba da uvrste u dnevni red" i očekuje da će se odbornici vratiti u klupe sledeće nedelje.

  (8) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Bane Jovanović nakon Živkovićevog hapšenja: Ne osećam se bezbedno u Nišu

  Nakon hapšenja šefa Kancelarije za mlade Niša Stevana Živkovića zbog sumnje da je prao pare, oglasio se odbornik niške Skupštine Branislav Jovanović rečima da se zbog korupcije ne oseća bezbedno i apeluje još jednom na gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da podnese ostavku.

  (20) detaljnije
 • bulatović4:3

  Opoziciju nije "oduševio" izveštaj Bulatovića, traže njegovu smenu

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović podneo je odbornicima i građanima dvogodišnji izveštaj o svom vladanju, istakavši kao najveće rezultate - finansijsku stabilizaciju, investicije i podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije. Međutim, opozicija izveštaj naziva “jalovim”, bez rezultata i činjenica i najavljuje da će tražiti njegovu smenu na sledećoj sednici niškog parlamenta.

  (20) detaljnije
 • bane jovanović

  Jovanović: Tražićemo smenu gradonačelnika na sledećoj Skupštini

  Odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini grada Branislav Jovanović rekao je da će na sledećoj sednici tražiti smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Povod je nedavna obnova voznog parka Grada luksuznim "škodama", koju Jovanović vidi kao “vrhunac bahatosti ove lokalne vlasti”.

  (33) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Gde je izveštaj o (ne)radu gradskih čelnika?

  O tome šta je Srpska napredna stranka uradila u Nišu od kad je došla na vlast 2012. godine, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović traži izveštaj gradskih čelnika. Dodaje i da niška lokalna vlast ne može ni da održava ono što je urađeno u njegovom mandatu, a kao primer navodi Gabrovačku reku zaraslu u korov.

  (6) detaljnije
 • bane jovanović

  Jovanović: Javna garaža kod Doma zdravlja je nova globa za Nišlije

  Gradnja javne garaže umesto besplatnog parkinga kod Doma zdravlja, kako navodi odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović, predstavlja još jednu globu koja će se naplaćivati najosetljivijim grupama, deci, starijima i bolesnima. Dodaje i da Niš neće imati nikakve prihode od ove garaže, a daje Javnom komunalnom preduzeću “Parking servis” besplatno zemljište.

  (6) detaljnije
 • Bane Jovanović

  Bane Jovanović: Otgrnite se od Beograda i zakažite “aerodromsku” sednicu

  Zbog nesagledivih štetnih posledica koje bi Grad imao uvođenjem prinudne uprave, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović traži od šefova odborničkih grupa da se dogovore i zakažu sednicu Skupštine u zakonskom roku.

  (7) detaljnije