Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Branislav Tiodorović

 • Branislav-Tiodorovic.jpg

  Tiodorović: Epidemiološka situacija u Vranju nesigurna, nepovoljna u Bujanovcu i Preševu

  Dok je epidemiološka situacija u Vranju povoljnija nego što je bila, ali i dalje nesigurna, sada je ozbiljno na krajnjem jugu - u Bujanovcu i Preševu, ocena je epidemiologa Branislava Tiodorovića. On kaže da je situacija tamo nepovoljna zato što nema uvida u potpunosti o obolelom stanovništvu i da se često javljaju lekaru tek sa teškom kliničkom slikom. Nova mera štabova za vanredne situacije u te dve opštine je da se do daljeg zatvore pijace.

  (6) detaljnije
 • korona

  Tiodorović: Pravi pik u Nišu za pet, šest dana

  Iako se i dalje ne zna tačan broj obolelih od kovida u Nišu, niti kako se epidemiološka kriva pomera na dnevnom nivou, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da pravi pik treba očekivati za pet, šest dana kada će maksimalan broj zaraženih koronom biti i u celoj Srbiji.

  (37) detaljnije
 • tiodorović

  Tiodorović: Otkrivaćemo obolele celog juna, korona neće nestati tek tako

  Prognoze da će korona nestati u junu demantovali su podaci o dupliranom broju obolelih prethodnih dana, ali strogih mera više nema, dok se i mnogi građani više ne oslanjaju na savete epidemiologa. To bi moglo da utiče da se u nekim mestima stroga životna pravila vrate, kaže epidemilog Branislav Tiodorović, a objašnjava da će se novooboleli otkrivati celog juna i da građani moraju da shvate da ova bolest neće nestati tek tako.

  (17) detaljnije
 • dom Trbunje

  Radnici Doma u Trbunju negativni na virus, neki posle 2 nedelje otišli kući, ali opet u izolaciju

  Deo radnika Doma za ometene u razvoju u blačkom selu Trbunje, koji su se nakon dvonedeljne izolacije u ovoj ustanovi pre tri dana vratili svojim kućama, od sinoć su ponovo pod zabranom izlaska. Radnici tvrde da su ih iz policije pozvali i rekli da su do daljeg u izolaciji i da ne smeju da napuštaju svoje domove.

  detaljnije
 • korona

  33 obolelih u privatnom domu za stare u Novom Selu, i oni prebačeni u KC Niš

  Testovi su pokazali da je privatnom Domu za stare “Eskulap” u Novom Selu 30 korisnika i troje zaposlenih zaraženo koronavirusom, rekao je epidemiolog Branislav Tiodrović i svi će oni biti prebačeni u Klinički centar Niš. Zaraženih ima i u domovima u Blacu i Kulini i to će, kako je rekao Tiodorović, biti najveći problem za smeštaj, jer su to lica koja zahtevaju posebnu pažnju.

  (7) detaljnije
 • tiodorović

  Tiodorović: Niš ima više zaraženih koronom u privremenim bolnicama nego Beograd i Novi Sad zajedno

  Privremene bolnice u hali "Čair" i u hotelu Centroturist u Nišu su pune i tamo je smešteno oko 340 pacijenata sa lakšim simptomima virusa korona, kaže za Južne vesti epidemiolog Branislav Tiodorović i dodaje da i dom kod Medicinskog fakulteta uskoro neće imati slobodnih mesta za prijem zaraženih. Pojašnjava da to znači da Niš trenutno ima više kovid pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, nego Beograd i Novi Sad zajedno.

  (55) detaljnije
 • tiodorovic

  Tiodorović: U bolnici i dete od 3 godine, posle Uskrsa pad broja obolelih

  Uz napomenu da je neophodna gvozdena disciplina i da virus treba ozbiljno shvatiti, jer je u Nišu hospitalizovano zbog korona virusa i dete od 3 godine, epidemiolog Branislav Tiodorović je uneo i malo optimizma i očekivanje da će nakon Uskrsa i kraja aprila padati broj obolelih, kao i da posle toga treba očekivati i relaksiranje donetih mera. To je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se ukidanju vanrednog stanja nada do kraja aprila.

  (13) detaljnije
 • žena s maskom

  U poslednja dva dana u Nišu urađeno 216 testova na koronu, 21 pozitivan

  Obimnije testiranje građana na koronu počelo je u Nišu, pa epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je u poslednja dva dana analizirano 216 uzoraka, od čega je nešto više od 10 % pozitivnih. Informaciju koja se pojavila u javnosti, da je 1.000 testova pristiglih u Niš vraćeno za Beograd, ocenjuje kao potpunu neistinu i kaže da će se u Nišu i u narednim danima raditi oko 100 testova dnevno.

  (51) detaljnije
 • tiodorovic

  Tiodorović: Situacija u Nišu je teška, više od 300 građana pod nadzorom

  Epidemiološka slika Niša je ozbiljna, rekao je za RTS epidemiolog Bratislav Tiodorović i napomenuo da pored 40 obolelih, ima još 300 građana koji su sa njima bili u kontaktu i koji su pod nadzorom. Za sada su u Nišu zvanično potvrđena 2 smrtna slučaja od korone, a grad je drugo žarište u Srbiji i jedan za koji se, kako je rekla savetnica predsednika Srbije, razmatraju strože mere i zatvaranje.

  (24) detaljnije
 • bolnica

  U prokupačkoj bolnici dva pacijenta sa korona virusom

  Na infektivnoj klinici prokupačke bolnice “Dr Aleksa Savić” koja pored Prokuplja, pokriva i opštine Kuršumliju, Blace i Žitorađa, trenutno leže 2 pacijenta inficirana korona virusom, rekao je gostujući na TV Prva niški epidemiolog Branislav Tiodorović. Ovu informaciju u prokupačkoj Bolnici, ali i gradskom Štabu koji je formiran nakon uvođenja vanrednog stanja, niko nije demantovao ali i nije zvanično potvrdio.

  (3) detaljnije
 • tiodorovic

  Tiodorović: U Nišu 28 zaraženih od korona virusa, nema razloga za paniku

  U Nišu je trenutno kod 28 osoba potvrđen korona virus, od čega je 10 hospitalizovano, jedan više nego sinoć, a ukupno su proverene 54 osobe, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović za Televiziju Prva. Među 28 zaraženih je 9 zdravstvenih radnika, kaže Tiodorović, a dodaje da nema opravdanja i razloga za paniku jer je sve pod kontrolom.

  (11) detaljnije
 • klinicki centar

  Tiodorović potvrdio: Lekari i sestre među zaraženima korona virusom u Nišu

  Da je u Nišu trenutno kod 27 osoba potvrđen korona virus, a da su među njima lekari i sestre niškog Kliničkog centra, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović. Kaže da je jedna doktorka hospitalizovana, dok su 6 lekara i 2 sestre u kućnoj izolaciji, kao i da su zaposleni sa dve niške klinike na kojima rade zaraženi u samoizolaciji.

  (36) detaljnije
 • infektivna

  Tiodorović: Nema zaraženih koronom na jugu, ali to se može promeniti

  Na jugu Srbije nema zaraženih korona virusom, ali se situacija može promeniti i trebalo bi da očekujemo tako nešto u narednim danima, kaže epidemiolog i predsednik niškog Saveta za zdravlje Branislav Tiodorović. Kaže da je jedan južnjak testiran na ovaj virus i da je njegov nalaz negativan, a da 40 ljudi sa juga bilo pod nadzorom.

  (8) detaljnije
 • grip

  Epidemiolog Tiodorović: Jedan južnjak testiran na korona virus, 39 bilo pod nadzorom

  Jedna osoba sa juga Srbije zvanično je testirana na korona virus, ali je bila negativna, navodi epidemiolog i predsednik niškog Saveta za zdravlje Branislav Tiodorović. 39 građana juga Srbije bilo je pod nadzorom jer su boravili u rizičnim područjima, niko nije oboleo, a Tiodorović kaže da ni nikakvoj panici nema mesta.

  (9) detaljnije
 • migranti

  "Slučajevi malarije među migrantima zahtevaju oprez"

  Poslednjih meseci među hiljadama migranata, koji su sa Bliskog Istoka i afričkih zemalja na putu do Zapadne Evrope "balkanskom rutom" stigli u Srbiju, zabeleženo je 11 slučajeva malarije, rekao je na okruglom stolu u Nišu epidemiolog Branislav Tiodorović i istakao da "nema mesta panici".

  (1) detaljnije
 • decija klinika

  Bolnička epidemija malih boginja u Nišu

  Od morbila, odnosno malih boginja, obolelo je 11 osoba na dečijim klinikama u Nišu, od kojih je troje dece i osam zdravstvenih radnika, pa je tamo proglašena bolnička epidemija. U Nišavskom i Topličkom okrugu prijavljena 44 obolela. 

  (5) detaljnije
 • Branislav-Tiodorovic.jpg

  Moguće epidemije crevnih zaraznih bolesti

  Zbog crevnih zaraznih bolesti, koje su moguća posledica poplava, direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu Branislav Tiodorović poziva one koji osete grčeve, dobiju proliv i temperaturu da se jave lekaru.

  detaljnije
 • dom-zdravlja.jpg

  Gripa nema, vakcina na pretek

  Iako je u Institutu “Torlak” već izolovan virus gripa A(H1), niški stručnjaci tvrde da nema razloga za paniku, jer ovaj virus nema isti kapacitet kao kad je izazvao pandemiju.

  detaljnije