Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Branislav Tiodorović

  • dom zdravlja

    Tiodorović: "Ova nedelja je test za građane i njihovu odgovornost"

    Ova nedelja je test za građane koji već 7 meseci žive u najdužoj epidemiji do sada i od njihovog poštovanja mera zavisi hoće li trenutno "nesigurna situcija" biti bolja ili ne, upozorava epidemiolog Branislav Tiodorivić, član niškog Štaba za vanredne situacije i republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19. Dodaje da broj novoobolelih u Nišu poslednjih dana raste, ali da se broj bolničkih pacijenata u tom gradu ne povećava drastično.

    (14) detaljnije
  • Nišvil

    Tiodorović: Zalažem se da se, uz poštovanje svih mera, održe "Nišvil" i Filmski susreti

    Iako su po nalogu Štaba za vanredne situacije odložene sve avgustovske manifestacije u Nišu, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se zalaže za to da se, uz poštovanje svih mera, održe Nišvil i Filmski susreti. Smatra da je građanima to potrebno da bi izdržali epidemiju korone koja ulazi u šesti mesec, ali da to mora da razmatra i Krizni štab Vlade.

    (45) detaljnije
  • Aleksinac

    Smiruje se situacija sa koronom u Aleksincu, ali je i dalje nepovoljna

    Tokom prošle nedelje u Aleksincu je od 179 testiranih bilo 30 zaraženih koronom, a direktor Opšte bolnice Goran Vidić kaže da je primetan blagi pad broja novoobolelih i onih koji prvi put odlaze u kovid ambulantu. Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se situacija u ovoj opštini na jugu smiruje, ali da je i dalje nepovoljna, te da zato građani ne treba da se opuštaju.

    (1) detaljnije
  • klinički

    Epidemiolozi: U Nišu situacija bolja nego pre desetak dana, ali je zato mnogo važno da poštujemo mere

    Poslednjih desetak dana u Nišu je povoljnija epidemiološka situacija, jer je veći broj otpusta, nego prijema u Kliničkom centru, a manje je i prvih pregleda u kovid ambulantama, kažu epidemiolozi. Ipak, napominju da je sada još važnije da se pridržavamo svih mera, jer bi to omogućilo da do kraja avgusta bude samo sporadičnih slučajeva zaraženih koronom.

    (12) detaljnije
  • Branislav-Tiodorovic.jpg

    Tiodorović: Epidemiološka situacija u Vranju nesigurna, nepovoljna u Bujanovcu i Preševu

    Dok je epidemiološka situacija u Vranju povoljnija nego što je bila, ali i dalje nesigurna, sada je ozbiljno na krajnjem jugu - u Bujanovcu i Preševu, ocena je epidemiologa Branislava Tiodorovića. On kaže da je situacija tamo nepovoljna zato što nema uvida u potpunosti o obolelom stanovništvu i da se često javljaju lekaru tek sa teškom kliničkom slikom. Nova mera štabova za vanredne situacije u te dve opštine je da se do daljeg zatvore pijace.

    (6) detaljnije
  • korona

    Tiodorović: Pravi pik u Nišu za pet, šest dana

    Iako se i dalje ne zna tačan broj obolelih od kovida u Nišu, niti kako se epidemiološka kriva pomera na dnevnom nivou, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da pravi pik treba očekivati za pet, šest dana kada će maksimalan broj zaraženih koronom biti i u celoj Srbiji.

    (37) detaljnije
  • tiodorović

    Tiodorović: Otkrivaćemo obolele celog juna, korona neće nestati tek tako

    Prognoze da će korona nestati u junu demantovali su podaci o dupliranom broju obolelih prethodnih dana, ali strogih mera više nema, dok se i mnogi građani više ne oslanjaju na savete epidemiologa. To bi moglo da utiče da se u nekim mestima stroga životna pravila vrate, kaže epidemilog Branislav Tiodorović, a objašnjava da će se novooboleli otkrivati celog juna i da građani moraju da shvate da ova bolest neće nestati tek tako.

    (17) detaljnije
  • dom Trbunje

    Radnici Doma u Trbunju negativni na virus, neki posle 2 nedelje otišli kući, ali opet u izolaciju

    Deo radnika Doma za ometene u razvoju u blačkom selu Trbunje, koji su se nakon dvonedeljne izolacije u ovoj ustanovi pre tri dana vratili svojim kućama, od sinoć su ponovo pod zabranom izlaska. Radnici tvrde da su ih iz policije pozvali i rekli da su do daljeg u izolaciji i da ne smeju da napuštaju svoje domove.

    detaljnije
  • korona

    33 obolelih u privatnom domu za stare u Novom Selu, i oni prebačeni u KC Niš

    Testovi su pokazali da je privatnom Domu za stare “Eskulap” u Novom Selu 30 korisnika i troje zaposlenih zaraženo koronavirusom, rekao je epidemiolog Branislav Tiodrović i svi će oni biti prebačeni u Klinički centar Niš. Zaraženih ima i u domovima u Blacu i Kulini i to će, kako je rekao Tiodorović, biti najveći problem za smeštaj, jer su to lica koja zahtevaju posebnu pažnju.

    (7) detaljnije
  • tiodorović

    Tiodorović: Niš ima više zaraženih koronom u privremenim bolnicama nego Beograd i Novi Sad zajedno

    Privremene bolnice u hali "Čair" i u hotelu Centroturist u Nišu su pune i tamo je smešteno oko 340 pacijenata sa lakšim simptomima virusa korona, kaže za Južne vesti epidemiolog Branislav Tiodorović i dodaje da i dom kod Medicinskog fakulteta uskoro neće imati slobodnih mesta za prijem zaraženih. Pojašnjava da to znači da Niš trenutno ima više kovid pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, nego Beograd i Novi Sad zajedno.

    (55) detaljnije
  • tiodorovic

    Tiodorović: U bolnici i dete od 3 godine, posle Uskrsa pad broja obolelih

    Uz napomenu da je neophodna gvozdena disciplina i da virus treba ozbiljno shvatiti, jer je u Nišu hospitalizovano zbog korona virusa i dete od 3 godine, epidemiolog Branislav Tiodorović je uneo i malo optimizma i očekivanje da će nakon Uskrsa i kraja aprila padati broj obolelih, kao i da posle toga treba očekivati i relaksiranje donetih mera. To je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se ukidanju vanrednog stanja nada do kraja aprila.

    (13) detaljnije
  • žena s maskom

    U poslednja dva dana u Nišu urađeno 216 testova na koronu, 21 pozitivan

    Obimnije testiranje građana na koronu počelo je u Nišu, pa epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je u poslednja dva dana analizirano 216 uzoraka, od čega je nešto više od 10 % pozitivnih. Informaciju koja se pojavila u javnosti, da je 1.000 testova pristiglih u Niš vraćeno za Beograd, ocenjuje kao potpunu neistinu i kaže da će se u Nišu i u narednim danima raditi oko 100 testova dnevno.

    (51) detaljnije
  • tiodorovic

    Tiodorović: Situacija u Nišu je teška, više od 300 građana pod nadzorom

    Epidemiološka slika Niša je ozbiljna, rekao je za RTS epidemiolog Bratislav Tiodorović i napomenuo da pored 40 obolelih, ima još 300 građana koji su sa njima bili u kontaktu i koji su pod nadzorom. Za sada su u Nišu zvanično potvrđena 2 smrtna slučaja od korone, a grad je drugo žarište u Srbiji i jedan za koji se, kako je rekla savetnica predsednika Srbije, razmatraju strože mere i zatvaranje.

    (24) detaljnije
  • bolnica

    U prokupačkoj bolnici dva pacijenta sa korona virusom

    Na infektivnoj klinici prokupačke bolnice “Dr Aleksa Savić” koja pored Prokuplja, pokriva i opštine Kuršumliju, Blace i Žitorađa, trenutno leže 2 pacijenta inficirana korona virusom, rekao je gostujući na TV Prva niški epidemiolog Branislav Tiodorović. Ovu informaciju u prokupačkoj Bolnici, ali i gradskom Štabu koji je formiran nakon uvođenja vanrednog stanja, niko nije demantovao ali i nije zvanično potvrdio.

    (3) detaljnije
  • tiodorovic

    Tiodorović: U Nišu 28 zaraženih od korona virusa, nema razloga za paniku

    U Nišu je trenutno kod 28 osoba potvrđen korona virus, od čega je 10 hospitalizovano, jedan više nego sinoć, a ukupno su proverene 54 osobe, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović za Televiziju Prva. Među 28 zaraženih je 9 zdravstvenih radnika, kaže Tiodorović, a dodaje da nema opravdanja i razloga za paniku jer je sve pod kontrolom.

    (11) detaljnije
  • klinicki centar

    Tiodorović potvrdio: Lekari i sestre među zaraženima korona virusom u Nišu

    Da je u Nišu trenutno kod 27 osoba potvrđen korona virus, a da su među njima lekari i sestre niškog Kliničkog centra, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović. Kaže da je jedna doktorka hospitalizovana, dok su 6 lekara i 2 sestre u kućnoj izolaciji, kao i da su zaposleni sa dve niške klinike na kojima rade zaraženi u samoizolaciji.

    (36) detaljnije
  • infektivna

    Tiodorović: Nema zaraženih koronom na jugu, ali to se može promeniti

    Na jugu Srbije nema zaraženih korona virusom, ali se situacija može promeniti i trebalo bi da očekujemo tako nešto u narednim danima, kaže epidemiolog i predsednik niškog Saveta za zdravlje Branislav Tiodorović. Kaže da je jedan južnjak testiran na ovaj virus i da je njegov nalaz negativan, a da 40 ljudi sa juga bilo pod nadzorom.

    (8) detaljnije
  • grip

    Epidemiolog Tiodorović: Jedan južnjak testiran na korona virus, 39 bilo pod nadzorom

    Jedna osoba sa juga Srbije zvanično je testirana na korona virus, ali je bila negativna, navodi epidemiolog i predsednik niškog Saveta za zdravlje Branislav Tiodorović. 39 građana juga Srbije bilo je pod nadzorom jer su boravili u rizičnim područjima, niko nije oboleo, a Tiodorović kaže da ni nikakvoj panici nema mesta.

    (9) detaljnije
  • migranti

    "Slučajevi malarije među migrantima zahtevaju oprez"

    Poslednjih meseci među hiljadama migranata, koji su sa Bliskog Istoka i afričkih zemalja na putu do Zapadne Evrope "balkanskom rutom" stigli u Srbiju, zabeleženo je 11 slučajeva malarije, rekao je na okruglom stolu u Nišu epidemiolog Branislav Tiodorović i istakao da "nema mesta panici".

    (1) detaljnije
  • decija klinika

    Bolnička epidemija malih boginja u Nišu

    Od morbila, odnosno malih boginja, obolelo je 11 osoba na dečijim klinikama u Nišu, od kojih je troje dece i osam zdravstvenih radnika, pa je tamo proglašena bolnička epidemija. U Nišavskom i Topličkom okrugu prijavljena 44 obolela. 

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: