Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Branislav Tiodorović

 • slava

  Sezona slava na jugu tokom korone – bez pojedinih običaja i sa distancom

  Miris tamjana i slavskog kolača u domaćinstvima nekih porodica sa juga se već osetio, ali u drugačijim uslovima zbog virusa, sa manje gostiju i distancom, ali i bez uobičajenog srpskog pozdrava. Domaćini i domaćice uveliko pripremaju slavsku trpezu, a pojedine kućne običaje planiraju da stave po strani, dok sveštenik poručuje da su običaji vezani samo za crkvu, pa se nada da virus na njih neće uticati.

  (5) detaljnije
 • cair

  Tiodorović: Hala "Čair" naredne nedelje ponovo spremna za kovid pacijente

  Naredne nedelje hala „Čair“ trebalo bi da ponovo bude preuređena u privremenu kovid bolnicu koja će biti namenjena pacijentima sa lakšom kliničkom slikom bolesti, najavljuje epidemiolog Branislav Tiodorović, član republičkog i gradskog kriznog štaba.

  (19) detaljnije
 • jura11-nis-protest-korona-foto-vkeser

  Svaka druga kovid pozitivna osoba u Nišu radi u "Juri", jedinom niškom žarištu

  Od 1. septembra do 29. oktobra pozitivan test na kovid stigao je za 169 radnika Jure, što čini 56.2 odsto svih novoobolelih u Nišu u prethodna dva meseca. Situacija nije dobra, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović, koji je pre tri nedelje sa Gradskim štabom tražio da republička inspekcija proveri poštovanje mera u toj kompaniji. Ministarstvo rada nije utvrdilo veće nepravilnosti, ali radnici jesu.

  (35) detaljnije
 • Gradonačelnica bez maske

  Gradonačelnica Niša bez maske, epidemiolog kaže da je to po propisima dok se situacija ne pogorša

  Zbog rasta broja zaraženih koronom opet učestali apeli građanima da poštuju epidemiološke mere, pre svega da nose masku i drže distancu. Brojni su komentari na to što oni koji apeluju mere ne poštuju, a na mrežama slike gradonačelnice Niša koja je sa saradnicima obilazila Staro groblje, bez maske i distance. Epidemiolog Tiodorović kaže da maska za sada nije obavezna na otvorenom, a slike pokazuju da je gradonačelnica bez nje bila i u zatvorenom - sednici Štaba koji donosi mere.

  (44) detaljnije
 • dom zdravlja

  Tiodorović: "Ova nedelja je test za građane i njihovu odgovornost"

  Ova nedelja je test za građane koji već 7 meseci žive u najdužoj epidemiji do sada i od njihovog poštovanja mera zavisi hoće li trenutno "nesigurna situcija" biti bolja ili ne, upozorava epidemiolog Branislav Tiodorivić, član niškog Štaba za vanredne situacije i republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19. Dodaje da broj novoobolelih u Nišu poslednjih dana raste, ali da se broj bolničkih pacijenata u tom gradu ne povećava drastično.

  (14) detaljnije
 • Nišvil

  Tiodorović: Zalažem se da se, uz poštovanje svih mera, održe "Nišvil" i Filmski susreti

  Iako su po nalogu Štaba za vanredne situacije odložene sve avgustovske manifestacije u Nišu, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se zalaže za to da se, uz poštovanje svih mera, održe Nišvil i Filmski susreti. Smatra da je građanima to potrebno da bi izdržali epidemiju korone koja ulazi u šesti mesec, ali da to mora da razmatra i Krizni štab Vlade.

  (45) detaljnije
 • Aleksinac

  Smiruje se situacija sa koronom u Aleksincu, ali je i dalje nepovoljna

  Tokom prošle nedelje u Aleksincu je od 179 testiranih bilo 30 zaraženih koronom, a direktor Opšte bolnice Goran Vidić kaže da je primetan blagi pad broja novoobolelih i onih koji prvi put odlaze u kovid ambulantu. Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se situacija u ovoj opštini na jugu smiruje, ali da je i dalje nepovoljna, te da zato građani ne treba da se opuštaju.

  (1) detaljnije
 • klinički

  Epidemiolozi: U Nišu situacija bolja nego pre desetak dana, ali je zato mnogo važno da poštujemo mere

  Poslednjih desetak dana u Nišu je povoljnija epidemiološka situacija, jer je veći broj otpusta, nego prijema u Kliničkom centru, a manje je i prvih pregleda u kovid ambulantama, kažu epidemiolozi. Ipak, napominju da je sada još važnije da se pridržavamo svih mera, jer bi to omogućilo da do kraja avgusta bude samo sporadičnih slučajeva zaraženih koronom.

  (12) detaljnije
 • Branislav-Tiodorovic.jpg

  Tiodorović: Epidemiološka situacija u Vranju nesigurna, nepovoljna u Bujanovcu i Preševu

  Dok je epidemiološka situacija u Vranju povoljnija nego što je bila, ali i dalje nesigurna, sada je ozbiljno na krajnjem jugu - u Bujanovcu i Preševu, ocena je epidemiologa Branislava Tiodorovića. On kaže da je situacija tamo nepovoljna zato što nema uvida u potpunosti o obolelom stanovništvu i da se često javljaju lekaru tek sa teškom kliničkom slikom. Nova mera štabova za vanredne situacije u te dve opštine je da se do daljeg zatvore pijace.

  (6) detaljnije
 • korona

  Tiodorović: Pravi pik u Nišu za pet, šest dana

  Iako se i dalje ne zna tačan broj obolelih od kovida u Nišu, niti kako se epidemiološka kriva pomera na dnevnom nivou, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da pravi pik treba očekivati za pet, šest dana kada će maksimalan broj zaraženih koronom biti i u celoj Srbiji.

  (37) detaljnije
 • tiodorović

  Tiodorović: Otkrivaćemo obolele celog juna, korona neće nestati tek tako

  Prognoze da će korona nestati u junu demantovali su podaci o dupliranom broju obolelih prethodnih dana, ali strogih mera više nema, dok se i mnogi građani više ne oslanjaju na savete epidemiologa. To bi moglo da utiče da se u nekim mestima stroga životna pravila vrate, kaže epidemilog Branislav Tiodorović, a objašnjava da će se novooboleli otkrivati celog juna i da građani moraju da shvate da ova bolest neće nestati tek tako.

  (17) detaljnije
 • dom Trbunje

  Radnici Doma u Trbunju negativni na virus, neki posle 2 nedelje otišli kući, ali opet u izolaciju

  Deo radnika Doma za ometene u razvoju u blačkom selu Trbunje, koji su se nakon dvonedeljne izolacije u ovoj ustanovi pre tri dana vratili svojim kućama, od sinoć su ponovo pod zabranom izlaska. Radnici tvrde da su ih iz policije pozvali i rekli da su do daljeg u izolaciji i da ne smeju da napuštaju svoje domove.

  detaljnije
 • korona

  33 obolelih u privatnom domu za stare u Novom Selu, i oni prebačeni u KC Niš

  Testovi su pokazali da je privatnom Domu za stare “Eskulap” u Novom Selu 30 korisnika i troje zaposlenih zaraženo koronavirusom, rekao je epidemiolog Branislav Tiodrović i svi će oni biti prebačeni u Klinički centar Niš. Zaraženih ima i u domovima u Blacu i Kulini i to će, kako je rekao Tiodorović, biti najveći problem za smeštaj, jer su to lica koja zahtevaju posebnu pažnju.

  (7) detaljnije
 • tiodorović

  Tiodorović: Niš ima više zaraženih koronom u privremenim bolnicama nego Beograd i Novi Sad zajedno

  Privremene bolnice u hali "Čair" i u hotelu Centroturist u Nišu su pune i tamo je smešteno oko 340 pacijenata sa lakšim simptomima virusa korona, kaže za Južne vesti epidemiolog Branislav Tiodorović i dodaje da i dom kod Medicinskog fakulteta uskoro neće imati slobodnih mesta za prijem zaraženih. Pojašnjava da to znači da Niš trenutno ima više kovid pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, nego Beograd i Novi Sad zajedno.

  (55) detaljnije
 • tiodorovic

  Tiodorović: U bolnici i dete od 3 godine, posle Uskrsa pad broja obolelih

  Uz napomenu da je neophodna gvozdena disciplina i da virus treba ozbiljno shvatiti, jer je u Nišu hospitalizovano zbog korona virusa i dete od 3 godine, epidemiolog Branislav Tiodorović je uneo i malo optimizma i očekivanje da će nakon Uskrsa i kraja aprila padati broj obolelih, kao i da posle toga treba očekivati i relaksiranje donetih mera. To je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se ukidanju vanrednog stanja nada do kraja aprila.

  (13) detaljnije
 • žena s maskom

  U poslednja dva dana u Nišu urađeno 216 testova na koronu, 21 pozitivan

  Obimnije testiranje građana na koronu počelo je u Nišu, pa epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je u poslednja dva dana analizirano 216 uzoraka, od čega je nešto više od 10 % pozitivnih. Informaciju koja se pojavila u javnosti, da je 1.000 testova pristiglih u Niš vraćeno za Beograd, ocenjuje kao potpunu neistinu i kaže da će se u Nišu i u narednim danima raditi oko 100 testova dnevno.

  (51) detaljnije
 • tiodorovic

  Tiodorović: Situacija u Nišu je teška, više od 300 građana pod nadzorom

  Epidemiološka slika Niša je ozbiljna, rekao je za RTS epidemiolog Bratislav Tiodorović i napomenuo da pored 40 obolelih, ima još 300 građana koji su sa njima bili u kontaktu i koji su pod nadzorom. Za sada su u Nišu zvanično potvrđena 2 smrtna slučaja od korone, a grad je drugo žarište u Srbiji i jedan za koji se, kako je rekla savetnica predsednika Srbije, razmatraju strože mere i zatvaranje.

  (24) detaljnije
 • bolnica

  U prokupačkoj bolnici dva pacijenta sa korona virusom

  Na infektivnoj klinici prokupačke bolnice “Dr Aleksa Savić” koja pored Prokuplja, pokriva i opštine Kuršumliju, Blace i Žitorađa, trenutno leže 2 pacijenta inficirana korona virusom, rekao je gostujući na TV Prva niški epidemiolog Branislav Tiodorović. Ovu informaciju u prokupačkoj Bolnici, ali i gradskom Štabu koji je formiran nakon uvođenja vanrednog stanja, niko nije demantovao ali i nije zvanično potvrdio.

  (3) detaljnije
 • tiodorovic

  Tiodorović: U Nišu 28 zaraženih od korona virusa, nema razloga za paniku

  U Nišu je trenutno kod 28 osoba potvrđen korona virus, od čega je 10 hospitalizovano, jedan više nego sinoć, a ukupno su proverene 54 osobe, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović za Televiziju Prva. Među 28 zaraženih je 9 zdravstvenih radnika, kaže Tiodorović, a dodaje da nema opravdanja i razloga za paniku jer je sve pod kontrolom.

  (11) detaljnije
 • klinicki centar

  Tiodorović potvrdio: Lekari i sestre među zaraženima korona virusom u Nišu

  Da je u Nišu trenutno kod 27 osoba potvrđen korona virus, a da su među njima lekari i sestre niškog Kliničkog centra, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović. Kaže da je jedna doktorka hospitalizovana, dok su 6 lekara i 2 sestre u kućnoj izolaciji, kao i da su zaposleni sa dve niške klinike na kojima rade zaraženi u samoizolaciji.

  (36) detaljnije