Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Brzi Brod

 • 800x600-ele-Kula

  Najavljenim spajanjem možda se ugase niške škole "Vuk Karadžić" i "Dr Zoran Đinđić"

  Da se ugasi niška OŠ “Dr Zoran Đinđić” i pripoji “Ćele kuli”, “Vuk Karadžić” školi “Ivo Andrić”, a OŠ “Karađorđe” iz Gornjeg Matejevca postane istureno odeljenje “Čegra” - neki su od predloga radne verzije plana mreže osnovnih škola koji su predstavljeni direktorima. I dok pojedini direktori škola smatraju da su ova rešenja neadekvatna, iz Sekretarijata za obrazovanje ističu da je ovo tek nacrt i da će biti još izmena.

  (46) detaljnije
 • Šah

  U kafani u Brzom Brodu humanitarni šahovski turnir za osnovce

  Svoje umeće u šahu učenici osnovnih škola imaće prilike da prikažu na turniru koji će se u nedelju, 20. januara održati u kafani "Žmara", u niškom naselju Brzi Brod. Sem što će imati prilike da se nadmeću i osvoje pehar i medalju, takmičari će putem dobrovoljne upisnine biti i humani.

  detaljnije
 • vrtic-brzibrod-dec2019-foto-gomedijana

  Vrtić u Brzom Brodu počeo da se gradi

  Ukoliko se ispune najave gradskih čelnika, niško naselje Brzi Brod od naredne godine imaće novi vrtić. Radovi na rekonstrukciji prizemlja i dogradnji stare zgrade stare zgrade OŠ “Dr Zoran Đinđić” počeli su, a prema najavama iz Predškolske ustanove “Pčelica” ovo obdanište moći će da primi od 120 do 150 mališana.

  detaljnije
 • vrtic

  Uskoro počinje gradnja vrtića u Brzom Brodu

  Niško naselje Brzi Brod će, ako sve protekne kako treba, od naredne godine imati novi vrtić u kome će moći da boravi do 100 mališana. Obdanište će biti u staroj zgradi OŠ “Dr Zoran Đinđić” koja će se rekonstruisati i dobiti još jedan sprat, najavljuje gradski sekretar za investicije Vanča Dimitrov.

  (2) detaljnije
 • policija

  Bačena bomba na kuću u Brzom Brodu

  Vlasnik kuće u niškom naselju Brzi Brod je noćas nešto posle 2 sata policiji prijavio da je na njegov dom bačena bomba. Iz policije, koja je obavila uviđaj, kažu da niko nije povređen u eksploziji.

  (3) detaljnije
 • put niska banja

  Ista dokumentacija po drugi put zaustavila radove na Bulevaru cara Konstantina

  Kao i pre pola godine, znakovi za radove na putu su tu, ali nema ni radnika ni mašina na Bulevaru cara Konstantina kod niškog naselja Brzi Brod. Uređenje puta, koje je otpočelo još oktobra 2017. godine, zastalo je jer ponovo fali projektno-tehnička dokumentacija, makar tako kažu u "Putevima Srbije". Ipak, većnik Miloš Milošević tvrdi da je sva dokumentacija poslata, te da Grad Niš nikome ne duguje nijedan papir.

  (7) detaljnije
 • Dron

  Počinje festival dronova u Brzom Brodu

  Tokom ovog vikenda građani će imati priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama, njihovom primenom i mogućnostima, na prvom "Medijana festivalu dronova" koji se održava na sportskim terenima u Brzom Brodu. Organizatori najavljuju i međunarodno takmičenje sa 20 ekipa iz regiona.

  (1) detaljnije
 • Teren Brzi Brod

  Brzobrođani će mali fudbal ubuduće igrati na veštačkoj travi

  Novi poduhvat Udruženja "Prijatelji Brzog Broda" je veštačka trava na terenu za mali fudbal, a kako su najavili iz Gradske opštine Medijana, sledeće što će se finansirati iz opštinskog budžeta za uređenje ovog naselja su venjak, pešačke staze, prskalice i teren za basket.

  (4) detaljnije
 • Dron

  Prvi niški festival dronova

  Svi oni koji bi da pokažu svoju veštinu upravljanja dronom i oni koji bi tek da nauče kako se njima rukuje, kako kažu u Opštini Medijana, moći će da se prijave na prvi “Medijana festival dronova”, koji će se održati 16. i 17. juna na sportskom terenu u Brzom Brodu.

  (1) detaljnije
 • Poplavljena-škola;-foto:-Opština-Medijana

  Poplavljena škola u Brzom Brodu

  Podzemne vode poplavile su suteren Osnovne škole “Zoran Đinđić” u niškom naselju Brzi Brod, a kako kaže direktorka Nataša Koderman problem je što od kad je škola izgrađena nije urađena drenaža, pa su poplave česte. Sada je problem to što zbog povećanog nivoa Nišave ima više vode koja prodire kroz zidove.

  (4) detaljnije
 • Zgrada policije i pošte Brzi Brod

  Uskoro bi trebalo da počne adaptacija zgrade za ambulantu u Brzom Brodu

  Po zahtevu stanovnika Brzog Broda, ambulanta Doma zdravlja koja se nalazi u ovom naselju, trebalo bi da dobije nove prostorije. Još u oktobru 2016. godine, iz gradskog budžeta opredeljene su pare, ali nadogradnja zgrade u centru Brzog Broda mogla bi da počne tek na proleće.

  detaljnije
 • Radovi Bulevar cara Konstantina

  Radovi na Bulevaru cara Konstantina gotovi tokom leta, radi se i kružni tok

  Više puta pomeran, završetak radova na Bulevaru cara Konstantina, kako je rekla ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, sada je zakazan za avgust ove godine. Plan je, kako je rekla ministarka, da se, sem rekonstrukcije puta kod niškog naselja Brzi Brod i atmosferske kanalizacije, zbog koje radovi i kasne, završi i trotoar, biciklistička staza, kao i kružni tok.

  (6) detaljnije
 • zatvren put Brzi Brod

  Drobnjak: Radovi na Bulevaru cara Konstantina počinju sutra

  Projekt, koji nije bio završen na vreme, kako je objasnio vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, uslovio je zastoj radova na dve trake puta na Bulevaru cara Konstantina, ali sada je to rešeno i radovi će sutra biti nastavljeni. Reč je o delu puta od početka Brzog Broda ka naselju Nikola Tesla, koje su već mesecima zatvorene, zbog navodnih radova na putu.

  (8) detaljnije
 • zatvren put Brzi Brod

  DS: Zatvoreni put kod Brzog Broda nebezbedan za građane

  Sem što otežava kretanje, zatvoreni put kod Brzog Broda ugrožava i bezbednost građana, zbog neadektvatne signalizacije, poručio je Opštinski odbor Demokratske stranke u Medijani i pozvao gradsko i opštinsko rukovodstvo da što pre reaguju. Više od dva meseca dve trake puta zatvorene su za saobraćaj, zbog navodnih radova, ali radnika tamo nema.

  (2) detaljnije
 • radovi

  Grad Niš čeka "Puteve Srbije", "Putevi Srbije" čekaju Grad, a bulevar zatvoren

  Iako su već nedeljama dve trake puta na Bulevaru cara Konstantina kod Brzog Broda zatvorene za saobraćaj, navodno zbog radova na putu, na tom mestu radnika već danima nema. I dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da je sve u nadležnosti "Putevi Srbije", te da se svakog dana očekuju da se radovi nastave, u ovom preduzeću tvrde da čekaju da Grad izmeni projektno-tehničku dokumentaciju.

  (7) detaljnije
 • debata

  Debata JV: Aktivniji građani i bolja administracija za lepši i bolji Niš

  Organizovanje građana, njihova veća aktivnost usmerena ka lokalnoj samoupravi, ali bolji rad nadležnih jedini je način da Niš stane rame uz rame sa evropskim gradovima, zaključak je arhitekte Ivana Redija, aktiviste Ivana Cvetanovića i Srđana Nonića iz sportskog kluba “Oxygen” u debati Južnih vesti.

  (4) detaljnije
 • mace

  Mučio mače, pa pretio pištoljem u Brzom brodu

  Zbog sumnje da je dvojici komšija pretio pištoljem, kako kažu u Policijskoj upravi Niš, protiv 65-godišnjaka iz Brzog broda podneta je krivična prijava. Kako nezvanično saznajemo, radi se o čoveku koji je u sukob sa komšijama došao, jer su pokušavali da spasu mače koje je on mučio.

  (4) detaljnije
 • Bager

  Najavljena izgradnja nove ambulante u Brzom Brodu

  Zdravstvena stanica u niškom naselju Brzi Brod bi trebalo da bude izgrađena sledeće godine, a stanovnici dobijaju novu ambulantu zahvaljujući inicijativi koju su pokrenuli. 

  (4) detaljnije
 • naslovna

  Komarci, žabe i zmije prete, a rešenja nema

  Stanovnicima Ulice Vladimira Milića u niškom naselju Brzi Brod topli dani ne donose osmeh, već probleme jer je kanal kroz koji otiče Suvodolski potok zapušen, a u vodi koja je ustajala, na samo nekoliko metara od kuća, žive komarci, žabe i zmije.

  (3) detaljnije
 • saobracajna-nezgoda.jpg

  Manja saobraćajna nezgoda zaustavila saobraćaj

  Dva automobila sudarila su se danas u blizini naselja Brzi Brod, a kamion koji je bio iza njih na putu nije mogao da ih zaobiđe, pa je napravio zastoj. Nije bilo povređenih.  

  detaljnije