Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

  • Đerlek vs Cvetanović

    Za razvoj ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu 17 miliona dinara

    Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek danas je u Leskovcu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem potpisao ugovor za razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva vredan 17 miliona dinara. Na konkurs će moći da se prijave sve preduzetnice do 35 godina iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a najveći iznos koji će moći da dobiju je 300.000 dinara.

    (9) detaljnije
  • Centar za razvoj Jabalničkog i Pčinjskog okruga

    Novi mandat direktorki Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

    Dragana Belenzada će i u narednom mandatu od četiri godine rukovoditi Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, pošto su članovi Skupštine jednoglasno usvojili taj predlog. Kako je obrazložio predsednik Komisije za raspisivanje i sprovođenje konkursa i predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović, Belenzada je bila jedini kandidat i ispunila je sve propisane uslove.

    detaljnije
  • Turistički voz "Roštiljko" opet u Leskovcu

    Posle 13 godina u Leskovac se vratio voz "Roštiljko" koji će pre svega koristiti deca, ali i turisti za razgledanje grada tokom letnjih meseci. U realizaciji ovog projekta učestvovali su Turistička organizacija Leskovca, kao i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog koji je izradio projekat, za šta je u okviru prekogranične saradnje sa Bugarskom izdvojeno 52.000 evra.

    (3) detaljnije
  • potpisivanje ugovora

    Posao za mlade u Medveđi na razvoju preduzetništva

    Dvanaestoro mladih Medveđana dobiće posao na uspostavljanju Kancelarije za preduzetništvo u ovoj opštini, koja će raditi na razvoju preduzetničkog duha kod građana i podsticati otvaranje preduzetničkih radnji.

    detaljnije
  • vozic rostiljko

    Vozić "Roštiljko" se vraća na ulice Leskovca

    Vozić sa 3 vagona iz koga su posetioci Leskovca u toku "Roštiljijade" mogli da obiđu grad, nakon 17 godina pauze, vratiće se na ulice. Prema najavama gradonačelnika Gorana Cvetanovića, novi vozić "Roštiljko" biće nabavljen u sklopu projekta koji Leskovac radi sa bugarskim gradom Elin Pelin preko IPA programa.

    detaljnije
  • Goran Cvetanovic sns leskovac foto Aleksandar Kostic

    Gradonačelniku Leskovca još jedna funkcija

    Prvi čovek Leskovca i lider naprednjaka u tom gradu Goran Cvetanović izabran je i za predsednika Skupštine osnivača preduzeća "Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga", gde zapravo nasleđuje gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: