Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Centar za socijalni rad Leskovac

  • osnovna skola vasa pelagic leskovac

    U leskovačkoj školi vršnjaci pretukli učenika, incident prijavljen policiji

    Učenika petog razreda leskovačke OŠ “Vasa Pelagić” pretukli su u petak u školi drugi đaci i njegova majka prijavila je slučaj policiji. Direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović kaže da je obavešten, ali da to treba da se rešava na nivou škole, jer nije reč o deci bez roditeljskog staranja. Iz škole tvrde da se incident desio nakon časa, a ne tokom nastave i da će preduzeti mere iz svoje nadležnosti.

    (2) detaljnije
  • 20220713_142701

    Leskovčanin osuđen za nasilje u porodici dobio od Grada novac za borbu protiv nasilja u porodici

    U Leskovcu je prošle nedelje otvorena SOS kancelarija za pomoć žrtvama porodičnog nasilja, a tom kancelarijom, koja je od lokalne samouprave dobila 250.000 dinara rukovodiće Miodrag Stanković, koji je i sam u leskovačkom Osnovnom sudu dva puta osuđivan za nasilje u porodici. Iz Centra za socijalni rad ogradili su se od ove kancelarije, uz tvrdnju da to udruženje nema licencu za rad sa žrtvama nasilja. Iz Odeljenja za društvene delatnosti najavljuju proveru nepravilnosti.

    (3) detaljnije
  • Prihvatilište Vranje

    Prihvatilište u Vranju prima beskućnike iz Pčinjskog okruga, oni iz Leskovca zimi idu u Aleksinac

    Ljudi bez krova nad glavom u Pčinjskom okrugu tokom ledenih dana mogu se ugrejati u prihvatilištu Centra za razvoj lokalnih usluga socijalna zaštite u Vranju i u njemu trenutno boravi tridesetak osoba. Leskovački Centar za socijalni rad ove zime nije primio nijedan zahtev za smeštajem, a ukoliko bude prijava ljudi, pošto u ovom gradu nema prihvatilišta za beskućnike, oni će biti smešteni će u Ustanovu za odrasle i starije ili u Dom za smeštaj odraslih lica u Aleksincu.

    detaljnije
  • centar za socijalni rad leskovac

    Uhapšena žena iz Leskovca sa snimka na kome se vidi kako tuče decu, slučaj prijavio otac

    Snimak na kome se vidi kako žena tuče svoju decu pojavio se na društvenim mrežama i pojedinim medijama i uznemirio mnoge, a kako su kažu iz policije ona je uhapšena još pre više od nedelju dana, kada je njima i podneta prijava iz Centra za socijalni rad. Slučaj je Centru za socijalni rad u Leskovcu prijavio otac dece, a iz te ustanove kažu da su odmah obavestili nadležne organe i da su deca sada sa ocem.

    (2) detaljnije
  • Knjige

    Jednokratna pomoć učenicima iz socijalno ugroženih porodica u Leskovcu za nabavku udžbenika

    Svi učenici osnovnih i srednjih škola iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Leskovca dobiće jednokratnu pomoć od 6.000 dinara za nabavku udžbenika, predlog je koji su usvojili leskovački većnici. Kako je saopšteno, iz gradske kase za tu namenu biće izdvojeno ukupno 3 miliona dinara.

    detaljnije
  • centar za socijalni rad leskovac

    Revizori utvrdili brojne propuste u radu Centra za socijalni rad u Leskovcu

    Leskovački Centar za socijalni rad u toku 2019. godine donosio je rešenja o pravu na jednokratnu pomoć na osnovu loše dokumentacije, a kako je utvrdila Državna recizorska institucija, iste godine pogrešno su sprovedene i javne nabavke, pa su imali 420.000 dinara veće rashode u odnosu na potrebne.

    (3) detaljnije
  • centar za socijalni leskovac

    Ministarstvo: Utvrđuje se pojedinačna odgovornost zaposlenih zbog tragedije u Leskovcu

    Nakon zaključka Zaštitnika građana da su brojni propusti institucija doveli do tragedije u Leskovcu, reagovalo je saopštenjem i Ministarstvo za socijalni rad u kome navode da se ispituje odgovornost radnika koji su postupali u zaštiti dece i porodice. Za neke preporuke Ombudsmana kažu da nisu u njihovoj nadležnosti, a krituju ga što i u ovom postupku daje kratke i nerealne rokove.

    (1) detaljnije
  • centar za socijalni rad leskovac

    Ombudsman: Brojni propusti institucija doveli do četvorostrukog ubistva u Leskovcu

    Da i pored saznanja koja su imali, nadležne institucije nisu preduzele ništa da se izbegne tragedija iz Leskovcu iz maja ove godine u kojoj su ubijene 4 osobe, utvrdio je republički Zaštitnik građana koji je na svoju inicijativu pokrenuo postupak kontrole. Obdusman je utvrdio brojne propuste u radu centara za socijalni rad u Bojniku i Leskovcu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u procesu zaštite od nasilja i zlostavljanja dece iz te porodice, koja je bila na evidenciji ovih centara.

    (1) detaljnije
  • Policija FOTO Aleksandar Kostić

    U Vlasotincu policija pronašla dva deteta iz inostranstva, Jurić kaže da ih je žena krila nekoliko meseci

    Da su po prijavi vlasotinačkog Centra za socijalni rad pronašli dvoje maloletne dece iz inostranstva čiji boravak nije prijavljen, kažu u policiji, iz koje dodaju da su deca smeštena u hraniteljsku porodicu, dok je protiv 51-godišnje žene, u čijoj kući su deca pronađena, podneta prekršajna prijava. Predsednik Fondacije "Tijana Jurić" koja se bavi poboljšanjem bezbednosti dece Igor Jurić, objavio je na Fejsbuku da su deca u kući bila sakrivena nekoliko meseci i traži odgovore od nadležnih.

    (5) detaljnije
  • centar za socijalni rad leskovac

    Korona ušla u Centar za socijalni rad i Gerontološki centar u Leskovcu

    Da su koronom zaraženi radnici Centra za socijalni rad u Leskovcu, saopštavaju iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Direktor ove ustanove Predrag Momčilović kaže da je na virus pozitivan jedino on, dok je u izolaciju poslato četvoro zaposlenih koji su sa njim bili u bliskom kontaktu. Zbog sumnje na virus korona hospitalizovana su 4 štićenika Gerontološkog centra, a kako kažu u Bolnici, njihovo stanje je stabilno.

    (3) detaljnije
  • centar za socijalni rad leskovac

    Centar za socijalni rad Leskovac: Nije bilo prijava nasilja u nastradaloj porodici

    Da nije bilo prijava nasilja u porodici u Leskovcu, čija je 4 člana sekirom ubio 20-godišnjak, kažu u Centru za socijalni rad u Leskovcu. Porodica je bila korisnik socijalne pomoći, ali zvaničnih prijava o problemima nema.

    detaljnije
  • policija

    Ombudsman kontroliše nadležne zbog tragedije u Leskovcu

    Kako bi ustanovio da li je bilo propusta u radu nadležnih institucija u Leskovcu i Bojniku, kao što su centri za socijalni rad i policija, te da li su ti oni bili upoznati sa situacijom u porodici koja je dovela do tragedije u kojoj su ubijene 4 osobe, republički Zaštitnik građana je na svoju inicijativu pokrenuo postupak kontrole.

    detaljnije
  • centar za socijalni rad leskovac

    Neizvestan datum kada Leskovac dobija prihvatilište za žrtve trgovine ljudima

    Nakon što je početkom 2019. godine najavljeno otvaranje prihvatilišta za žrtve trgovine ljudima u Leskovcu, prošle nedelje je Grad potpisao sporazum sa Centrom za zaštitu trgovine ljudima, ali je još nepoznato kada će ovakva ustanova biti otvorena.

    detaljnije
  • centar za socijalni rad leskovac

    Leskovački Centar za socijalni rad pristupačniji osobama sa invaliditetom

    Osobe sa invaliditetom od sada će poslove u leskovačkom Centru za socijalni rad moći da završavaju i lično jer je postavljena pokretna rampa, kao i lift. Zgrada ove ustanove je rekonstruisana, za šta je utrošeno 44 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • centar za socijalni rad Leskovac

    Počela rekonstrukcija leskovačkog Centra za socijalni rad

    Novu fasadu i izolaciju, elektro i vodovodne instalacije, kao i pokretne rampe za invalide i novu računarsku opremu dobiće Centar za socijalni rad u Leskovcu. Rekonstrukcija zgrade počela je 1. februara, a koštaće oko 44 miliona dinara. Radovi bi trebalo da budu završeni do juna 2019.

    detaljnije
  • centar za socijalni rad Leskovac

    Leskovac dobija prihvatilište za žrtve trgovine ljudima

    Iako nije rekao kada će tačno biti otvoreno, niti koliko će novca biti uloženo, direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović, najavio je da će ovaj grad dobiti prihvatilište za žrtve trgovine ljudima. Ovakva ustanova, koja radi pri Centru, u Srbiji postoji samo u Novom Sadu.

    (1) detaljnije
  • fotelja

    Novi-stari direktori leskovačkih preduzeća i ustanova

    Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Pijaca" Ivan Milovac, nakon sprovedenog konkursa, izabran je za direktora. Četvorogodišnji mandat odbornici su potvrdili i Predragu Momčiloviću, koji će ubuduće voditi Centar za socijalni rad. Vršioca dužnosti dobilo je Javno-komunalno preduzeće "Toplana" jer je dosadašnji direktor Jovica Đorđević otišao u penziju, a odbornici su za novog rukovodioca izglasali Miloša Mićića.

    detaljnije
  • centar za socijalni rad Leskovac

    Centar za socijalni rad u Leskovcu dobija novog rukovodioca

    Prema oceni Upravnog odbora Centra za socijalni rad, ovu leskovačku ustanovu u novom mandatu trebalo bi da vodi pravnik u Službi za decu i mlade Predrag Momčilović. Konkurs je raspisan zbog isteka mandata aktuelnog direktora Bobana Ilića, a predlog Upravnog odbora treba da dobije “zeleno svetlo” lokalne Skupštine i resornog ministarstva.

    detaljnije
  • centar za socijalni rad Leskovac

    U Leskovcu nema povećanja broja maloletnih delikvenata

    Prema podacima Centra za socijalni rad u Leskovcu, već nekoliko godina unazad broj dece koja pokazuju poremećaje u ponašanju je konstantan i u pitanju su lakši prekršaji. Otprilike je to, kažu, 200 deteta na godišnjem nivou, a više od polovine njih, nakon savetodavnog rada, popravi svoje ponašanje. Najčešći "okidači" su siromaštvo i nestabilnost u porodici.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: