Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Centar za socijalni rad Vranje

 • Zgrada Načelstva Vranje

  Brže usluge za socijalno ugrožene osobe u Vranju

  Svi korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć u vranjskom Centru za socijalni rad, od sada će moći na jednom mestu da obavljaju poslove koje imaju sa upravom, a ideja je da Gradska uprava bude jedino mesto na kome će ugroženi potrošači električne energije lakše ostvariti svoja prava na smanjanje računa.

  detaljnije
 • paketići

  Vranjski gimnazijalci odigrali predstavu i darivali mališane iz ugroženih porodica

  U susret novogodišnjim i Božićnim praznicima, učenici vranjske Gimnazije “Bora Stanković” darivali su odeću, školski pribor i igračke najmlađim korisnicima Centra za socijalni rad. Oni su ugostili mališane kojima su pomoć i podrška najpotrebniji u svečanoj sali Gimnazije i za njih izveli predstavu “Bajka iz parka”, nakon čega su im podelili paketiće.

  detaljnije
 • Radnici Koštane

  Počela isplata socijalne pomoći za najugroženije radnike “Koštane”

  Nesuglasice između vranjskih obućara, gradske vlasti i Centra za socijalni rad trenutno su rešene jer je ipak postignut dogovor za Centrom da 306 radnika sa spiska dobije jednokratnu pomoć od po 40.000 dinara. Suština problema bila je u tome, što su samo socijalno najugroženiji sa tog spiska, njih oko 50, ispunjavali uslove na jednokratnu pomoć, iako je za njih 306 uplaćeno preko 12 miliona na račun Centra. Ipak, radnici “Koštane” nastavljaju borbu dok država ne isplati prosečno 120.000 dinara za 1.680 radnika.

  (1) detaljnije
 • Radnici Koštane

  Ni posle 15 godina od gašenja “Koštane” nema para za vranjske obućare

  Radnici vranjske “Koštane” koja je pre 15 godina zatvorena neće moći da dobiju zaostale zarade jer je, kako tvrde nadležni, to sada neosnovano pošto je završen stečajni postupak, ali će je za njih 306 sa spiska uplaćeno preko 12 miliona dinara na račun Centra za socijalni rad kao jednokratna socijalna pomoć. Dok oni tvrde da njihove zahteve odbijaju, u Centru to demantuju, a narodni poslanik Slaviša Bulatović kaže da će svi bivši radnici koji ispunjavaju uslove biti isplaćeni.

  detaljnije
 • Krevet u porodilištu

  Majka ipak uzela bebu iz vranjskog porodilišta

  Priča o dečaku koji je ostavljen u porodilištu, i koga su medicinski radnici nazvali Bogdan, dobila je srećan kraj.

  detaljnije