Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju

  • Centar za stručno usavršavanje Leskovac 2021

    "Panađur zdravlja" za najmlađe Leskovčane u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju

    U četvrtak, 28. aprila, od 12 sati u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, Predškolska ustanova ”Vukica Mitrović” i Naučni klub organizuju tradiocionalnu manifestaciju "Panađur zdravlja" posvećenu najmlađim Leskovčanima.

    detaljnije
  • Centar za stručno usavršavanje Leskovac 2021

    Za vikend promocija publikacije u čast stradalih Leskovčana u Drugom svetskom ratu

    U subotu od 18 sati u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju biće održana promocije istorijske publikacije ”Prošlost vredna pamćenja” u skolpu koje je štampan i strip ”Arapova, dolina krvi!”. Pored promocije, govoriće se i o stradanju Leskovčana u Drugom svetskom ratu i njihovom streljanju 1941. godine.

    detaljnije
  • vučje

    Manifestacija "Teslin dan" u subotu u Vučju i Leskovcu

    Sutra, 10. jula, širom sveta obeležava se Dan nauke, a u Leskovcu i Vučju će biti održana manifestacija "Teslin dan" posvećena naučniku Nikoli Tesli. Svečano otvarenje će biti od 13 sati u dvorištu Hidroelektrane u Vučju, gde će biti postavljena maketa Teslinog tornja od skoro 4 metra, kao i bronzana bista Nikole Tesle.

    detaljnije
  • CSU

    Prvi Mejker spejs otvoren u Leskovcu, lakši put mladima da ostvare naučne ideje

    Nakon 5 godina od otvaranja Naučnog kluba u okviru Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac, danas je otvoren i "Mejker spejs" koji će omogućiti pre svega mladima da razviju svoje naučne ideje potpuno besplatno. Svi zainteresovani će na raspolaganju imati različite alate, tehnički materijal, ali i stručnu pomoć kako bi svoje ideje sproveli u delo.

    (1) detaljnije
  • Centar za stručno usavršavanje Leskovac 2021

    Poetsko veče "U ritmu dijalekta" u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje

    Po prvi put Leskovački kulturni centar organizuje manifestciju "U ritmu dijalekta" koja će se održati večeras od 19 sati u prostorijama Centra za stručno usavršavanje. Autor najlepše pesme na dijalektu poneće nagradu "Draganovo pero" nazvanu po preminulom leskovačkom poetičaru na dijalektu Draganu Radoviću.

    detaljnije
  • Centar za stručno usavršavanje Leskovac 2021

    Novi eksponati za leskovački Centar za stručno usavršavanje

    “Iluzija stolice”, “Sunčani sat” i “Čovekov sistem” novi su eksponati koji će krasiti Park nauke, saopšteno je na sajtu Grada Leskovca. Prva dva su već izložena u dvorištu Centra, dok su za “Čovekov sistem” potrebni dodatni radovi i biće, kažu, postavljen za desetak dana.

    detaljnije
  • "Nepostojeća" Apotekarska ustanova Leskovac dobila novu direktorku

    Apotekarska ustanova Leskovac čiji lokali su ili prodati ili će biti dati u zakup, a koja je ostala i bez svih radnika, dobila je - novog direktora. Umesto Živorada Denića, koji je napustio direktorsko mesto na sopstveni zahtev i postao član Upravnog odbora ovog preduzeća, došla je Sunčica Stojanović, ali ostaje pitanje kome će ona biti direktor. Do najavljenih promena došlo je i u Centru za stručno usavršavanje, gde su odbornici Jedinstvene Srbije predložili Anđelu Kostić Minić umesto Emine Jovanović.

    (18) detaljnije
  • javna preduzeća

    Pet direktora u Leskovcu izabrano posle ponoći na sednici Skupštine

    Odbornici leskovačke Skupštine izglasali su noćas pet direktora javnih preduzeća - JKP Toplana, JKP Pijaca, JP Dom, JKP Vodovod i JKP Komunalac, a na tim mestima su se našla dobro poznata lica, odnosno dosadašnji v.d. direktori.

    (3) detaljnije
  • Centar za stručno usavršavanje Leskovac 2021

    Direktorka leskovačkog Centra za stručno usavršavanje podnela ostavku, JS ulazi u gradsku vlast

    Posle tri godine na mestu direktora Centra za stručno usavršavanje Emina Jovanović podnela je ostavku, saopštio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da će novi direktor biti neko iz Jedinstvene Srbije čije ime će biti poznato do sednice Skupštine zakazane za 31. mart. Iz Jedinstvene Srbije kažu da će se sve konkretno znati nakon skupštinskog zasedanja, a da do tada ne žele ništa da komentarišu.

    (9) detaljnije
  • centar za strucno usavrsavanje

    Predavanja, radionice i konkursi kao deo Zimske škole u Leskovcu

    Programe iz astronomije, biologije, psihologije i drugih zanimljivih naučnih oblasti moći će da prate zainteresovani u Leskovcu od 11. do 17. januara u okviru tradicionalne Zimske škole Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju. Osim predavanja, organizovana je i kreativna radionica o zimskoj dekoraciji, obuka za edukatore, ali i nagradni konkursi za učenike osnovnih i srednjih škola iz Srbije.

    detaljnije
  • leskovac znak

    Prvi Dečiji naučni kamp "Krojimo mape" u četvrtak u Leskovcu

    Kartografija, mape, tekstilni materijali i šivenje neke su od aktivnosti koji će iskusiti 20 dečaka i devojčica uzrasta šestog i sedmog razreda osnovnih škola iz Leskovca, na prvom Dečijem naučnom kampu “Krojimo mape”. Kamp će se održati u četvrtak, 8. oktobra u 12:30 sati u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac.

    detaljnije
  • noc nauke

    U Leskovcu počinje "Letnja škola nauke"

    I ove godine Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu organizuje "Letnju školu nauke", a osim u prostorijama Centra, zainteresovani će eksperimente moći da prate i onlajn. Program je namenjen deci i školarcima od 6 do 14 godina, a organizuje se od 19. do 21. avgusta.

    detaljnije
  • pametna klupa leskovac

    U leskovačkom Parku nauke postavljena "pametna klupa"

    Solarni punjač, besplatan internet, kao i informacije o kvalitetu vazduha, nivou buke u okruženju, temperaturi i vazdušnom pritisku Leskovčanima su dostupni na "pametnoj klupi" koja je postavljena u Parku nauke, u dvorištu Centra za stručno usavršavanje.

    (2) detaljnije
  • noc-istrazivaca-foto-promo

    "Dan nauke" u Leskovcu ove godine bez učesnika

    Svakog 10. jula obeležava se "Dan nauke", a umesto radionica, predavanja i eksperimenata, ove godine u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu biće organizovan bez posetioca. U Centru kažu da će ove godine zbog epidemiološke situacije "Dan nauke" obeležiti na drugačiji način, a građane pozivaju da eksperimente podele sa njima preko društvenih mreža.

    detaljnije
  • biblioteka leskovac

    Besplatna članarina tokom raspusta u leskovačkoj Biblioteci

    Osnovci i srednjoškolci koji žele da se upišu ili produže članarinu za 3 meseca, moći će to besplatno da urade od 3. do 18. februara u Narodnoj Biblioteci "Radoje Domanović" u Leskovcu. Ova ustanova će tokom raspusta organizovati i brojne radionice za decu, a osim Biblioteke, edukativne radionice organizuju i Narodni muzej i Dom kulture u Grdelici.

    detaljnije
  • čovek za kompjuterom

    Kreativne radionice za decu u Leskovcu

    Drugu godinu zaredom Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu organizuje Zimsku školu, u toku koje najmlađi mogu učestvovati u likovnim, ekološkim, IT i drugim edukativnim radionicama. Zimska škola organizuje se od 1. do 14. februara, a učestvovanje je besplatno.

    detaljnije
  • Predavanje Deli

    Debata o zločinima iz mržnje na Dan ljudskih prava u Leskovcu

    Više od 80 % mladih svedočilo je diskriminaciji, pokazuju istraživanja, a sve o ovoj temi, ali i zločinima iz mržnje mladi će moći da saznaju na debati koja se odražava u utorak, 10. decembra od 14 sati u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

    detaljnije
  • knjiga

    Besplatan čas brzog čitanja u sredu u Leskovcu

    Oni koji bi želeli da savladaju brzo čitanje, deo tehnika moći će da nauče na besplatnom času koji će se održati u sredu, 25. septembra od 18 sati u velikoj sali leskovačkog Centra za stručno usavršavanja. O ovoj veštini govoriće trener Časlav Mančić i instruktor Aleksandar Ljubić.

    (1) detaljnije
  • eksperiment

    Raznovrstan program za "Nedelju istraživača" u Leskovcu

    Posmatranje nebeskih tela, predavanja o srpskim naučnicima i razni eksperimenti, deo su programa kojim će leskovački Centar za stručno usavršavanje obeležiti "Nedelju istraživača". Program se održava od 23. do 27. septembra na nekoliko lokacija u gradu.

    detaljnije
  • meteorska kisa

    Posmatranje kiše meteora sa leskovačkog Hisara

    U noći između ponedeljka i utorka, 12. i 13. avgusta, videće se meteorski roj Perseida, a oni koji žele da posmatraju ovaj fenomen, moći će to da urade sa brda Hisar u Leskovcu od 21 sat.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: