Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju

 • leskovac znak

  Prvi Dečiji naučni kamp "Krojimo mape" u četvrtak u Leskovcu

  Kartografija, mape, tekstilni materijali i šivenje neke su od aktivnosti koji će iskusiti 20 dečaka i devojčica uzrasta šestog i sedmog razreda osnovnih škola iz Leskovca, na prvom Dečijem naučnom kampu “Krojimo mape”. Kamp će se održati u četvrtak, 8. oktobra u 12:30 sati u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac.

  detaljnije
 • noc nauke

  U Leskovcu počinje "Letnja škola nauke"

  I ove godine Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu organizuje "Letnju školu nauke", a osim u prostorijama Centra, zainteresovani će eksperimente moći da prate i onlajn. Program je namenjen deci i školarcima od 6 do 14 godina, a organizuje se od 19. do 21. avgusta.

  detaljnije
 • pametna klupa leskovac

  U leskovačkom Parku nauke postavljena "pametna klupa"

  Solarni punjač, besplatan internet, kao i informacije o kvalitetu vazduha, nivou buke u okruženju, temperaturi i vazdušnom pritisku Leskovčanima su dostupni na "pametnoj klupi" koja je postavljena u Parku nauke, u dvorištu Centra za stručno usavršavanje.

  (2) detaljnije
 • noc-istrazivaca-foto-promo

  "Dan nauke" u Leskovcu ove godine bez učesnika

  Svakog 10. jula obeležava se "Dan nauke", a umesto radionica, predavanja i eksperimenata, ove godine u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu biće organizovan bez posetioca. U Centru kažu da će ove godine zbog epidemiološke situacije "Dan nauke" obeležiti na drugačiji način, a građane pozivaju da eksperimente podele sa njima preko društvenih mreža.

  detaljnije
 • biblioteka leskovac

  Besplatna članarina tokom raspusta u leskovačkoj Biblioteci

  Osnovci i srednjoškolci koji žele da se upišu ili produže članarinu za 3 meseca, moći će to besplatno da urade od 3. do 18. februara u Narodnoj Biblioteci "Radoje Domanović" u Leskovcu. Ova ustanova će tokom raspusta organizovati i brojne radionice za decu, a osim Biblioteke, edukativne radionice organizuju i Narodni muzej i Dom kulture u Grdelici.

  detaljnije
 • čovek za kompjuterom

  Kreativne radionice za decu u Leskovcu

  Drugu godinu zaredom Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu organizuje Zimsku školu, u toku koje najmlađi mogu učestvovati u likovnim, ekološkim, IT i drugim edukativnim radionicama. Zimska škola organizuje se od 1. do 14. februara, a učestvovanje je besplatno.

  detaljnije
 • Predavanje Deli

  Debata o zločinima iz mržnje na Dan ljudskih prava u Leskovcu

  Više od 80 % mladih svedočilo je diskriminaciji, pokazuju istraživanja, a sve o ovoj temi, ali i zločinima iz mržnje mladi će moći da saznaju na debati koja se odražava u utorak, 10. decembra od 14 sati u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

  detaljnije
 • knjiga

  Besplatan čas brzog čitanja u sredu u Leskovcu

  Oni koji bi želeli da savladaju brzo čitanje, deo tehnika moći će da nauče na besplatnom času koji će se održati u sredu, 25. septembra od 18 sati u velikoj sali leskovačkog Centra za stručno usavršavanja. O ovoj veštini govoriće trener Časlav Mančić i instruktor Aleksandar Ljubić.

  (1) detaljnije
 • eksperiment

  Raznovrstan program za "Nedelju istraživača" u Leskovcu

  Posmatranje nebeskih tela, predavanja o srpskim naučnicima i razni eksperimenti, deo su programa kojim će leskovački Centar za stručno usavršavanje obeležiti "Nedelju istraživača". Program se održava od 23. do 27. septembra na nekoliko lokacija u gradu.

  detaljnije
 • meteorska kisa

  Posmatranje kiše meteora sa leskovačkog Hisara

  U noći između ponedeljka i utorka, 12. i 13. avgusta, videće se meteorski roj Perseida, a oni koji žele da posmatraju ovaj fenomen, moći će to da urade sa brda Hisar u Leskovcu od 21 sat.

  detaljnije
 • 490x370-8

  "Dan nauke" u sredu u Leskovcu

  Radionice i interaktivne postavke iz prirodnjačkih nauka pratiće ovogodišnji "Dan nauke" koji će se održati u sredu, 10. jula od 18:30 do 21 sat u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

  detaljnije
 • psihološko savetovanje

  Tribina o mentalnom zdravlju sledeće nedelje u Leskovcu

  Svi oni koji žele da se informišu kako stres može da se ispolji i kako smanjiti njegove uticaje, moći će to da urade na tribini koja će se održati u subotu, 22. juna u 11 sati u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje. Učešće je besplatno, ali se zainteresovani moraju prijaviti.

  (1) detaljnije
 • njiva

  U Leskovcu tribina o poljoprivredi i zadrugarstvu

  Kako se poljoprivredni proizvođači mogu organizovati u zadrugu, koje zakonske regulative važe, ali i kako aplicirati za bespovratna sredstva, Leskovačni mogu saznati na tribini koja će se održati u četvrtak, 30. maja od 12 sati u Centru za stručno usavršavanje. UIaz je slobodan.

  detaljnije
 • radionica deca

  Predavanja, izložbe i radionice o matematici tokom maja u Leskovcu

  Kako bi zainteresovali što veći broj dece za matematiku, leskovački Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju pripremio je niz radionica od 9. do 25. maja. Učešće je besplatno.

  detaljnije
 • cas engleskog 1 lj.m. foto

  O ličnoj i motivaciji drugih na stručnom skupu u Leskovcu

  Koji tipovi motiva postoje, kako okolina utiče na pojedinca i njegovu motivaciju, ali i koje su razlike između samouverenosti i samopouzdanja, Leskovčani će moći da saznaju na predavanju danas, 13. aprila od 12 sati u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju. Predavanja drži Andrijana Mitrović, a kotizacija za učešće je 300 dinara.

  detaljnije
 • nimus

  Džez, etno i klasična muzika na novogodišnjim koncertima u Leskovcu

  Učenici i profesori Muzičke škole “Stanislav Binički” u Leskovcu novogodišnje praznike tradicionalno će obeležiti koncertima. Prvi nastup trupe će imati u utorak, 25.decembra u svečanoj sali opštinske zgrade u 19 sati, a nastupiće i tri dana kasnije, 28. decembra u 19 sati u sali Narodnog pozorišta. Ulaz na koncerte je slobodan.

  detaljnije
 • centar za strucno usavrsavanje

  U Leskovcu predavanje o neplodnosti

  Kako sterilitet može uticati na život, ali i kako se može izlečiti, moći će da čuju Leskovčani na predavanju koje će se održati večeras, 7. decembra u 18:30 u Centru za stručno usavršavanje. O sterilitetu će govoriti subspecijalista ove oblasti doktor Dejan Mitić.

  (1) detaljnije
 • naucni park leskovac

  U Leskovcu otvoren Naučni park

  Mesto na otvorenom na kome će, kako deca, tako i odrasli, moći bolje da se upoznaju sa fizikom, astronomijom, botanikom i ostalim prirodnjačkim naukama, takozvani Naučni park, otvoren je danas u dvorištu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu.

  (1) detaljnije
 • fotelja

  Novi-stari direktori leskovačkih javnih preduzeća

  Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Leskovca - Nebojša Kocić u naredne 4 godine trebalo bi da bude na direktorskom mestu, a ista situacija je i u Javnom preduzeću Urbanizam i izgradnja , koje će i nadalje voditi Novica Nikolić. Novog rukovodioca trebalo bi da dobije Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, a novog v.d. direktora Istorijski arhiv. O ovim predlozima odlučivaće odbornici na današnjoj sednici Skupštine.

  (1) detaljnije
 • nauka

  Radionice, izložbe i predavanja na “Danu nauke” u Leskovcu

  Zanimljivosti iz biologije, hemije, medicine, astronomije, arheologije, matematike, savremenih tehnologija i istorije, kroz interaktivne radionice biće predstavljene Leskovčanima u okviru manifestacije “Dan nauke” koja će se održatii 10. jula od 18:30 u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

  detaljnije