Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig

  • MASKENBAL SVRLJIG

    Maskenbal, igre na vodi i karaoke na Dečjem festivalu u Svrljigu

    Trodnevni festival koji će okupiti svrljiške mališane na bazenu počinje danas od 16 sati, kada će se birati najbolje maske, a tokom vikenda će se održati i takmičenja na vodi i karaoke. Prvog dana festivala biće izvedena i dečja predstava "Cirkus", a poslednjeg predstava "Zaljubljeni vitez".

    detaljnije
  • Ceca Ražanatovic Svrljig KOSTA

    Na zatvaranju 15. svrljiške Belmužijade koncert Cece pred 30.000 posetilaca

    Za najlepšu pastiricu ovogodišnje Belmužijade izabrana je Miljana Mitić, a za pastira Kosta Milojković. Najbolja u pripremi belmuža bila je ekipa "Peđa Drajinac", a trodnevnu manifestaciju koncertom je zatvorila Ceca Ražnatović pred oko, prema proceni organizatora, 30.000 ljudi iz cele Srbije, ali i regiona.

    (42) detaljnije
  • Vidovdanski turnir Svrljig

    Počeo najstariji srpski turnir u malom fudbalu, više od 30 ekipa boriće se za titulu u Svrljigu

    Raspoređeni u kategorijama seniora, kadeta, pionira, petlića, cicibana, ali i mesnih zajednica nešto više od 30 ekipa u narednih skoro mesec dana boriće se za titule najboljih na 64. "Vidovdanskom turniru" u Svrljigu. Pobedniku turnira pripašće nagrada od 350.000 dinara.

    detaljnije
  • Svrljižani odlažu sve manifestacije zbog korone

    Popularne manifestacije koje privlače veliki broj gostiju u Svrljig, odlažu se do daljeg, saopšteno je iz Centra za turizam, kulturu i sport. "Belmužijada", Sabor gajdaša balkanskih zemalja, "Janijada", Dečji festival i ostale manifestacije, ukoliko se epidemiološka situacija ne popravi, ove godine neće biti ni održane.

    detaljnije
  • Svrljig foto ALEKSANDAR KOSTIĆ

    Korona odlaže manifestacije u Svrljigu, za 10 dana 15 novozaraženih

    Direktor Doma zdravlja u Svrljigu kaže za Južne vesti da je 42 Svrljižana testirano u poslednjih desetak dana, a da je na virus korona pozitivno njih 15, da je uglavnom reč o mlađim osobama koje imaju izuzetno blage simptome. Zbog naglog porasta novoobolelih odložen je najstariji srpski turnir u malom fudbalu, Dani gljiva, ali i folklorna manifestacija KUD-a Svrljig. Krizni štab ćuti.

    (2) detaljnije
  • decji festival svrljig foto a.k

    Dečiji festival tokom vikenda na svrljiškim bazenima

    Brojne zabavne igre u kojima će se, po uzrastima, takmičiti mališani, dečja predstava, karaoke i maskenbal samo su deo ovogodišnjeg festivala koji će se od petka do nedelje održati na kupališnom kompleksu u Svrljigu.

    detaljnije
  • BELMUŽIJADA-10-foto-Aleksandar-Kostic

    Halid Bešlić i Milica Todorović na 14. “Belmužijadi”

    Manifestacija “Belmužijada” u Svrljigu će biti održana od 2. do 4. avgusta, a pored takmičenja u spremanju svrljiškog specijaliteta i tradicionalnih jela, pastirskog višeboja i izbora za najlepšu pastiricu, posetioce očekuju i koncerti benda “Topli maj”, Milice Todorović i Halida Bešlića.

    (3) detaljnije
  • vidovdanski turnir svrljig foto aleksandar kostic

    U Svrljigu uskoro počinje najstariji srpski turnir u malom fudbalu

    Tradicionalni 63. "Vidovdanski turnir" igraće se pod reflektorima od 28. juna na Sportskom centru "Pastirište“ i trajaće skoro do kraja jula. Najbolje očekuje nagrada i do 350.000 dinara, a prijavljivanje ekipa je do 26. juna.

    detaljnije
  • Svrljiški bazeni počinju sa radom od subote

    Najbolji svrljiški đaci, osobe sa invaliditetom i deca iz hraniteljskih porodica, kao i deca do 7 godina i ove sezone imaće besplatan ulaz na kupališnom kompleksu u Svrljigu. Bazen se otvara u subotu, 15. juna od 10 sati, ulaz je na dan otvaranja besplatan, a tokom sezone i cene ostaju nepromenjene, pa će ulaznica koštati 100 dinara, a iznajmljivanje suncobrana i ležaljke po 50 dinara.

    detaljnije
  • Miroslav Markovic Svrljig foto ALEKSANDAR KOSTIC

    Marković novi direktor Centra za turizam, kulturu i sport u Svrljigu

    Dosadašnji pomoćnik predsednice Opštine Svrljig Miroslav Marković iz Ujedinjene seljačke stranke imenovan je za novog v. d. direktora CTKS-a, nakon što je istekao mandat dosadašnjem v. d. direktoru i njegovom stranačkom kolegi Marku Mladenoviću.

    (2) detaljnije
  • Bogojavljenje Svrljig foto aleksandar kostic

    Počele prijave za Bogojavljensko plivanje u Svrljigu

    I ove godine najhrabriji Svrljižani plivaće za Časni krst na Svrljiškom Timoku, a zainteresovani se mogu prijaviti do 18. januara u crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Svrljigu.

    detaljnije
  • Bozicni festival svrljig foto aleksandar kostic

    U Svrljigu počinje Božićni festival

    Godišnjim koncertom KUD-a Svrljig u bioskopskoj sali večeras od 18 sati počinje tradicionalni Božićni festival koji će u Svrljigu trajati do 10. januara. I ove godine je manifestacija humanitarnog karaktera, a obeležiće je aukcije, književne večeri, radionice i koncerti.

    detaljnije
  • Belmuzijada foto aleksandar kostic

    Brena, "Balkanika" i Ljuba Lukić na 13. "Belmužijadi"

    Saborom gajdaša balkanskih zemalja biće otvorena tradicionalna "Belmužijada" koja se ove godine održava 3, 4 i 5. avgusta u Svrljigu. Pored koncerata, izbora za najlepše pastirice i pastire i nadmetanja u raznim sportskim, ali i kulinarskim disciplinama, i ove godine će se brojni takmičari boriti za titulu majstora belmuža, tradicionalnog jela svrljiških pastira.

    (1) detaljnije
  • turnir svrljig foto aleksandar kostic

    Najstariji srpski turnir u malom fudbalu od 28. juna u Svrljigu

    Do 26. juna je rok za prijavljivanje ekipa za učešće na 62. "Vidovdanskom turniru", a ove godine pobednika očekuje nagrada od 350.000 dinara. Jedna od novina je i da svrljiške ekipe, koje će se naći u jednoj grupi, ove godine neće plaćati kotizaciju u seniorskoj konkurenciji.

    detaljnije
  • bazeni svrljig foto aleksandar kostic

    Počela kupališna sezona na svrljiškim bazenima

    Kupališni kompleks na Sportsko-rekreativnom centru "Pastirište" od petka je otvoren za kupače. Cene su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, ulaznica košta 100 dinara, a suncobrani i ležaljke mogu se iznajmiti po ceni od po 50 dinara. Besplatan ulaz i ove godine imaće trudnice, invalidi, deca do 7 godina i đaci sa svim peticama.

    detaljnije
  • pečurke vrganj foto O.R.

    Izložba gljiva, lekovitog bilja i šumskih plodova nadomak Svrljiga

    Jutrenjem i branjem gljiva u subotu, na obroncima Kalafata, počeće prvi "Dani gljiva" koji se održavaju u svrljiškom selu Grbavče. Nakon branja, sledi izložba, predavanja i degustacije jela od gljiva i šumskih plodova.

    detaljnije
  • svetski dan poezije svrljig knjige foto z.b

    Izložba knjiga poezije u svrljiškoj Biblioteci

    Povodom Svetskog dana poezije, u salonu Biblioteke "Gordana Todorović" postavljena je izložba tekstova i knjiga poezije domaćih i stranih autora, a korisnicima koji su danas posetili Biblioteku, dodeljene su besplatne članske karte.

    detaljnije
  • predstava foto aleksandar kostic

    "Vampir" u petak u Svrljigu

    Predstava "Vampir" koja je nastavak komedije "Stane Piroćanac", a koga tumači glumac niškog Narodnog pozorišta Dragoslav Savić Safa, biće premijerno izvedena u petak, 24. novembra od 19 sati u svrljiškom Centru za turizam, kulturu i sport. Ulaz je besplatan.

    detaljnije
  • gordana todorovic foto privatna arhiva

    Proglašeni pobednici pesničkog konkursa "Dani Gordane Todorović"

    Pesnici Ranko Pavlović iz Banja Luke i Miladin Vukosavljević iz Ljubića kod Čačka ovogodišnji su dobitnici nagrade 35. Književne manifestacije “Dani Gordane Todorović“ koju organizuje Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig.

    detaljnije
  • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

    U Svrljigu počinju "Susreti sela"

    Selo Drajinac će večeras od 19 sati biti prvi domaćin zajedničkoj ekipi sela Lalinac i Grbavče na ovogodišnjim "Susretima sela svrljiške opštine" na kojima će učestvovati 5 sela koja će se takmičiti u folkloru, pastirskim igrama i u izvođenju narodnih običaja.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: