Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dan opštine

 • Predlozi se šalju do 2. septembra

  Objavljen poziv za predlaganje dobitnika priznanja Opštine Dimitrovgrad

  Svi Dimitrovgrađani koji žele da predlože svoje kandidate za dodelu opštinske nagrade i priznanja koja se dodeljuju povodom Dana opštine, mogu dostaviti u pisanoj formi svoje predloge najkasnije do 2. septembra. Konačnu odluku o nagradama i priznanjima donosi Skupština opštine Dimitrovgrad na predlog predsednika Opštine.

  detaljnije
 • hari mata hari

  Koncert "Hari Mata Harija" na poklon za Dan Opštine Aleksinac

  Na Dan Opštine Aleksinac, 5. juna, na stadionu za male sportove mladost “Taš” od 22 sati nastupiće poznati sarajevski izvođač “Hari Mata Hari”, a ulaz na koncert je besplatan. Inače, aleksinačka Opština je povodom svog dana od 3. do 5. juna pripremila brojne događaje.

  detaljnije
 • Svrljižani obeležili Dan opštine

  Na dan kada se pre 186 godina svrljiška nahija priključila Kneževini Srbiji 1833. godine, obeležen je Dan opštine Svrljig. Na svečanoj sednici Skupštine zaslužnim pojedincima i ustanovama dodeljene su majske plakete i pohvalnice, a svečani program priredili su učenici Osnovne škole "Dobrila Stambolić".

  detaljnije
 • plaketa dan opstine leskovac

  Najviše priznanje Lebana i ove godine Vučiću

  Plaketa, najviše priznanje Lebana koje se dodeljuje na Dan opštine i ove godine pripala je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. S obzirom na to da Vučić ni ove godine nije prisustvovao svečanoj akademiji, nagrada će mu biti uručena naknadno. Novčanim nagradama povodom Dana opštine nagrađeni su najbolji učenici.

  (7) detaljnije
 • manifestacije povodom Dana opštine će trajati 3 dana

  Dimitrovgrad slavi Dan opštine

  Svečanom sednicom lokalne Skupštine i dodelom priznanja, liturgijom i litijama, te promocijom monografije i koncertom, od 20. do 22. septembra obeležiće se Dan Opštine Dimitrovgrad. U naredna 3 dana Dimitrovgrađani će moći da posete i takmičenje u spremanju ajvara, kao i da šetaju kroz "Ulicu starih zanata".

  detaljnije
 • Građani će platiti ručak 660.000 dinara

  Babušnica sutra obeležava Dan opštine

  Svečanom akademijom, polaganjem venaca i kulturno-umetničkim programom Opština Babušnica obeležiće sutra 6. septembra Dan opštine.

  (1) detaljnije
 • Ove godine bez povelje Nikita Remizijanski

  Bela Palanka obeležava Dan opštine, ove godine bez plakete "Nikita Remizijanski"

  Opština Bela Palanka obeležiće 5. jula Dan opštine svečanom akademijom i koktelom, a ove godine svečanost će proći bez dodele priznanja “Sveti Nikita Remizijanski”, koje je prošle godine dodeljeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

  detaljnije
 • dan opstine svrljig 2018 dobitnici priznanja foto aleksandar kostic

  Obeležen Dan opštine Svrljig

  Svečanom sednicom Skupštine obeležen je 8. maj, Dan opštine Svrljig, dan kada se svrljiška nahija 1833. godine priključila Kneževini Srbiji. Povodom Dana opštine, dodeljena su priznanja i pohvalnice, a ove godine izostala je dodela titule počasnog Svrljižanina koju je prošle godine poneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  (2) detaljnije
 • Vucic pocasni gradjanin Svrljiga foto Aleksandar Kostic

  Vučić počasni Svrljižanin, povelju primio ministar Knežević

  Svečanom sednicom Skupštine obeležen je 8. maj, Dan opštine Svrljig, dan kada se svrljiška nahija 1833. godine priključila Kneževini Srbiji. Povelja počasnog građanina pripala Aleksandru Vučiću, a umesto njega priznanje je primio ministar privrede Goran Knežević.

  (3) detaljnije
 • Aleksandar Vucic foto Aleksandar Kostic Juzne vesti

  Aleksandar Vučić proglašen za počasnog građanina Svrljiga

  Odbornici vladajuće većine u Skupštini opštine Svrljig usvojili su odluku kojom će na Dan opštine, 8. maja, premijeru i izabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću biti uručeno najveće priznanje Opštine, Povelja počasnog građanina.

  (24) detaljnije
 • pirot-1.jpg

  Dodeljena priznanja povodom Dana opštine Pirot

  Svečanom akademijom održanoj u petak u Domu vojske na kojoj su dodeljena opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, započeto je obeležavanje Dana opštine, 28. decembra, kada je Pirot 1877. godine oslobođen od Turaka.

  (2) detaljnije
 • kerber

  Koncerti, izložbe i predstave na Dan opštine Aleksinac

  Od četvrtka 4. juna do subote 6. juna raznim programima, poput koncerata “Kerbera” i ansambla “Stanislav Binički”, književne večeri “Ovo je moj grad” i svečane akademije biće obeležen Dan opštine Aleksinac - 5. jun.

  detaljnije
 • DSC-1331.JPG

  Obeležen Dan opštine Svrljig

  Svečanom sednicom Skupštine obeležen je 8. maj, Dan opštine Svrljig, dan kada se svrljiška nahija 1833. godine priključila Kneževini Srbiji. Pored dobitnika priznanja i zvanica, svečanosti prisustvovao i ministar odbrane Bratislav Gašić.

  (1) detaljnije
 • Dimitar-Stavrov-plusonline.rs.jpg

  Obeležen Dan opštine Dimitrovgrad

  Svečanom sednicom Skupštine i dodelom priznanja, izložbama, otvaranjem kupališnog kompleksa i drugim manifestacijama obeležen je praznik Rođenja Presvete Bogorodice, Dan opštine Dimitrovgrad.

  (1) detaljnije
 • dimitrovgrad.jpg

  Pripreme za obeležavanje Dana opštine Dimitrovgrad

  Dan Opštine Dimitrovgrad i ove godine će tradicionalno biti obeležen brojnim manifestacijama, a četvorodnevna svečanost počinje 19. septembra. U toku su poslednje pripreme, a svečana sednica Skupštine biće održana u petak, 19. septembra.

  (1) detaljnije
 • Dobitnici-1024x678.jpg

  Obeležen Dan opštine Svrljig

  Svečanom sednicom Skupštine obeležen je 8. maj, Dan opštine Svrljig, kada se svrljiška nahija 1833. godine priključila Kneževini Srbiji. Povelja počasnog građanina uručena je Dragoslavu Mihajloviću Kanarincu.

  detaljnije
 • 1

  Obeležen Dan opštine Pirot

  Dodelom opštinskih priznanja pojedincima i organizacijama na tradicionalnoj Svečanoj akademiji obeležen je 28. decembar, Dan opštine Pirot.

  detaljnije
 • opstina-dgd.jpg

  Dan opštine Dimitrovgrad

  Trodnevna svečanost, uz brojne kulturno-umetničke i sportske događaje, počinje 19. septembra svečanom Skupštinom, dok će dan kasnije biti dodeljena opštinska priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima.

  detaljnije
 • 1

  Dan opštine Svrljig

  Svečanom sednicom Skupštine obeležen je 8. maj, Dan opštine Svrljig, kada se svrljiška nahija 1833. godine priključila Kneževini Srbiji. 

  detaljnije
 • DSCF5475.JPG

  Sanja "Balkanika" počasni građanin Svrljiga

  Svrljiški odbornici jednoglasno su usvojili odluku o dodeli opštinskih priznanja povodom 8. maja, Dana opštine, a Povelja počasnog građanina Svrljiga biće dodeljena kompozitoru Aleksandru Sanji Iliću.

  detaljnije