Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dani banice

  • Željko Samardžić

    "Crvena jabuka", Željko Samardžić i Dejan Petrović za skoro 31.000 evra na "Danima banice"

    Koliko je bilo namenjeno, toliko je na kraju i ugovoreno - nastupi Željka Samardžića, Crvene jabuke i Dejana Petrović sa Big bendom, na "Danima banice" u Beloj Palanci platiće se 3,6 miliona dinara ili skoro 31.000 evra.

    (12) detaljnije
  • crvenajabuka

    Za nastupe muzičara na "Danima banice" 3,6 miliona dinara bez PDV-a

    Za tri koncerta na ovogodišnjim "Danima banice" od 11. do 13. avgusta Turistička organizacija Bele Palanke izdvojila je 3,6 miliona dinara bez PDV-a, a tačne sume koje će izvođači zaraditi biće poznate kada se završe pregovarački postupci.

    (4) detaljnije
  • Željko Samardžić

    Crvena jabuka, Željko Samardžić i Dejan Petrović ove godine na "Danima banice" u Beloj Palanci

    Prijave za takmičare na "Danima banice" u Beloj Palanci počinju u četvrtak, 1. juna, a poznato je i ko će na kraju dana zabavljati Belopalančane i goste - Crvena jabuka, Željko Samardžić i Dejan Petrović sa svojim Big bendom.

    (3) detaljnije
  • Dani Banice Bela Palanka

    Počinju prijave za "Dane banice" u Beloj Palanci

    Gastronomska manifestacija "Dani banice" ove godine održaće se od 11. do 13. avgusta, a prijave za one koji žele da se takmiče u spremanju slatkih i slanih pita počinju od 1. juna.

    (2) detaljnije
  • Banica2.jpg

    Folklor, stari zanati, dečije radionice, Đani i belopalanačka vrtka - ove godine na “Danima banice”

    U pripremanju slane, slatke, integralne i kreativne banice ove godine na “Danima banice” u Beloj Palanci, od 12. do 14. avgusta, takmičiće se 250 učesnika, a pobednik će dobiti nagradu od 50.000 dinara. Od muzičara nastupaju "Tropiko bend", Đani i Dejan Petrović i "Big Bend". Biće održana i takmičenja u pripremanju banice za decu, za novinare, kao i Sajam starih i umetničkih zanata.

    (6) detaljnije
  • Dejan Petrović radicionalno zatvara "Banicijadu"

    Belopalančani za Đanijev nastup na Danima banice plaćaju oko 14.500 evra

    "Dani banice" u Beloj Palanci ove godine održaće se od 12. do 14. avgusta, a na kraju svake večeri Belopalančani i gosti provodiće se uz koncerte domaćih estradnih umetnika. Nastupiće Tropico bend, Radiša Trajković Đani i Dejan Petrović sa svojim Big bendom, a najskupljiji nastup je onaj Đanijev.

    (13) detaljnije
  • dejan petrović

    Dani banice i ove godine u Beloj Palanci, počele prijave

    Slane, slatke, integralne i kreativne banice, moći će i ove godine da se probaju na "Danima banice" u Beloj Palanci, gastronomskoj manifestaciji koja će se ove godine održati od 12. do 14. avgusta na prostoru parka "Vrelo", a otvorene su i prijave za one koji žele da se takmiče. Ove godine održaće se i tri koncerta - goste će u večernjim satima manifestacije zabavljati Tropico band, pevač Radiša Trajković Đani i već tradicionalni gost Dejan Petrović sa svojim Big bendom.

    (5) detaljnije
  • Dani Banice Bela Palanka

    Počele prijave za "Dane banice" - nakon godinu dana pauze po 15. put u Beloj Palanci

    Od 13. do 15. avgusta, po 15. put će se u Beloj Palanci održati manifestacija po kojoj je opština naširoko poznata i koja svake godine okupi veliki broj posetilaca. Ove godine će se održati u nešto izmenjenom obliku zbog kovid mera. Smanjen je broj učesnika pa će prvih 140 koji se prijave morati da budu vakcinisani, da s preležali virus ili da imaju negativan test. Prve večeri goste će zabavljati Amadeus bend, druge Dženan Lončarević, a na zatvranaju će nastupiti Dejan Petrović i Big Bend.

    (5) detaljnije
  • Dani Banice Bela Palanka

    Otkazani belopalanački "Dani banice"

    Ovogodišnje izdanje gastronomske manifestacije "Dani banice“ po kojoj je Bela Palanka postala poznata, kako su saopštili organizatori, otkazano je usled aktuelne situacije sa epidemijom virusa korona.

    (2) detaljnije
  • Nišvil

    I ovog leta Nišvil, Filmski susreti i Roštiljijada, odložene Horske, Belmužijada pod znakom pitanja

    Mnoge kulturne, tradicionalne, muzičke i turističke manifestacije koje su na jug Srbije svakog avgusta i septembra dovodile brojne turiste, biće održane u punom kapacitetu i ove godine, pa se očekuje da se sa Tvrđave čuju zvuci džeza tokom Nišvila , kao i filmske replike tokom Filmskih susreta, a iz Leskovca će se širiti miris roštilja tokom Roštiljijade. Internacionalne horske svečanosti, koje se održavaju u Nišu, najverovatnije će biti pomerene za narednu godinu, Belmužijada u Svrljigu je pod znakom pitanja, a filmski festival LIFFE se priprema da dovede filmski svet u Leskovac.

    (7) detaljnije
  • Dani Banice Bela Palanka

    Na "Danima banice" više od 35.000 ljudi, najviše Bugara

    Manifestaciju koja promoviše tradicionalno južnjačko jelo od testa - banicu, ove godine u Beloj Palanci je za tri dana posetilo više od 35.000 ljudi, procene su organizatora. Kažu da su ovogodišnji "Dani banice" najbolji do sada, a posetioci su mogli da probaju banice sa sirom, spanaćem, blitvom, kupusom, ali i slatke specijalitete sa voćem, kolače i druge poslastice.

    (6) detaljnije
  • Dani banice

    "Dani banice" za vikend u Beloj Palanci

    Najrazličitije slatke i slane pite i ove godine moći će da probaju posetioci na "Danima banice" koji će održati od 9. do 11. avgusta u parku "Vrelo" u Beloj Palanci. Na manifestaciji će nastupiti Sanja Ilić i Balkanika , Haris Džinović i Dejan Petrović i Big bend .

    (9) detaljnije
  • Prijave traju do 1. avgusta

    Počele prijave za "Dane banice"

    Gastronomska manifestacija po kojoj je Bela Palanka postala poznata i van granica Srbije, ove godine održaće se od 9. do 11. avgusta u parku Vrelo, a prijavljivanje takmičara već je počelo. Posetioci će moći da čuju i Harisa Džinovića, Milicu Pavlović i Dejana Petrovića, a tokom trajanja manifestacije održaće se i Sajam starih zanata.

    detaljnije
  • Nagrada za najbolje organizovanu manifestaciju otišla u ruke Belopalančana

    Belopalančani dobili “beogradsku” nagradu za "Dane banice"

    Nagradu “Beogradski pobednik 2018” za najbolje organizovanu i najposećeniju manifestaciju u Srbiji ove godine dobila je Opština Bela Palanka za svoju gastro-turističku manifestaciju “Dani banice”.

    (2) detaljnije
  • Dani banice po 13. put u Beloj Palanci

    Ana Bekuta i Neda Ukraden na “Danima banice” u Beloj Palanci

    Ljubitelji slatkih i slanih pita, ali i onih spremljenih od integralnog brašna i na kreativan način, moći će da uživaju i degustiraju ovaj proizvod “naših baka” na ovogodišnjoj manifestaciji “Dani banice” u Beloj Palanci od 10. do 12. avgusta. Promoter će i ove godine biti Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, autor emisije Gastronomad, a pored takmičenja u spremanju tradicionalnih jela, posetioci će moći da čuju i Nedu Ukraden, Anu Bekutu i Dejana Petrovića.

    (3) detaljnije
  • spomenik-ratko-mitic-foto-mbrankovict

    Sećanja na Rimljane, časnu Srpkinju i velikog fudbalera

    Od onih koji potiču iz rimskog doba do onih posvećenih slavnom „Zvezdinom“ fudbaleru kao i običnoj domaćici, brojni spomenici u maloj varošici Beloj Palanci čuvaju istoriju ovog kraja od zaborava.

    (1) detaljnije
  • Banica

    U Beloj Palanci nagrađene najbolje banice

    Slane, slatke, integralne ili kreativne banice, kulinarski specijaliteti naših baka, mogle su se degustirati na dvanaestoj po redu održanoj “Banicijadi” u Beloj Palanci. Na ovoj manifestaciji predstavilo se 300 učesnika iz svih krajeva Srbije, ali i iz Bugarske, koji ne kriju da su se veoma potrudili oko pripreme ovih pita.

    (3) detaljnije
  • dani banice

    Počinju “Dani banice” u Beloj Palanci

    Ljubitelji pita moći će da degustiraju najrazličitije slatke i slane banice i sve to uz Zoricu Brunclik i trubački orkestar Dejana Petrovića, na ovogodišnjim “Danima banice” koji će se održati od 11. do 13. avgusta u parku “Vrelo” u Beloj Palanci.

    detaljnije
  • Tradicionalna slana, slatka, integralna i kreativna banica

    Trubači Dejana Petrovića i Zorica Brunclik na "Danima banice"

    Tradicionalne slane, slatke, integralne i kreativne banice ljubitelji pita moći će da naprave i degustiraju ih na "Danima banice" od 11. do 13. avgusta u parku “Vrelo” u Beloj Palanci, a i deca će moći da uče kako da razvijaju testo. Dok traje manifestacija, organizatori su pripremili i kulturno-umetnički program, a goste će zabavljati folklorci iz Srbije i Bugarske, Zorica Brunclik i trubači Dejana Petrovića.

    detaljnije
  • Dani-banice.jpg

    "Dani banice" prenose tradiciju "s kolena na koleno"

    „Dani banice 2016“ održani su proteklog vikenda u parku Vrelo u Beloj Palanci. Čuvena gastro-manifestacija organizovana je po jedanaesti put, a posetioci su imali priliku da, osim u hrani, uživaju u kulturno-umetničkom programu.  

    (8) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: