Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dani bugarskog filma

 • put za jerusalim

  "Južni vetar" otvara Dane bugarskog filma u Nišu

  Osmi po redu Dani bugarskog filma biće održani u Nišu od 1. do 3. marta, a otvoriće ih “Južni vetar” rađen u srpsko-bugarskoj koprodukciji u kojem glumi Ivajlo Zaharijev, poznati bugarski glumac i glavni lik u popularoj TV seriji “Balkanska mafija”, koji će biti specijalni gost na otvaranju.

  detaljnije
 • U jednom od filmova glume Nišlije; foto: skrinšot

  Dani bugarskog i balkanskog filma u NKC-u

  Narednih dana, do nedelje 5. marta, u sali Niškog kulturnog centra prikazivaće se filmovi iz Bugarske, Makedonije i Srbije. Nišlije će tada, između ostalog, moći da vide film rađen po istinitoj priči, jedan pisan na osnovu romana i film u kome glavnu ulogu ima niški glumac. Sve projekcije su od 18 sati.

  detaljnije
 • naslovna.jpg

  Četiri ostvarenja na Danima bugarskog filma

  Od 1. do 3. marta u Niškom kulturnom centru ljubitelji sedme umetnosti moći će da pogledaju četiri ostvarenja u okviru Dana bugarskog filma.

  (1) detaljnije
 • zivelegende.jpg

  Revija bugarskih filmova u Nišu

  Od 1. do 3. marta u maloj sali Niškog kulturnog centra publika će imati prilike da pogleda ostvarenja “Žive legende”, “Patike” i “Potonuće Sozopola” u okviru Dana bugarskog filma.

  detaljnije
 • bugarski-film-istraga.jpg

  Dani bugarskog filma u NKC-u

  Od 1. do 3. marta u sali Niškog kulturnog centra biće prikazana 3 filma iz Bugarske u okviru tradicionalne manifestacije "Dani bugarskog filma".

  (1) detaljnije