Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Daunov sindrom

  • 1639140342511

    "Stop petardama" - apel za mirne novogodišnje praznike dece sa teškoćama u razvoju

    Parole “Ne bacaj petarde” i “Uživaj u proslavi praznika ali dozvoli i meni da uživam” našle su se na posterima koji će se narednih dana lepiti u gradovima širom Srbije kako bi se skrenula pažnja javnosti na probleme dece sa autizmom i smetnjama u razvoju za vreme novogodišnjih praznika. Svako ko želi da doprinese ovoj maloj zajednici moćiće da izradi postere i zalepi ih u svom komšiluku ili lokalu.

    (12) detaljnije
  • Danijela Dinić Trandafilović odbijena za tuđu negu i pomoć

    Osobe sa Daunovim sindromom država diskriminiše?

    Nišlijka Danijela Dinić Trandafilović ima Daunov sindrom i veliko oštećenje sluha, što je prema procenama i izveštaju lekara dovoljno da od države dobije novac za tuđu negu i pomoć. Međutim, s obzirom na to da ove osobe nisu obuhvaćene zakonom koji to reguliše, o pomoći odlučuje komisija PIO fonda, koja je u njenom slučaju “presudila” da njoj pomoć nije potrebna.

    (2) detaljnije
  • Besplatna predstava za sve; foto: Promo plakat

    Predstava o životu mladih sa invaliditetom u niškom Pozorištu lutaka

    Mjuzikl u kome će glumiti i mladi sa invaliditetom, biće odigran u Pozorištu lutaka u Nišu, 7. aprila u 17 sati, a glavnu ulogu u “Zemlji čuda” igra dečak sa Daunovim sindromom koji se prilagođava društvu.

    detaljnije
  • daun

    "Ne stidite se ako imate dete sa Daunovim sindromom"

    Iako se roditelji često uplaše ili ih je stid što imaju dete sa Daunovim sindromom, ne treba da ih se odriču, jer vaspitavanje i briga o toj deci nije bauk, kaže Nišlijka Lelica Bogdanović, majka 40-godišnjeg Ivana kome je dijagnostikovana takozvana trizomija 21.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: