Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dečiji festival

 • Dečiji fest

  Na zatvaranju "Dečijeg festa" u Nišu, želje za decu poletele ka nebu

  Kraj “Dečijeg festa” koji je, u okviru nedelje posvećene deci, organizovan u Nišu, obeležil su predstava “Kijavica” koju su spremile osobe sa mentalnim invaliditetom, razgovor o Svetskom danu mentalnog zdravlja kao i puštanje lampiona želja.

  detaljnije
 • dečiji fest

  Počinje 1. Dečiji fest u Nišu

  Uz razne igre, takmičenja i tribine od 7. do 10. oktobra u Oficirskom domu biće održan prvi niški Dečiji fest sa željom, kako navode organizatori, da deca nauče više o zdravoj ishrani, prirodi, bezbednosti i ponašanju u društvu, u školi i u kući.

  detaljnije
 • decji festival svrljig foto aleksandar kostic

  Dečji festival u Svrljigu okupio mališane i iz okolnih gradova

  Na Dečjem festivalu koji je održan na kupališnom kompleksu u Svrljigu, tokom prethodna 3 dana u maskenbalu, igrama bez granica i karaokama takmičilo se preko 100 mališana od iz Svrljiga, Niša i Bele Palanke. Najbolja je maska pileta koju je nosila Nikolina Đorđević, a "Dečaci iz ulice" i "Drim tim" pobednici su u "igrama bez granica".

  detaljnije
 • decji festival vranje foto i.m.

  Počeo Dečji festival u Vranju

  Na trgu Staniše Stošića u centru Vranja svečano je otvoren prvi Dečji festival koji će u naredna 2 dana, od 12 do 19 sati, uz igru i druženje, ali i radionice i predstave, okupiti mališane iz Vranja i okolnih opština.

  detaljnije
 • deca festival foto Aleksandar Kostic

  Počinje 24. Uskršnji festival u Bosilegradu

  Oko 700 dece iz Bosilegrada i drugih gradova Srbije, Makedonije, Bugarske, Moldavije i Ukrajine predstaviće svoju zemlju kroz pesmu i igru na Uskršnjem festivalu koji počinje danas i trajaće do utorka, 18. aprila.

  detaljnije
 • predstava-sa-Lektirici-festa-foto-lj.m..jpg

  Dečje predstave u Toplici na 4. "Lektirići ex yu festu"

  Od 27. septembra do kraja oktobra u Prokuplju, Blacu i Kuršumliji održava se 4. Međunarodni pozorišni festival predstava za decu i mlade koji je u Blacu otvaren predstavom “Aladin i čarobna lampa”.

  detaljnije
 • dramske sekcije

  Prvi festival dramskih sekcija u Nišu

  Učenici iz 19 osnovnih i srednjih škola iz Niša, ali i drugih mesta sa juga Srbije, koji glume u dramskim sekcijama, učestvovaće na prvom pozorišnom festivalu “Šta dramiš” čije će polufinale biti održano 26. marta, a finale 2. aprila.

  (1) detaljnije
 • 490x370-zozonci.jpg

  Trinaest dečijih filmova na “Kids Festu”

  U ponedeljak 19. oktobra u 10 sati  “Vilinom gradu” počinje 11. “Kids fest” na kome će deca predškolskog i školskog uzrasta do 25. septembra moći da pogledaju 13 animiranih, igranih, dokumentarnih i 3D filmova iz celog sveta.

  (1) detaljnije
 • zozonci.jpg

  Festival dečijih filmova u "Vilinom gradu"

  Dvadesetak animiranih, igranih, dokumentarnih i 3D filmova za decu predškolskog i školskog uzrasta, niški mališani moći će da pogledaju na filmskom festivalu “Kids Fest” koji će se u “Vilinom gradu” održati od 19. do 25. oktobra.

  detaljnije
 • Fedes.jpg

  Pobednici festivala "Fedes" putuju na Beli kamen

  Mališani koji su u aprilu na prokupačkom dečijem festivalu „Fedes 2014“ osvojili prva mesta, tokom vikenda će boraviti u odmaralištu na Belom kamenu kod Prokuplja.

  detaljnije
 • deciji-festival-svrljig-2014.JPG

  Završen Dečiji festival u Svrljigu

  Sinoć je u gradskom parku u Svrljigu maskenbalom i lutkarskom predstavom završen 13. Dečiji festival u organizaciji Centra za turizam, kulturu i sport, a pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig.

  detaljnije
 • Deciji-festival-Svrljig-JUZNE-VESTI-Kosta.jpg

  U Svrljigu počinje 13. Dečiji festival

  Od 25. do 27. avgusta u gradskom parku u Svrljigu održava se Dečiji festival koji će po 13. put okupiti mališane uz "Igre bez granica“, karaoke i tradicionalni maskenbal. Festival počinje od 17h.

  detaljnije
 • medijana-fest.jpg

  Poznati pisci gosti Festivala dečijeg stvaralaštva

  Programom “Poštovana deco” u četvrtak, 20. marta, u niškoj OŠ “Dušan Radović” biće otvoren 6. Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu na kome će gostovati poznati dečiji pisci.

  detaljnije
 • DFS-2012..jpg

  Dečiji festival u Svrljigu

  Tradicionalni, 12. Festival, biće održan od 19. do 21. avgusta u gradskom parku, a mališane očekuje trodnevna zabava kroz “Igre bez granica”, karaoke i veliki maskenbal.

  detaljnije
 • Lepotica-i-zver.jpg

  "Lepotica i zver" na Festivalu u Beogradu

  Glumci niškog Pozorišta lutaka takmičiće se na festivalu "Pozorište Zvezdarište" sa predstavom "Lepotica i zver" koju će izvesti u subotu, 20. aprila, u 17 sati.

  detaljnije
 • n

  Počela prodaja karata za Kids Fest

  Zainteresovani građani moći će od danas da kupe karte za 8. Dečiji filmski festival Kids Fest koji će biti održan u bioskopu "Vilin Grad" od 15. do 21. oktobra.

  detaljnije
 • DSCF6223.JPG

  Dečiji festival u Svrljigu

  Tokom vikenda je u Svrljigu održan trodnevni 11. Dečiji festival u organizaciji svrljiškog Kulturnog centra.

  detaljnije
 • majska pesma

  Majska pesma u Nišu

  Festival kompozicija za decu biće održan 31. maja od 19h u Domu Vojske u Nišu.

  detaljnije
 • dečiji festival

  Održan festival za decu

  Na "Medijana festivalu" u Nišu predstavili su se poznati pesnici za decu, a nastupili su Bojana i Nikola Peković, pobednici serijala "Ja imam talenat".

  detaljnije
 • svrljig, deciji festival

  Dečiji festival u Svrljigu

  Jubilarni deseti “Dečiji festival” biće održan od 28. do 30. avgusta u Svrljigu. Mališane očekuje trodnevna zabava kroz “Igre bez granica”, karaoke i veliki maskenbal.

  detaljnije