Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

DigiTalk

  • IMG_8875

    Eho niškog "Digitalka" odzvanja važnošću i tradicionalnog u medijima i inovacijama

    Stručnjaci i inovatori na jednom mestu, budućnost medija i moderne tehnologije, korak sa vremenom i ispred vremena, sve je to obeležilo još jedan Digitalk i “Media days” i konferenciju. Otvorili su ga ambasadori EU i SAD u Srbiji, obeležile su ga teme veštačke inteligencije i modernog oglašavanja, a najavljen je i sledeći aprila 2024. u Zrenjaninu.

    detaljnije
  • Digitalk

    "Digitalk Media Days" - Dekodiranje budućnostu digitalnih medija na konferenciji u Nišu

    Koje su novine u medijskom svetu, kako upotreba veštačke inteligencije (AI) može da pomogne ili odmogne u kreiranju sadržaja i vizuelizacije pokušaće da prenesu brojni govornici na predavanjima, panelima, radionicama i studijama slučaja na konferenciji Digitalk Media Days koja će okupiti relevantne učesnike medijskog tržišta - medijske agencije, tehnološki partneri, izdavači, novinari, oglašivačke mreže i oglašivači, konsultanti, donatori i svi oni koji su zainteresovani da učestvuju u kreiranju i oblikovanju medijske slike u Srbiji i regionu.

    (1) detaljnije
  • digitalk media days

    Konferencija "Digitalk" u Nišu - pogled u digitalnu budućnost

    Kakve projekte je jedan Nišlija uradio za NASA i Smithsonian muzej, a kako se drugi Nišlija snalazi kao direktor u globalnom marketing timu kompanije Coca-Cola, koliko je važna edukacija mladih i najmlađih, ko je doveo Vuka sa Vol Strita u Hrvatsku i čini da prodavci nemaju epitet "dosadnih ljudi", koje su tajne dobrih kopirajtera, kako da se kroz oralnu higijenu ljudi suplementiraju vitaminima i mineralima koji im nedostaju, šta je novo u svetu 3D-a i mnoge druge priče, lične i sa posla, biće ispričane na jesenjoj Digitalk konferenciji koja će biti od 27. do 29. oktobra u Nišu.

    (2) detaljnije
  • Piter Nali, Digitalk, foto Dunja Dopsaj, Digitalk

    Piter Nali: U svetu animacije lokacija više nije prepreka – važan je samo talenat

    Jedno od najzanimljivijih predavanja na nedavnoj konferenciji Digitalk u Nišu održao je Piter Nali, direktor vizuelnih efekata i animacije u ILBE grupi, osnivaču domaćeg kreativnog studija za animaciju Iervolino Studios, široj javnosti poznatom po prvom kratkometražnom animiranom serijalu Puffins Impossible. Piter Nali za Južne vesti pričao je o saradnji sa Džonijem Depom i Milošem Bikovićem, najavio je Pafinse na nacionalnoj televiziji, a kaže da im je Niš oduvek bio na radaru za proširenje posla, a da je za svet animacije važan samo talenat, a ne i lokacija odakle dolazi umetnik.

    detaljnije
  • Njuz net

    Njuz.net: Za svaki medij je zajednica veoma važna

    O iskustvu sa donacijskim finansiranjem kroz Patreon, koje je postalo važan deo njihovih prihoda svakog meseca, ali i prilika da komuniciraju za svojim fanovima i pratiocima i bolje razumeju svoju zajednicu, dvojac iz Njuz.net-a Jelisaveta Miletić i Nenad Milosavljević pričali su na konferenciji Digitalk u Nišu.

    (1) detaljnije
  • Digitalk

    Danilo i Sharon: Živi u Srbiji, radi širom sveta

    Već deset godina, od Dominikanske Republike do Hong Konga, bračni par Danilo i Katarina Sharon Vasić iz Sombora fotografišu venčanja, a dosad su mnogo puta birani među najbolje evropske i svetske "wedding" fotografe. Bili su govornici na konferenciji Digitalk u Nišu, a mladima koji žele da se bave ovim poslom poručuju da obavezno pokušaju jer će samo jednom biti mladi.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: