Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Digitalna škola

  • mladi-prosvetni-ratnici

    Budući učitelji i vaspitači video-savetima pomažu deci i roditeljima u učenju na daljinu

    Kako bi kroz savete pomogli roditeljima, deci, ali i učiteljima i vaspitačima da se lakše snađu pri učenju na daljinu, neki od studenata Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, među kojima su u oni sa juga, staju pred kamere svojih telefona i snimke kače na Youtube-u. Tim se širi, a Nišlija koji je deo ove ekipe Stefan Ljubomirović najavljuje da će biti i motivacionih saveta, predloga aktivnosti koje mogu da se rade kod kuće i šaljivih klipova.

    (2) detaljnije
  • virtuelna izložba kompjuter kultura

    Za lakši ostanak kod kuće: Besplatni kursevi, programi, filmovi i predstave

    Obuke iz oblasti informacionih tehnologija i učenje engleskog jezika, onlajn knjige i udžbenici, alati za lakši rad i učenje od kuće, ali i sadržaji kojima se može prekratiti vreme u kući tokom vanrednog stanja, objedinjeni su na platformi "Digitalna solidarnost". Svi servisi su besplatni, ponuda se stalno dopunjuje, a već sada ima sadržaja za filmofile, one koji vole pisanu reč ili muziku, zaljubljenike u kulturu ili one koji bi da pretražuju različite baze podataka.

    (1) detaljnije
  • Škola digitalne pismenosti

    Škola digitalne pismenosti uskoro u Nišu

    Studenti društvenih nauka, novinari i aktivisti koji su zainteresovani da pišu “na internetu i o internetu” mogu da se prijave i pohađaju Školu digitalne pismenosti, koja će se održavati subotom popodne na Filozofskom fakultetu u Nišu. Prijave su otvorene do 22. oktobra.

    (3) detaljnije
  • Prijave za "Digitalnu školu"

     Na konkurs se do sada prijavilo 1.300 škola, a poslednji dan za prijave je 15. septembar.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: