Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Direkcija za izgradnju Niša

 • Popovac ulica

  Popovčani ljuti zbog ulice, iz Direkcije kažu asfaltiranje od ponedeljka

  Obećanje da će s proleća početi asfaltiranje glavne ulice u Popovcu nije ispunjeno, pa stanovnici ovog niškog sela podsećaju da je put raskopan još jula prošle godine. Iz Direkcije sada najavljuju početak radova čim se stabilizuje vreme.

  (3) detaljnije
 • bulevar-parada-radovi4-foto-vk

  Ruše ostrvo na bulevaru i sklanjaju bandere zbog parade u Nišu

  Takozvano razdelno ostrvo na niškom Bulevaru Nikole Tesle se uklanja, kao i stubovi za osvetljenje koji su na njemu, a razlog je vojno-policijska parada koja će u Nišu biti održana 24. marta povodom obeležavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja, potvrđeno je Južnim vestima u Direkciji za izgradnju grada.

  (51) detaljnije
 • Krater Triglavska

  Triglavska u Nišu - ulica "mesečevih kratera" [video]

  Bezmalo 60 rupa u delu Triglavske ulice koji je dugačak približno toliko metara, izbrojao je građanin koji stanuje u komšiluku. Ulicom "mesečevih kratera" nazvao je Triglavsku u videu koji je okačio na Jutjub.

  (10) detaljnije
 • Udarne rupe krpljene

  Oprezno u vožnji - u jeku je krpljenje udarnih rupa u Nišu

  Mašine "Trace"-a i "Vodogradnje" su na ulicama Niša, a radnici popunjavaju asfaltom udarne rupe koje su tokom ove zime zadavale velike muke vozačima. Iz Direkcije za izgradnju kažu da se danas obrađuju i krpe rupe na kolovozima na Bulevaru 12. februar, Vizantijskom bulevaru, Proleterskoj i Ulici Vazduhoplovaca, a mašine su i u Studeničkoj ulici u Durlanu.

  (16) detaljnije
 • Trg kralja Milana

  Radovi na uređenju centra Niša sredinom godine, Tvrđavski most bez dozvole

  Početak radova na Trgu kralja Milana, koji bi prema raspisanom tenderu Nišlije trebalo da koštaju oko 2 miliona evra, u gradskom Sekretarijatu za investicije najavljuju za sredinu godine. Ipak, Tvrđavski most na Nišavi na rekonstrukciju će morati još da čeka, jer zbog loše dokumentacije, za njega i dalje nema građevinske dozvole.

  (28) detaljnije
 • Zakrpljeni-krateri-Šumadijska1;-foto:-JV

  Konačno zakrpljeni krateri u Šumadijskoj

  Na desetine rupa i kratera u jednoj od prometnijih ulica, koja se nalazi na samo 1,5 km od centra Niša, posle pisanja "Južnih vesti" konačno je zakrpljeno. Šumadijska ulica sada je prohodnija vozačima, bezbednija za pešake, ali je i dalje "željna" kompletne rekonstrukcije i novog asfalta.

  (12) detaljnije
 • put-ostrovica-krpljenje3

  Udarne rupe na putevima do niških sela se ne "krpe" već "pune" grebanim asfaltom

  Rupe poput kratera zbog kojih vozači često oštećuju automobile i voze “slalom” - slika su i prilika niških ulica, ali i lokalnih puteva ka selima. Ovih dana popunjavaju se rupe na putevima do nekoliko sela, ali grebanim asfaltom. I dok meštani negoduju i tvrde da ovo ne rešava problem, iz Direkcije kažu da je ovo samo privremeno rešenje dok ne počnu da rade asfaltne baze.

  (6) detaljnije
 • Šumadijska-rupe7;-foto:-JV-J.-A

  Rupe u Šumadijskoj i pored najave nadležnih nisu počele da se krpe

  Iako su iz Direkcije za izgradnju rekli da je krpljenje kratera u Šumadijskoj u Nišu počelo juče i da će trajati narednih dana, stanje na terenu pokazuje drugačije - ulica je i dalje puna rupa, nijedna nije popunjena i radnika na terenu nema.

  (8) detaljnije
 • Krateri-Šumadijska3;-foto:-JV-J.-A

  Krateri na uglu Šumadijske i Ulice Ivana Milutinovića u Nišu

  Ugao Šumadijske i Ulice Ivana Milutinovića, na svega 1,5 km od centra Niša i mesto odakle počinje magistralni put koji grad spaja sa Medoševcem, Popovcem i drugim selima, zbog kratera je gotovo neprohodan. Iz Direkcije za izgradnju kažu da su počeli da popunjavaju rupe, a na proleće se očekuje i kompletna rekonstrukcija.

  (11) detaljnije
 • bulevar heroja sa košara

  Poluasfaltirana kaljuga umesto Bulevara heroja sa Košara u Nišu

  Potpuno sređen Bulevar heroja sa Košara, kako je gradska vlast obećavala, Niš je trebalo da dobije septembra ove godine, pošto su propala prvobitna obećanja za kraj 2017. Dva meseca nakon drugog obećanog roka, umesto po savremenom kolovozu, građani voze po rupama, polovično asfaltiranom i nebezbednom putu. U Direkciji za izgradnju kažu da su oni “samo nadzorni organ”, a iz Ministarstva privrede, koje je investitor, zasad nema odgovora zašto sve nije završeno na vreme.

  (12) detaljnije
 • Raskrsnica Crveni pevac

  Direkcija za izgradnju dobija nove poslove i povećava broj zaposlenih

  Po novom Zakonu o putevima definisano je i ko će upravljati opštinskim i neklategorisanim putevima, pa je ovaj posao u Nišu, kako su rekli predstavnici Sekretarijata za komunalne delatnosti i saobraćaj , namenjen Direkciji za izgradnju. Zbog novog zaduženja, kako najavljuje direktor Direkcije Nebojša Lović, biće angažovano oko 25 ljudi.

  (5) detaljnije
 • pare

  Od niških komunalnih preduzeća samo "Gorica" u 2017. "gubitaš"

  Tradicionalno je jedini “gubitaš” među komunalnim preduzećima u Nišu prošle godine bila JKP “Gorica”, koje je “u minisu” čak 81,4 miliona dinara, dok je ostalih 8, prema rečima Vladislave Ivković iz Sekretarijata za komunalne delatnosti, imalo dobit od oko 470 miliona, od čega će 5 miliona da uplate u gradski budžet.

  (5) detaljnije
 • Ratkapna

  Zbog udarnih rupa na Ledenoj steni stradaju gume i otpadaju ratkapne

  Pneumatici često bivaju uništeni zbog udarnih rupa u Oblačinskoj ulici na Ledenoj steni, žale se prolaznici, a otpalu ratkapnu uslikao je građanin u ovoj ulici. "Večiti" problem udarnih rupa u Nišu ne odnosi se samo na štetu na vozilima, već i na bezbednost vozača i pešaka.

  (3) detaljnije
 • stajalište

  Autobuska stajališta gradskog prevoza u Nišu - ruglo i potencijalna opasnost

  Grafiti, nalepnice, oglasi, politički plakati, iskrivljene šipke iz kojih vire šrafovi, prljavština, odvaljene klupice i polomljeni pleksiglas koji visi nad glavama putnika slika su autobuskih stajališta gradskog prevoza širom Niša. O njihovom stanju se stara tek jedan službenik Direkcije za izgradnju, dok firma koja popravlja i postavlja nove nadstrešnice nema dovoljno ni materijala, ni kapaciteta da odradi ugovoren posao sa Gradom.

  (19) detaljnije
 • Udarna-rupa-i-auto-Salvadora-A.-i-Dimitrovgradska-Prijavi-problem

  Udarne rupe u Nišu stare "samo" nekoliko godina

  Rupe u asfaltu su jedna od stvari koja najčešče izaziva gnev vozača, a ulice Niša ne oskudevaju ovim pojavama. Preko aplikacije "Prijavi problem", građani gotovo svakodnevno šalju fotografije "izoranih" kolovoza i trotoara, a ove nedelje žalili su se na Milentijevu i Mačvansku u centru grada, kao i na rupe u Salvadora Aljendeja i Dimitrovgradskoj ulici na Bubnju.

  (23) detaljnije
 • gradilište

  I pre izdavanja građevinske dozvole gradili kružni tok kod "Cumtobela"

  Kružni tok na Bulevaru cara Konstantina i deo prilaza do fabrike “Cumtobel” u Nišu radnici su počeli da grade i pre nego što su za to dobili građevinsku dozvolu. Da li je razlog za protivzakonitu gradnju žurba da se radovi završe do kraja septembra, kada je predsednik Aleksandar Vučić najavio otvaranje “Cumtobela”, ili nešto drugo, kao i da li će neko za to odgovarati, pitanja su na koje novinari nisu uspeli da dobiju odgovor ni od izvođača radova, ni od gradonačelnika Niša, koji je odbio da komentariše.

  (20) detaljnije
 • Daniciceva,-neasfaltiran-deo;-foto:-citalac

  Ni 2 meseca od obećanja nadležnih Daničićeva još nije kompletno završena

  Godinu dana otkako je Daničićeva ulica raskopana i 2 meseca od poslednjeg obećanja nadležnih službi da će radovi "brzo biti završeni", ova ulica u Nišu i dalje nije kompletno opremljena. U niškoj Direkciji za izgradnju kažu da je ostalo da se asfaltira još petnaestak metara ka Ulici Ivana Milutinovića i da će to biti urađeno sledeće nedelje.

  (3) detaljnije
 • Rupa Zetska

  Propali i iskopani asfalt muči građane u Nišu

  Rupe na ulicama Niša odavno nisu neuobičajena slika, ali građanima je i dalje neshvatljivo kako pojedine opstaju mesecima, pa i godinama. Preko aplikacije "Prijavi problem" ukazali su na rupe kod Pivare, kod MIN-a, u Dimitrovgradskoj, Prešernovoj i Ulici Vojvode Vuka.

  (7) detaljnije
 • aleksandra medvedeva

  Nakon više od 2 meseca otvara se za saobraćaj Ulica Aleksandra Medvedeva

  Radovi na rekonstrukciji Ulice Aleksandra Medvedeva su, kako kaže direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović, završeni i kola će njome ponovo moći da prolaze od 24. avgusta. Dodaje i da je ostalo postavljanje behaton ploča na trotoarima.

  (15) detaljnije
 • m univerzal

  Firma koja “krpi” niške ulice u blokadi, a ugovore sa Gradom založila kod privatnika

  Jedna od najvećih muka Nišlija su udarne rupe, a firma "M univerzal tim" koja ih od 2017. sanira ima višemilionsku blokadu računa, dok je ugovore potpisane sa Direkcijom za izgradnju Niša založila kod drugih. Direktor Direkcije nezadovoljan je njima, a stručnjaci ocenjuju da zalozima blokirani "M univerzal" zaobilazi isplatu dužnicima i pare preusmerava na svoje ili firme sa kojima sarađuje. Inače, takva praksa traje godinama.

  (18) detaljnije