Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Direkcija za izgradnju Niša

 • Cirila i Metodija

  Gajba sklonjena, rupa u Ulici Ćirila i Metodija popunjena peskom

  Ni nedelju dana nakon što se u niškoj Ulici Ćirila i Metodija pojavila rupa i to nekoliko sati nakon asfaltiranja, ovaj deo ulice nije saniran već je umesto gajbe koja je "upozoravala" na problem postavljen znak, dok je rupa popunjena peskom. Dok iz Direkcije za izgradju grada Niša ističu da ovakav problem najčešće nastane zbog loše kanalizacione mreže, građani podsećaju da se ovo već dešavalo i da bi nadležni morali reše problem.

  (13) detaljnije
 • RADANSKA

  Najavljeno asfaltiranje Radanske ulice, nadležni kažu Studenička skoro gotova

  Nakon višegodišnjeg čekanja, prema najavama nadležnih, naredne nedelje počinje uređenje Radanske ulice u Nišu, dok se u Studeničkoj radovi privode kraju. Tranzit će biti olakšan i meštanima Knez Sela i Malča, nakon što se završi deo puta koji ova sela spaja.

  (8) detaljnije
 • rupa u Cirila i Metodija

  Ujutru novi asfalt, već popodne na njemu nova rupa u niškoj Ulici Ćirila i Metodija

  Svega nekoliko sati nakon što su radnici popunili asfaltom deo raskrsnice Ćirila i Metodija, Zelengorske i Prvomajske na sveže saniranom delu pojavila se rupa. Kritična rupa trenutno je prekrivena gajbom i granama, a sugrađani dodaju da ovo nije prvi put da se pojavljuje na tom mestu i da je rizik za vozače i za prolaznike. Na pitanja novinara u vezi sa sanacijom rupe iz Direkcije za izgradnju grada Niša još nema odgovara.

  (26) detaljnije
 • most gradiliste tvrdjavski foto S.M.

  Ističe rok za rekonstrukciju Trga u Nišu, ali za most od aprila nije bilo ni potpisanog ugovora

  Firmi Termomont iz Beograda, koja radi rekonstrukciju mosta u centru Niša, istekli su svi ugovoreni rokovi još 15. aprila ove godine. Prema ugovoru vrednom oko 60 miliona dinara koji su 2020. godine potpisali sa Direkcijom za izgradnju, ova firma bi od tog datuma svakodnevno morala da plaća kaznene penale. U Direkciji kažu da postoji Aneks ugovora kojim se rok produžava do 31. maja, ali ga Termomont nije potpisao ni 20 dana nakon što je prethodni istekao, pa pravnici tumače da je ova firma u tom periodu radila bez ugovora i morala je da bude sankcionisana.

  (32) detaljnije
 • 190753504_305037604678883_4640976200699811227_n

  22 miliona dinara za uređenje Ulice Svetolika Rankovića, novi asfalt dobila Ulica Zdravke Vučković

  Radovi na obnovi kolovoza u Ulici Svetolika Rankovića u niškoj Opštini Palilula su počeli, a za taj poduhvat je izdvojeno 22 miliona dinara, saopštio je direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović. U blizini je i Ulica Zdravke Vučković čija je rehabilitacija nakon dužeg vremena završena, te su stanovnici tog dela konačno dobili novi asfalt.

  (18) detaljnije
 • staza

  Počela rekonstrukcija dela biciklističke staze na Bulevaru Nemanjića

  Nakon skoro dva meseca od najave, konačno je počela rekonstrukcija dela biciklističke staze na Bulevaru Nemanjića, odmah preko puta parka Svetog Save. Obnavlja se, kako je naveo direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović, 230 metara staze, a za novi asfalt je izdvojeno 6 miliona dinara.

  (21) detaljnije
 • igmanska

  Mesecima raskopana Igmanska ulica u Nišu

  Već mesecima stanovnike Igmanske ulice u Nišu brinu rupe u asfaltu, koje su, kako navode, napravile ekipe Vodovoda , te pitaju ko je odgovoran za njihovu sanaciju. Iz Javno-komunalnog preduzeća Naissus ističu da je za vraćanje izgleda u prvobitno stanje na toj lokaciji zadužena Direkcija za izgradnju , ali odatle još nema odgovora kada Nišlije mogu da očekuju "krpljenje" rupa.

  (8) detaljnije
 • bulevar2

  I nakon otvaranja "Delte" nastavljaju se radovi na Bulevaru Nemanjića

  Iako je otvaranje "Delta planeta" najavljeno za sutra, mašine za asfaltiranje su i dalje na terenu. Do početka rada novog tržnog centra biće završena deoncica između dva kružna toka i saobraćaj će biti normalizovan, dok nastavak radova na Bulevaru Nemanjića i ulici Blagoja Parovića nadležni najavljuju nakon otvaranja.

  (27) detaljnije
 • udarna rupa parking Blagoja Parovica foto Nikola mitic

  U rupu na parkingu u Blagoja Parovića upadaju točkovi, ali i prolaznici

  Na sredini prolaza, kojim se dolazi do parkinga u Ulici Blagoja Parovića preko puta tržnog centra Delta, pojavila se udarna rupa pored šahte. Građani apeluju da bude sanirana zajedno sa Ulicom Blagoja Parovića, u kojoj su u toku radovi, ali iz Direkcije za izgradnju Niša nisu odgovorili da li bi radovi nakratko mogli da se presele do obližnjeg parkinga.

  (11) detaljnije
 • rupa lipov lad foto Nikola Mitic

  Foto-vest: Rupa zauzela polovinu ulice kod nekadašnjeg "Lipovog lada" u Nišu

  Zbog rupe koja se otvorila u Naserovoj ulici ispred lokala u kojem je nekad bio restoran "Lipov lad" i vremenom proširila do sredine kolovoza, jedva se prolazi automobilom, a kako upozoravaju građani, ako rupa nastavi da se širi uskoro će tuda biti nemoguće proći i pešaka. Da li će i kada biti sanacije dela Naserove ulice, pitanja su na koja od nadležnih nije stigao odgovor.

  (17) detaljnije
 • sanacija rupa foto Grad Niš

  Za sledeću nedelju najavljena sanacija rupa na ulicama u centru Niša

  Čitaoci "Južnih vesti" često preko aplikacije "Prijavi problem" ukazuju na udarne rupe na niškim ulicama, a odgovor nadležnih kada bi one mogle da budu zakrpljene retko kada dolazi do javnosti. Na sanaciji rupa u Nišu, kako tvrde iz Grada, radi se od 22. februara i najavljuju da će se radovi sledeće sedmice preseliti u strogi centar grada.

  (35) detaljnije
 • neasfaltirana ulica foto citalac

  Ulice Žička i nekadašnja Kladovska u Nišu skoro 3 decenije bez asfalta

  Stanari Žičke i Ulice Dimitrija Golemovića, koja se ranije zvala Kladovska, svedoče da preko 30 godina čekaju da zakorače na asfalt, te da je za sve to vreme najgore stanje ispred njihovih kapija bilo posle padavina. U planu Direkcije za izgradnju Niša je da Žička bude rekonstruisana, a nepoznato je da li će u taj plan dodati i Dimitrija Golemovića, jer iz Direkcije nisu odgovorili na pitanja novinara.

  (9) detaljnije
 • jezero na ulici foto citalac

  Mala jezera posle svake kiše u ulici Mihajla Katanića u Nišu

  Mala jezera nasred tesne ulice Mihajla Katanića u niškom naselju Donja Vrežina stvore se, kažu stanari te ulice, posle svake kiše ili snega koji se brzo otopi. Voda ispuni i veliku rupu ispred u Vukmanovskoj ulici, u koju često zapadne ceo točak, prijavilo su građani preko aplikacije Prijavi problem. Iz Direkcije za izgradnju Niša nema odgovora na pitanja u vezi sa problemima u obe ulice.

  (11) detaljnije
 • Dimitrija tucovića rekonstrukcija ulice foto Nikola Mitic

  Kroz Dimitrija Tucovića se zbog radova mesecima vozi jednom trakom, o kraju radova od nadležnih ni reč

  Više od 2 meseca Ulicom Dimitrija Tucovića vozi se jednom trakom, u koju se vozači preusmeravaju zbog izgradnje kanalizacije koja prolazi kroz drugu stranu te ulice. I traka kojom se sada vozi u oba smera je u nekim delovima raskopana, zbog čega automobili prolaze sporije i stvaraju se gužve. Kada će radovi biti završeni i uspostavljen uobičajen red vožnje Nišlije pitaju kroz aplikaciju Prijavi problem, a iz Direkcije za izgradnju Niša i Kabineta gradonačelnice nedeljama ne odgovaraju.

  (24) detaljnije
 • neasfaltirana Zaječarska

  Dve ulice u Donjoj Vrežini 15 godina čekaju da budu završene

  Meštani koji žive u Zaječarskoj i ulici Majora Gavrilovića u niškom Naselju Donja Vrežina, ističu da već 15 godina prolaze kroz blato posle kiše i snega zato što te dve ulice svojevremeno nisu asfaltirane do kraja. Asfalt duž celih tih ulica oni bi mogli da dobiju u ovoj i narednoj godini, sudeći po planu rada Direkcije za izgradnju grada Niša.

  (15) detaljnije
 • Trg kralja Milana

  U Nišu traže odgovornost zbog radova na Trgu i tvrde da je raskid ugovora produžetak agonije

  Da ni aktuelna vlast ne može da izbegne odgovornost što Trg kralja Milana nije završen u roku, jer je nedavno dala još 60 miliona za radove kojih nije ni bilo, napominju odbornici koalicije "Niš moj grad" koji su ponovo protestovali u centru Niša, ovog puta zbog najavljenog raskida ugovora sa izvođačem. Da nije odgovorna samo firma od koje će nadležni navodno naplatiti bankarsku garanciju, ističe i Danijel Dašić iz NKD, a napominje da je vlast dužna da utvrdi i građane obavesti - ko je zakazao od izbora izvođača na tenderu do danas kada planira da produži agoniju i izabere novog.

  (12) detaljnije
 • stovarište

  Uprkos borbi vlasnika i radnika, Direkcija blokirala ulaz stovarišta na niškom Bulevaru

  Iako su pre dvadeset dana odbranili ulaz stovarišta Kopaonik na niškom Bulevaru 12. februar, iz te firme sada navode da su radnici, koje je angažovala Direkcija za izgradnju grada Niša, stubićima zatvorili ulaz. Ovim potezom im je, dodaju, ugroženo dalje poslovanje, te su sada primorani da obustave rad.

  (37) detaljnije
 • Večernji radovi na Tvrđavskom mostu, slika1; foto: JV

  Godinu dana od početka rekonstrukcije Tvrđavskog mosta - opet noćni radovi, ali kraj se ne nazire

  Pre tačno godinu dana počela je rekonstrukcija Tvrđavskog mosta, ali radovi i dalje traju i njihov kraj se ne nazire. Sinoć je most bio neprohodan zbog radova, a građani su mogli da čuju buku mašina, ali ne i odgovore nadležnih zašto se opet radi tokom večeri i da li će tako biti i narednih dana.

  (16) detaljnije
 • ulegnuće garaža centar

  Uleglo popločanje stavljeno umesto platana u centru Niša, struka kaže rađeno prebrzo

  “Talasi na behaton kockama” - tako arhitekta Hadži Ivan Redi opisuje neravnine na mestu popločanom kockama kod Gradske kuće u Nišu gde je donedavno bio platan i navodi da su kocke ređane prebrzo i bez prethodne pripreme zemljišta. Ukazuje da će se na tom mestu stvarati mala jezera, a da šetnja u tom delu može da bude opasna. Iz Direkcije za izgradnju Niša kažu da su kocke postavljali radnici obližnjeg hotela i da su to loše uradili, te da će njihove ekipe ovih dana da ih poprave.

  (55) detaljnije
 • rupa na putu

  Rupe na ulicama u Nišu - građani ih zaobilaze, ali strahuju za bezbednost vozača i pešaka

  Od sve 3 rupe na niškim ulicama, na koje su građani ukazali preko aplikacije Prijavi problem, one u Ulici 21. maja vozači ne mogu da zaobiđu, a u onoj koja se otvorila kod kružnog toka na raskršću kod Bulevara Nemanjića ima komada asfalta, pa građani kažu da strahuju za bezbednost vozača i pešaka. Problem na ulici prijavljuju i u Vase Pelagića.

  (31) detaljnije