Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Direkcija za izgradnju Vranja

 • Dejan-Stanojevic-Gonzi-bivsi-direktor-Direkcije-Vranje-foto-I.M..jpg

  Bivšem direktoru vranjske Direkcije 2 godine zatvora

  Prvostepenom presudom Višeg suda bivši direktor Direkcije Dejan Stanojević - Gonzi osuđen je na 2 godine zatvora zbog zloupotrebe položaja. U sudu potvrđuju presudu, ali, kao i sam Stojanović, ne žele da govore zbog čega je konkretno osuđen.

  detaljnije
 • pokrenuto-kliziste-vranje-jv.jpg

  Tri vranjska sela odsečena od sveta zbog klizišta

  Meštani planinskih sela Uševce, Smiljević i Urmanica ostali su odsečeni od sveta jer ne mogu vozilima ni do lekara i prodavnica nakon pokretanja klizišta u blizini regionalnog puta Vranje - Mijovce, kod sela Uševce.

  detaljnije
 • direkcija-vranje.jpg

  Eksproprijacija blokirala račun vranjske Direkcije

  Zbog zemljišta oduzetog za širenje lokalnog groblja još 1980. godine, jedan od vlasnika parcela tužio je Grad pre desetak godina i presudom je dobio 18 miliona dinara, a sudska naplata sada je blokirala račun vranjske Direkcije.

  (1) detaljnije
 • Vranje-1.jpg

  Naprednjaci optužuju vranjsku vlast za komunalni haos

  Vranjski odbor SNS-a optužio je gradsku vlast za komunalni haos u gradu zbog nedostatka poklopaca na šahtama, pokvarenih semafora i neočišćenog leda. Iz Direkcije odbacuju optužbe naprednjaka kao neistinite.

  (1) detaljnije
 • zebra

  Crveno-bele zebre i u Vranju

  Na raskrsnici ispred gradske uprave u Vranju jutros su osvanule crveno-bele  saobraćajne zebre, koje su postale prava atrakcija, jer prvi put u Vranju neki deo grada dobija „zebre“ u boji.

  (5) detaljnije
 • vranje.jpg

  Vranje: Glavna ulica 10 dana zatvorena za saobraćaj

  Zbog pripremnih radova za asfaltiranje, od četvrtka, 14. maja, u narednih 10 dana, Ulica kralja Stefana Prvovenčanog, od Duvanske industrije do ugla Beogradske ulice, biće zatvorena za saobraćaj.

  detaljnije
 • 490x370-Parking.jpg

  Besplatno parkiranje u Vranju tokom praznika

  Tokom uskršnjih praznika, od petka 10. aprila do ponedeljka 13. aprila, Parking služba u Vranju neće naplaćivati parkiranje. Redovna naplata vršiće se samo u garaži kod hotela Vranje.

  detaljnije
 • pijaca.jpg

  Vranje dobija novu zelenu pijacu

  Problem vanpijačne prodaje u gradu, naročito subotom, trebao bi da bude rešen do jeseni uređenjem postojećih i izgradnjom nove pijace, najavljeno je iz Gradske uprave.

  detaljnije
 • Pauk

  "Pauk" kreće u noćne akcije

  Parking služba Direkcije za izgradnju Vranja započela je novu akciju protiv nepropisnog parkiranja u gradu. Pored dnevnih dežurstava, kamioni koji uklanjaju nepropisno parkirane automobile, radiće i noću.

  (9) detaljnije
 • 1

  Zid crkve u novom ruhu na proleće

  Trošni zid Crkve Svetog Nikole u Nišu trebalo bi da bude rekonstruisan sa prvim lepšim danima, a za ovaj posao biće izdvojeno oko 2,8 miliona dinara.

  (23) detaljnije
 • vranje-2.jpg

  Svi putevi u Vranju prohodni

  Iako je od sinoć na teritoriji Vranja pala velika količina snega, gradske saobraćajnice i seoski putevi su prohodni. Na auto-putu između Grdelice i Vranja u toku su radovi, pa se vozačima savetuje oprez. 

  detaljnije
 • Sat-za-planetu.jpg

  I Vranje u akciji "Sat za našu planetu“

  Javna rasveta će 29. marta, od 20:30h na 1 sat biti isključena u pešačkoj zoni na Trgu Staniše Stošića i u Ulici Radničkoj, a doprinos akciji daće i kafići u centru Vranja.

  (1) detaljnije
 • Grafit-na-Belom-mostu.JPG

  Grafiti na Belom mostu

  Bez obzira na trud stanovnika ovog dela Vranja i nadležnih institucija, Beli most ponovo se našao na meti vandala koji su ga išarali grafitima i polomili ukrasne svetiljke. 

  detaljnije
 • etalište.JPG-.JPG

  Vranjska pešačka zona u novom sjaju

  U delu ulice od Karađorđeve do Kralja Stefana Prvovenčanog koji je pretvoren u pešačku zonu postavljeni su ukrasni kandelaberi i kante za otpatke, a uskoro će biti postavljeno i 15 klupa. 

  (3) detaljnije
 • dragan-stojkovic-vranje.jpg

  Odbačene krivične prijave protiv Stojkovića

  Dve krivične prijave koje je zamenik direktora Direkcije za izgradnju Dejan Stanojević (SNS) podneo protiv Dragana Stojkovića (DS), ranijeg direktora Direkcije za izgradnju Vranja su odbačene.

  (1) detaljnije
 • Radovi.JPG

  Uređenje fontane u Vranju

  Skidanjem ivičnjaka oko gradske fontane ispred nove Pošte i u Ulici Ivana Milutinovića počelo je uređenje omiljenog okupljališta Vranjanaca u vrelim letnjim danima.

  (1) detaljnije
 • 490x370-DSCF6689.jpg

  Vranje: 3 javna preduzeća u blokadi

  Vranjska Direkcija za izgradnju, Novi dom i Skijalište „Besna kobila“ u blokadi su za ukupno oko 16 miliona dinara, a zaposlenima se ne isplaćuju zarade. Veliki dugovi su uglavnom rezultat naplata eksproprijacija zemljišta.

  (3) detaljnije
 • Dejan-Stanojević-Denzi-Vranje.jpg

  Stanojević osumnjičen za korupciju

  Vranjska policija podnela je krivičnu prijavu protiv zamenika direktora Direkcije za izgradnju Dejana Stanojevića zbog zloupotrebe položaja i izvođenja radova bez dozvole.

  detaljnije
 • STUBICI-KOD-VRANJSKE-GIMNAZIJE.jpg

  Vranje: povećan prihod od parkiranja

  Uvođenjem pooštrenih mera kontrole prihodi od parking službe u vranjskoj Direkciji za izgradnju su skoro utrostručeni, a postavljeni su i stubići na problematičnim lokacijama u gradu.

  detaljnije
 • Direkcija.jpg

  Nova zapošljavanja u vranjskoj Direkciji

  U vranjskoj Direkciji za izgradnju upošljeni su novi ljudi, a pored pretpostavke da je reč o stranačkom „udomljavanju“, direktor Đorđević tvrdi da za to postoji ekonomska opravdanost.

  (1) detaljnije