Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dom kulture Prokuplje

 • kulturno leto

  Počelo "Kulturno leto" u Prokuplju

  Programom najmlađih učesnika, članova Književne omladine na platou ispred zgrade Doma kulture u Prokuplju “Slušaj kad dete govori”, zvanično su počela letnja kulturna dešavanja u Prokuplju. Narednih dvadeseatak dana u okviru "Kulturnog leta" koje je osmislio Dom kulture, biće organizovan veliki broj manifestacija, pozorišnih predstava, književnih večeri, slikanja na gradskom trgu, promocije časopisa “Tok”, a manifestacija se završava 13. jula izložbom slika.

  detaljnije
 • dom kulture

  Dom kulture raspisao konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

  Talentovani fotografi amateri koji su slikali zanimljive detalje Prokuplja i okoline, mogu učestvovati na konkursu prokupačkog Doma kulture “FotoGradfija” za najbolju fotografiju grada. Najlepše i najautentičnije fotografije zainteresovani, među kojima mogu biti i deca, treba da pošalju u digitalnoj formi do 11. juna na adresu Doma kulture.

  detaljnije
 • dom kulture

  Prokupački Dom kulture raspisao Đurđevdanski književni konkurs

  Zainteresovani mladi književnici koji pošalju ciklus pesama, 5 priča ili 20 aforizama mogu učestvoati na tradicionalnom, 21. po redu Đurđevdanskom književnom konkursu koji su raspisali Književno društvo "Rade Drainac" i Književna omladina Prokuplje. Radovi učesnika mogu se poslati do 23. aprila.

  (1) detaljnije
 • Rspevana ulica Prokuplje

  Od ponedeljka na šetalištu “Raspevana ulica” za najmlađe Prokupčane

  Iz prokupačkog Doma kulture pripremili su za najmlađe novogodišnji program “Raspevana ulica” koji će izvesti u ponedeljak, 28. decembra na šetalištu ispred glavne Pošte u 12 sati. Program pun pesme, igre i glume biće izveden i 30. decembra, 2. januara, na Banji dan i Pravoslavnu novu godinu, a deci u publici Deda Mraz i Sneguljica će darovati slatkiše.

  detaljnije
 • dom kulture

  Izabrana najlepša fotografija na konkursu prokupačkog Doma kulture

  U konkurenciji pedesetak pristiglih fotografija po ranije raspisanom konkursu Doma kulture "Foto(grad)fija", po mišljenju stručnog žirija, za najlepšu je izabrana fotografija "Boja jeseni", koju je poslala Prokupčanka Emilija Stojanović. Sve pristigle fotografije prokupačkih fotografa amatera su za temu imale zanimljive detalje Prokuplja u vreme vanrednog stanja.

  (1) detaljnije
 • dom

  Poetsko veče u prokupačkom Domu kulture

  Čitanjem stihova koji su nastali u vreme vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona, Književna omladina Prokuplja otvoriće ovogodišnju letnju sezonu kulturnih dešavanja u gradu. Muzičko-poetsko veče pod nazivom "Ojačani težinom, stvorili smo reč" organizuje se na platou Doma kulture u sredu 1. jula od 19 sati, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

  (1) detaljnije
 • dom kulture

  Lazarevčanin dobitnik Đurđevdanske književne nagrade u Prokuplju

  U jakoj konkurenciji velikog broja pristiglih radova, izabrani su najbolji književni stvaraoci po mišljenju stručnog žirija ovogodišnjeg 20. po redu Đurđevdanskog književnog konkursa, koji je odlučio da prvu nagradu dodele Radetu Šupiću iz Lazarevca. Drugonagrađeni su Milena Jovanović iz Leskovca i Andrej Bugarinović iz Bijeljine, a treća nagrada je pripala Mirjani Ranđelović iz Prokuplja.

  detaljnije
 • dom kulture

  Dom kulture raspisao konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja u doba korone

  Talentovani fotografi amateri koji su slikali zanimljive detalje Prokuplja i okoline tokom vanrednog stanja, mogu učestvovati na konkursu prokupačkog Doma kulture “FotoGradfija” za najbolju fotografiju grada. Najlepše i najautentičnije fotografije Prokuplja u doba korone zainteresovani, među kojima mogu biti i deca, treba da pošalju u digitalnoj formi do 10. juna na adresu Doma kulture.

  detaljnije
 • krv

  Za 3 meseca ove godine, 246 Prokupčana dobrovoljno dalo krv

  Tokom akcija Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju, za prva tri meseca ove godine 246 Prokupčana je dobrovoljno dalo krv, a organizatori kažu da su zadovoljni odzivom, s obzirom da je na snazi vanredno stanje zbog virusa korona.

  detaljnije
 • krv dobrovoljno davanje krvi foto i.m.

  Prokupčani uz dodatne mere opreza organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi

  I pored vanrednog stanja i sve većeg broja obolelih od virusa korone, akcije dobrovoljnog davanja krvi biće organizovane po utvrđenom planu, ali uz posebne mere opreza i prevencije zaraze. Nadležni u Crvenom krstu u Prokuplju najavljuju narednu akciju za ponedeljak, 23. mart, od 8 do 15 sati u prostorijama Doma kulture.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Dom kulture raspisao konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

  Svi talentovani fotografi amateri, kao i najmlađi Prokupčani, mogu učestvovati na konkursu za najbolju fotografiju Prokuplja, a radovi u digitalnoj formi mogu se poslati do 10. juna Domu kulture.

  detaljnije
 • dom kulture

  Novogodišnjom predstavom prokupački Dom kulture završava sezonu

  Za kraj kalendarske godine, prokupački Dom kulture svojim mlađim sugrađanima organizuje pozorišnu predstavu “Spašavanje Nove godine” po tekstu Srbijanke Stanković, a u režiji Tijane Petrović i Danijele Stević. Na sceni prokupačkog pozorišta u zgradi Doma kulture predstava počinje večeras u 19 sati, a cena karte je 150 dinara.

  detaljnije
 • evergrin

  Evergrin veče u Prokuplju

  Jedan od koncerata koji prokupačka publika sa velikim nestrpljenjem očekuje pred kraj godine, a koji ih vraća u „stara bolja vremena“, Veče evergrin muzike zakazan je za večeras od 19 sati u sali Doma kulture. Cena karte je 250 dinara.

  detaljnije
 • dom kulture

  Jesenja izložba slika prokupačkih umetnika

  Radovima u raznim likovnim tehnikama predstaviće se 9 umetnika likovne sekcije prokupačkog Doma kulture na izložbi koja će narednih 10 dana biti postavljena u holu ove ustanove. "Jesenju izložbu slika“ tradicionalno organizuje Udruženja likovnih stvaralaca Toplice, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

  detaljnije
 • Dom kulture Prokuplje (1) lj.m.

  Koncert izvorne muzike u Prokuplju

  Solistkinja RTS-a Ivana Tasić iz Vranja nastupiće u prokupačkom Domu kulture na tradicionalnom "Đurđevdanskom koncertu“ koji ova ustanova organizuje tradicionalno svake godine povodom tog verskog praznika. Koncert, na kome će nastupiti i KUD "Abrašević", počinje u 20 sati, a cena karte je 300 dinara.

  detaljnije
 • Dom kulture Prokuplje foto lj.m

  Tribina povodom 100 godina prokupačkog pozorišta

  Glumci amateri iz Prokuplja koji iza sebe imaju veliki broj uloga i nagrada, a koji su zavidan deo svog života proveli na “daskama koje život znače”, preneće svoje utiske okupljenima na tribini koju Dom kulture u svojoj sali organizuje večeras od 19 sati povodom 100-godišnjice prokupačkog pozorišta.

  detaljnije
 • Dom kulture Prokuplje foto lj.m

  Pesnički maraton u prokupačkom Domu kulture

  Oko tridesetak pesnika iz svih krajeva Srbije učestvovaće na pesničkom maratonu koji se ove godine organizuje peti put u okviru “Sretenjskih susreta”, a koje prokupački Dom kulture organizuje 13. februara od 18 sati u svojoj sali. Sretenjske povelje i odličja očekuju najbolje koje će odabrati stručni žiri.

  detaljnije
 • predstava scena foto ALEKSANDAR KOSTIC

  Predstava "Preljubnici" u prokupačkom Domu kulture

  Izmišljena priča koja na satiričan način oslikava ljudske naravi u "modernom“ potrošačkom društvu, a koju u predstavi “Preljubnici” izvodi talentovani mladi glumački par, Milica Nikolić i Filip Radivojević, predstaviće se prokupačkoj publici u sredu, 30. januara, od 20 sati u zgradi Doma kulture. Cena karte je 300 dinara.

  detaljnije