Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dom zdravlja Niš

 • Bolji uslovi za zaposlene i pacijente nakon renoviranja

  Privodi se kraju renoviranje Doma zdravlja, rok ponovo pomeren

  Iako je početak jula bio prvi rok da se završi rekonstrukcija niškog Doma zdravlja, a potom je taj rok pomeren za kraj avgusta, renoviranje se tek sada privodi kraju. Zbog “vremenskih uslova, složenosti i obima posla”, pojašnjavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, opet je produžen rok za završetak.

  (2) detaljnije
 • Saznale zašto je važno da se deca doje

  Buduće mame uz kafu učile o dojenju

  U opuštenoj atmosferi, u kafiću u Parku Svetog Save u Nišu u petak 4. avgusta, oko 60 budućih mama naučilo je više o dojenju, a saznale su i zbog čega je to važno za njih i bebu. Sa trudnicama su razgovarale patronažne sestre iz niškog Doma zdravlja, a osim saveta koje su dobile, postavljale su pitanja o svim nedoumicama.

  (3) detaljnije
 • Vučić morao da "ubrza situaciju"

  "Da nisam urgirao ne biste dobili Klinički centar još godinu dana"

  “Uz sve probleme i sve muke, uz svu moju viku, galamu, ponekad i nepristojnost, mislim da smo obavili dobar posao”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon obilaska nove zgrade Kliničkog centra u Nišu, koja bi sa zakašnjenjem trebalo da primi prve pacijente krajem ove godine. Vučić je istakao i da nije bilo njegovih pritisaka, građani sa juga Srbije bi još godinu dana morali da čekaju za novu zdravstvenu ustanovu.

  (43) detaljnije
 • komarac

  Najavljena druga tura zaprašivanja komaraca u Nišu

  Nakon što su početkom juna zaprašeni odrasli komarci u Nišu, u Domu zdravlja kažu da je neophodna još jedna tura uništavanja ovih štetočina. Oni dodaju da je zaprašivanje zakazano za period od 19. do 24. juna.

  (2) detaljnije
 • Rekonstrukcija kasni, zaposleni i pacijenti se žale na uslove

  Zbog rekonstrukcije ne rade toaleti i padaju plafoni u niškom Domu zdravlja

  Česte poplave, nedovoljno toaleta koji rade na odeljenjima, plafon koji je nakon sanacije pao na medicinsku sestru, prašina, neprijatni mirisi od farbe i nepovoljni uslovi u kojima lekari rade, samo su neki od problema na koje se žale pacijenti i zaposleni u niškom Domu zdravlja. Direktor Milorad Jerkan kaže da, iako radovi neće biti završeni na vreme, ovo "nema veze s mozgom".

  (12) detaljnije
 • Krpelj na koži

  U Nišu narednih dana ponovo zaprašivanje protiv krpelja

  S obzirom na to da će od 14. do 16. juna ekipe Doma zdravlja po drugi put uništavati krpelje na travnatim površinama u Nišu, oni mole građane da ne borave na tim mestima u trenucima kada se prska, ali i da ne dozvole deci i životinjama da tamo budu i 24 sata kasnije.

  detaljnije
 • Komarac mrtav

  Novi termin za uništavanje komaraca

  Zbog loših vremenskih uslova, kako kažu u niškom Domu zdravlja, uništavanje odraslih komaraca pomereno je za 5. i 6. jun. Oni su rekli i da će ekipe biti na terenu od 5:30, prvog dana u Niškoj Banji i na Kameničkom visu, a drugog u naselju Gabrovac i na Bubnju.

  detaljnije
 • Ilustracija komarac

  Pomeren termin uništavnja larvi komaraca

  Tvrdeći da prošle nedelje nisu mogli da taj posao obave zbog lošeg vremena, iz niškog Doma zdravlja je saopšteno da će njihove ekipe larve komaraca uništavati ove nedelje, u četvrtak i petak od 8 ujutru.

  detaljnije
 • Komarac

  Počinje i uništavanje larvi komaraca

  Ekipe niškog Doma zdravlja će svakog dana, od 26. maja do 1. juna, od 8 sati, biti na terenu u blizini niških reka i potoka, gde će uništavati larve komarace, saopšteno je iz ove ustanove.

  detaljnije
 • Komarac sisa krv ilustracija

  Krajem maja i početkom juna zaprašivanje protiv komaraca u Nišu

  Kako je najavljeno, u Nišu će ekipe Doma zdravlja zaprašivati protiv komaraca od 26. maja do 2. juna, svakog jutra od 4 sata.

  detaljnije
 • Lekari će Nišlijama da daju savete i besplatno da ih pregledaju; ilustracija; foto: domzdravljanis.co.rs

  "Bazar zdravlja" sutra u niškoj Tvrđavi

  Nišlije koje žele besplatno i na licu mesta da provere svoje zdravlje mogu u subotu 6. maja da dođu ispred Paviljona u niškoj Tvrđavi, gde će lekari Doma zdravlja biti od 10 do 12 sati. Organizatori najavljuju da će ovo biti prvi ovogodišnji "Bazar zdravlja" u Nišu.

  detaljnije
 • Poveren mu novi mandat, iako je optužen za korupciju; foto: FB Milorad Jerkan

  Jerkan ponovo izabran za direktora Doma zdravlja

  Iako je Agencija za borbu protiv korupcije još krajem maja 2015. godine dala preporuku za razrešenje Milorada Jerkana sa mesta direktora niškog Doma zdravlja, zbog toga što je u toj ustanovi bez konkursa zaposlio svog sina, on je na sednici Skupštine grada izabran da još 4 godine bude u direktorskoj fotelji.

  (11) detaljnije
 • Toaleti u zdravstvenim ustanovama uredni; ilustracija; foto: Flickr-SuSanA Secretariat

  Niške zdravstvene ustanove bez ružnih toaleta koji treba da se zaključavaju

  Iako je Ministarstvo zdravlja uputilo zvaničan dopis svim direktorima domova zdravlja, bolnica i kliničkih centara u Srbiji, kojim ih obavezuje da ubuduće zaključavaju toalete koji su “narušenog izgleda”, u niškim zdravstvenim ustanovama tvrde da su toaleti uredni i da nema potrebe za tim.

  (7) detaljnije
 • Skrining

  U Nišu još ima žena koje nemaju karton kod ginekologa

  Iako u Nišu više nije potrebno posebno zakazivanje Papanikolau testa, i dalje malo žena dolazi na pregled koji je glavna prevencija raka grlića materice, kaže načelnik Ginekologije Doma zdravlja Dušan Simić. Ipak, prethodne godine odazvalo se 50% više žena. 

  detaljnije
 • Slava u ambulanti

  DJB: Zlonamerno izveštavanje medija o slavi u zdravstvenoj stanici

  Nakon incidenta u niškoj zdravstvenoj stanici gde je u radno vreme usred čekaonice bio postavljen slavski sto, a samo obeležavanje slave opravdano zaštitom zdravlja lekara, iz Pokreta "Dosta je bilo" su medije optužili da su "intenciozno zlonamerno osudili lekare". 

  (40) detaljnije
 • slika

  Pacijenti čekaju pregled za slavskim stolom u niškoj ambulanti

  Uz slavski kolač, sveću, vino i žito roditelji su sa decom na pedijatriji ambulante Rasadnik čekali pregled, jer su lekari slavili verski praznik, a sto je bio postavljen pre kraja radnog vremena. Iako su građani negodovali zbog ovoga, lekar Radmila Popović, koja je bila domaćin slave, kaže da zaposleni u ambulanti "nemaju drugu prostoriju za ovu priliku".

  (35) detaljnije
 • lekar i pacijent

  Niški lekari traže da im se vrati ugled i dostojanstvo

  Fizički napadi na lekare, vređanja, ucene, pretnje političkim i drugim vezama, ali i lažne optužbe po medijima sve su učestalije po zdravstvenim ustanovama, kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Doma zdravlja Niš. Krivac je, kažu, loše stanje u društvu, ali i sami lekari.

  (16) detaljnije
 • Elektronska knjižica sa nalepnicom

  Uzaludna digitalizacija - nalepnice i na novim zdravstvenim knjižicama

  Iako bi elektronske zdravstvene knjižice trebalo da olakšaju administraciju i smanje papirologiju, na pojedinim karticama su službenici niškog Doma zdravlja zalepili nalepnice sa brojevima kartona. 

  (13) detaljnije
 • Dom zdravlja

  Potpuna rekonstrukcija niškog Doma zdravlja do kraja maja

  Iz državne kase u budžet grada Niša stiglo je 112 miliona dinara namenjenih za kompletno renoviranje niškog Doma zdravlja. Radovi na novoj fasadi, toaletima, solarnom sistemu, ali i stolariji i klima uređajima, počeće od Nove godine, a njihov završetak očekuje se do maja 2017.

  (4) detaljnije
 • renoviranje-toaleta,-savetovaliste-1-

  Deca u prašini od šuta i maltera čekaju pregled u Domu zdravlja

  Razrušeni zidovi, prašina na sve strane, džakovi za cement, materijal za renoviranje i deca najmlađeg uzrasta koja čekaju na pregled, slika je niškog Doma zdravlja na dečijem odeljenju koju su, pored roditelja, jutros zatekli i novinari Južnih vesti. 

  (19) detaljnije