Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dom zdravlja Surdulica

  • Opsta bolnica leskovac

    Spajaju se domovi zdravlja i bolnice u nekoliko gradova na jugu - glavni cilj smanjiti gužve

    Odlukom Vlade Srbije domovi zdravlja i opšte bolnice u 6 lokalnih samouprava na jugu zemlje spojiće se u jednu instituciju - Zdravstveni centar. Jedinstveni centar dobiće Aleksinac, Pirot, Prokuplje, Leskovac, Vranje i Surdulica. Direktor leskovačke Bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da će reorganizacija značiti pacijentima.

    (12) detaljnije
  • Policija KOSTA

    Voda u plućima uzrok smrti devojčice na Vlasinskom jezeru

    Nakon što je dvogodišnja devojčica iznenada preminula na Vlasinskom jezeru, prvi rezultati obdukcije tela pokazali su da je uzrok smrti prisustvo vode u plućima, potvrđeno je Južnim vestima u Tužilaštvu. Policija, dodaju, prikuplja sve dokaze i izjave očevidaca kako bi se utvrdio i eventualni propust lekara, nakon što su pojedinci kazali da, nakon poziva lekarima u Crnoj Travi i Surdulici, niko od njih nije izašao na teren i ukazao hitnu pomoć devojčici.

    (3) detaljnije
  • Za poslednjih 5 godina 16 pljački u naselju

    Dvogodišnje dete preminulo na Vlasinskom jezeru

    Dvogodišnje dete preminulo je sinoć oko 20 sati na Vlasinskom jezeru, saznaju Južne vesti . Očevici tvrde da su zvali lekare iz Crne Trave i Surdulice, ali da oni nisu izašli na teren, pa je do surduličkog Doma zdravlja dete prebačeno privatnim vozilom. Dežurni lekar crnotravskog Doma zdravlja kaže da je ljude savetovao da pozovu Surdulicu jer on nije imao slobodnog vozača, ali da je napomenuo da ga ponovo zovu ukoliko ne stupe u kontakt sa drugim lekarima. U surduličkom Domu zdravlja zasad ćute, a iz Tužilaštva kažu da je u toku obdukcija u vranjskom Zdravstvenom centru.

    (25) detaljnije
  • Dom zdravlja Leskovac; foto: D.M.

    Praznična dežurstva u Leskovcu povodom Dana primirja

    Stomatološka služba i hitna pomoć leskovačkog Doma zdravlja , kao i Dom zdravlja u Grdelici radiće neprestano, dok će lekari u leskovačkom dečjem dispanzeru dežurati od 7 do 20 sati. Ostale ambulante radiće skraćeno, od 7 do 14 sati.

    detaljnije
  • unnamedVranjedonacija.jpg

    Surdulički Dom zdravlja dobio vrednu donaciju

    Rotari klub iz Vranja donirao je Domu zdravlja u Surdulici vrednu opremu za potrebe laboratorije u ovoj opštini vrednosti 28.800 dolara.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: