Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dušanova ulica

 • Joy

  30 godina od zatvaranja kultnog niškog kafića "Joy"

  Kafić "Joy" u Dušanovoj ulici u Nišu bio je labudova pesma zlatnih osamdesetih, priča bivši vlasnik Jovan Mandić, i omiljeno mesto mladih Nišlija, ali i jugoslovenskih muzičara koji su dolazili u grad. Zatvoren je uz svirku grupe "Leb i sol" u Dušanovoj, pre 30 godina, i tako otišao u legendu.

  (36) detaljnije
 • The gift

  Korzo po Dušanovoj ulici, izložbe i koncerti probudili duh urbanog Niša

  Pretposlednji dan festivala "PozitivNI" doneo je građanima celodnevni program, pa su se smenjivali muzički izvođači, a od Dušanove ulice napravljen je korzo, na kome je bilo berza stripova i ploča, izložba i mnogih drugih sadržaja. Uveče je više hiljada Nišlija uživalo u zvucima nekoliko bendova, a očekivano najveću pažnju privukli su tribjut bendovi Dejvida Bouvija i Ejmi Vajnhaus.

  (1) detaljnije
 • pozitivni festival

  “PozitivNI” festival uskoro u Nišu, program namenjen svim uzrastima

  “Ulični” festival koji spaja sve vrste umetnosti počinje 31. maja i održava se na dve lokacije do 3. juna - u Dušanovoj ulici i parku Čair, a organizatori kažu da je namenjen svim generacijama. “PozitivNI” ove godine spaja sport i muziku, pozorište i izlete, a svi programi su besplatni.

  (2) detaljnije
 • PozitivNI-festival;-foto:-Ivan-Dinic

  “PozitivNI” pozivaju umetnike da učestvuju na festivalu

  Ulični zabavljači, pevači, solisti i kamerni sastavi, ali i oni koji sviraju rok i alternativnu muziku, dečiji bendovi i horovi, kao i oni koji se bave kreativnim radom, mogu do 10. aprila da se prijave i budu deo festivala “PozitivNI”, koji se održava od 31. maja do 3. juna u parku Čair i Dušanovoj ulici u Nišu.

  detaljnije
 • Budite obazrivi kad se parkirate; foto: čitalac

  Rupe na trotoaru problem i vozačima i pešacima

  Na trotoaru u Dušanovoj ulici u Nišu, pored obeleženog mesta za parkiranje, iskopane su velike rupe najverovatnije za sađenje drveća ili nekog drugog bilja. Međutim, kako pojašnjava direktor “Zelenila” u JKP “Mediana” Slobodan Đorđević, iako su “sadne jame” otvorene, moći će da sade tek na jesen, pa je zasad nepoznato zašto su rupe već iskopane. Vozačima ostaje da budu oprezni prilikom parkiranja.

  (10) detaljnije
 • Zgrada "Građevinara"

  Sa zgrade “Građevinara” na trotoar pada malter

  Fasada objekta nekadašnje niške građevinarske firme “Građevinar” u Dušanovoj ulici se raspada, a delovi padaju na trotoar i opasni su po prolaznike, kojih u ovoj ulici tokom dana ima mnogo, jer je u samom centru grada.

  detaljnije
 • Treću godinu zaredom Dušanova će okupiti kreativce; foto: promo "PozitivNI"

  Otvoren poziv za učešće na uličnom festivalu “PozitivNI”

  Kreativci koji žele da pokažu svoj talenat ili dosadašnji rad mogu da se prijave na konkurs i budu deo uličnog festivala, koji će ove godine po treći put, biti održan u Dušanovoj ulici u Nišu. Poziv je otvoren do 1. maja.

  detaljnije
 • Dušanova ulica

  Dušanova ponovo otvorena za saobraćaj

  Asfaltiranje dela Dušanove ulice završeno je pre najavljenog roka, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, pa je ona otvorena za saobraćaj. Ostali radovi biće gotovi za desetak dana.

  (1) detaljnije